Πώς να απενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση παράδοσης στα Windows 11 (2 Μέθοδοι)

Η Microsoft παρουσίασε τη Βελτιστοποίηση Παράδοσης στα Windows 10, η οποία βοηθά τον υπολογιστή σας να κατεβάζει ενημερώσεις πιο γρήγορα. Το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft – Windows 11, χρησιμοποιεί επίσης την ίδια δυνατότητα για να κάνει τη διαδικασία ενημέρωσης πιο γρήγορη

Τι είναι η βελτιστοποίηση παράδοσης στα Windows 11;

Το Windows Update Delivery Optimization (WUDO) είναι μια απαραίτητη διαδικασία που επιτρέπει στον υπολογιστή σας με Windows 11 να λαμβάνει ενημερώσεις από τους διακομιστές της Microsoft και άλλες πηγές. Μπορεί να σαρώσει μέσω άλλων υπολογιστών στο τοπικό σας δίκτυο ή υπολογιστών στο Διαδίκτυο που πραγματοποιούν λήψη των διπλότυπων αρχείων και να λαμβάνει ενημερώσεις από αυτά.

Πώς να διαγράψετε αρχεία βελτιστοποίησης παράδοσης στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ομοίως, ο υπολογιστής σας με Windows 11 μπορεί επίσης να στέλνει ενημερώσεις σε άλλους υπολογιστές στο τοπικό σας δίκτυο ή σε υπολογιστές στο διαδίκτυο, εάν το έχετε επιτρέψει. Αν και η δυνατότητα είναι χρήσιμη, ίσως θέλετε να την απενεργοποιήσετε εάν έχετε περιορισμένο διαδίκτυο. Αυτό συμβαίνει επειδή η βελτιστοποίηση παράδοσης μπορεί να ενημερώσει τους υπολογιστές στο δίκτυό σας χωρίς την άδειά σας, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τη χρήση δεδομένων σας.

Λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι δεν θέλετε ο υπολογιστής σας με Windows 11 να ενημερώνει υπολογιστές στο τοπικό σας δίκτυο και άλλους υπολογιστές στο Διαδίκτυο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι μια εξαιρετική επιλογή να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα βελτιστοποίησης παράδοσης. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν οδηγό βήμα προς βήμα για την απενεργοποίηση της βελτιστοποίησης παράδοσης σε υπολογιστές με Windows 11. Ας τσεκάρουμε.

 

Απενεργοποιήστε τη βελτιστοποίηση παράδοσης στα Windows 11

Για να απενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση παράδοσης στα Windows 11, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση παράδοσης στα Windows 11. Ας το ελέγξουμε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις .

 

2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο κουμπί Windows Update στο αριστερό παράθυρο.

 

3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στις Επιλογές για προχωρημένους , όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

 

4. Κάτω από τις Προηγμένες επιλογές, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο  Βελτιστοποίηση παράδοσης.

 

5. Στην επόμενη οθόνη, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για “Να επιτρέπονται λήψεις από άλλους υπολογιστές”

 

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει τη βελτιστοποίηση παράδοσης στα Windows 11. Από εδώ και στο εξής, ο υπολογιστής σας με Windows 11 δεν θα στέλνει τμήματα ενημερώσεων και εφαρμογών Windows που έχετε λάβει προηγουμένως σε συσκευές στο τοπικό σας δίκτυο ή στο Διαδίκτυο.

X99 MAX Plus 4GB/64GB Android 9.0 Amlogic S905x3 TV Box 8K@24FPS 4K@60FPS Ενημέρωση OTA 2.4G+5.8G WiFi Bluetooth 1000Mbps LAN USB3.0(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Απενεργοποιήστε τη βελτιστοποίηση παράδοσης του Windows Update μέσω μητρώου

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει τον Επεξεργαστή Μητρώου για να απενεργοποιήσει τη βελτιστοποίηση Παράδοσης του Windows Update. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Μητρώο. Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου από τη λίστα.

 

2. Τώρα, στον Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή :

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCcurrentControlSetServicesDoSvc

 

3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, βρείτε και κάντε διπλό κλικ στο πλήκτρο Έναρξη REG_DWORD.

 

4. Στη συνέχεια, στο πεδίο Δεδομένα τιμής, πληκτρολογήστε 4 και κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ .

Τρόπος προβολής, επεξεργασίας και διαγραφής αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης στον Firefox(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει τη βελτιστοποίηση παράδοσης του Windows Update στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Επομένως, αυτοί είναι οι δύο καλύτεροι τρόποι για να απενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση παράδοσης ενημερώσεων στα Windows 11 . Εάν έχετε περιορισμένο εύρος ζώνης Διαδικτύου και θέλετε να αποκλείσετε ζητήματα ασφάλειας, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη Βελτιστοποίηση παράδοσης στα Windows 11. 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4931

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: