Ποιος είναι ο καλύτερος φορτιστής ταξιδίου GaN All-in-One;

Τα gadget σας είναι τόσο καλά όσο η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους. Εάν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς να είστε συνδεδεμένοι και συνδεδεμένοι συνεχώς, θα πρέπει να επενδύσετε σε έναν ισχυρό φορτιστή που μπορεί να επαναφέρει γρήγορα τα επίπεδα ισχύος της συσκευής σας στο μέγιστο.

Παλιότερα, κάθε συσκευή που διαθέτετε είχε διαφορετικό καλώδιο φόρτισης. Σήμερα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο USB-C για να τροφοδοτήσετε τα περισσότερα gadget σας, ήρθε η ώρα να αγοράσετε έναν φορτιστή GaN και να απολαύσετε.

Ίσως σας ενδιαφέρει :10 αποτελεσματικοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα από το σπίτι

Τι είναι ο φορτιστής GaN και γιατί τον χρειάζεστε;

Με περισσότερες συσκευές που απαιτούν ενέργεια να εμφανίζονται καθημερινά, η τεχνολογία πίσω από τη φόρτιση εξελίσσεται επίσης. Σήμερα, οι παραδοσιακοί φορτιστές τοίχου αντιμετωπίζουν μεγάλο ανταγωνισμό: ασύρματους φορτιστές φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές ηλιακής φόρτισης και τέλος, οι γρήγοροι φορτιστές GaN.

Το GaN σημαίνει νιτρίδιο του γαλλίου – ένα είδος υλικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ηλεκτρονικών ηλεκτρικών συσκευών. Είναι ένας ημιαγωγός που λειτουργεί πιο ψυχρός από τα τυπικά εξαρτήματα φορτιστή όπως το πυρίτιο. Χάρη σε αυτό το υλικό, οι κατασκευαστές μπορούν να αυξήσουν την απόδοση του φορτιστή, ενώ μειώνουν το μέγεθος και το βάρος του προϊόντος τους.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Οι φορτιστές GaN είναι γνωστοί για τις δυνατότητες γρήγορης φόρτισης. Αυτοί μπορούν φορτίστε τις συσκευές σας έως και 3 φορές πιο γρήγορα από έναν παραδοσιακό φορτιστή τοίχου λόγω της υψηλότερης πυκνότητας ισχύος. Βασικά, αυτοί οι φορτιστές παρέχουν περισσότερη ισχύ στη συσκευή κατά τη φόρτιση.

Χάρη στο υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους, οι φορτιστές τύπου GaN είναι μικρότεροι και ελαφρύτεροι από τους παραδοσιακούς φορτιστές που βασίζονται κυρίως σε πυρίτιο. Οι φορτιστές GaN είναι επίσης συμβατοί με ένα ευρύ φάσμα συσκευών, όπως smartphone, tablet, φορητούς υπολογιστές και άλλα. Είναι συμβατά με συσκευές USB-C και USB-A, καθιστώντας τις μια ευέλικτη επιλογή για έναν φορτιστή ταξιδίου all-in-one.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ τα αποτελέσματα της δοκιμής δύο διαφορετικών φορτιστών GaN – του μοντέλου Ugreen 65W που είναι προσανατολισμένο στο ταξίδι και του ισχυρού συμπαγούς φορτιστή VOLTME 140W. Θα τα συγκρίνουμε ως προς την ταχύτητα φόρτισης, την παροχή ισχύος, τη φορητότητα και φυσικά την τιμή για να δούμε αν θα πρέπει να αγοράσετε έναν από αυτούς τους φορτιστές για να τον χρησιμοποιήσετε και να τον πάρετε μαζί σας στο επόμενο ταξίδι σας.

Φορτιστής Ugreen 65W GaN για ταξίδια

Ο πρώτος μας διαγωνιζόμενος είναι ο Ταξιδιωτικός φορτιστής πολλαπλών θυρών GaN 65W από τον Ugreen. Ακολουθεί η πλήρης λίστα των τεχνικών προδιαγραφών αυτού του μετασχηματιστή ρεύματος:

 • Διαστάσεις: 2,5 x 2,5 x 1,25 ίντσες (6,5 x 6,5 x 3,2 εκ.)
 • Βάρος: 7,4 oz (210 g)
 • Συνολικές θύρες USB: τρεις – δύο θύρες USB-C και μία θύρα USB-A
 • Είσοδος: 100-240V ~ 50/60Hz 1,8A Max
 • Μέγιστη ισχύς εξόδου: 65W (για φόρτιση μίας θύρας)
 • Τύπος βύσματος: ΗΠΑ, ΕΕ, ΗΒ
 • Πολλαπλή προστασία: προστασία από βραχυκύκλωμα, προστασία από υπερτάση, θερμική προστασία έναντι υπερθέρμανσης, προστασία από υπερένταση, σύστημα διανομής ισχύος, προστασία υπερφόρτισης
 • Συμβατότητα: Apple MacBook Pro, MacBook Air, Dell XPS, iPhone 14 Pro Max, iPad, Galaxy S23, Google Pixel, Apple Watch Ultra, Steam Deck και άλλα – μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των συμβατών συσκευών στον ιστότοπο της Ugreen
 • Τιμή: από 52,99 $ (επί του παρόντος σε πώληση) στο Ιστότοπος Ugreen ή 55,99 $ Αμαζόνα.

Σχεδιασμός & Αποσυσκευασία

Το βασικό σημείο πώλησης αυτού του φορτιστή GaN είναι το μέγεθός του. Είναι μικροσκοπικό και ελαφρύ για φορτιστή 65 W και, από την αρχή, μοιάζει ακριβώς με τον κανονικό φορτιστή USB-C που θα χρησιμοποιούσατε με το smartphone σας. Ζυγίζει περίπου 7,4 oz με τον προσαρμογέα ΗΠΑ ενεργοποιημένο.

Όπως η σειρά Ugreen Nexode, αυτός ο φορτιστής Ugreen GaN ακολουθεί το ίδιο χρωματικό μοτίβο: δίχρωμη εμφάνιση με μαύρο ματ σώμα φορτιστή και γκρι πλαϊνές πλάκες. Στη μία πλευρά, θα δείτε την επωνυμία Ugreen, ενώ η μέγιστη ισχύς αναγράφεται στην άλλη πλευρά του φορτιστή.

Το σώμα του φορτιστή αισθάνεται συμπαγές και είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά, έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως το πετάξετε στην τσάντα σας όταν ταξιδεύετε. Μέσα στο κουτί, θα βρείτε τρία εναλλάξιμα plus – για τις ΗΠΑ (με αναδιπλούμενες οδοντώσεις), πρίζες ΕΕ και ΗΒ. Η αλλαγή τους είναι εξαιρετικά εύκολη – πατήστε το κουμπί στο επάνω μέρος του μπλοκ φόρτισης και αντικαταστήστε το ένα βύσμα με ένα άλλο.

Μαζί με το μπλοκ φορτιστή, θα λάβετε μια θήκη μεταφοράς με την επωνυμία Ugreen. Αυτό ενισχύει την ιδέα ότι ο Ugreen 65W είναι ένας τέλειος φορτιστής ταξιδιού – απλώς τοποθετήστε το μπλοκ φόρτισης και όλα τα βύσματα στη θήκη μεταφοράς και βάλτε το στην τσάντα σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας προσαρμογείς ταξιδιού.

Μαζί με τον φορτιστή, έλαβα δύο καλώδια για δοκιμή: το Καλώδιο Ugreen 100W USB-C (Αγοράστε Αμαζόνα)και το Καλώδιο Ugreen USB-C σε Lightning (Αγοράστε Αμαζόνα). Και οι δύο ακολουθούν το ίδιο στυλ και χρωματικό μοτίβο με τον φορτιστή. Τα καλώδια είναι πλεγμένα από νάιλον, που αποτρέπουν το μπέρδεμα, και έχουν στιβαρούς ενισχυμένους συνδέσμους για αποφυγή θραύσης με την πάροδο του χρόνου.

Επιλογή θυρών και τύπος βύσματος

Ο φορτιστής ταξιδίου Ugreen διαθέτει τρεις θύρες φόρτισης – 2 x USB-C και 1 x USB-A. Μπορείτε να φορτίσετε έως και τρεις συσκευές ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τον φορτιστή Ugreen GaN. Για παράδειγμα, όταν ταξιδεύετε, μπορείτε να φορτίζετε ταυτόχρονα το smartphone, τον φορητό υπολογιστή και το powerbank σας.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι θα έχετε τη μέγιστη ισχύ 65 W μόνο εάν χρησιμοποιείτε μόνο μία θύρα φορτιστή τη φορά. Διαφορετικά, η ισχύς εξόδου θα διαφέρει ανάλογα με το πόσες θύρες χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα.

Ανακάλυψα ότι όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον προσαρμογέα Ugreen ως φορτιστή φορητού υπολογιστή ή επιτραπέζιου υπολογιστή, ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιείτε μόνο φόρτιση μίας θύρας. Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε δύο θύρες ταυτόχρονα, η μέγιστη ποσότητα ισχύος αλλάζει σε 45 W και αυτή μπορεί να μην είναι αρκετή για να φορτίσετε αποτελεσματικά τον φορητό υπολογιστή σας.

Απόδοση & Ασφάλεια

Χρησιμοποιώντας τον γρήγορο φορτιστή Ugreen 65W GaN, μπόρεσα να φορτίσω το MacBook Air 13 ιντσών από το 0% στο πλήρες σε λιγότερο από μία ώρα (χρησιμοποιώντας τη φόρτιση μιας θύρας). Αυτός ο χρόνος αυξήθηκε σημαντικά όταν προσπάθησα να το φορτίσω με το τηλέφωνο Android και ένα powerbank. Ωστόσο, όλα τα gadget εξακολουθούν να φορτίζονται γρήγορα σε σύγκριση με τη φόρτισή τους με τους εγγενείς φορτιστές τους.

Ο φορτιστής Ugreen 65W ζεστάθηκε ελαφρώς όταν χρησιμοποίησα τις τρεις θύρες φόρτισης ταυτόχρονα, αλλά όχι ανησυχητικά ζεστό. Η Ugreen είναι μια μεγάλη επωνυμία που ειδικεύεται σε λύσεις τροφοδοσίας (όπως μετασχηματιστές, σταθμούς φόρτισης, καλώδια και άλλα) στο ίδιο επίπεδο με επωνυμίες όπως η Anker με τους φορτιστές GaNPrime ή η Belkin και η γραμμή BoostCharge.

Όλα τα gadget της Ugreen συνοδεύονται από εκτεταμένη εγγύηση και ο φορτιστής ταξιδίου 65 W δεν αποτελεί εξαίρεση – ως αγοραστής, θα λάβετε τη διετής εγγύηση προϊόντος, καθώς και τη δοκιμή 30 ημερών χωρίς κίνδυνο.

Φορτιστής VOLTME Revo 140 PD3.1 GaN

ο Φορτιστής Revo 140 PD GaN Η VOLTME δεν χαρακτηρίζεται ως φορτιστής ταξιδιού, αλλά είναι εξίσου φορητός και διαθέτει πολλές θύρες φόρτισης για να διευκολύνει τη φόρτιση πολλών συσκευών ταυτόχρονα. Ας ρίξουμε μια ματιά στη λίστα των τεχνικών προδιαγραφών αυτού του φορτιστή τοίχου GaN:

 • Διαστάσεις: 3,05 x 1,24 x 2,89 ίντσες (7,7 x 3,1 x 7,3 εκ.)
 • Βάρος: 10,2 oz (289 g)
 • Τεχνολογία: Υποστήριξη GaN III/V-Dynamic/PD3.1/QC5/PPS
 • Συνολικές θύρες USB: τρεις – δύο θύρες USB-C και μία θύρα USB-A
 • Είσοδος: 100-240V ~ 50/60Hz 2A Μέγ
 • Μέγιστη ισχύς εξόδου: 140 W (για φόρτιση μίας θύρας)
 • Πολλαπλή προστασία: δυναμική προστασία ισχύος, προστασία από βραχυκύκλωμα, προστασία από υπέρταση, προστασία υπερθέρμανσης, προστασία υπερθέρμανσης, προστασία από υπερβολικό ρεύμα
 • Συμβατότητα: MacBook Pro/Air, HP Elite/Spectre/ZBook, Google Pixelbook, ASUS ROG, iPad, iPhone, Samsung, AirPods και άλλα ακουστικά, Steam Deck και άλλα – μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των συμβατών συσκευών στον ιστότοπο της VOLTME
 • Χρώμα: μαύρο, λευκό
 • Τιμή: 95,99 $ Αμαζόνα.

Σχεδιασμός & Αποσυσκευασία

Ο VOLTME 140W είναι ένας φορτιστής GaN τριών θυρών που μπορείτε να συνδέσετε και να φορτίσετε έως και τρεις συσκευές ταυτόχρονα. Εάν δεν ταξιδεύετε σε χώρες που χρησιμοποιούν διαφορετικό τύπο βύσματος ή χρησιμοποιείτε gadget που απαιτούν περισσότερη ισχύ, αυτός ο φορτιστής είναι μια εξαιρετική επιλογή για να τα κάνετε όλα.

Το μπλοκ φόρτισης έχει μαύρο ματ φινίρισμα με επωνυμία VOLTME στο πλάι. Στην μπροστινή πλευρά της συσκευής, θα βρείτε τις τρεις θύρες φόρτισης. Στην πίσω πλευρά, θα βρείτε το βύσμα (μη εναλλάξιμα). Ο φορτιστής που έλαβα για δοκιμή έχει βύσμα ΕΕ, αλλά η έκδοση των ΗΠΑ συνοδεύεται από αναδιπλούμενα δόντια που είναι βολικά για τη μεταφορά.

Αυτός δεν είναι ο μικρότερος φορτιστής (ακόμα και από τους δύο που δοκιμάσαμε εδώ), αλλά δεν είναι ιδιαίτερα βαρύς και σίγουρα αξίζει τον κόπο για την ισχύ που διαθέτει.

Παρέλαβα τον φορτιστή VOLTME 140W μαζί με το Καλώδιο USB-c σειράς VOLTME Powerlink Moss. Το καλώδιο είναι κατασκευασμένο από υγρή σιλικόνη, που είναι εξαιρετικά μαλακό και έχει ευχάριστη υφή. Το κορδόνι καλύπτεται με επίστρωση γραφενίου που το κάνει πιο δυνατό και πιο εύκαμπτο και τελικά θα το κάνει να διαρκέσει περισσότερο.

Επιλογή θυρών και τύπος βύσματος

Παρόλο που δεν υπάρχει επιλογή βύσματος εδώ (παίρνετε μόνο ένα βύσμα που δεν μπορείτε να αλλάξετε), θα εξακολουθούσα να θεωρώ τον VOLTME 140W GaN έναν εξαιρετικό φορτιστή για ταξίδια. Εξακολουθεί να είναι πολύ μικρό και ελαφρύ και όταν συνδέετε μόνο μία συσκευή, η κορυφαία θύρα USB-C θα παρέχει έως και 140 W, που είναι ένα πολύ εντυπωσιακό ποσό ισχύος.

Η δεύτερη θύρα USB-C μπορεί να παρέχει έως και 100W και η θύρα USB-A έως 22,5W. Με αυτόν τον φορτιστή πολλαπλών θυρών, μπορείτε να συνδέσετε πολλά gadget ταυτόχρονα και να περιμένετε γρήγορη φόρτιση.

Απόδοση & Ασφάλεια

Ο φορτιστής VOLTME 140W GaN προσφέρει ακριβώς αυτό που υπόσχεται – έως και 140 W με μία μόνο φόρτιση ή την ίδια ποσότητα που διανέμεται σε πολλά gadget. Χάρη στην τεχνολογία φόρτισης USB-C PD 3.1, το VOLTME 140W κατάφερε να φορτίσει ένα MacBook Pro 16 ιντσών από το μηδέν στο 50% σε μόλις μισή ώρα.

Αυτός ο φορτιστής είναι σίγουρα η προσωπική μου επιλογή όσον αφορά τη φόρτιση USB-C και εξακολουθεί να είναι αρκετά φορητός για να τον πετάω σε μια τσάντα όποτε πηγαίνω ταξίδι.

Στους λίγους μήνες που πέρασα δοκιμάζοντας αυτήν τη συσκευή, αποδείχθηκε ένας αξιόπιστος φορτιστής που ποτέ δεν απέτυχε να κρατήσει τις συσκευές μου σε πλήρη ισχύ. Το συγκεκριμένο μοντέλο συνοδεύεται και με 18μηνη εγγύηση VOLTME.

Ποιον φορτιστή ταξιδιού GaN πρέπει να αγοράσετε;

Το τελικό ερώτημα είναι ποιος είναι ο καλύτερος φορτιστής GaN για να πάρετε μαζί σας σε ένα ταξίδι: το μοντέλο Ugreen 65W ή το μοντέλο VOLTME 140W; Για άλλη μια φορά, η απάντηση εξαρτάται αποκλειστικά από τις προσωπικές σας ανάγκες.

Εάν επιθυμείτε τα πολλαπλά εναλλάξιμα βύσματα και δεν σας πειράζει να έχετε λιγότερη ισχύ, σας συνιστούμε να πάτε με τον φορτιστή Ugreen 65W ειδικά για ταξίδια. Ωστόσο, εάν θέλετε περισσότερη ισχύ σε ένα μπλοκ φόρτισης μικρού μεγέθους και δεν σας πειράζει να πληρώσετε επιπλέον για αυτό, το VOLTME 140W θα ήταν το καλύτερο αξεσουάρ USB-C για εσάς.

Τέλος, εάν διαθέτετε συσκευές που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση, ίσως χρειαστεί να ψάξετε αλλού και να ελέγξετε μερικές σταθμούς φόρτισης για τα gadget σας.

Διαβάστε επίσης:Το iPhone 15 θα διαθέτει ενίσχυση ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων με USB-C

Η θύρα USB-C του iPhone 15 θα μπορούσε να έχει περιορισμούς

Το Samsung Galaxy Watch δεν ενεργοποιείται; 4 τρόποι για να διορθώσετε

Η Apple θα αλλάξει άλλα αξεσουάρ με USB-C μαζί με το iPhone 15

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα | DirectVortex

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *