Πώς να φορτίσετε την μπαταρία Android σας πιο γρήγορα

Πώς να φορτίσετε την μπαταρία Android σας πιο γρήγορα (13 μέθοδοι)

Ας το παραδεχτούμε! Το Android είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για κινητά αυτή τη στιγμή. Σε σύγκριση με άλλα λειτουργικά συστήματα για κινητά, το Android προσφέρει περισσότερες δυνατότητες και επιλογές προσαρμογής. Επίσης, το Android είναι γνωστό για το τεράστιο οικοσύστημα εφαρμογών του.

Εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή Android για λίγο, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η ταχύτητα φόρτισης της μπαταρίας μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους και θα αναφέρουμε μερικούς σε αυτό το άρθρο.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε την καθυστέρηση του φορητού υπολογιστή όταν είναι συνδεδεμένο στα Windows 11

Πώς να φορτίσετε την μπαταρία Android σας πιο γρήγορα

Όχι μόνο αυτό, αλλά θα απαριθμήσουμε μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να φορτίσετε την μπαταρία Android σας πιο γρήγορα.

Αυτές οι βασικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την ταχύτητα φόρτισης της μπαταρίας σας. Ας τσεκάρουμε.

1. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία πτήσης κατά τη φόρτιση

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία πτήσης κατά τη φόρτιση

Η λειτουργία πτήσης σε smartphone Android απενεργοποιεί όλα τα δίκτυα και την ασύρματη συνδεσιμότητα, μειώνοντας την κατανάλωση μνήμης RAM και μπαταρίας. Έτσι, πριν φορτίσετε τη συσκευή σας, εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης, η συσκευή σας θα φορτιστεί πιο γρήγορα.

Η κατανάλωση της μπαταρίας σας θα μειωθεί και θα επιτρέψει στο τηλέφωνό σας να φορτιστεί γρήγορα. Αυτό το tweak μπορεί να μειώσει τον χρόνο φόρτισής σας έως και 40%, επομένως πρέπει να το δοκιμάσετε.

2. Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας για ταχύτερη φόρτιση

Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας για ταχύτερη φόρτιση

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας εάν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας κατά τη φόρτιση. Η συσκευή θα φορτίζει πιο γρήγορα όταν είναι απενεργοποιημένη, επειδή όταν είναι ενεργοποιημένη, τα στοιχεία υλικού λειτουργούν και οι εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Έτσι, εάν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε το Smartphone σας κατά τη φόρτιση, θα φορτιστεί πιο γρήγορα.

3. Απενεργοποιήστε τα Mobile Data, Wifi, GPS και Bluetooth

Απενεργοποιήστε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, το Wi-Fi, το GPS και το Bluetooth

Εάν δεν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας ή να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης, θα πρέπει τουλάχιστον να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, το Wifi, το GPS και το Bluetooth.

Αυτές οι ασύρματες μορφές συνδεσιμότητας καταναλώνουν επίσης πολλή μπαταρία και η διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας σας θα είναι μεγαλύτερη με όλα αυτά ενεργοποιημένα. Οπότε, καλύτερα να τα απενεργοποιήσετε και να απολαύσετε τη γρήγορη φόρτιση.

4. Κλείστε όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο

Εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας ή να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να κλείσετε όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Οι εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο χρησιμοποιούν τους πόρους RAM & CPU του τηλεφώνου σας, οι οποίοι οδηγούν σε αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας.

Επομένως, εάν θέλετε να μειώσετε τον χρόνο φόρτισης, είναι καλύτερο να τερματίσετε όλες τις εργασίες στο παρασκήνιο. Ανοίξτε το μενού Πρόσφατες εφαρμογές και κλείστε όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται.

5. Χρησιμοποιήστε τον γνήσιο προσαρμογέα φόρτισης και το καλώδιο δεδομένων

Χρησιμοποιήστε γνήσιο προσαρμογέα φορτιστή και καλώδιο δεδομένων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φορτιστών που διατίθενται στην αγορά. Καθένα από αυτά ήταν γνωστό για τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιείτε πάντα έναν συμβατό φορτιστή.

Διαφορετικά smartphone έρχονται με μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας. Ως εκ τούτου, θα βρείτε άλλους φορτιστές τηλεφώνου, ακόμα κι αν ο κατασκευαστής είναι ο ίδιος.

Οι κατασκευαστές τηλεφώνων συνήθως παρέχουν έναν φορτιστή που ταιριάζει καλύτερα στη συγκεκριμένη συσκευή. Επομένως, είναι πάντα καλύτερο να παραμένετε με τον αρχικό προσαρμογέα φόρτισης και το καλώδιο για καλύτερη υγεία μπαταρίας και τηλεφώνου.

6. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας

Αυτό δεν σας βοηθά να φορτίσετε γρήγορα την μπαταρία σας. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία, την επιλογή stock για πολλά μοντέλα.

Μπορείτε να βρείτε την επιλογή εξοικονόμησης μπαταρίας στις ρυθμίσεις εάν διαθέτετε Android Lollipop ή νεότερη έκδοση. Ενεργοποιήστε το για εξοικονόμηση ενέργειας ενώ το τηλέφωνό σας επαναφορτίζεται

7. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ το τηλέφωνό σας κατά τη φόρτιση

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ το τηλέφωνό σας κατά τη φόρτιση

Λίγες αναφορές υποστηρίζουν ότι η χρήση ενός smartphone κατά τη φόρτιση μπορεί να το κάνει να εξερευνήσει, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να απέχει από τη χρήση του τηλεφώνου κατά τη φόρτιση.

Εάν χρησιμοποιείτε το Smartphone σας κατά τη φόρτιση, θα αυξηθεί ο συνολικός χρόνος φόρτισης. Επομένως, προτείνουμε να μην χρησιμοποιείτε ποτέ smartphone κατά τη φόρτιση.

8. Προσπαθείτε πάντα να φορτίζετε από μια πρίζα τοίχου

Προσπαθείτε πάντα να φορτίζετε από μια πρίζα τοίχου

Οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε εύκολες μεθόδους για να φορτίζουμε τα smartphone μας πιο γρήγορα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το σωστό. Πάντα παραλείπουμε τις πρίζες τοίχου και χρησιμοποιούμε μια θύρα USB για να φορτίζουμε τα smartphone μας.

Η χρήση οποιασδήποτε από αυτές τις θύρες USB οδηγεί σε μια πολύ πιο αναποτελεσματική εμπειρία φόρτισης, η οποία μπορεί να βλάψει τη μπαταρία μακροπρόθεσμα.

9. Αποφύγετε την ασύρματη φόρτιση

Αποφύγετε την ασύρματη φόρτιση

Λοιπόν, δεν επικρίνουμε τους ασύρματους φορτιστές. Ωστόσο, η μεταφορά ισχύος μέσω ενός καλωδίου είναι πάντα πιο αποτελεσματική από την απλή επαφή. Δεύτερον, η απορριπτόμενη ισχύς εκδηλώνεται ως υπερβολική θερμότητα.

Ένα άλλο πράγμα είναι ότι οι ασύρματοι φορτιστές προσφέρουν μια πολύ πιο αργή εμπειρία φόρτισης από τους ενσύρματους ομολόγους τους. Επομένως, είναι πάντα καλύτερο να αποφεύγετε την ασύρματη φόρτιση.

10. Μην φορτίζετε ποτέ το τηλέφωνό σας από υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή

Ποτέ μην φορτίζετε το τηλέφωνό σας από υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή

Αυτό είναι απλό: η φόρτιση του τηλεφώνου σας από υπολογιστή δεν θα ωφελήσει το τηλέφωνό σας επειδή οι θύρες USB του υπολογιστή είναι συνήθως 5V @ 0,5 amp.

Δεδομένου ότι το USB παρέχει το μισό ρεύμα, φορτίζει το τηλέφωνο με τη μισή ταχύτητα. Επομένως, μην φορτίζετε το τηλέφωνό σας με φορητό υπολογιστή/υπολογιστή.

11. Αγοράστε έναν φορητό φορτιστή USB

Αγοράστε έναν φορητό φορτιστή USB

Η χρήση φορητής φόρτισης USB δεν θα φορτίσει το Smartphone σας πιο γρήγορα. Ωστόσο, αυτό θα λύσει το πρόβλημα της χαμηλής μπαταρίας και του ανεπαρκούς χρόνου ρύθμισης.

Αυτοί οι φορητοί φορτιστές διατίθενται σε μια μικρή, ελαφριά συσκευασία και μπορούν να αγοραστούν για λιγότερο από 20 $. Έτσι, η συσκευή φόρτισης δεν θα είναι πρόβλημα εάν έχετε φορητό φορτιστή USB.

12. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Ultra Power Saving

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Ultra Power Saving

Εάν διαθέτετε smartphone Samsung, το τηλέφωνό σας μπορεί να έχει ήδη μια λειτουργία εξαιρετικά εξοικονόμησης ενέργειας. Όχι μόνο συσκευές Samsung. οι περισσότερες συσκευές έχουν αυτή τη λειτουργία.

Η λειτουργία Ultra Power Saving Mode του Android θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αντί για «ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης». Έτσι, αυτή η δυνατότητα βοηθά τους χρήστες να φορτίζουν τα Smartphone τους πιο γρήγορα χωρίς να απενεργοποιούν τις υπηρεσίες δικτύου.

13. Μην φορτίζετε την μπαταρία από 0 έως 100%

Μην φορτίζετε την μπαταρία

Η μελέτη υποστηρίζει ότι μια πλήρης επαναφόρτιση θα μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ωστόσο, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που η μπαταρία του τηλεφώνου σας φτάνει στο 50%, αδειάζει πιο γρήγορα από 100% έως 50%. Συμβαίνει το δικό του!

Έτσι, φορτίστε το τηλέφωνό σας όταν φτάσει στο 50% και αφαιρέστε τον φορτιστή. Όποτε πρόκειται για 95%, θα έχετε καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και γρήγορη φόρτιση.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι για να φορτίσετε την μπαταρία Android σας πιο γρήγορα. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Πώς να φορτίσετε το χειριστήριο PS5

Πώς να φορτίσετε το χειριστήριο PS3 σας

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *