Πώς να ανεβάσετε ιστορίες Instagram υψηλής ποιότητας

Πώς να ανεβάσετε ιστορίες Instagram υψηλής ποιότητας το 2023

Το Instagram είναι αναμφίβολα η καλύτερη εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο που διατίθεται για Android και iPhone. Μπορεί επίσης να προσπελαστεί από επιτραπέζιο/φορητό υπολογιστή μέσω προγράμματος περιήγησης ιστού, αλλά η εφαρμογή για κινητά του Instagram είναι πιο δημοφιλής και προσφέρει καλύτερες δυνατότητες.

Ενώ το Instagram σας προσφέρει δυνατότητες επικοινωνίας, είναι κυρίως μια εφαρμογή για κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο. Ωστόσο, όπως κάθε παρόμοια εφαρμογή, το Instagram υποβαθμίζει την ποιότητα της φωτογραφίας/βίντεο πριν από την κοινή χρήση.

Ακόμη και μετά τη χρήση επαγγελματιών εργαλείων επεξεργασίας φωτογραφιών/βίντεο για τη βελτίωση των φωτογραφιών και των βίντεό τους, οι χρήστες ανέφεραν ότι το Instagram υποβαθμίζει την ποιότητα του περιεχομένου τους όταν ανεβαίνουν στην πλατφόρμα. Εάν είστε ένας influencer του Instagram που αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό.

Πώς να αντιδράτε στα μηνύματα Instagram (κινητά και Web)

Πώς να ανεβάσετε ιστορίες Instagram υψηλής ποιότητας

Διάφοροι λόγοι οδηγούν στην απώλεια ποιότητας των φωτογραφιών και των βίντεο όταν ανεβαίνουν στο Instagram. Επομένως, πρέπει να βρείτε τρόπους για να διορθώσετε τα υποκείμενα προβλήματα και να ανεβάσετε ιστορίες HD Instagram. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές απλές μεθόδους για να σας βοηθήσουμε να ανεβάσετε ιστορίες Instagram υψηλής ποιότητας. Ας αρχίσουμε.

1) Ενημερώστε την εφαρμογή Instagram

Ενημερώστε την εφαρμογή Instagram

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν αντιμετωπίσατε πρόσφατα θολά βίντεο στα Instagram Stories είναι να ενημερώσετε την εφαρμογή Instagram.

Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι η ενημέρωση της εφαρμογής Instagram έχει επιλύσει το πρόβλημα που προκάλεσε θολά ή εικονοστοιχεία βίντεο.

Επομένως, μεταβείτε στο Google Play Store ή στο Apple App Store στη συσκευή σας και ενημερώστε την εφαρμογή Instagram. Μετά την ενημέρωση, ανεβάστε ξανά το Instagram Story σας.

2) Ελέγξτε τις ρυθμίσεις της εικόνας σας

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Instagram για λίγο, ίσως γνωρίζετε ότι το Instagram ακολουθεί μια καθορισμένη μορφή για την αποθήκευση ιστοριών. Η εικόνα ή το βίντεο που κοινοποιείται στην ιστορία θα πρέπει να έχει σταθερό μέγεθος, αναλογία κ.λπ.

Εάν προσπαθήσετε να ανεβάσετε μια εικόνα σε διαφορετική μορφή ή το ύψος και το πλάτος είναι μεγαλύτερα/μικρότερα από όσο θα έπρεπε, το Instagram θα την προσαρμόσει αυτόματα. Αυτό είναι που οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας.

Επομένως, προτού ανεβάσετε ένα Instagram Story, βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο πολυμέσων πληροί τις προτιμώμενες προδιαγραφές.

  • Προτιμώμενη ανάλυση: 1080 x 1920 pixel (Π x Υ)
  • Προτιμώμενος λόγος διαστάσεων: 9:16
  • Προτιμώμενη μορφή εικόνας: JPEG

3) Απενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων

Θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων του Instagram εάν οι ιστορίες Instagram που μοιράζονται άλλοι χρήστες εμφανίζονται θολές ή με pixel.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η Εξοικονόμηση δεδομένων, τα βίντεο δεν θα φορτώνονται εκ των προτέρων για να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιείτε λιγότερα δεδομένα. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων στο Instagram.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στη συσκευή σας και πατήστε στη συσκευή σας Εικόνα προφίλ κάτω δεξιά.

εικόνα προφίλ

2. Στην οθόνη Προφίλ, πατήστε στο μενού χάμπουργκερ στην επάνω αριστερή γωνία.

Χάμπουργκερ

3. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Ρυθμίσεις και Απόρρητο.

Ρυθμίσεις

4. Στην οθόνη Ρυθμίσεις και Απόρρητο, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε λογαριασμός.

Λογαριασμοί

5. Στον Λογαριασμό, πατήστε το Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

5. Στη συνέχεια, στις ρυθμίσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Εξοικονόμηση δεδομένων.

Εξοικονόμηση δεδομένων

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, φροντίστε να επανεκκινήσετε την εφαρμογή Instagram.

4) Ενεργοποιήστε τη μεταφόρτωση στην υψηλότερη ποιότητα

Αυτή η δυνατότητα του Instagram επιτρέπει τη μεταφόρτωση περιεχομένου πολυμέσων στην υψηλότερη ποιότητα. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη στην εφαρμογή Instagram. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στη συσκευή σας και πατήστε την εικόνα του προφίλ σας κάτω δεξιά.

Εικόνα προφίλ

2. Στην οθόνη Προφίλ, πατήστε στο χάμπουργκερ μενού στην επάνω αριστερή γωνία.

Χάμπουργκερ

3. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Ρυθμίσεις και Απόρρητο.

Ρυθμίσεις

4. Στην οθόνη Ρυθμίσεις και Απόρρητο, πατήστε στο λογαριασμός.

λογαριασμός

5. Στον Λογαριασμό, πατήστε το Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

6. Στην ενότητα Ποιότητα μεταφόρτωσης πολυμέσων, επιτρέπω η εναλλαγή για Μεταφόρτωση στην υψηλότερη ποιότητα.

Μεταφόρτωση στην υψηλότερη ποιότητα

Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε την εφαρμογή Instagram και ανεβάστε ξανά το Story σας. Αυτή τη φορά, το Instagram Story θα ανέβει στην υψηλότερη ποιότητα.

5) Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Ελέγξτε τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο

Εάν τα Instagram Stories εμφανίζονται θολά ή εικονοστοιχεία κατά τη μεταφόρτωση, η ευθεία αιτία πίσω από αυτό μπορεί να είναι η ασταθής σύνδεση στο διαδίκτυο.

Επομένως, προτού δοκιμάσετε την άλλη αντιμετώπιση προβλημάτων, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο λειτουργεί και είναι ενεργή.

Μπορείτε να μεταβείτε σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για να ανεβάσετε τις ιστορίες σας στο Instagram εάν έχετε αργό WiFi. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο fast.com για να δείτε την τρέχουσα ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο.

Αυτές είναι λοιπόν οι λίγες καλύτερες μέθοδοι για να ανεβάσετε Ιστορίες Instagram υψηλής ποιότητας. Επομένως, ακολουθήστε όλες αυτές τις μεθόδους για να ανεβάσετε Ιστορίες Instagram σε HD. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη μεταφόρτωση ιστοριών Instagram υψηλής ποιότητας.

Διαβάστε επίσης :Τα DM Instagram δεν λειτουργούν: 8 τρόποι για να διορθώσετε

Πώς να κατεβάσετε το Instagram Reels

Πώς να αλλάξετε το χρώμα φόντου στο Instagram Story


Ισίδωρος
Ισίδωρος
Άρθρα: 5427