Πώς να μοιραστείτε τις συνδέσεις δικτύου Wi-Fi στα Windows 11

Πώς να μοιραστείτε τις συνδέσεις δικτύου Wi-Fi στα Windows 11

Όταν κάποιος σας ζητά να μοιραστείτε τη σύνδεση Wi-Fi του υπολογιστή σας, τι κάνετε; Μπορείτε να τους δώσετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi, ώστε να συνδέσουν τη συσκευή τους απευθείας στο δίκτυο. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να κάνετε κοινή χρήση του διαδικτύου του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα “Mobile hotspot” των Windows που μετατρέπει τον υπολογιστή σας σε αυτοσχέδιο δρομολογητή.

Εάν δεν θυμάστε το κλειδί ασφαλείας του δικτύου, θα σας δείξουμε πώς να βρείτε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi στα Windows . Αυτό το σεμινάριο καλύπτει επίσης βήματα για τη ρύθμιση και τη χρήση του hotspot για κινητά για κοινή χρήση του Διαδικτύου του υπολογιστή σας.

[WooZoneProducts asin=”amz-B07X3R1S7S”][/WooZoneProducts]

Προβολή κωδικού πρόσβασης Wi-Fi μέσω του Πίνακα Ελέγχου

Ο Πίνακας Ελέγχου των Windows προσφέρει μια εύκολη και μη τεχνική προσέγγιση για τον έλεγχο των λεπτομερειών ασφαλείας των συνδέσεων δικτύου σας. Μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή ρυθμίσεων του Πίνακα Ελέγχου μέσω της Αναζήτησης των Windows ή των Ρυθμίσεων των Windows. Θα σας δείξουμε πώς να κάνετε και τα δύο.

Μέθοδος 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του Πίνακα Ελέγχου μέσω της Αναζήτησης των Windows

Πληκτρολογήστε πίνακας ελέγχου στη γραμμή αναζήτησης των Windows και επιλέξτε Άνοιγμα κάτω από την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου.

Επιλέξτε Προβολή κατάστασης δικτύου και εργασιών στην κατηγορία «Δίκτυο και Διαδίκτυο». Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο ” Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης “.

Επιλέξτε το ενεργό σας δίκτυο Wi-Fi στη σειρά “Συνδέσεις”.

Επιλέξτε το κουμπί Wireless Properties .

Μεταβείτε στην καρτέλα “Ασφάλεια” στη σελίδα κατάστασης Wi-Fi και επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση χαρακτήρων . Θα πρέπει να δείτε τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου Wi-Fi στο πλαίσιο “Κλειδί ασφαλείας δικτύου”.

Μπορείτε να αντιγράψετε το κλειδί ασφαλείας του δικτύου στο πρόχειρο του υπολογιστή σας. Επιλέξτε OK για να κλείσετε το πλαίσιο διαλόγου Ιδιότητες ασύρματου δικτύου.

Μέθοδος: Από το μενού Ρυθμίσεις των Windows

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις (πατήστε το πλήκτρο Windows + I ) και επιλέξτε Δίκτυο και διαδίκτυο στην πλαϊνή γραμμή.

Μια πιο γρήγορη εναλλακτική είναι να κάνετε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη ή να πατήσετε το πλήκτρο Windows + X και να επιλέξετε Συνδέσεις δικτύου .

Επιλέξτε Σύνθετες ρυθμίσεις δικτύου στο κάτω μέρος του μενού ρυθμίσεων δικτύου και διαδικτύου.

Μεταβείτε στην ενότητα Σχετικές ρυθμίσεις και επιλέξτε Περισσότερες επιλογές προσαρμογέα δικτύου .

Κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα Wi-Fi της ενεργής σύνδεσης και επιλέξτε Κατάσταση .

Επιλέξτε Wireless Properties και μεταβείτε στην καρτέλα Security στην επόμενη σελίδα.

Επιλέξτε το πλαίσιο Εμφάνιση χαρακτήρων για να δείτε τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου.

Δείτε τον Κωδικό πρόσβασης Wi-Fi στο Windows Powershell

Μπορείτε να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi στα Windows 10 και 11 εκτελώντας συγκεκριμένες εντολές Powershell .

Πατήστε το πλήκτρο Windows + X και επιλέξτε Terminal (Admin) στο μενού Γρήγορης πρόσβασης. Αυτό θα ξεκινήσει μια καρτέλα Powershell στο τερματικό των Windows .

Πληκτρολογήστε ή επικολλήστε το προφίλ netsh wlan show στο τερματικό και πατήστε Enter .

Σημειώστε το όνομα του δικτύου ή το SSID (Service Set Identifier) ​​στη λίστα «Προφίλ χρηστών».

Στη συνέχεια, επικολλήστε το netsh wlan show profile “Wi-Fi name” key=clear στο τερματικό Powershell. Αντικαταστήστε το όνομα Wi-Fi με το όνομα/SSID του δικτύου και πατήστε Enter για να εκτελέσετε την εντολή.

Θα δείτε μια δέσμη πληροφοριών σχετικά με τη σύνδεσή σας. Κάντε κύλιση στην ενότητα “Ρυθμίσεις ασφαλείας” και ελέγξτε τη σειρά Βασικό περιεχόμενο για τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου σας Wi-Fi.

Προβολή κωδικού πρόσβασης Wi-Fi στη γραμμή εντολών

Εκτελέστε τις παρακάτω εντολές για να προβάλετε τους κωδικούς πρόσβασης του δικτύου Wi-Fi στα Windows 11 χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών .

Πατήστε το πλήκτρο Windows + R , πληκτρολογήστε cmd στο πλαίσιο Εκτέλεση και πατήστε Enter ή επιλέξτε OK .

Πληκτρολογήστε ή επικολλήστε τα προφίλ netsh wlan show στην κονσόλα και πατήστε Enter για να εκτελέσετε την εντολή.

Η γραμμή εντολών θα εμφανίσει όλα τα αποθηκευμένα δίκτυα Wi-Fi στον υπολογιστή σας . Μεταβείτε στα προφίλ και σημειώστε το δίκτυο WI-Fi του οποίου τον κωδικό πρόσβασης θέλετε να ελέγξετε.

Πληκτρολογήστε ή επικολλήστε το netsh wlan show profile name=profilename key=clear στην κονσόλα. Αντικαταστήστε το όνομα προφίλ με το όνομα του δικτύου Wi-Fi.

Εάν το όνομα του προφίλ του δικτύου είναι “ABC Wi-Fi”, η εντολή θα πρέπει να μοιάζει με αυτό: netsh wlan εμφάνιση προφίλ ονόματος=ABC Wi-Fi key=clear . Τα ονόματα δικτύων κάνουν διάκριση πεζών-κεφαλαίων, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει το όνομα του προφίλ όπως εμφανίζεται στο βήμα #2.

Μεταβείτε στην ενότητα “Ρυθμίσεις ασφαλείας” και ελέγξτε τη σειρά Βασικό περιεχόμενο για τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου.

Χρησιμοποιήστε λογισμικό τρίτων

Η προβολή κωδικών πρόσβασης Wi-Fi μέσω του Πίνακα Ελέγχου, της Γραμμής εντολών ή του Τερματικού Windows μπορεί να είναι αγχωτική. Περιλαμβάνουν πολλά βήματα και εντολές που πιθανότατα θα ξεχάσετε.

Το WirelessKeyView είναι μια δημοφιλής εφαρμογή που παρέχει μια λύση με ένα κλικ για τον έλεγχο των κωδικών πρόσβασης του δικτύου Wi-Fi στα Windows. Η εφαρμογή είναι δωρεάν, εύκολη στη χρήση, ασφαλής και χωρίς περίπλοκα βήματα ή εντολές.

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του προγραμματιστή και πραγματοποιήστε λήψη είτε της έκδοσης 32 bit είτε 64 bit του λογισμικού. Δεν ξέρετε ποια έκδοση να κατεβάσετε; Ανατρέξτε σε αυτό το σεμινάριο για να ελέγξετε εάν διαθέτετε υπολογιστή με Windows 32-bit ή 64-bit . Σημειώστε τον “Κωδικό αρχείου Zip” στη σελίδα λήψης. Θα χρειαστείτε τον κωδικό πρόσβασης για να ξεκλειδώσετε/αποσυμπιέσετε το αρχείο εγκατάστασης στον υπολογιστή σας.

Εγκαταστήστε το λογισμικό WirelessKeyView και εκκινήστε την εφαρμογή. Θα βρείτε πληροφορίες για όλα τα δίκτυα Wi-Fi που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν στον πίνακα ελέγχου της εφαρμογής. Οι κωδικοί πρόσβασης δικτύου βρίσκονται στη σειρά Key (Ascii) .

Επιλέξτε ένα δίκτυο και πατήστε F8 για να αντιγράψετε γρήγορα τον κωδικό πρόσβασής του. Εναλλακτικά, κάντε δεξί κλικ στο δίκτυο και επιλέξτε Αντιγραφή κλειδιού (Ascii) .

Κοινή χρήση σύνδεσης Wi-Fi μέσω Hotspot

Τα Windows 10 και 11 διαθέτουν μια λειτουργικότητα “Φορητό σημείο πρόσβασης” που σας επιτρέπει να μοιράζεστε το διαδίκτυο του υπολογιστή σας μέσω Wi-Fi ή Bluetooth.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Δίκτυο και διαδίκτυο και επιλέξτε Mobile hotspot .

Αναπτύξτε το Κοινή χρήση της σύνδεσής μου στο διαδίκτυο από το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε την ενεργή πηγή σύνδεσης — Ethernet ή Wi-Fi.

Στη συνέχεια, επιλέξτε πώς θέλετε να μοιραστείτε τη σύνδεσή σας—μέσω Wi-Fi ή Bluetooth.

Εάν επιλέξετε να μοιραστείτε τη σύνδεσή σας μέσω Wi-Fi, αναπτύξτε την ενότητα Ιδιότητες για να ελέγξετε τα διαπιστευτήρια του hotspot για κινητά. Επιλέξτε Επεξεργασία για να αλλάξετε το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης του hotspot.

Μεταβείτε στην κορυφή της σελίδας και κάντε εναλλαγή στο Mobile hotspot για να μοιραστείτε τη σύνδεση του υπολογιστή σας με κοντινές συσκευές.

Προσθέστε το hotspot για κινητά στο Κέντρο δράσης των Windows για να μοιράζεστε το διαδίκτυο χωρίς να μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Πατήστε το πλήκτρο Windows + A για να ανοίξετε το Κέντρο δράσης των Windows 11 και επιλέξτε το εικονίδιο με το στυλό στην κάτω δεξιά γωνία. Επιλέξτε Προσθήκη , επιλέξτε Mobile hotspot και επιλέξτε Τέλος .

Θα πρέπει τώρα να μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το σημείο πρόσβασης για κινητά από το Κέντρο ενεργειών. Για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις Mobile hotspot, κάντε δεξί κλικ στο Mobile hotspot και επιλέξτε Μετάβαση στις Ρυθμίσεις .

Ανακτήστε τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi και μοιραστείτε το Διαδίκτυό σας

Ορισμένοι διαχειριστές ιδιωτικών δικτύων συνοφρυώνονται ενάντια στη μη εξουσιοδοτημένη χρήση Wi-Fi ή διανομή κωδικού πρόσβασης. Πριν κοινοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης ενός ασύρματου δικτύου, βεβαιωθείτε ότι έχετε άδεια να το κάνετε. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση του hotspot για κινητά, απενεργοποιήστε τις συνδέσεις VPN και τείχους προστασίας στον υπολογιστή σας και δοκιμάστε ξανά. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν το πρόβλημα παραμένει. Ομοίως, βεβαιωθείτε ότι το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας είναι ενημερωμένο.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *