Πώς να απεγκαταστήσετε λογισμικά στα Windows 11 χρησιμοποιώντας CMD

Στα Windows 11, έχετε όχι έναν αλλά πολλούς τρόπους για να απεγκαταστήσετε ένα εγκατεστημένο πρόγραμμα . Μπορείτε να αφαιρέσετε τις εγκατεστημένες εφαρμογές από το φάκελο εγκατάστασης, το μενού Έναρξη ή τον Πίνακα Ελέγχου. Ακόμα κι αν οι προεπιλεγμένες επιλογές απεγκατάστασης δεν καταργήσουν το λογισμικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα απεγκατάστασης λογισμικού τρίτου κατασκευαστή.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows Package Manager (Winget) για να απεγκαταστήσετε UWP και κλασικές εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή από τον υπολογιστή σας με Windows 11. Εάν δεν γνωρίζετε, το Winget ή το Windows Package Manager είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύψουν, να εγκαταστήσουν, να αναβαθμίσουν, να αφαιρέσουν ή να διαμορφώσουν εφαρμογές στα Windows.

Το Winget λειτουργεί και στα λειτουργικά συστήματα Windows 10 και Windows 11 και είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο γραμμής εντολών που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Προηγουμένως, μοιραστήκαμε έναν λεπτομερή οδηγό σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης πολλών προγραμμάτων στα Windows 11 χρησιμοποιώντας το winget.

συντομεύσεις πληκτρολογίου των Εγγράφων Google(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Απεγκαταστήστε εφαρμογές στα Windows 11 χρησιμοποιώντας την εντολή Winget

Σήμερα, θα συζητήσουμε την απεγκατάσταση των εφαρμογών UWP ή κλασικών επιτραπέζιων εφαρμογών στα Windows 11 μέσω του εργαλείου εντολών Winget. Τα βήματα θα ήταν πολύ εύκολα. απλά ακολουθήστε τους σύμφωνα με τις οδηγίες. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο winget Command για την απεγκατάσταση εφαρμογών .

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Command Prompt . Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής .

 

2. Στη συνέχεια, εκτελέστε την εντολή ‘ winget list ‘ στη γραμμή εντολών και πατήστε το κουμπί Enter.

 

3. Τώρα, θα δείτε τη λίστα με όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας με Windows.

 

4. Για να απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή, πρέπει να σημειώσετε το όνομα της εφαρμογής που εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά.

5. Στη συνέχεια, εκτελέστε την εντολή winget uninstall “APP-NAME”

 

Σημαντικό: Αντικαταστήστε το APP-NAME με το όνομα της εφαρμογής που θέλετε να απεγκαταστήσετε. Για παράδειγμα: απεγκατάσταση winget “RoundedTB”

6. Εάν το Winget δεν αναγνωρίσει την εφαρμογή, πρέπει να την απεγκαταστήσετε με το αναγνωριστικό εφαρμογής του. Το αναγνωριστικό εφαρμογής εμφανίζεται ακριβώς δίπλα στο όνομα της εφαρμογής.

7. Για να απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή με το αναγνωριστικό εφαρμογής της, εκτελέστε την εντολή:

winget uninstall –id “APP-ID”

 

Σημαντικό: Αντικαταστήστε το APP-ID με το αναγνωριστικό εφαρμογής της εφαρμογής που θέλετε να απεγκαταστήσετε. Για παράδειγμα, winget uninstall –id “7zip.7zip”

8. Εάν θέλετε να καταργήσετε μια συγκεκριμένη έκδοση μιας εφαρμογής, σημειώστε τον αριθμό έκδοσης της εφαρμογής χρησιμοποιώντας την εντολή winget list .

9. Μόλις τελειώσετε, εκτελέστε την εντολή:

Το winget απεγκαταστήσει το “APP-NAME” -έκδοση x.xx.x

Πώς να αφαιρέσετε επικίνδυνα λογισμικά από τα Windows 11 (MSRT)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σημαντικό: Αντικαταστήστε το APP-NAME με το όνομα της εφαρμογής που θέλετε να απεγκαταστήσετε. Και αντικαταστήστε το x.xx.x στο τέλος με τον αριθμό έκδοσης. Για παράδειγμα, “winget uninstall “7-Zip 21.07 (x64)” -έκδοση 21.07″

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απεγκαταστήσετε εφαρμογές στα Windows 11 χρησιμοποιώντας την εντολή Winget. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εντολή winget, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλους τρόπους για να απεγκαταστήσετε εφαρμογές στα Windows 11 .

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με το πώς να απεγκαταστήσετε εφαρμογές στα Windows 11 χρησιμοποιώντας την εντολή winget. Εάν το winget δεν καταφέρει να απεγκαταστήσει μια εφαρμογή, πρέπει να δοκιμάσετε προγράμματα απεγκατάστασης λογισμικού για Windows.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *