10 καλύτερα Bootable USB Tools για Windows, Linux και MacOS

Ξέρετε τι είναι ένα bootable USB; Επιτρέψτε μου να εξηγήσω: Είναι μια μονάδα εκκίνησης που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ένα λειτουργικό σύστημα σε συσκευές χωρίς μονάδα CD/DVD. Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν παλιό υπολογιστή που λειτουργεί με Windows και θέλετε να εκκινήσετε το Linux σε αυτόν. Ωστόσο, ο υπολογιστής δεν διαθέτει μονάδα CD/DVD. Εκείνη τη στιγμή, η μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης χρησιμεύει ως λύση.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο εκκίνησης USB για να δημιουργήσετε μια μονάδα δίσκου USB με δυνατότητα εκκίνησης. Ο ρόλος του εργαλείου USB Bootable είναι να ρυθμίσει μια μονάδα USB για να εγκαταστήσει τα Windows ή το Linux σε έναν υπολογιστή. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης χωρίς δημιουργό USB με δυνατότητα εκκίνησης. Δεν υπάρχει επιστήμη πυραύλων εδώ. πρέπει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία τρίτων για να ρυθμίσετε μια συσκευή USB για να εγκαταστήσετε ένα λειτουργικό σύστημα.

Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μερικά από τα καλύτερα εργαλεία τρίτων που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης. Μερικά εργαλεία στο άρθρο ήταν συμβατά με το λειτουργικό σύστημα Windows, ενώ άλλα μπορούν να δημιουργήσουν μια μονάδα δίσκου με δυνατότητα εκκίνησης Linux.

Πώς να επαναφέρετε τα Windows 11 χωρίς απώλεια δεδομένων

10 καλύτερα Bootable USB Tools για Windows, Linux και MacOS

Ακολουθεί μια λίστα με τα καλύτερα προγράμματα για τη δημιουργία μονάδων USB με δυνατότητα εκκίνησης από διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, είτε Windows 10, GNU/Linux ή macOS. Εδώ αναφέρονται παρακάτω: –

1. Ο Ρούφους

Ο Ρούφους

Είναι ίσως το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο εργαλείο για τη δημιουργία μονάδων USB με δυνατότητα εκκίνησης από αρχεία ISO στα Windows. Το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μονάδες εκκίνησης πρακτικά οποιουδήποτε λειτουργικού συστήματος. Όχι μόνο αυτό, αλλά χρησιμεύει επίσης για τη δημιουργία USB εκκίνησης όπου αποθηκεύονται οι αλλαγές για τις ακόλουθες συνεδρίες.

Σε σύγκριση με άλλα εργαλεία USB με δυνατότητα εκκίνησης, το Rufus είναι αρκετά εύκολο στη χρήση και το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά ελαφρύ. Με το Rufus, μπορείτε να δημιουργήσετε μονάδες USB με δυνατότητα εκκίνησης για όλες τις εκδόσεις των Windows και δημοφιλείς διανομές Linux όπως το Ubuntu, το Fedora, το Kubuntu και άλλα.

2. Εργαλείο μέσων εγκατάστασης των Windows 10

Εργαλείο μέσων εγκατάστασης των Windows 10

Είναι ένα μίνι εργαλείο που παρέχεται από τα Windows για τη δημιουργία bootable USB. Το εργαλείο πολυμέσων εγκατάστασης των Windows 10 είναι σχετικά εύκολο στη χρήση, αλλά μπορεί να δημιουργήσει μόνο μονάδες USB με δυνατότητα εκκίνησης των Windows. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows σε άλλον υπολογιστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα εγκατάστασης των Windows 10 για να δημιουργήσετε Windows Bootable USB.

Ωστόσο, θυμηθείτε ότι το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων των Windows προορίζεται μόνο για το λειτουργικό σύστημα Windows. Δεν τρέχει σε κανένα άλλο λειτουργικό σύστημα ούτε δημιουργεί bootable USB για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα εκτός από τα Windows 10.

3. UNetbootin

UNetbootin

Είναι ένα εργαλείο παρόμοιο με τα προηγούμενα, αλλά έχει εκδόσεις για όλες τις πλατφόρμες όπως τα Windows, το GNU/Linux και το macOS. Κατά τη δημιουργία του USB, σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ISO που έχετε κατεβάσει ή να χρησιμοποιήσετε τη λίστα των πηγών σας, έτσι ώστε η ίδια η εφαρμογή να κατεβάζει αυτόματα το ISO πριν το τοποθετήσει στο USB.

Το UNetbootin εστιάζει περισσότερο στη διανομή Linux. Μπορείτε να κάνετε λήψη μιας από τις πολλές διανομές Linux από τη διεπαφή του UNetbootin. Ωστόσο, η διαδικασία δημιουργίας USB με δυνατότητα εκκίνησης είναι αρκετά αργή και δεν είναι πολύ αξιόπιστο εργαλείο.

4. Linux Live USB Creator

Linux Live USB Creator

Είναι μια άλλη δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογή, και παρόλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα Windows, δεν μπορεί να δημιουργήσει μια μονάδα δίσκου με δυνατότητα εκκίνησης των Windows. Το εργαλείο σάς επιτρέπει να δημιουργείτε μονάδες εκκίνησης USB μόνο από διανομές GNU/Linux.

Το μόνο θετικό του Linux Live USB Creator είναι η ελκυστική διεπαφή χρήστη του. Το εργαλείο είναι γρήγορο και υποστηρίζει σχεδόν όλες τις διανομές Linux. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια μονάδα δίσκου με δυνατότητα εκκίνησης Linux, σκεφτείτε αυτό.

5. Γιούμι

Γιούμι

Είναι μια εφαρμογή που ειδικεύεται στη δημιουργία μονάδων USB multiboot, που σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε πολλά λειτουργικά συστήματα στην ίδια μονάδα αποθήκευσης και στη συνέχεια να επιλέξετε ποιο από αυτά θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να βάλετε διαφορετικές διανομές GNU / Linux ή να τις συνδυάσετε με Windows, να τις εκκινήσετε και να τις χρησιμοποιήσετε σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Είναι ένα προηγμένο εργαλείο με δυνατότητα εκκίνησης USB που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε λειτουργικά συστήματα Windows.

6. RMPrepUSB

RMPrepUSB

Το RMPrepUSB είναι ένα από τα πιο προηγμένα εργαλεία εκκίνησης USB που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Μπορεί να δημιουργήσει αρχεία USB με δυνατότητα εκκίνησης για Linux και Windows ISO. Ωστόσο, το RMPrepUSB είναι εξαιρετικά δύσκολο στη χρήση λόγω της ακατάστατης διεπαφής χρήστη. Εάν είστε αρχάριος χωρίς προηγούμενη γνώση του διαμερίσματος δίσκου, είναι καλύτερο να παραλείψετε αυτό.

Όσον αφορά τη δυνατότητα, το RMPrepUSB μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλά διαμερίσματα σε μία μονάδα USB. Διαθέτει επίσης υποστήριξη πολλαπλών εκκινήσεων.

7. Εγκατάσταση LiveUSB

Εγκατάσταση LiveUSB

Αυτή η εφαρμογή είναι γραμμένη σε Python και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διευκολύνει την εγκατάσταση διανομών GNU/Linux. Στην πραγματικότητα, η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη δημιουργία του USB σε Linux, αν και έχει και έκδοση για Windows.

Σας επιτρέπει να εξαγάγετε την εικόνα του λειτουργικού συστήματος που θέλετε να τοποθετήσετε στο USB από ένα torrent, το αρχικό CD ή DVD ή τα αρχεία ISO.

8. WinToBootic

WinToBootic

Είναι ένα άλλο καλύτερο δωρεάν εργαλείο εκκίνησης USB που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας με Windows 10. Ωστόσο, το WinToBootic απαιτεί ένα πλαίσιο .NET για να εκτελεστεί. Δεδομένου ότι είναι ένα φορητό εργαλείο, λειτουργεί χωρίς εγκαταστάσεις.

Το λογισμικό μπορεί να δημιουργήσει Bootable USB των Windows 7, Windows 8 και Windows 2008. Η διεπαφή χρήστη του εργαλείου είναι αρκετά ελαφριά. Είναι κατασκευασμένο από ένα μικρό παράθυρο που παρέχει άμεση πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες.

9. WinSetUp από USB

WinSetUp από USB

Αν ψάχνετε για τα καλύτερα δωρεάν Bootable USB Tools για Windows και Linux, πρέπει να δοκιμάσετε το WinSetUp From USB. Μάντεψε? Με το WinSetUp From USB, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε εκδόσεις 32-bit και 64-bit των Windows.

Εκτός από αυτό, το WinSetUp From USB μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός bootable antivirus rescue disk. Το εργαλείο είναι εξαιρετικά ελαφρύ και δεν επιβραδύνει τον υπολογιστή σας κατά τη διαδικασία δημιουργίας μέσων με δυνατότητα εκκίνησης.

10. XBoot

XBoot

Το XBoot είναι ένας άλλος καλύτερος δωρεάν δημιουργός μονάδας USB πολλαπλής εκκίνησης στη λίστα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Το εργαλείο USB με δυνατότητα εκκίνησης υποστηρίζει μόνο λειτουργικά συστήματα Windows και Linux. Το πιο αξιοσημείωτο πράγμα για το XBoot είναι το περιβάλλον χρήστη του, το οποίο φαίνεται καθαρό και καλά οργανωμένο.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Μοιραστείτε όλες τις απόψεις και τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Και αν σας άρεσε αυτή η κορυφαία λίστα, μην ξεχάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Διαβάστε επίσης :Windows 7 ISO Δωρεάν λήψη πλήρους έκδοσης (32 or 64 Bit)

Πώς να μετατρέψετε εκκινήσιμο USB σε ISO

Windows  καλύτερα εργαλεία για τη βελτίωση

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5434

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *