Πώς να αλλάξετε το DNS σε Google DNS για ταχύτερο Διαδίκτυο

Πώς να αλλάξετε το DNS σε Google DNS για ταχύτερο Διαδίκτυο

Το DNS, ή το Σύστημα Ονομάτων Τομέα, είναι μια βάση δεδομένων ονομάτων τομέα και διευθύνσεων IP. Όταν εισάγετε έναν τομέα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, είτε στον υπολογιστή σας είτε στο κινητό σας, οι διακομιστές DNS εξετάζουν τις Διευθύνσεις IP που σχετίζονται με τους τομείς.

Μετά την αντιστοίχιση των διευθύνσεων IP που συνδέονται με τον τομέα, σχολιάζει στον διακομιστή web του ιστότοπου που επισκέπτεται και, στη συνέχεια, η ιστοσελίδα εμφανίζεται σε εσάς. Μπορείτε να επιταχύνετε όλη αυτή τη διαδικασία μεταβαίνοντας στο Google DNS.

Ο διακομιστής DNS της Google θεωρείται συχνά ως ο καλύτερος διακομιστής DNS για περιήγηση στον ιστό και παιχνίδια. Παρέχει καλύτερη ταχύτητα περιήγησης και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Μπορείτε να μεταβείτε σε διακομιστή DNS της Google εάν πιστεύετε ότι δεν λαμβάνετε την υποσχεθείσα ταχύτητα Διαδικτύου ή αντιμετωπίζετε προβλήματα ενώ παίζετε διαδικτυακά παιχνίδια.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Πώς να βρείτε τον ταχύτερο διακομιστή DNS για το Android

DNS :Πώς να μάθετε ποιον πάροχο έχετε

Αλλάξτε το προεπιλεγμένο DNS σε Google DNS στα Windows

1. Στον υπολογιστή σας με Windows, μεταβείτε στο Πίνακας Ελέγχου και επιλέξτε Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης.

Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης

2. Στην οθόνη Network and Sharing Center, κάντε κλικ στο Αλλάξτε τις ρυθμίσεις του προσαρμογέα.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις του προσαρμογέα

3. Τώρα, θα δείτε όλα τα δίκτυα. επιλέξτε το δίκτυο που θέλετε να διαμορφώσετε για το Google DNS. Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ethernet, κάντε δεξί κλικ στο Local Area Connection και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

4. Τώρα κάντε κλικ στην καρτέλα Δικτύωση, επιλέξτε το Πρωτόκολλο Διαδικτύου Έκδοση 4 (TCP/IPv4) επιλογή και κάντε κλικ στο ιδιότητες.

Πρωτόκολλο Διαδικτύου Έκδοση 4 (TCP/IPv4)

5. Τώρα, επιλέξτε το κουμπί επιλογής για να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες διευθύνσεις διακομιστή DNS. Στο πεδίο Προτιμώμενος διακομιστής DNS, πληκτρολογήστε 8.8.8.8; στο πεδίο Εναλλακτικό DNS, πληκτρολογήστε 8.8.4.4. Μόλις το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Προτιμώμενος διακομιστής DNS

Μετάβαση στο Google DNS σε υπολογιστή με χρήση του διακόπτη Chris-PC DNS

Αυτό το εργαλείο κάνει την αλλαγή DNS ευκολότερη και ταχύτερη, δίνοντάς σας επιλογές όπως να επιλέξετε από προκαθορισμένες ομάδες διακομιστών DNS εκείνο που ταιριάζει στις συνήθειες περιήγησής σας.

1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Διακόπτης DNS Chris-PC στον υπολογιστή σας με Windows.

2. Επιλέξτε τον προσαρμογέα δικτύου σας (Θα σηκώσει το συνδεδεμένο).

επιλέξτε τον προσαρμογέα δικτύου σας

3. Τώρα, πρέπει να επιλέξετε την προεπιλογή DNS. Θα δείτε πολλές επιλογές. Απλά επιλέξτε Google Public DNS από το αναπτυσσόμενο μενού.

Google Public DNS

4. Πρέπει να κάνετε κλικ στο Αλλαγή DNS επιλογή.

Αλλαγή DNS

5. Μόλις τελειώσετε, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο Το DNS άλλαξε με επιτυχία!

Το DNS άλλαξε με επιτυχία!

5. Τώρα, εάν χρειάζεται να επαναφέρετε τις προηγούμενες ρυθμίσεις DNS, κάντε κλικ Επαναφορά DNS; στο αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ Ναί.

Επαναφορά DNS

Μετάβαση στο Google DNS σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το NetSetMan

Το NetSetMan δεν περιορίζεται στην αλλαγή των ρυθμίσεων DNS. αυτό το εργαλείο μπορεί επίσης να διαχειριστεί το δίκτυο WiFi, τις μονάδες δίσκου δικτύου ομάδας εργασίας και πολλά άλλα.

1. Πρώτα, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση NetSetMan στον υπολογιστή σας με Windows και εκκινήστε την εφαρμογή.

2. Στη συνέχεια, από το αναπτυσσόμενο μενού προσαρμογέα, επιλέξτε το συνδεδεμένο δίκτυό σας.

επιλέξτε το συνδεδεμένο δίκτυό σας

3. Κάντε κλικ στο Διακομιστής DNS πλαίσιο που φαίνεται στο στιγμιότυπο οθόνης και εισαγάγετε τον διακομιστή DNS, που είναι 8.8.8.8 Ή 8.8.4.4.

κάντε κλικ στον διακομιστή DNS

4. Τέλος, κάντε κλικ στο activate.

Δραστηριοποιώ

Μετάβαση στο Google DNS σε Android

Όπως ένας υπολογιστής με Windows, μπορείτε επίσης να αυξήσετε την ταχύτητα Διαδικτύου στο smartphone Android. Ωστόσο, το Android βασίζεται σε Linux, επομένως η αλλαγή του DNS είναι περίπλοκη. Ως εκ τούτου, θα μοιραστούμε μια από τις καλύτερες και ευκολότερες μεθόδους αλλαγής του προεπιλεγμένου DNS σε Google DNS σε smartphone Android.

1. Μεταβείτε στο Google Play Store και αναζητήστε DNS Changer. Εγκαταστήστε το DNS Changer στο Android smartphone σας. Για έναν άμεσο σύνδεσμο του Google Play Store, κάντε κλικ εδώ.

DNS Changer

2. Ανοίξτε την εφαρμογή από το συρτάρι εφαρμογών Android. Θα σας ζητηθεί να χορηγήσετε μερικά δικαιώματα. Σιγουρέψου ότι παραχωρήστε όλες τις άδειες.

3. Στο επόμενο βήμα, θα δείτε μια διεπαφή όπως η παρακάτω. Εδώ, θα δείτε τη λίστα των διακομιστών DNS. Πατήστε στο Google DNS.

Google DNS

4. Στο τελευταίο βήμα, πατήστε το Αρχή .

Αρχή

Μεταβείτε στο Google DNS στο iPhone

Μπορείτε να προσθέσετε έναν προσαρμοσμένο διακομιστή DNS στο iPhone σας για να έχετε ταχύτερο internet. Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για το πώς να το κάνετε αυτό.

Ορίστε προσαρμοσμένο διακομιστή DNS με τις διευθύνσεις 8.8.8.8 και 8.8.4.4. Αυτό θα μεταβεί στον διακομιστή DNS της Google στο iPhone σας.

Αυτοί είναι μερικοί από τους απλούς τρόπους αλλαγής του Προεπιλεγμένου DNS σε Google DNS. Μετά τη μετάβαση στο Google DNS, θα παρατηρήσετε βελτιωμένη ταχύτητα ροής βίντεο. Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την αλλαγή του προεπιλεγμένου DNS σε Google DNS.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *