λογισμικό εκκίνησης USB

10 καλύτερα εργαλεία εκκίνησης USB για Windows 10

Εάν χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα Windows για λίγο, ίσως γνωρίζετε ότι το λειτουργικό σύστημα καταστρέφει πολύ. Η καταστροφή οφείλεται στο ότι δίνει στους χρήστες πολλές επιλογές για να παίξουν με τα αρχεία συστήματος.

Για παράδειγμα, ένα μόνο λάθος στο αρχείο μητρώου, το οποίο περιέχει πολλές σημαντικές πληροφορίες, θα μπορούσε να καταστρέψει τα αρχεία συστήματος και να οδηγήσει σε διαφορετικά σφάλματα.

Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε λειτουργικό σύστημα Windows, είναι πάντα καλύτερο να έχετε μια συσκευή USB με δυνατότητα εκκίνησης, καθώς δεν θα μάθετε ποτέ πότε θα τη χρειαστείτε. Κάποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει λογισμικό εκκίνησης USB για να δημιουργήσει μια συσκευή με δυνατότητα εκκίνησης USB.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ανακτήσετε αρχεία από κατεστραμμένη μονάδα USB

Λίστα των καλύτερων εργαλείων USB με δυνατότητα εκκίνησης για Windows 10/11

Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μερικά από τα καλύτερα εργαλεία εκκίνησης USB για Windows 10/11 . Αυτό το λογισμικό μπορεί να δημιουργήσει Windows ή Linux ISO σε μια συσκευή USB.

1. Ρούφους

Ο Ρούφους

Όσον αφορά τα καλύτερα εργαλεία με δυνατότητα εκκίνησης USB , τίποτα δεν φαίνεται να ξεπερνά το Rufus. Το Rufus είναι αρκετά εύκολο στη χρήση σε σύγκριση με όλα τα άλλα εργαλεία USB με δυνατότητα εκκίνησης.

Είναι ένα ανοιχτού κώδικα, προσβάσιμο και εύχρηστο εργαλείο USB με δυνατότητα εκκίνησης για Windows 10. Η διεπαφή χρήστη είναι επίσης καθαρή. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μέσα USB με δυνατότητα εκκίνησης και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αναβοσβήνουν το BIOS.

Παρά το ότι είναι ελαφρύ, το Rufus προσφέρει όλες τις δυνατότητες που μπορεί να χρειαστείτε για να δημιουργήσετε μια μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε το σχήμα διαμερισμάτων, το μέγεθος του συμπλέγματος, το σύστημα αρχείων κ.λπ.

2. PowerISO

PowerISO

Το PowerISO δεν είναι αποκλειστικός δημιουργός USB με δυνατότητα εκκίνησης . είναι περισσότερο σαν εργαλείο τοποθέτησης εικόνας. Το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν, να εξάγουν, να εγγράφουν, να δημιουργούν, να επεξεργάζονται, να συμπιέζουν, να κρυπτογραφούν και να μετατρέπουν αρχεία ISO.

Το υπέροχο με το PowerISO είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν Bootable USB Drive. Οι χρήστες πρέπει να επιλέξουν «Δημιουργία USB εκκίνησης» από το αναπτυσσόμενο μενού και να επιλέξουν το αρχείο ISO και τη μονάδα USB.

Το εργαλείο PowerISO έχει σχεδιαστεί κυρίως για τη διαχείριση μορφών αρχείων εικόνας όπως ISO, BIN, NRG, CDI, DAA και άλλα . Συνιστάται λιγότερο για τη δημιουργία μιας μονάδας USB με δυνατότητα εκκίνησης, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό.

3. UNetbootin

UNetbootin

Το UNetbootin σχεδιάστηκε αρχικά για τη δημιουργία μονάδων δίσκου πολυμέσων με δυνατότητα εκκίνησης μόνο για Linux. Αλλά, αργότερα, έλαβε υποστήριξη για Windows και macOS. Σήμερα, το UNetbootin μπορεί να δημιουργήσει μέσα USB με δυνατότητα εκκίνησης για Linux, Windows και macOS.

Αυτό που κάνει το UNetbootin πιο πολύτιμο είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μια διανομή από τη βάση δεδομένων τους, αλλά περιορίζεται μόνο στο Linux.

Έτσι, συνολικά, το UNetbootin είναι ένα εξαιρετικό ελαφρύ βοηθητικό πρόγραμμα που μπορεί να δημιουργήσει εκκινήσιμες μονάδες Live USB για Fedora, Ubuntu και άλλες διανομές Linux.

4. Εργαλείο USB/DVD των Windows

Εργαλείο Windows USB DVD

Όπως λέει και το όνομα του εργαλείου, το Windows USB/DVD Tool είναι ένα αποκλειστικό εργαλείο για τη δημιουργία μιας μονάδας εγκατάστασης των Windows με δυνατότητα εκκίνησης. Όχι μόνο μια μονάδα εκκίνησης USB, αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια μονάδα CD/DVD με δυνατότητα εκκίνησης.

Δεδομένου ότι το εργαλείο είναι κατασκευασμένο για χρήστες Windows, είναι απλό. Οι χρήστες πρέπει να εισάγουν τη μονάδα USB, να επιλέξουν το ISO των Windows και να κάνουν κλικ στο « Δημιουργία ». Αυτό είναι; το εργαλείο θα δημιουργήσει μια μονάδα εκκίνησης USB του επιλεγμένου ISO των Windows σας μέσα σε λίγα λεπτά.

5. Universal USB Installer

Universal USB Installer

Όπως λέει και το όνομα του εργαλείου, το Universal USB Installer επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μέσα USB με δυνατότητα εκκίνησης για όλα σχεδόν τα λειτουργικά συστήματα.

Δεν έχει σημασία αν θέλετε να εγγράψετε Windows ISO ή Linux . Το Universal USB Installer μπορεί να δημιουργήσει μια μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Ο χρόνος δημιουργίας με δυνατότητα εκκίνησης USB είναι επίσης μικρότερος από όλους τους άλλους που αναφέρονται στο άρθρο.

6. RMPrepUSB

RMPrepUSB

Το RMPrepUSB είναι ένα από τα καλύτερα και πιο προηγμένα προγράμματα εγκατάστασης ISO σε USB της λίστας . Το υπέροχο με το RMPrepUSB είναι ότι έρχεται γεμάτο με πολλούς άλλους bootloaders, έτσι δεν χρειάζεται να περάσετε με μη αυτόματο τρόπο.

Το μόνο μειονέκτημα του RMPrepUSB είναι ότι έχει πολλές προηγμένες επιλογές που αναφέρονται στην κύρια σελίδα του, οι οποίες ενδέχεται να απενεργοποιήσουν πολλούς χρήστες. Ένας νέος χρήστης μπορεί να βρει το εργαλείο πολύ περίπλοκο στη χρήση.

7. ΓΙΟΥΜΙ

Γιούμι

Το YUMI αναπτύσσεται από την ίδια ομάδα πίσω από το Universal USB Installer. Είναι ένα δωρεάν λογισμικό με δυνατότητα εκκίνησης USB για Windows που μπορεί να δημιουργήσει κανονικές μονάδες USB με δυνατότητα εκκίνησης.

Αυτό που κάνει το YUMI πιο πολύτιμο είναι το γεγονός ότι έλαβε υποστήριξη multiboot. Μπορείτε να εγκαταστήσετε πολλά λειτουργικά συστήματα, υλικολογισμικό και άλλα βοηθητικά προγράμματα σε μια μονάδα USB.

8. WinSetUpFromUSB

WinSetUpFromUSB

Το WinSetUpFromUSB αρχικά δημιουργήθηκε για να δημιουργήσει μια μονάδα δίσκου USB με δυνατότητα εκκίνησης των Windows , αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει εκκινήσιμες διανομές Linux.

Είναι ένα προηγμένο βοηθητικό πρόγραμμα, αλλά η διεπαφή φαίνεται απλή και καλά οργανωμένη. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις μέσω των Επιλογών για προχωρημένους, όπως μορφή εκκίνησης, σχήμα διαμερισμάτων, σύστημα προορισμού κ.λπ.

9. XBoot

XBoot

Μάντεψε? Είναι ένα δωρεάν εργαλείο για τη δημιουργία μονάδων flash USB ή αρχείων εικόνας ISO. Με το XBoot, μπορείτε να συνδυάσετε πολλά αρχεία ISO. Αυτό σημαίνει με το XBoot.

Μπορείτε να βάλετε Windows ISO, CD διάσωσης Antivirus, Linux κ.λπ., σε ένα αρχείο ISO. Κατά την εκκίνηση, οι μονάδες flash USB ανοίγουν τη διεπαφή XBoot από όπου μπορείτε να επιλέξετε το αρχείο εικόνας για εκκίνηση.

10. WinToBootic

WinToBootic

Αν και δεν είναι διάσημο, το WinToBootic είναι κάτι που σίγουρα θα λατρέψετε. Το WiNToBootic είναι ένα φορητό εργαλείο που δεν χρειάζεται εγκατάσταση και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια μονάδα flash USB με δυνατότητα εκκίνησης. Ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσει μόνο μια μονάδα flash USB με δυνατότητα εκκίνησης για την εγκατάσταση των Windows 7 ή Windows 8.

Το WiNToBootic είναι ένα άλλο εξαιρετικό λογισμικό εκκίνησης μέσω USB που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα φορητό εργαλείο, το WinToBootic δεν χάνει καμία σημαντική λειτουργία. Υποστηρίζει αρχεία ISO, DVD ή φάκελο ως πηγή δίσκου εκκίνησης.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποια είναι τα καλύτερα εργαλεία USB με δυνατότητα εκκίνησης για Windows;

Είναι δύσκολο να διαλέξεις ένα από τη λίστα. Τα εργαλεία εκκίνησης USB που παραθέσαμε είναι δωρεάν για λήψη και είναι συμβατά με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Ωστόσο, εάν θέλετε ένα ελαφρύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Rufus.

Είναι το Rufus ασφαλές στη χρήση;

Ναί! Το Rufus είναι 100% ασφαλές στη χρήση και δεν έχει spyware ή adware. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια φορητή έκδοση του Rufus διαθέσιμη στο διαδίκτυο που δεν απαιτεί εγκατάσταση.

Ποιο είναι καλύτερο Rufus ή Etcher;

Το Rufus είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για τη δημιουργία ενός bootable USB για Windows. Έχει περισσότερες δυνατότητες και επιλογές. Από την άλλη πλευρά, το BalenaEtcher είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα που είναι λίγο περίπλοκο στη χρήση.

Ποιο είναι το καλύτερο δωρεάν λογισμικό εκκίνησης για Windows;

Σχεδόν όλα τα εργαλεία που αναφέρονται στο άρθρο είναι δωρεάν για λήψη και χρήση. Ορισμένα από αυτά δεν απαιτούν καν εγκατάσταση. Ωστόσο, φροντίστε να τα κατεβάσετε από αξιόπιστες πηγές.

Το καλύτερο λογισμικό εκκίνησης USB για Windows 11;

Δεν μπορούν όλα τα εργαλεία που αναφέρονται στο άρθρο να δημιουργήσουν μια μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης των Windows 11. Μόνο επιλεγμένα όπως το Rufus, το PowerISO και το uNetbootin είναι συμβατά με τα πιο πρόσφατα Windows 11.

Σχεδόν όλα τα εργαλεία που αναφέρονται στο άρθρο είναι διαθέσιμα δωρεάν. Λοιπόν, αυτά είναι τα καλύτερα bootable USB Tools για Windows που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τώρα. Εάν γνωρίζετε άλλα εργαλεία USB όπως αυτά, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης:Windows 11 ISO Δωρεάν 

Windows 10 ISO Δωρεάν

ISO των Windows 10

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *