Πώς να χρησιμοποιήσετε το ιστορικό αρχείων των Windows για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων των Windows 11

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ιστορικό αρχείων των Windows για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων των Windows 11

Τα Windows 11 παρέχουν στους χρήστες πολλές επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του Ιστορικού αρχείων, του κύριου εργαλείου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Η επιλογή ιστορικού αρχείων των Windows σάς επιτρέπει να επαναφέρετε προηγούμενες εκδόσεις αρχείων.

Ναι, τα Windows 11 επιτρέπουν επίσης τη μεταφόρτωση αρχείων στο χώρο αποθήκευσης cloud μέσω του OneDrive, αλλά περιορίζεται σε μόνο 5 GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου.

Μια άλλη επιλογή για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων των Windows 11 είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η επαναφορά εφαρμογών τρίτων. Σε σύγκριση με εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τρίτων, το Ιστορικό αρχείων των Windows 11 είναι πιο εύκολο στη ρύθμιση και χρήση.

Μόλις εσύ διαμορφώστε το ιστορικό αρχείων των Windows 11, πρέπει να συνδέσετε τη μονάδα USB στον υπολογιστή σας και τα Windows 11 θα δημιουργήσουν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας του αρχείου σε αυτήν τη μονάδα. Μπορείτε ακόμη και να προγραμματίσετε μια λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να εκτελεστεί σε ένα χρονοδιάγραμμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ιστορικό αρχείων των Windows για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας των Windows 11

Επομένως, εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Ιστορικό αρχείων των Windows για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, διαβάζετε τον σωστό οδηγό. Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί έναν οδηγό βήμα προς βήμα χρησιμοποιώντας το Ιστορικό αρχείων των Windows για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο Start των Windows 11 και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου. Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου από τη λίστα.

Πίνακας Ελέγχου

2. Στον Πίνακα Ελέγχου, κάντε κλικ στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ επιλογή όπως φαίνεται παρακάτω.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

3. Στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε το Ιστορικό αρχείου επιλογή.

Ιστορικό αρχείου

4. Τώρα συνδέστε μια εξωτερική μονάδα δίσκου και ανανεώστε το παράθυρο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προηγμένες ρυθμίσεις στην αριστερή πλαϊνή μπάρα.

Προηγμένες ρυθμίσεις

5. Πρέπει ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση του Ιστορικού αρχείων στην επόμενη οθόνη. Η προεπιλογή είναι Κάθε ώρα; μπορείτε να αλλάξετε το χρονικό πλαίσιο από το αναπτυσσόμενο μενού.

ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση του Ιστορικού αρχείων

6. Στη συνέχεια, επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού για Διατήρηση αποθηκευμένων εκδόσεων και αλλάξτε το σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Διατήρηση αποθηκευμένων εκδόσεων

7. Εάν θέλετε να εξαιρέσετε οποιονδήποτε φάκελο, κάντε κλικ στο Εξαίρεση φακέλων επιλογή και προσθέστε το φάκελο δεν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Εξαίρεση φακέλων

8. Τώρα, πρέπει να επιστρέψετε στην κύρια οθόνη Ιστορικό αρχείων και να κάνετε κλικ στο Ανάβω Κουμπί για ενεργοποίηση της δυνατότητας.

Ανάβω

9. Για να απενεργοποιήσετε το Ιστορικό αρχείων, κάντε κλικ στο Σβήνω κουμπί όπως φαίνεται παρακάτω.

Σβήνω

Σπουδαίος: Το Ιστορικό αρχείων θα δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας μόνο για αρχεία από τους φακέλους Βιβλιοθήκες, Επαφές, Επιφάνεια εργασίας και Αγαπημένα.

Ιστορικό αρχείων των Windows 11 έναντι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Στα Windows 11, έχετε δύο ή περισσότερες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Το Ιστορικό αρχείων και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά είναι διαφορετικά πράγματα και εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.

Η δυνατότητα ιστορικού αρχείων των Windows 11 δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των βασικών φακέλων σας όπως έγγραφα, μουσική, εικόνες, βίντεο και φακέλους επιφάνειας εργασίας. Δεν είναι ένα πλήρες εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αλλά είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βασικών φακέλων.

Η άλλη επιλογή είναι ένα σημείο επαναφοράς συστήματος ή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά που δημιουργεί ένα σημείο επαναφοράς όταν εγκαθιστάτε ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης, εφαρμογή ή Windows Update. Μόλις δημιουργηθεί ένα σημείο επαναφοράς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά της κατάστασης του συστήματος για την επίλυση των προβλημάτων.

Το σημείο επαναφοράς συστήματος δεν θα επηρεάσει τα αρχεία, αλλά καταργεί όλες τις ρυθμίσεις, τις εφαρμογές, τα προγράμματα οδήγησης και τις ενημερώσεις που έχουν εγκατασταθεί μετά τη δημιουργία του σημείου επαναφοράς.

Εγκαθιστώ Ιστορικό αρχείων στα Windows 11 είναι αρκετά απλό. Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτήν τη δυνατότητα για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των Windows 11 σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Πώς να δημιουργήσετε Backup των Windows 11

Πώς να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας εικόνας συστήματος στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *