Πώς να αλλάξετε το όνομα του τηλεφώνου σας Android

Πώς να αλλάξετε το όνομα του τηλεφώνου σας Android

Το τηλέφωνό σας Android έχει εκχωρηθεί ένα γενικό όνομα από τον κατασκευαστή του. Πολλά smartphone έχουν συνήθως το όνομα ή τον αριθμό μοντέλου ως προεπιλεγμένο όνομα συσκευής. Το όνομα του τηλεφώνου σας είναι αυτό που βλέπουν άλλα άτομα ή συσκευές όταν συνδέονται στη συσκευή σας μέσω Bluetooth, Wi-Fi κ.λπ.

Θα σας δείξουμε πώς να αλλάξετε το όνομα του τηλεφώνου σας Android σε κάτι προσωπικό, περιγραφικό, μοναδικό ή οτιδήποτε άλλο θέλετε. Τα βήματα θα διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε ποια έκδοση του Android έχετε.

Αλλαγή ονόματος συσκευής στο απόθεμα Android

Εάν το τηλέφωνό σας εκτελεί την καθαρή ή βασική μορφή του λειτουργικού συστήματος Android, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αλλάξετε το όνομά του.

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και πατήστε Για το τηλέφωνοΣχετικά με τη συσκευή).
 2. Παρακέντηση Ονομα της συσκευής.
 1. Εισαγάγετε ένα νέο όνομα συσκευής στο παράθυρο διαλόγου και πατήστε Εντάξει.
 2. Θα δείτε ένα μήνυμα ότι το όνομα της συσκευής σας είναι ορατό σε εφαρμογές, άτομα και συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο τηλέφωνό σας. Παρακέντηση Εντάξει για να αλλάξετε το όνομα της συσκευής σας και να απορρίψετε το αναδυόμενο παράθυρο.

Πώς να αλλάξετε το όνομα Firestick [Εύκολοι τρόποι](Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αλλάξτε το όνομα των τηλεφώνων Samsung Galaxy Android

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και πατήστε Για το τηλέφωνο στο κάτω μέρος της σελίδας.
 2. Θα πρέπει να δείτε το όνομα του τηλεφώνου σας στο επάνω μέρος της οθόνης “Σχετικά με το τηλέφωνο”. Πατήστε το Επεξεργασία κουμπί για να αλλάξετε το όνομα του τηλεφώνου Samsung.
 3. Εισαγάγετε το νέο όνομα που θέλετε να περνάει το τηλέφωνό σας και πατήστε Εγινε.

Αλλάξτε το όνομα Bluetooth του τηλεφώνου σας

Ορισμένα τηλέφωνα με απόθεμα λειτουργικό σύστημα Android σάς επιτρέπουν να εκχωρήσετε ένα ξεχωριστό όνομα στο Bluetooth της συσκευής σας. Όταν άλλες συσκευές αναζητούν το τηλέφωνό σας μέσω Bluetooth, θα βλέπουν το όνομα Bluetooth και όχι το όνομα του συστήματος της συσκευής σας.

Ποια έκδοση Android έχω;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο τρόπος αλλαγής του ονόματος Bluetooth της συσκευής σας θα διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android.

 1. Ανοιξε Ρυθμίσειςεπιλέξτε Συνδεδεμένες συσκευέςκαι πατήστε Σύζευξη νέας συσκευής.
 2. Παρακέντηση Ονομα της συσκευήςμετονομάστε τη συσκευή σας και πατήστε Μετονομάζω.

Εναλλακτικά, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Συνδεδεμένες συσκευές > Προτιμήσεις σύνδεσης > Bluetooth και πατήστε Ονομα της συσκευής για να μετονομάσετε το τηλέφωνό σας.

Αλλαγή ονόματος hotspot για κινητά

Το hotspot για κινητά ή κινητά χρησιμοποιεί το όνομα συστήματος της συσκευής σας από προεπιλογή. Το Android σάς επιτρέπει να αλλάξετε ή να εκχωρήσετε ένα διαφορετικό όνομα στο σημείο πρόσβασης κινητής τηλεφωνίας ή κινητής τηλεφωνίας της συσκευής σας.

 1. Πατήστε παρατεταμένα το Φορητό σημείο πρόσβασης εικονίδιο στο δίσκο συστήματος της συσκευής σας. Εναλλακτικά, κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις > Συνδέσεις > Hotspot και Tethering για κινητάκαι επιλέξτε Φορητό σημείο πρόσβασης.
 1. Παρακέντηση Διαμορφώστε και εισαγάγετε ένα νέο όνομα για το hotspot για κινητά της συσκευής σας στο πεδίο “Όνομα δικτύου”.

Πώς να μοιραστείτε τις συνδέσεις δικτύου Wi-Fi στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εάν χρησιμοποιείτε απόθεμα Android, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Δίκτυο & Διαδίκτυο > Σημείο πρόσβασης και σύνδεση και επιλέξτε Ασύρματο σημείο σύνδεσης. Παρακέντηση Όνομα hotspot και εισαγάγετε ένα νέο όνομα για το σημείο πρόσβασης Wi-Fi της συσκευής σας.

Ίδιο τηλέφωνο, νέο όνομα

Η αλλαγή του ονόματος του τηλεφώνου σας Android είναι απλή και μπορείτε να μετονομάσετε τη συσκευή σας όποτε θέλετε. Το όνομα της συσκευής σας μπορεί να περιλαμβάνει αλφάβητα, αριθμούς, σημεία στίξης και σύμβολα—τα emoji δεν υποστηρίζονται.

Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας εάν οι χρήστες εξακολουθούν να βλέπουν το όνομα της παλιάς συσκευής σας όταν συνδέεστε μέσω Bluetooth ή κινητού σημείου πρόσβασης. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας ή ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης του εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αλλαγή του ονόματος της συσκευής σας Android.

Ισίδωρος
Ισίδωρος
Άρθρα: 5427