Πώς να αφαιρέσετε τα κρυφά Keylogger από το Android σας

Ας παραδεχτούμε ότι τα smartphone είναι καταπληκτικά κομμάτια τεχνολογίας. Σήμερα, τα smartphones πραγματοποιούν διάφορα πράγματα όπως η επικοινωνία με φίλους, η ακρόαση μουσικής, η αναπαραγωγή παιχνιδιών, η λήψη φωτογραφιών κ.λπ.

Το Android είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για κινητά, που τροφοδοτεί εκατομμύρια smartphone. Δεδομένου ότι είναι το πιο χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα για κινητά, οι χάκερ προσπαθούν να στοχεύσουν αυτά τα τηλέφωνα για να κλέψουν ευαίσθητες και οικονομικές πληροφορίες.

Οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές τεχνικές για να κλέψουν τις πολύτιμες πληροφορίες σας, αλλά το keylogger είναι το πιο διάσημο από όλα.

Πώς να προβάλετε κρυφά αρχεία και φακέλους στο Android

Τι είναι το Android Keylogger;

Όπως τα keylogger για υπολογιστές, τα keyloggers Android δεν είναι τίποτα άλλο από ένα λογισμικό που προορίζεται να καταγράφει τα πλήκτρα σας.

Οι χάκερ μπορούν να εγκαταστήσουν ένα keylogger στο smartphone σας σιωπηλά ή απομακρυσμένα και θα συλλάβουν όλα τα δεδομένα από το smartphone σας, όπως μηνύματα κειμένου, αρχεία καταγραφής κλήσεων, αποθηκευμένες σημειώσεις, λεπτομέρειες περιήγησης, κωδικούς πρόσβασης κ.λπ.

Οι χάκερ προσπαθούν συχνά να σπρώξουν keyloggers μέσω εφαρμογών πληκτρολογίου. Επομένως, σας συνιστούμε να αποφύγετε εφαρμογές πληκτρολογίου τρίτων και να τηρείτε τις στοκ.

Αυτό το άρθρο εξέτασε μερικές από τις καλύτερες μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε keylogger από το smartphone Android σας.

Σημάδια Keyloggers στο Android;

Εάν το Keylogger είναι ήδη εγκατεστημένο, το τηλέφωνό σας μπορεί να σας δείξει κάποια σημάδια. Παρακάτω, έχουμε παραθέσει μερικά από τα πιο κοινά σημάδια που δείχνει ένα τηλέφωνο με keylogger.

  • Η μπαταρία αποφορτίζεται γρήγορα
  • Το τηλέφωνο αρχίζει να καθυστερεί συχνά.
  • Ο χρόνος εκκίνησης του Android έχει αυξηθεί.
  • Το τηλέφωνο υπερθερμαίνεται ακόμη και όταν δεν φορτίζει.
  • Η χρήση δεδομένων Διαδικτύου είναι ασυνήθιστα υψηλή.
  • Εμφάνιση άγνωστων εφαρμογών στο συρτάρι εφαρμογών.

Αυτά είναι τα εμφανή σημάδια των keylogger σε ένα Android. Εάν δείτε αυτά τα σημάδια, πρέπει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να εξαλείψετε τα keylogger.

Πώς να βρείτε και να αφαιρέσετε κρυφά Keylogger από το Android σας

Παρακάτω είναι μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να βρείτε και να αφαιρέσετε κρυφά keylogger από τη συσκευή σας Android. Λοιπόν, ας δούμε πώς να αφαιρέσετε τα κρυφά keylogger από το Android σας.

1. Βρείτε την πηγή

Το πρώτο βήμα για εσάς είναι να μάθετε πώς τα keylogger εισέρχονται στα smartphone. Το ένα είναι εάν κάποιος χρησιμοποίησε τη συσκευή σας και εισήγαγε το κακό σενάριο μέσα σε αυτήν. Ένα άλλο είναι ότι οι εφαρμογές που εγκαταστήσατε από πηγές τρίτων περιλάμβαναν κακόβουλο λογισμικό και keylogger.

Θα πρέπει να προσδιορίσετε εάν έχετε ή όχι υποψίες για κάποιο από αυτά. Εάν υπάρχει, θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε τα keylogger.

2. Ελέγξτε για ασυνήθιστες δραστηριότητες

Δεύτερον, θα πρέπει να ελέγξετε για άγνωστα και ύποπτα πράγματα στη συσκευή σας. Για παράδειγμα, οποιοδήποτε σενάριο μπορεί να κάνει τη συσκευή σας να επανεκκινείται συχνά ή οποιοιδήποτε αριθμοί τείνουν να εμφανίζονται στην οθόνη.

Πρέπει επίσης να αναζητήσετε ύποπτες εφαρμογές. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι σημάδι ότι τα keylogger έχουν κατακτήσει τη συσκευή σας.

3. Χρησιμοποιήστε Antimalware

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τα keylogger, λοιπόν; Αυτό είναι απλό: χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή προστασίας από ιούς και σαρώστε για κακόβουλο λογισμικό. Εάν η εφαρμογή προστασίας από ιούς εντοπίσει κακόβουλο λογισμικό, αφαιρέστε το. Δεύτερον, βρείτε την επηρεαζόμενη εφαρμογή που χρησιμοποιεί πολλά δεδομένα, ακόμη και στο παρασκήνιο.

Απεγκαταστήστε αυτήν την εφαρμογή και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τη συσκευή σας. Όλα αυτά σίγουρα θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τυχόν keylogger στη συσκευή σας.

Αφού αφαιρέσετε το keylogger ή την εφαρμογή spyware, κατεβάστε και εγκαταστήστε μια κατάλληλη εφαρμογή antimalware. Συνιστούμε τη χρήση του Malwarebytes για την περαιτέρω προστασία της συσκευής σας Android από απειλές ασφαλείας όπως λογισμικό υποκλοπής spyware, keylogger κ.λπ.

4. Ελέγξτε το File Manager & Download Folder

Ψάξτε μέσα στη διαχείριση αρχείων για κάθε φάκελο, βρείτε τυχόν κρυφά αρχεία που μπορεί να είναι το keylogger και αφαιρέστε τα. Αυτό μπορεί να είναι χρονοβόρο, αλλά όπως γνωρίζετε, η συσκευή σας θα γίνει πιο ασφαλής στη χρήση στο τέλος.

Επίσης, ελέγξτε την ενότητα εγκατεστημένων εφαρμογών του Android σας. Εάν βρείτε ύποπτες εφαρμογές, αφαιρέστε τις το συντομότερο δυνατό.

5. Ελέγξτε τις Εφαρμογές πληκτρολογίου

Λοιπόν, τα keylogger συνήθως βασίζονται στις εφαρμογές πληκτρολογίου για Android. Κανονικά, κάθε εφαρμογή πληκτρολογίου που είναι διαθέσιμη στο Google Play Store είναι ασφαλής για λήψη και χρήση. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή πληκτρολογίου τρίτου κατασκευαστή, πρέπει να ελέγξετε την αξιοπιστία της.

Επομένως, μεταβείτε στη σελίδα της εφαρμογής Android και ελέγξτε για ασυνήθιστες εφαρμογές πληκτρολογίου. Εάν βρείτε κάποια ύποπτη εφαρμογή πληκτρολογίου, απεγκαταστήστε την. Μετά την απεγκατάσταση, εκτελέστε μια πλήρη σάρωση smartphone με το Malwarebytes.

6. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας

Εάν δεν έχετε ιδέα και η κατάσταση φαίνεται μπερδεμένη, είναι καλύτερο να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας Android. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα καταργήσει όλες τις εφαρμογές τρίτων που είναι διαθέσιμες στο smartphone σας και πιθανότατα θα καταργήσει το keylogger. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις μιας συσκευής Android.

1. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Ρυθμίσεις συστήματος.

Ρυθμίσεις συστήματος

2. Στις Ρυθμίσεις συστήματος, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά

3. Στο στοιχείο Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά, πατήστε Επαναφορά τηλεφώνου.

Επαναφορά τηλεφώνου

4. Στο Επαναφορά τηλεφώνου, πατήστε στο Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.

πληκτρολογήστε > στην αρχή

Αυτό είναι! Τώρα, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Λοιπόν, όλα αυτά αφορούν το πώς να αφαιρέσετε τα κρυφά keylogger από το Android. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Πώς να δείτε τα κρυφά παιχνίδια στο Steam

Πώς να δείτε κρυφά αρχεία και φακέλους στο Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5429

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *