Πώς να διαγράψετε αρχεία βελτιστοποίησης παράδοσης στα Windows 11

Πριν από μερικές εβδομάδες, μοιραστήκαμε έναν οδηγό που συζητούσε τη Βελτιστοποίηση παράδοσης στα Windows 11. Εάν δεν γνωρίζετε, η Βελτιστοποίηση παράδοσης ή το WUDO είναι μια διαδικασία που επιτρέπει στον υπολογιστή σας να λαμβάνει ενημερώσεις από τον διακομιστή της Microsoft και άλλες πηγές.

Σύμφωνα με τη Microsoft, εάν έχετε αναξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο ή ενημερώνετε πολλές συσκευές από το ίδιο Διαδίκτυο, επιτρέποντας λήψεις από άλλους υπολογιστές θα επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία λήψης.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η βελτιστοποίηση παράδοσης, ο υπολογιστής σας θα στείλει τμήματα των ενημερώσεων των Windows που έχετε λάβει προηγουμένως σε άλλον υπολογιστή στο τοπικό σας δίκτυο. Αν και αυτή είναι μια χρήσιμη λειτουργία, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τη Βελτιστοποίηση παράδοσης εάν η ταχύτητα του διαδικτύου σας είναι γρήγορη και δεν έχετε άλλον υπολογιστή στο δίκτυό σας.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τα αρχεία βελτιστοποίησης παράδοσης για να εξοικονομήσετε χώρο στο δίσκο. Η μη αυτόματη διαγραφή των αρχείων βελτιστοποίησης παράδοσης στα Windows 11 δεν συνιστάται επειδή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, αλλά μπορείτε να τα διαγράψετε από το εργαλείο Εκκαθάρισης δίσκου. Το εργαλείο εκκαθάρισης δίσκου θα διαγράψει μόνο τα περιττά αρχεία βελτιστοποίησης παράδοσης και θα ελευθερώσει χώρο στο δίσκο .

Πώς να διαγράψετε μια διεύθυνση παράδοσης από το Amazon

Πώς να απενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση παράδοσης στα Windows 11

Διαγράψτε τα αρχεία βελτιστοποίησης παράδοσης στα Windows 11

Ως εκ τούτου, εάν αναζητάτε τρόπους για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στον υπολογιστή σας Windows 11, μπορείτε να δοκιμάσετε να διαγράψετε τα αρχεία βελτιστοποίησης παράδοσης. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο διαγραφής αρχείων βελτιστοποίησης παράδοσης στα Windows 11. Ας ξεκινήσουμε.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Εκκαθάριση δίσκου . Στη συνέχεια, ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup από τη λίστα επιλογών.

2. Επιλέξτε τη μονάδα εγκατάστασης του συστήματός σας και κάντε κλικ στο κουμπί Ok στο βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup.

3. Στο βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup, επιλέξτε τα αρχεία βελτιστοποίησης παράδοσης  και καταργήστε την επιλογή όλων των άλλων επιλογών.

4. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Ok .

5. Τώρα, θα δείτε μια προτροπή επιβεβαίωσης. Εδώ πρέπει να κάνετε κλικ στο Διαγραφή αρχείων .

Αυτό είναι! Αυτό θα διαγράψει τα αρχεία βελτιστοποίησης παράδοσης στον υπολογιστή σας με Windows 11. Λάβετε υπόψη ότι το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup θα καθαρίσει μόνο τα αρχεία cache του Delivery Optimization.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση παράδοσης στα Windows 11

Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη Βελτιστοποίηση παράδοσης στα Windows 11. Αφού διαγράψετε τα αρχεία Βελτιστοποίησης παράδοσης, μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξοικονομήσετε εύρος ζώνης Διαδικτύου και χώρο στο δίσκο.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις .

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Windows Update στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

3. Στη συνέχεια, στο δεξί παράθυρο, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στις Επιλογές για προχωρημένους .

4. Στις Προηγμένες επιλογές, κάντε κλικ στο Βελτιστοποίηση παράδοσης .

5. Τώρα, στην οθόνη Βελτιστοποίηση παράδοσης, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για να επιτρέπονται οι λήψεις από άλλους υπολογιστές .

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει τη βελτιστοποίηση παράδοσης στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Λοιπόν, αυτά είναι μερικά από τα απλά βήματα για τη διαγραφή αρχείων βελτιστοποίησης παράδοσης στα Windows 11 . Μπορείτε να δοκιμάσετε να διαγράψετε το αρχείο προσωρινής αποθήκευσης βελτιστοποίησης παράδοσης εάν ο αποθηκευτικός χώρος του υπολογιστή σας εξαντλείται.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *