Πώς να αλλάξετε το όνομα του τηλεφώνου σας Android

Πώς να αλλάξετε το όνομα του τηλεφώνου σας Android

Το τηλέφωνό σας Android έχει εκχωρηθεί ένα γενικό όνομα από τον κατασκευαστή του. Πολλά smartphone έχουν συνήθως το όνομα ή τον αριθμό μοντέλου ως προεπιλεγμένο όνομα συσκευής. Το όνομα του τηλεφώνου σας είναι αυτό που βλέπουν άλλα άτομα ή συσκευές όταν συνδέονται στη συσκευή σας μέσω Bluetooth, Wi-Fi κ.λπ.

Θα σας δείξουμε πώς να αλλάξετε το όνομα του τηλεφώνου σας Android σε κάτι προσωπικό, περιγραφικό, μοναδικό ή οτιδήποτε άλλο θέλετε. Τα βήματα θα διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε ποια έκδοση του Android έχετε.

Αλλαγή ονόματος συσκευής στο Android

 1. Για να αλλάξετε το όνομα μιας συσκευής στο Android, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:
  1. Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” στη συσκευή σας.
  2. Πηγαίνετε στην ενότητα “Σχετικά με τη συσκευή” ή “Σχετικά με το τηλέφωνο”. Η τοποθεσία αυτή μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με την έκδοση του Android που χρησιμοποιείτε.
  3. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Όνομα συσκευής” ή κάτι παρόμοιο.
  4. Αλλάξτε το όνομα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  5. Αποθηκεύστε τις αλλαγές.

  Αυτό θα πρέπει να ενημερώσει το όνομα της συσκευής σας σε όλες τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις του Android.

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην
Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

Διαβάστε επίσης :Πώς να αλλάξετε το όνομα του υπολογιστή σας στα Windows (4 Μέθοδοι)

Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη TikTok

Πώς να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης hotspot για κινητά (Android και iPhone)

Αλλάξτε το όνομα των τηλεφώνων Samsung Galaxy Android

 1. Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” στο τηλέφωνό σας.
 2. Κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε την επιλογή “Σχετικά με τη συσκευή” ή “Σχετικά με το τηλέφωνο”. Η τοποθεσία αυτή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του Android που χρησιμοποιείτε.
 3. Επιλέξτε “Πληροφορίες συσκευής” ή κάτι παρόμοιο.
 4. Από εκεί, θα δείτε μια επιλογή με το όνομα της συσκευής. Πατήστε πάνω σε αυτήν.
 5. Αλλάξτε το όνομα της συσκευής σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
 6. Αποθηκεύστε τις αλλαγές.

Αλλάξτε το όνομα Bluetooth του τηλεφώνου σας

Ορισμένα τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android σάς επιτρέπουν να εκχωρήσετε ένα ξεχωριστό όνομα στο Bluetooth της συσκευής σας. Όταν άλλες συσκευές αναζητούν το τηλέφωνό σας μέσω Bluetooth, θα βλέπουν το όνομα Bluetooth και όχι το όνομα του συστήματος της συσκευής σας.

Ο τρόπος αλλαγής του ονόματος Bluetooth της συσκευής σας θα διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android.

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις επιλέξτε Συνδεδεμένες συσκευές και πατήστε Σύζευξη νέας συσκευής.
 2. Παρακέντηση Ονομα της συσκευής μετονομάστε τη συσκευή σας και πατήστε Μετονομάζω.

Εναλλακτικά, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Συνδεδεμένες συσκευές > Προτιμήσεις σύνδεσης > Bluetooth και πατήστε Ονομα της συσκευής για να μετονομάσετε το τηλέφωνό σας.

Αλλαγή ονόματος hotspot για κινητά

Το hotspot για κινητά ή κινητά χρησιμοποιεί το όνομα συστήματος της συσκευής σας από προεπιλογή. Το Android σάς επιτρέπει να αλλάξετε ή να εκχωρήσετε ένα διαφορετικό όνομα στο σημείο πρόσβασης κινητής τηλεφωνίας ή κινητής τηλεφωνίας της συσκευής σας.

 1. Πατήστε παρατεταμένα το Φορητό σημείο πρόσβασης εικονίδιο στο δίσκο συστήματος της συσκευής σας. Εναλλακτικά, κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις > Συνδέσεις > Hotspot και Tethering για κινητά και επιλέξτε Φορητό σημείο πρόσβασης.
 2. Παρακέντηση Διαμορφώστε και εισαγάγετε ένα νέο όνομα για το hotspot για κινητά της συσκευής σας στο πεδίο “Όνομα δικτύου”.

Εάν χρησιμοποιείτε απόθεμα Android, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Δίκτυο & Διαδίκτυο > Σημείο πρόσβασης και σύνδεση και επιλέξτε Ασύρματο σημείο σύνδεσης. Παρακέντηση Όνομα hotspot και εισαγάγετε ένα νέο όνομα για το σημείο πρόσβασης Wi-Fi της συσκευής σας.

Ίδιο τηλέφωνο, νέο όνομα

Η αλλαγή του ονόματος του τηλεφώνου σας Android είναι απλή και μπορείτε να μετονομάσετε τη συσκευή σας όποτε θέλετε. Το όνομα της συσκευής σας μπορεί να περιλαμβάνει αλφάβητα, αριθμούς, σημεία στίξης και σύμβολα—τα emoji δεν υποστηρίζονται.

Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας εάν οι χρήστες εξακολουθούν να βλέπουν το όνομα της παλιάς συσκευής σας όταν συνδέεστε μέσω Bluetooth ή κινητού σημείου πρόσβασης. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας ή ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης του εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αλλαγή του ονόματος της συσκευής σας Android.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *