technology, business, analysis

Copilot vs ChatGPT vs Google Gemini:Ποιο είναι καλύτερο;

Σημαντικά σημεία

  • Το Microsoft Copilot διαπρέπει στη δημιουργία τραγουδιών και βιογραφικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα αποτελέσματα είναι διασκεδαστικά και ισορροπημένα.
  • Το ChatGPT ξεχωρίζει για τις κομψές του ικανότητες ποίησης και γραφής διηγημάτων.
  • Τα αποτελέσματα του Google Gemini για τα σενάρια παιχνιδιού είναι εντυπωσιακά, παράγοντας αστείες και ενδιαφέρουσες σκηνές.

ChatGPT, Google Gemini και Microsoft Copilot—τρία δημοφιλή chatbots με διαφορετικές δυνατότητες. Όσο χρήσιμοι κι αν είναι σε καθημερινές εργασίες, πώς θα λειτουργούσαν με δημιουργικές προτροπές για περιεχόμενο όπως τραγούδια, μικρές ιστορίες και ευφάνταστα βιογραφικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Εδώ είναι οι λεπτομέρειες και τα αποτελέσματα του πειράματος.

Πώς δοκίμασα τρία δημοφιλή Chatbots με δημιουργικά μηνύματα

Η μεθοδολογία ήταν απλή. Έγραψα μια απλή προτροπή για κάθε τύπο δημιουργικού περιεχομένου που ήθελα. Στη συνέχεια, τροφοδότησα κάθε ερώτηση σε μια επιλογή από τα καλύτερα chatbot AI, συγκεκριμένα ChatGPT, Google Gemini και Microsoft Copilot.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Πώς να ενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις Gemini

Πώς να ρυθμίσετε την εφαρμογή Gemini AI

Το να προσδιορίσετε ποια γεννήτρια τεχνητής νοημοσύνης ήταν η καλύτερη προέκυψε σε παράγοντες όπως η πρωτοτυπία, η ροή της γραφής, η ευφάνταστη αίσθηση και ο χρόνος απόκρισης. Ας δούμε πώς τα κατάφεραν.

Ποιο Chatbot τα πήγε καλύτερα με τραγούδια;

Για να δοκιμάσω την ανταπόκριση κάθε chatbot σε έναν συνδυασμό θεμάτων, είτε κανονικά είτε τυχαία, ζήτησα την ακόλουθη προτροπή: «Γράψε ένα τραγούδι για την επίτευξη των ονείρων σου και βεβαιώσου ότι οι στίχοι περιλαμβάνουν ένα κοάλα».

Το τραγούδι του Microsoft Copilot, αν και δεν ήταν τέλειο σε στυλ ή πρωτοτυπία, ήταν το πιο ισορροπημένο και διασκεδαστικό. Ως προς το μήκος, ήταν κοντό και γλυκό. Και το θέμα των κοάλα έγινε η βάση για το βαθύτερο μήνυμα, καθώς και οι δύο πτυχές συνεργάζονται άψογα. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι το δωρεάν GPT-4 Turbo του Copilot.

Microsoft Copilot που γράφει ένα νέο τραγούδι

Το Google Gemini είχε τον ταχύτερο χρόνο απόκρισης και ακολούθησε παρόμοια προσέγγιση με το Copilot—αναμιγνύοντας και τα δύο θέματα εξίσου. Αλλά μερικές από τις εικόνες του ήταν περίεργες και δεν είχαν νόημα.

Το ChatGPT έγραψε το μεγαλύτερο τραγούδι και χρησιμοποίησε ενδιαφέροντες στίχους, αλλά το θέμα κοάλα μετά βίας υπήρχε, ειδικά σε σύγκριση με αυτό που βρήκαν τα άλλα chatbots. Δυσκολεύτηκε επίσης να ολοκληρώσει το τραγούδι.

Ποιο Chatbot τα πήγε καλύτερα με την ποίηση;

Τα ποιήματα τείνουν να είναι αρκετά δημιουργικά στη χρήση της γλώσσας, επομένως το chatbot με την πιο πλούσια βάση δεδομένων και εκπαίδευση θα είχε την καλύτερη απόδοση.

Το ChatGPT αποδείχθηκε το πιο ικανό να ανταποκριθεί στην ακόλουθη προτροπή: «Γράψε ένα ποίημα με ομοιοκαταληξία για το κολύμπι στη θάλασσα. Θα πρέπει να έχει 15 γραμμές το πολύ.” Ενώ το αποτέλεσμα ήταν ελάχιστα εμπνευσμένο, μια επιπλέον απόδειξη ότι οι ανθρώπινοι συγγραφείς μπορούν να ξεπεράσουν τα εργαλεία γραφής τεχνητής νοημοσύνης, η ροή του ποιήματος και η επιλογή των λέξεων ήταν χαριτωμένη και ευχάριστη.

Το ChatGPT Γράφει ένα ποίημα

Το Copilot και το Gemini ήταν και τα δύο λιγότερο αποτελεσματικά από το ChatGPT από όλες αυτές τις απόψεις. Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του ποιήματος και τις οδηγίες που δίνετε σε κάθε chatbot. Σημειώστε τις πολλές διαθέσιμες συμβουλές και κόλπα για καλύτερες προτροπές τεχνητής νοημοσύνης.

Ποιο Chatbot τα πήγε καλύτερα με μικρές ιστορίες;

Η προτροπή για αυτό το δημιουργικό περιεχόμενο ήταν η εξής: «Γράψε μια ιστορία για ένα δείπνο που ο χαρακτήρας σου διστάζει να παρευρεθεί. Θα πρέπει να είναι 1000 λέξεις το πολύ.”

Καμία από τις ιστορίες των chatbots δεν ήταν ιδιαίτερα μοναδική ή προκαλώντας σκέψεις. Αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα ήρθε από το ChatGPT. Ήταν απλό αλλά ενδιαφέρον και καλογραμμένο, ένα ποιοτικό δείγμα δημιουργικής γραφής.

ChatGPT Γράφοντας μια σύντομη ιστορία

Το ίδιο ίσχυε και για τη δημιουργία του Διδύμου, με τη διαφορά ότι η αφήγησή του περιείχε μπερδεμένα στοιχεία σε κάτι που φαινόταν σαν μια προσπάθεια ευφάνταστης έκφρασης. Ήταν ενδιαφέρον να το δεις, αλλά έχασε το σημάδι.

Το στυλ γραφής του Copilot ήταν ομαλό και ακριβές, αλλά η ιστορία στην οποία ξεκίνησε αυτόματα το chatbot ήταν βαρετή, ακόμη και κλισέ. Συνολικά, υπάρχουν καλύτερες γεννήτριες ιστοριών AI για σοβαρούς συγγραφείς που χρειάζονται κάποια επιπλέον βοήθεια.

Ποιο Chatbot τα πήγε καλύτερα με σενάρια;

Αντί να ζητήσω ένα ολόκληρο σενάριο, έδωσα στα chatbots την ίδια προτροπή για μια σκηνή που περιέχει μερικά συγκεκριμένα στοιχεία. Αυτό ήταν το καθήκον τους: «Γράψτε μια σύντομη σκηνή για ένα σενάριο θεατρικής παράστασης όπου δύο χαρακτήρες (Ο Τομ και η Άλις) διαφωνούν για το αν ένα πουκάμισο που βρήκαν σε ένα κατάστημα είναι μπλε ή πράσινο».

Η απάντηση του Google Gemini ήταν η πιο εντυπωσιακή. Εκτός από γρήγορο, το σενάριο που έγραψε ήταν αστείο και ενδιαφέρον, η προσωπικότητα των χαρακτήρων του λάμπει μέσα από τις κοροϊδίες τους.

Google Gemini Γράφει ένα σενάριο Play

Τα άλλα δύο chatbots χρησιμοποιούσαν την ίδια ακριβώς δομή για τη σκηνή—ίσως επειδή και οι δύο εφαρμογές χρησιμοποιούν τα δεδομένα του OpenAI ως πηγή. Έρεαν αρκετά όμορφα, αλλά δεν υπήρχε τίποτα το ιδιαίτερο στα αποτελέσματα.

Ένα επιπλέον μειονέκτημα του ChatGPT ήταν ότι η μία πλευρά του σεναρίου ήταν κομμένη και αδιάβαστη. Όταν επεσήμανα το πρόβλημα, αντί να προσφέρει λύση, το chatbot παρήγαγε το ίδιο ακριβώς κείμενο με το ίδιο πρόβλημα. Ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσετε αυτό είναι να αντιγράψετε το σενάριο και να το επικολλήσετε σε ένα έγγραφο, όπου μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη σκηνή.

Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να βελτιώσετε το προφίλ σας στο LinkedIn με τεχνητή νοημοσύνη, αλλά μπορεί να θέλετε να αναπτύξετε μια παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που να είναι πιο δημιουργική και λιγότερο επίσημη. Ενώ και τα τρία chatbots μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό, το ένα κάνει το παραπάνω μίλι.

Η προτροπή ήταν: «Γράψτε ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό βιογραφικό στα κοινωνικά μέσα που θα ταίριαζε στο Instagram, το TikTok και το X. Είμαι φωτογράφος που ειδικεύεται στα πορτρέτα κατοικίδιων ζώων».

Το Copilot παρείχε τις περισσότερες επιλογές όσον αφορά τις αποτελεσματικές και ευφάνταστες φράσεις μαζί με τα emojis και τα hashtags. Θα μπορούσατε να διαλέξετε αυτό που θέλετε για το βιογραφικό σας και να το τροποποιήσετε περαιτέρω ώστε να αντικατοπτρίζει τέλεια την ταυτότητά σας.

Microsoft Copilot Γράφει ένα βιογραφικό μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Το ChatGPT ήταν πιο ακριβές με την απάντησή του. Δύο σειρές από χρήσιμα μότο, emojis, hashtags και ένα κάλεσμα για δράση. Το να ζητάς άλλες προτάσεις είναι πάντα στο τραπέζι, αλλά το Copilot πρόσφερε περισσότερα από την αρχική του απάντηση.

Ο Δίδυμος ήταν ο λιγότερο αποτελεσματικός. Αν και έκανε τέσσερις αξιοπρεπείς προτάσεις για μότο, δεν ήταν τόσο καλές όσο τα άλλα chatbots. Επίσης, του έλειπε ένα δείγμα παρότρυνσης για δράση και το ίδιο εύρος emoji. Συνολικά, αντί να παρέχει ένα διασκεδαστικό και πλήρες βιογραφικό για τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδωσε συμβουλές για το πώς πρέπει να το δομήσετε, κάτι που δεν ζήτησε η προτροπή.

Και οι τρεις γεννήτριες τεχνητής νοημοσύνης ήταν σε θέση να ανταποκριθούν στις δημιουργικές προτροπές, αλλά η απόδοσή τους διέφερε από εργασία σε εργασία. Ακόμη και το ChatGPT και το Microsoft Copilot, που αναπτύχθηκαν από την ίδια εταιρεία, είχαν διαφορετικά πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Και οι δύο, ωστόσο, ξεπέρασαν τους Διδύμους, εκτός από το να γράφουν σενάρια. Εκεί έλαμψε ο αλγόριθμος της Google, δημιουργώντας έναν διασκεδαστικό διάλογο που θα μπορούσε να είχε γραφτεί από άνθρωπο.

Περαιτέρω δοκιμή κάθε chatbot με άλλα διαφημιστικά μηνύματα θα πρέπει να αποκαλύψει ποιο είναι καλύτερο με περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει περισσότερο.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *