Πώς να ανακαλέσετε ένα email στο Outlook

Καταργήστε την αποστολή μηνυμάτων email με ευκολία στο Microsoft Outlook

Πάτησες το κουμπί Αποστολή πολύ νωρίς; Εάν χρησιμοποιείτε το Outlook για την αποστολή email εντός του οργανισμού σας, ενδέχεται να μπορείτε να ανακαλέσετε και να αντικαταστήσετε το μήνυμα. Η επιλογή “Ανάκληση αυτού του μηνύματος” είναι διαθέσιμη στο πρόγραμμα-πελάτη επιτραπέζιου υπολογιστή του Microsoft Outlook για Windows και Mac για 120 λεπτά μετά την αποστολή. Εφόσον ο παραλήπτης δεν έχει ανοίξει το μήνυμα, η ανάκληση θα αφαιρέσει το email από τα εισερχόμενά του. Αυτός ο οδηγός wikiHow θα σας δείξει πώς να ανακαλείτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook 365, το Outlook 2019 και παλαιότερες εκδόσεις. Θα σας δείξουμε επίσης πώς μπορείτε να καθυστερήσετε τα αποσταλμένα μηνύματα στο μέλλον για να αποφύγετε ενοχλητικά λάθη.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να προσθέσετε ζουμ στο Microsoft Outlook

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Για να ανακαλέσετε ένα μήνυμα, ανοίξτε τα Απεσταλμένα, επιλέξτε το μήνυμα και μεταβείτε στις Ενέργειες > Ανάκληση αυτού του μηνύματος.
Η επιλογή “Ανάκληση αυτού του μηνύματος” είναι διαθέσιμη μόνο εάν χρησιμοποιείτε την έκδοση για υπολογιστές (όχι web), έναν λογαριασμό Exchange ή/και ο οργανισμός σας έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία.
Εάν ο παραλήπτης δεν έχει ανοίξει το μήνυμα, μπορείτε να διαγράψετε το μήνυμα από το γραμματοκιβώτιό του ή να το αντικαταστήσετε με μια ενημερωμένη έκδοση.
Εάν ο παραλήπτης έχει ήδη ανοίξει ή φιλτράρει αυτόματα το μήνυμα, δεν χρησιμοποιεί το ίδιο Exchange, δεν χρησιμοποιεί το Outlook ή δεν ανήκει στον οργανισμό σας, δεν θα μπορείτε να το ανακαλέσετε.

Βήματα

Ανάκληση στις τρέχουσες εκδόσεις του Outlook

Κάντε κλικ στο αριστερό πλαίσιο του Outlook. Η επιλογή αυτού του φακέλου εμφανίζει όλα τα πρόσφατα απεσταλμένα μηνύματά σας.

Δεν είναι δυνατή η ανάκληση μηνυμάτων του Outlook στον Ιστό .
Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει σε Outlook 365, Outlook 2019, 2016, 2013 και 2010. Εάν χρησιμοποιείτε το Outlook 2007, ανατρέξτε σε αυτήν τη μέθοδο .
Εάν ο παραλήπτης έχει ήδη ανοίξει το μήνυμα, έχει ένα φίλτρο email που μετέφερε αμέσως το μήνυμά σας σε άλλο φάκελο ή έχουν περάσει περισσότερα από 120 λεπτά από τότε που στείλατε το μήνυμα, δεν θα μπορείτε να το ανακαλέσετε.
Κάντε κλικ στο μήνυμα που θέλετε να ανακαλέσετε. Το μήνυμα θα επεκταθεί στον πίνακα ανάγνωσης.

Κάντε κλικ στην καρτέλα. Θα το δείτε στην κορυφή του Outlook.

Κάντε κλικ στο μενού ή. Εάν χρησιμοποιείτε την Κλασική κορδέλα, θα δείτε ένα κουμπί Ενέργειες στη γραμμή εργαλείων. Στην Απλοποιημένη κορδέλα, θα δείτε τρεις οριζόντιες κουκκίδες.

Κάντε κλικ . Εφόσον ο οργανισμός σας χρησιμοποιεί το Exchange και το μήνυμα δεν προστατεύεται από την Προστασία πληροφοριών Azure, θα έχετε την επιλογή να ανακαλέσετε το μήνυμα.

Επιλέξτε τι να κάνετε με το μήνυμα. Όταν ανακαλείτε ένα μήνυμα, μπορείτε να επιλέξετε Διαγραφή μη αναγνωσμένων αντιγράφων αυτού του μηνύματος ή Διαγραφή μη αναγνωσμένων αντιγράφων και αντικατάσταση με ένα νέο μήνυμα.

Εάν δεν θέλετε να συνθέσετε ένα μήνυμα αντικατάστασης, επιλέξτε την πρώτη επιλογή.
Για να γράψετε ένα νέο μήνυμα που αντικαθιστά το προηγούμενο μήνυμα, επιλέξτε την τελευταία επιλογή.
Επιλέξτε εάν θα λάβετε επιβεβαίωση. Εάν θέλετε να μάθετε εάν το μήνυμα ανακλήθηκε με επιτυχία από τα γραμματοκιβώτια όλων των παραληπτών, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο “Πείτε μου εάν μια ανάκληση είναι επιτυχής ή αποτυγχάνει για κάθε παραλήπτη”.

Κάντε κλικ . Εάν δεν στέλνετε μήνυμα αντικατάστασης, αυτή η τελευταία ενέργεια θα ανακαλέσει το μήνυμα από όλα τα γραμματοκιβώτια.

Εάν θέλετε να συντάξετε ένα μήνυμα, συνθέστε το μήνυμα αντικατάστασής σας τώρα και κάντε κλικ στην επιλογή Αποστολή.

Ελέγξτε την κατάσταση μιας ανάκλησης

Κάντε κλικ στο φάκελο στο Outlook. Είτε χρησιμοποιείτε μια τρέχουσα έκδοση του Outlook είτε μια παλαιότερη έκδοση, μπορείτε να ελέγξετε εάν μια ανάκληση ήταν επιτυχής στα εξερχόμενα σας.

Επιλέξτε το μήνυμα που ανακαλείται. Θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην κορυφή των απεσταλμένων αντικειμένων σας.

Εάν επιλέξετε την επιλογή να σας ειδοποιήσουμε εάν ένα μήνυμα ανακλήθηκε επιτυχώς, θα δείτε την ένδειξη “Επιτυχία ανάκλησης” στη γραμμή θέματος.
Εάν το μήνυμα δεν ανακλήθηκε με επιτυχία, θα δείτε την ένδειξη “Αποτυχία ανάκλησης” στη γραμμή θέματος.
Κάντε κλικ στο κουμπί. Θα είναι στην κορυφή του μηνύματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή είτε ζητήσατε να ειδοποιηθείτε για μηνύματα που ανακαλούνται είτε όχι. Εάν το μήνυμα ανακλήθηκε με επιτυχία, θα δείτε την ένδειξη “Επιτυχία” στη στήλη ανάκλησης για κάθε παραλήπτη. Εάν δεν ήταν δυνατή η ανάκληση του μηνύματος, θα εμφανιστεί η ένδειξη “Απέτυχε”.

Δημιουργία καθυστέρησης για μελλοντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κάντε κλικ στην καρτέλα στο επάνω μέρος του Outlook. Εάν ανακαλείτε συχνά τα απεσταλμένα μηνύματα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κανόνα που καθυστερεί την αποστολή μηνυμάτων σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη.

Κάντε κλικ . Θα δείτε αυτήν την επιλογή στο μεσαίο πλαίσιο.

Κάντε κλικ . Θα εμφανιστεί μια λίστα με κανόνες email.

Επιλέξτε «Εφαρμογή κανόνα στα μηνύματα που στέλνω» και κάντε κλικ στο . Θα εμφανιστεί ένα άλλο σύνολο επιλογών.

Κάντε κλικ . Τώρα θα δείτε αρκετούς κανόνες αποστολής.

Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο “αναβολή παράδοσης κατά μερικά λεπτά”. Αυτή η επιλογή βρίσκεται στο κάτω μέρος της λίστας.

Επιλέξτε τον αριθμό των λεπτών για να καθυστερήσετε το μήνυμα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στον μπλε σύνδεσμο κειμένου στο “αναβολή παράδοσης κατά μερικά λεπτά”, εισαγάγετε τον αριθμό των λεπτών για καθυστέρηση πριν από την αποστολή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.

Μπορείτε να καθυστερήσετε τα μηνύματα έως και 120 λεπτά (δύο ώρες).
Κάντε κλικ και μετά. Τώρα που δημιουργήσατε αυτόν τον κανόνα, θα έχετε επιπλέον χρόνο για να επιστρέψετε στον φάκελο “Απεσταλμένα” και να επεξεργαστείτε το μήνυμά σας προτού σταλεί στον παραλήπτη.

Ανάκληση στο Outlook 2007

Κάντε κλικ στον αριστερό πίνακα. Εμφανίζει όλα τα πρόσφατα απεσταλμένα μηνύματα email σας.

Μπορείτε να ανακαλέσετε μόνο ένα μήνυμα που έχετε στείλει στην εφαρμογή επιφάνειας εργασίας του Outlook για Windows και macOS. Δεν είναι δυνατή η ανάκληση μηνυμάτων του Outlook στον Ιστό .
Εάν ο παραλήπτης έχει ήδη ανοίξει το μήνυμα, έχει ένα φίλτρο email που μετέφερε αμέσως το μήνυμά σας σε άλλο φάκελο ή έχουν περάσει περισσότερα από 120 λεπτά από τότε που στείλατε το μήνυμα, δεν θα μπορείτε να το ανακαλέσετε.
Κάντε κλικ στο μήνυμα που θέλετε να ανακαλέσετε. Το μήνυμα θα επεκταθεί στον πίνακα ανάγνωσης.

Κάντε κλικ στην καρτέλα. Θα το δείτε στην κορυφή του Outlook.

Κάντε κλικ . Αυτό το εικονίδιο βρίσκεται στην ομάδα Ενέργειες στη γραμμή εργαλείων στο επάνω μέρος του Outlook.

Κάντε κλικ . Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο με μερικές επιλογές.

Αυτή η επιλογή δεν θα είναι διαθέσιμη εάν ο οργανισμός σας δεν χρησιμοποιεί το Exchange ή/και το email προστατεύεται από το Azure Information Protection.
Επιλέξτε τι να κάνετε με το μήνυμα. Όταν ανακαλείτε ένα μήνυμα, μπορείτε να επιλέξετε Διαγραφή μη αναγνωσμένων αντιγράφων αυτού του μηνύματος ή Διαγραφή μη αναγνωσμένων αντιγράφων και αντικατάσταση με ένα νέο μήνυμα.

Εάν δεν θέλετε να συνθέσετε ένα μήνυμα αντικατάστασης, επιλέξτε την πρώτη επιλογή. Μόλις κάνετε αυτήν την επιλογή, το μήνυμα θα ανακληθεί.
Για να γράψετε ένα νέο μήνυμα που αντικαθιστά το προηγούμενο μήνυμα, επιλέξτε την τελευταία επιλογή. Εάν κάνετε αυτήν την επιλογή, πληκτρολογήστε την απάντηση αντικατάστασης και κάντε κλικ στην επιλογή Αποστολή.

Συμβουλές

Εάν ο παραλήπτης χρησιμοποιεί τη δυνατότητα παρακολούθησης και έχει ενεργοποιήσει την “Αυτόματη επεξεργασία αιτημάτων και απαντήσεων σε αιτήματα σε σύσκεψη και δημοσκοπήσεις”, ο παραλήπτης θα λάβει τόσο το αρχικό όσο και το ανακληθέν μήνυμα.
Εάν ο παραλήπτης έχει ήδη ανοίξει το μήνυμα πριν το ανακαλέσετε, θα λάβει ένα μήνυμα που θα τον ενημερώνει ότι προσπαθήσατε να το ανακαλέσετε.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κανόνες του Outlook για να ρυθμίσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκτός γραφείου .

Αναφορές

https://support.microsoft.com/en-us/office/recall-or-replace-an-email-message-that-you-sent-35027f88-d655-4554-b4f8-6c0729a723a0
Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *