καλύτεροι server DNS

10 καλύτεροι δωρεάν server DNS

Σήμερα, σχεδόν όλοι έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας. Όσοι γνωρίζουν τα βασικά του Διαδικτύου μπορεί να είναι πολύ εξοικειωμένοι με το DNS ή το σύστημα ονομάτων τομέα.

Τι είναι ένα σύστημα DNS ή Domain Name;

Το DNS, ή το Σύστημα Ονομάτων Τομέα, είναι μια βάση δεδομένων που αποτελείται από διαφορετικά ονόματα τομέα και διευθύνσεις IP.

Όταν οι χρήστες εισάγουν έναν τομέα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, όπως το directvortex.gr ή το youtube.com, οι διακομιστές DNS εξετάζουν τις διευθύνσεις IP που σχετίζονται με τους τομείς.

Μετά την αντιστοίχιση της διεύθυνσης IP, σχολιάζει στον διακομιστή web του ιστότοπου που επισκέπτεται. Ωστόσο, δεν είναι σταθερός κάθε διακομιστής DNS, ειδικά αυτός που παρέχεται από τον ISP.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να αλλάξετε DNS στα Windows 11

Έτσι, ακόμα κι αν το IPS σας παρέχει έναν προεπιλεγμένο διακομιστή DNS, η χρήση διαφορετικού είναι πάντα επικερδής. Η χρήση άλλων διακομιστών DNS μπορεί να σας προσφέρει καλύτερη ταχύτητα και καλύτερη ασφάλεια, ενώ ορισμένοι από αυτούς μπορούν επίσης να ξεκλειδώσουν περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί από την περιοχή κ.λπ.

1. Google Public DNS

καλύτεροι δωρεάν διακομιστές DNS 2022

Είναι ένας από τους καλύτερους και πιο δημοφιλείς διακομιστές DNS που διατίθενται αυτή τη στιγμή. Είναι ένας προσβάσιμος δημόσιος διακομιστής DNS που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2009.

Το Google Public DNS υπερασπίζεται τους χρήστες από διάφορες απειλές ασφαλείας και προσφέρει καλύτερη ταχύτητα από τον προεπιλεγμένο διακομιστή DNS που παρέχεται από τον ISP.

Ο διακομιστής Google DNS θεωρείται συχνά ως ο καλύτερος διακομιστής DNS για παιχνίδια. Παρέχει καλύτερη ταχύτητα περιήγησης και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Μπορείτε να μεταβείτε στον διακομιστή DNS της Google εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ping ενώ παίζετε διαδικτυακά παιχνίδια.

Οι χρήστες πρέπει να διαμορφώσουν τις ρυθμίσεις δικτύου τους για να χρησιμοποιούν τις διευθύνσεις IP 8.8.8.8 και 8.8.4.4.

2. OpenDNS

OpenDNS

Το OpenDNS είναι ο δεύτερος καλύτερος δημόσιος διακομιστής DNS που είναι διαθέσιμος στον ιστό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τώρα. Η Cisco παρέχει τον δημόσιο διακομιστή DNS, εστιάζοντας στην ταχύτητα και την ασφάλεια.

Το υπέροχο με το OpenDNS είναι ότι γίνεται αυτόματα εντοπίζει και αποκλείει κακόβουλους ιστότοπους. Χρησιμοποιεί επίσης τη δρομολόγηση Anycast για τη δρομολόγηση της διαδικτυακής σας κίνησης στους πλησιέστερους διακομιστές DNS.

Αυτή η διαδικασία δρομολόγησης ενισχύει σημαντικά την ταχύτητα του Διαδικτύου. Για να χρησιμοποιήσουν το OpenDNS, οι χρήστες πρέπει να διαμορφώσουν τις ρυθμίσεις δικτύου τους ώστε να χρησιμοποιούν διευθύνσεις IP 208.67.222.222 και 208.67.220.220 ως διακομιστές DNS τους.

3. Comodo Secure DNS

Comodo Secure DNS

Είναι μία από τις καλύτερες και πιο βασισμένες σε σύννεφο, με ισορροπία φορτίου, γεωδιανεμημένες, εξαιρετικά διαθέσιμες υποδομές anycast DNS. Το Comodo Secure DNS είναι εξαιρετικά ασφαλές και αποκλείει από προεπιλογή τομείς phishing και κακόβουλου λογισμικού.

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά το Comodo Secure DNS διαθέτει πλέον υποδομή Anycast DNS που φιλοξενείται σε περισσότερες από 25 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες χώρες θα έχουν διακομιστές DNS κοντά και μεγαλύτερη ταχύτητα Διαδικτύου.

Για να χρησιμοποιήσετε το Comodo Secure DNS, οι χρήστες πρέπει να διαμορφώσουν τις ρυθμίσεις δικτύου τους για να χρησιμοποιούν διευθύνσεις IP 8.26.56.26 και 8.20.247.20 ως διακομιστές DNS.

4. CleanBrowsing

Καθαρή περιήγηση

Αν ψάχνετε για έναν εύκολο τρόπο εφαρμογής αποκλεισμού DNS στο smartphone Android σας, χρησιμοποιήστε το CleanBrowsing.

Η εφαρμογή Android CleanBrowsing είναι εύκολη, επιτρέποντας στους χρήστες να εφαρμόσουν τον αποκλεισμό DNS smartphone. Για παράδειγμα, το CleanBrowsing μπορεί να αποκλείσει ιστότοπους για ενήλικες στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, το CleanBrowsing είναι μια σχετικά νέα εφαρμογή που δεν μπορείτε εύκολα να εμπιστευτείτε. Ωστόσο, το CleanBrowsing μπορεί να ρυθμίσει τον αποκλεισμό DNS στη συσκευή του παιδιού σας.

5. Cloudflare DNS

Cloudflare DNS

Είναι ένας από τους γρηγορότερους διακομιστές DNS που είναι πρώτοι στο απόρρητο που διατίθενται στο διαδίκτυο. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Cloudflare DNS μπορεί να αυξήσει την ταχύτητά σας στο διαδίκτυο έως και 28% σε σύγκριση με άλλους δημόσιους παρόχους DNS.

Ένα άλλο καλό πράγμα για το Cloudflare DNS είναι ότι δεν καταγράφει ποτέ δεδομένα περιήγησης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον διακομιστή DNS του Cloudflare, εάν η ασφάλεια είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Ο μηχανισμός του DNS του Cloudflare προστατεύει τους χρήστες από πλαστογράφηση DNS, ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος και πολλά άλλα.

Για να χρησιμοποιήσετε το Cloudflare DNS, οι χρήστες πρέπει να διαμορφώσουν τις ρυθμίσεις δικτύου τους για να χρησιμοποιούν τις διευθύνσεις IP 1.1.1.1 και 1.0.0.1 ως διακομιστές DNS τους.

6. Norton ConnectSafe

Οι καλύτεροι διακομιστές DNS

Πολλοί δεν θα το γνωρίζουν, αλλά η Norton, η κορυφαία εταιρεία ασφάλειας, διαθέτει επίσης έναν διακομιστή DNS που ονομάζεται Norton ConnectSafe. Αυτή η υπηρεσία DNS που βασίζεται σε σύννεφο έχει σκοπό να προστατεύει τον υπολογιστή σας από επιθέσεις phishing.

Το Norton ConnectSafe προσφέρει επίσης πολλά προκαθορισμένα σχήματα φιλτραρίσματος περιεχομένου για τον αποκλεισμό ιστοτόπων ηλεκτρονικού ψαρέματος, πορνογραφίας και πολλά άλλα.

Για να χρησιμοποιήσετε το Norton ConnectSafe, πρέπει να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις DNS του οικιακού δρομολογητή σας για να χρησιμοποιήσετε τις διευθύνσεις IP 199.85.126.20 και 199.85.127.20.

7. AdGuard DNS

AdGuard DNS

Λοιπόν, το AdGuard DNS είναι ένας δημόσιος διακομιστής DNS που έχει σχεδιαστεί για να αποκλείει διαφημίσεις. Εάν ρυθμίσετε και χρησιμοποιείτε το AdGuard DNS στο σύστημά σας, μπορείτε να αποκλείσετε διαφημίσεις σε παιχνίδια, βίντεο, εφαρμογές και ιστοσελίδες.

Το AdGuard σάς προσφέρει δύο τύπους διακομιστών DNS – έναν που αποκλείει διαφημίσεις και τον άλλο για οικογενειακή προστασία που αποκλείει διαφημίσεις + περιεχόμενο για ενηλίκους.

Έχουμε ήδη μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό σχετικά με τον τρόπο αποκλεισμού διαφημίσεων σε Android και υπολογιστή μέσω AdGuard DNS. Ο διακομιστής DNS είναι σχετικά εύκολος στη ρύθμιση και προσβάσιμος.

Για να χρησιμοποιήσετε το AdGuard DNS, οι χρήστες πρέπει να διαμορφώσουν τις ρυθμίσεις δικτύου τους για να χρησιμοποιούν τις διευθύνσεις IP 94.140.14.14 και 94.140.15.15.

8. OpenNIC

Οι καλύτεροι διακομιστές DNS

Με απλά λόγια, το OpenNIC είναι ένας πάροχος DNS ανοιχτού κώδικα που στοχεύει να είναι μια εναλλακτική λύση στο Standard DNS. Το καλό είναι ότι ο διακομιστής DNS χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές για την προστασία του υπολογιστή σας από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Ο διακομιστής DNS θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το απόρρητό σας με την απλούστερη μορφή. Για να χρησιμοποιήσετε το OpenNIC, πρέπει να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις του δικτύου σας ώστε να χρησιμοποιείτε τις διευθύνσεις IP – 46.151.208.154 και 128.199.248.105.

9. Quad9

Quad9

Αν ψάχνετε για έναν δημόσιο διακομιστή DNS που μπορεί να προστατεύσει τον υπολογιστή σας και άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο από απειλές στον κυβερνοχώρο, τότε πρέπει να δοκιμάσετε το Quad9.

Μάντεψε? Το Quad9 αποκλείει αυτόματα την πρόσβαση σε μη ασφαλείς ιστότοπους. Ο δημόσιος διακομιστής DNS δεν αποθηκεύει κανένα από τα δεδομένα σας.

Για να χρησιμοποιήσετε το Quad9, πρέπει να αλλάξετε τις διευθύνσεις Primary και Secondary DNS σε 9.9.9.9 & 149.112.112.112

10. SafeDNS

καλύτεροι δωρεάν διακομιστές DNS 2022

Είναι μια από τις καλύτερες και πιο δημοφιλείς υπηρεσίες DNS στη λίστα με βάση το Cloud. Ο διακομιστής DNS είναι αρκετά βελτιστοποιημένος για να παρέχει καλύτερη εμπειρία περιήγησης στο web.

Διαθέτει δωρεάν και Premium διακομιστές DNS για να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. Για να χρησιμοποιήσετε διακομιστές SafeDNS, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες διευθύνσεις IP – 195.46.39.39 και 195.46.39.40.

Πώς να αλλάξετε τον διακομιστή DNS;

Τώρα που γνωρίζετε τις διαθέσιμες επιλογές Δημόσιου DNS, ίσως χρειαστείτε βοήθεια για τη μετάβαση σε αυτές. Η αλλαγή του διακομιστή DNS στα Windows 11 είναι αρκετά εύκολη και έχουμε ήδη έναν λεπτομερή οδηγό: Αλλάξτε τον διακομιστή DNS στα Windows 11.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές αλλαγής DNS για να αλλάξετε το εκχωρημένο DNS στο Android. Ωστόσο, πριν κάνετε την αλλαγή, θα πρέπει να σημειώσετε τον διακομιστή DNS που έχει εκχωρηθεί από τον ISP σας.

Έτσι, αυτοί είναι οι καλύτεροι δωρεάν διακομιστές DNS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτούς τους καλύτερους δωρεάν και δημόσιους διακομιστές DNS. Εάν γνωρίζετε άλλους διακομιστές DNS όπως αυτοί, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *