Πώς να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης hotspot για κινητά

Πώς να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης hotspot για κινητά (Android και iPhone)

Το hotspot για κινητά, που συχνά αποκαλείται σύνδεση Wi-Fi, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε στο διαδίκτυο ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Σας βοηθά να μετατρέψετε το smartphone σας σε κόμβο Διαδικτύου, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο με άλλες συσκευές.

Η ρύθμιση ενός hotspot για κινητά είναι απλή. Ωστόσο, ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι είναι να ξεχάσουν τον κωδικό πρόσβασης του hotspot για κινητά. Αυτό θα μπορούσε να γίνει εφιάλτης αν χρειαστεί να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης με κάποιον γρήγορα αλλά δεν μπορείτε να τον βρείτε στο τηλέφωνό σας. Τελικά, τι μπορεί να είναι πιο ενοχλητικό από το να μην γνωρίζεις τον κωδικό πρόσβασης του WiFi;

Αυτός ο γρήγορος οδηγός θα σας δείξει πώς να ελέγξετε τον κωδικό πρόσβασης του hotspot σε συσκευές iPhone και Android.

Πώς να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης hotspot για κινητά στο Android

Έτσι, έχετε ορίσει ένα σημείο πρόσβασης Wi-Fi στο τηλέφωνό σας Android, αλλά δεν μπορείτε να θυμηθείτε τον κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο μεθόδους για να ελέγξετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης — μέσω των ρυθμίσεων hotspot του τηλεφώνου σας και από το προσωπικό μενού hotspot.

Προβάλετε τον κωδικό πρόσβασης hotspot για κινητά στις Ρυθμίσεις hotspot

Οι ρυθμίσεις hotspot στο smartphone σας επιτρέπουν να προβάλετε το όνομα του hotspot, το πρωτόκολλο ασφαλείας, τον κωδικό πρόσβασης, τη ζώνη AP και τον αριθμό των συνδεδεμένων συσκευών.

Για να ελέγξετε τον κωδικό πρόσβασης του φορητού hotspot, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Οι οδηγίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας (όπως εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Samsung Galaxy) και την έκδοση Android.

 1. Στη συσκευή σας Android, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή.
 2. Πλοηγηθείτε στο Σύνδεση και κοινή χρήση ή Δίκτυο & Διαδίκτυο Ενότητα.
 1. Επιλέγω Προσωπικό σημείο, Ασύρματο σημείο σύνδεσης, ή παρόμοιο.
 1. Κάτω από Ρυθμίσεις hotspotθα δεις το Κωδικός πρόσβασης πεδίο. Επιλέξτε το για να αντιγράψετε ή να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Χρησιμοποιήστε το Προσωπικό μενού hotspot για να δείτε τον κωδικό πρόσβασης hotspot για κινητά

Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε τον κωδικό πρόσβασης του hotspot είναι να τον βρείτε στο προσωπικό μενού hotspot. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

 1. Σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της αρχικής σας οθόνης για πρόσβαση σε Πίνακας ειδοποιήσεων.
 2. Ψάξτε για το Προσωπικό σημείο ή Φορητό σημείο πρόσβασης πλακίδιο γρήγορων ρυθμίσεων.
 1. Πατήστε παρατεταμένα το πλακίδιο για άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις του hotspot. Ίσως χρειαστεί να επιλέξετε το Ρυθμίσεις hotspot για κινητά ή παρόμοια επιλογή.
 1. Θα βρείτε τον κωδικό πρόσβασης του hotspot που εμφανίζεται στις ρυθμίσεις.

Πώς να βρείτε το hotspot του κινητού σας στο iPhone

Εάν θέλετε να διαμορφώσετε τις προσωπικές ρυθμίσεις hotspot στο iPhone σας ή να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για αυτό, μπορείτε να το κάνετε με έναν από τους δύο τρόπους: απευθείας μέσω των ρυθμίσεων του hotspot ή από το Κέντρο Ελέγχου.

Προβάλετε τον κωδικό πρόσβασης hotspot για κινητά μέσω των ρυθμίσεων hotspot

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τον κωδικό πρόσβασης του hotspot στις συσκευές Apple.

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Προσωπικό σημείο ή Κυτταρικός (ανάλογα με την έκδοση iOS).
 1. Ψάξτε για το Κωδικός πρόσβασης Wi-Fi ή Προσωπικός κωδικός πρόσβασης hotspot επιλογή. Αυτό θα εμφανίσει τον κωδικό πρόσβασης του hotspot σας, το όνομα του δικτύου και τις συνδεδεμένες συσκευές.

Προβολή και αλλαγή κωδικού πρόσβασης hotspot από το Κέντρο Ελέγχου

Υπάρχει ένας ακόμα πιο γρήγορος τρόπος για να δείτε έναν κωδικό πρόσβασης hotspot στο iPhone σας και να τον αλλάξετε αν θέλετε. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε μέσω του κέντρου ελέγχου του τηλεφώνου σας.

 1. Σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία του iPhone σας για να ανοίξετε το Κέντρο ελέγχου.
 2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Δεδομένα κινητού ή Προσωπικό σημείο εικόνισμα.
 1. Θα εμφανιστεί ένα μενού που θα δείχνει το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης του hotspot σας. Επιλέξτε τον κωδικό πρόσβασης εάν θέλετε να τον αλλάξετε για κάτι άλλο. Στη συνέχεια, απλώς βγείτε από το μενού για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας ως σημείο πρόσβασης

Είναι σημαντικό να μάθετε πώς να βρίσκετε και να χειρίζεστε τον κωδικό πρόσβασης του hotspot για κινητά σε συσκευές Android και iPhone για να διατηρείτε την κοινή χρήση δεδομένων σας ασφαλή και υπό έλεγχο.

Όταν καταλάβετε πώς λειτουργεί το σημείο πρόσβασης Wi-Fi, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας είναι ασφαλή και ότι κανείς δεν χρησιμοποιεί τα προγράμματα δεδομένων σας χωρίς να το γνωρίζετε.

Διαβάστε επίσης :Πώς να συνδέσετε τον φορητό υπολογιστή σας με Windows σε ένα hotspot

Πώς να μοιραστείτε τις συνδέσεις δικτύου Wi-Fi

13 Καλύτερες Εναλλακτικές Hotspot Shield

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4888

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *