Δείτε τι κάνω για να διατηρήσω υπό έλεγχο τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις WhatsApp

Δείτε τι κάνω για να διατηρήσω υπό έλεγχο τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις WhatsApp

Σημαντικά σημεία

 • Όταν θέλω να σταματήσω να λαμβάνω όλες τις ειδοποιήσεις από το WhatsApp, τις κάνω σίγαση από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου μου.
 • Αν θέλω να κάνω σίγαση των ειδοποιήσεων ειδικά για μηνύματα και κλήσεις ή για όλες τις ομάδες στις οποίες έχω συμμετάσχει, μπορώ να το διαχειριστώ εύκολα στις ρυθμίσεις του WhatsApp.
 • Για σίγαση ειδοποιήσεων για μεμονωμένες συνομιλίες ή ομάδες, ανοίγω τη συνομιλία, αγγίζω τις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέγω Σίγαση ειδοποιήσεων. Στο iOS, πατάω παρατεταμένα στη συνομιλία και επιλέγω Σίγαση.

Το WhatsApp περιλαμβάνει ενσωματωμένες ρυθμίσεις ειδοποιήσεων που χρησιμοποιώ για τη διαχείριση ειδοποιήσεων για κλήσεις, μηνύματα και ομαδικές συνομιλίες. Όταν εκνευρίζομαι πολύ, απενεργοποιώ όλες τις ειδοποιήσεις μέσω των ρυθμίσεων της συσκευής μου με μία κίνηση. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξω πώς σβήνω τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις WhatsApp και θα συζητήσω τα πιθανά μειονεκτήματα που σχετίζονται με κάθε επιλογή.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να ανακτήσετε τις διαγραμμένες ειδοποιήσεις στο Android

εφαρμογές βιντεοκλήσεων για iPhone

Απενεργοποίηση όλων των ειδοποιήσεων WhatsApp για Android και iPhone

Όταν πρέπει να αλλάξω σε λειτουργία εργασίας και θέλω να αποφύγω την ενόχλησή μου από τις ειδοποιήσεις WhatsApp, σβήνω όλες τις ειδοποιήσεις από τις ρυθμίσεις της συσκευής μου με μία κίνηση. Αν και αυτή η μέθοδος με βοηθά να επικεντρωθώ στη δουλειά, περιστασιακά χάνω κάποιες σημαντικές ενημερώσεις από τους φίλους και την οικογένειά μου.

Εάν θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε όλες τις ειδοποιήσεις από το WhatsApp, μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω των ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας, αλλά να γνωρίζετε ότι μπορεί να χάσετε ορισμένα σημαντικά μηνύματα.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις στο Android, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Android.
 2. Παω σε Ειδοποιήσεις > Ειδοποιήσεις εφαρμογών.
 3. Βρείτε το WhatsApp στη λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές και πατήστε σε αυτό.
 4. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις.

Για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις στο iPhone, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Εκκινήστε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και πατήστε Ειδοποιήσεις.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο WhatsApp στη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών.
 3. Πατήστε Ειδοποιήσεις.
 4. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις.

Η απενεργοποίηση όλων των ειδοποιήσεων είναι ένας από τους τρόπους εξαφάνισης από το WhatsApp χωρίς να διαγράψετε την εφαρμογή.

Σίγαση ειδοποιήσεων για μια συγκεκριμένη συνομιλία ή ομαδική συνομιλία

Όταν ένας φίλος αρχίζει να με βομβαρδίζει με μιμίδια στο WhatsApp ή μια από τις ομαδικές μου συνομιλίες γίνεται εξαιρετικά ενεργή ενώ εργάζομαι, προτιμώ να κάνω σίγαση μόνο αυτών των συγκεκριμένων συνομιλιών, ενώ οι υπόλοιπες δεν είναι σίγαση. Με αυτόν τον τρόπο, εξακολουθώ να μπορώ να λαμβάνω σημαντικές ειδοποιήσεις από φίλους και συγγενείς.

Ωστόσο, εξακολουθώ να διαταράσσομαι από ειδοποιήσεις από άλλες συνομιλίες που δεν έχω θέσει σε σίγαση, έτσι συχνά βρίσκομαι να κλείνω τις συνομιλίες στη μέση της δουλειάς μου για να διατηρήσω την εστίασή μου.

Εάν δεν θέλετε να κάνετε σίγαση όλων των ειδοποιήσεων WhatsApp, αλλά μόνο συγκεκριμένων επαφών ή ομάδων, μπορείτε να κάνετε σίγαση των ειδοποιήσεων μεμονωμένα για αυτές. Όταν το κάνετε αυτό, το WhatsApp δεν θα ειδοποιεί τους χρήστες ότι τους έχετε θέσει σε σίγαση και δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις από αυτούς μέχρι να τους καταργήσετε ξανά τη σίγαση ή να λήξει ο χρόνος που έχετε ορίσει.

Για να κάνετε σίγαση μιας συγκεκριμένης επαφής ή ομάδας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Ανοίξτε τη συνομιλία μαζί τους.
 2. Πατήστε στο τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.
 3. Παρακέντηση Σίγαση ειδοποιήσεων.
 4. Επιλέξτε για πόσο καιρό θέλετε να κάνετε σίγαση των ειδοποιήσεων και πατήστε Εντάξει.

Για να κάνετε σίγαση μιας συνομιλίας στο iOS, πατήστε παρατεταμένα σε αυτήν και επιλέξτε Βουβός.

Δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την επαφή ή την ομαδική συνομιλία σε σίγαση, αλλά θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε άλλες ειδοποιήσεις ως συνήθως.

Για να καταργήσετε τη σίγαση της συνομιλίας, πατήστε στο τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Κατάργηση σίγασης ειδοποιήσεων. Στο iOS, πατήστε παρατεταμένα μια σίγαση συνομιλίας και επιλέξτε Κατάργηση σίγασης.

Διαχείριση ειδοποιήσεων για μηνύματα, κλήσεις και ομάδες

Το WhatsApp προσφέρει ορισμένες εύχρηστες ρυθμίσεις που μου επιτρέπουν να κάνω σίγαση των ειδοποιήσεων από όλες τις ομαδικές συνομιλίες στις οποίες έχω συμμετάσχει, ενώ λαμβάνω ειδοποιήσεις από μεμονωμένες επαφές.

Απενεργοποιώντας τις ομαδικές ειδοποιήσεις, αλλά διατηρώντας τις ειδοποιήσεις από μεμονωμένες συνομιλίες χωρίς σίγαση, διασφαλίζω ότι δεν θα χάσω κανένα σημαντικό μήνυμα από τις επαφές μου. Αυτό με βοηθάει να ενημερώνομαι χωρίς να αποσπάμαι την προσοχή από ομαδικές ειδοποιήσεις, τις οποίες μπορώ να ελέγξω αργότερα όταν έχω ελεύθερο χρόνο.

Ομοίως, το WhatsApp επιτρέπει τη σίγαση ειδοποιήσεων για κλήσεις ήχου και βίντεο, κάτι που είναι σωτήριο όταν βρίσκομαι σε μια κατάσταση όπου δεν μπορώ να δεχτώ καμία κλήση. Απενεργοποιώντας τις ειδοποιήσεις κλήσεων, μπορώ να αποφύγω διακοπές από τις εισερχόμενες κλήσεις, ενώ παράλληλα παρακολουθώ τα μηνύματα και τις ομαδικές ειδοποιήσεις.

Υπάρχουν επίσης στιγμές που περιμένω μια σημαντική κλήση, αλλά δεν θέλω να με ενοχλούν τα εισερχόμενα μηνύματα από μεμονωμένες επαφές ή ομαδικές συνομιλίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πραγματοποιώ σίγαση των μηνυμάτων και των ειδοποιήσεων ομάδας, ενώ διατηρώ τις ειδοποιήσεις κλήσεων ενεργοποιημένες. Αν χρειάζεται να κάνω σίγαση όλων, το κάνω απευθείας από τις ρυθμίσεις της συσκευής μου.

Για να διαχειριστείτε αυτές τις ειδοποιήσεις, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Εκκινήστε την εφαρμογή WhatsApp στο τηλέφωνό σας.
 2. Πατήστε στο τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και ανοίξτε Ρυθμίσεις. Στο iOS, πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι στην κάτω δεξιά γωνία.
 3. Πατήστε Ειδοποιήσεις.

Για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις μηνυμάτων, πατήστε Ήχος ειδοποίησης και επιλέξτε Κανένας ή Σιωπηλός. Στη συνέχεια, πατήστε Δονούμαι και επιλέξτε Μακριά από. Ομοίως, απενεργοποιήστε τις εναλλαγές δίπλα Χρησιμοποιήστε ειδοποιήσεις υψηλής προτεραιότητας και Ειδοποιήσεις αντίδρασης. Επαναλάβετε τα ίδια βήματα για να απενεργοποιήσετε συγκεκριμένες ή κάθε είδους ειδοποιήσεις για ομάδες.

Για σίγαση των ειδοποιήσεων κλήσεων, πατήστε Ηχος ΚΛΗΣΗΣ και επιλέξτε Κανένας ή Σιωπηλός. Στη συνέχεια, πατήστε Δόνηση και επιλέξτε Μακριά από.

Αυτό είναι όλο. Δεν θα λαμβάνετε πλέον τις κλήσεις, τα μηνύματα ή τις ομαδικές ειδοποιήσεις που έχετε απενεργοποιήσει.

Μπορείτε επίσης να κάνετε σίγαση των ειδοποιήσεων κλήσεων ή μηνυμάτων για μεμονωμένες συνομιλίες ή συγκεκριμένες ομάδες. Να κάνω αυτό:

 1. Ανοίξτε τη συνομιλία.
 2. Πατήστε στο όνομα της ομάδας ή της επαφής.
 3. Ανοιξε Ειδοποιήσεις και προσαρμόστε τα όπως θέλετε.

Έχετε επίσης την επιλογή να προσαρμόσετε τους ήχους ειδοποιήσεων για την εφαρμογή WhatsApp σε κάτι λιγότερο ενοχλητικό στο τηλέφωνό σας Android.

Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων οθόνης κλειδώματος

Δεν μου αρέσει να λαμβάνω αναδυόμενα παράθυρα ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος, επειδή εκτρέπουν την προσοχή μου, ακόμη και όταν έχω αφήσει το τηλέφωνό μου στην άκρη αφού το κλειδώσω. Ως εκ τούτου, έχω αναπτύξει τη συνήθεια να απενεργοποιώ τις ειδοποιήσεις οθόνης κλειδώματος για όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές. Εάν θέλετε να κάνετε σίγαση μόνο των ειδοποιήσεων οθόνης κλειδώματος για το WhatsApp, μπορείτε να το κάνετε εύκολα.

Εάν δεν θέλετε να βλέπετε προεπισκοπήσεις μηνυμάτων WhatsApp στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σας, δείτε πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε:

 1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.
 2. Πλοηγηθείτε στο Ειδοποιήσεις > Ειδοποιήσεις οθόνης κλειδώματος.
 3. Πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι δίπλα Δείξε το περιεχόμενο.
 4. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο WhatsApp.

Στο iOS, εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, ανοίξτε Ειδοποιήσειςκαι πατήστε Εμφάνιση προεπισκοπήσεων. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ποτέ.

Οι παραπάνω τροποποιήσεις μου επιτρέπουν να ελέγχω αβίαστα τις ειδοποιήσεις WhatsApp, διασφαλίζοντας ότι λαμβάνω μόνο εκείνες που είναι απαραίτητες για εμένα. Εάν θέλετε επίσης να εξαλείψετε αυτές τις διακοπές, μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα για να τις απενεργοποιήσετε.

Απλώς έχετε υπόψη σας ότι εάν αποφασίσετε να αρχίσετε να λαμβάνετε ξανά ειδοποιήσεις από το WhatsApp, θα πρέπει να τις ενεργοποιήσετε ξανά χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία που χρησιμοποιήσατε για να τις απενεργοποιήσετε.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *