Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις στο μενού “Έναρξη” των Windows

How to Add Shortcuts to the Windows Start Menu

Το μενού Έναρξη των Windows είναι η κεντρική περιοχή για την εκκίνηση εφαρμογών, την εύρεση περιεχομένου και την εκτέλεση άλλων δραστηριοτήτων συστήματος. Διαθέτει χώρο για να “καρφιτσώσετε” αντικείμενα που χρησιμοποιούνται συχνά για γρήγορη πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένων συντομεύσεων σε εφαρμογές, αρχεία, φακέλους και ιστότοπους.

Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να προσθέτετε συντομεύσεις στο μενού Έναρξης των Windows 11 και 10. Χρησιμοποιήσαμε έναν υπολογιστή με Windows 11 για αυτό το σεμινάριο, αλλά τα βήματα ισχύουν για συσκευές με Windows 10.

Καρφιτσώστε εφαρμογές ή συντομεύσεις εφαρμογών στο μενού Έναρξη

Εάν μια συντόμευση εφαρμογής ή ένα εκτελέσιμο αρχείο (.exe) βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Καρφίτσωμα στην έναρξη .

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα στοιχείο στο μενού Έναρξη από την Εξερεύνηση αρχείων. Ανοίξτε το φάκελο που περιέχει την εφαρμογή, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο EXE και επιλέξτε Pin to Start .

Είναι δυνατή η προσθήκη συντομεύσεων εφαρμογών στο μενού Έναρξη των Windows από το ίδιο το μενού Έναρξη. Αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμη εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας ή στην Εξερεύνηση αρχείων. Μια καλή χρήση για αυτό θα ήταν η προσθήκη συντομεύσεων για συχνά χρησιμοποιούμενα βοηθητικά προγράμματα συστήματος (π.χ. Διαχείριση εργασιών ή Πίνακας Ελέγχου ).

Πατήστε το κουμπί Έναρξη ή το πλήκτρο των Windows και πληκτρολογήστε το όνομα της εφαρμογής στη γραμμή αναζήτησης. Επιλέξτε Καρφίτσωμα για έναρξη κάτω από το μενού της εφαρμογής στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να αφαιρέσετε τις διαφημίσεις του μενού Έναρξη στα Windows 11

Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας των Windows

Προσθήκη συντομεύσεων φακέλων στο μενού Έναρξη

Το καρφίτσωμα φακέλων στο μενού Έναρξη είναι επίσης εύκολο. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο και επιλέξτε Καρφίτσωμα για έναρξη .

Προσθέστε ένα αρχείο στο μενού Έναρξης των Windows

Όταν κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο, δεν θα βρείτε επιλογή για να το προσθέσετε στο μενού Έναρξη. Αυτό συμβαίνει επειδή η Microsoft σχεδίασε το μενού Έναρξη για να κρατά εφαρμογές και φακέλους. Προς το παρόν δεν είναι δυνατό να καρφιτσώσετε ένα αρχείο στο μενού Έναρξη. Ωστόσο, μπορείτε να καρφιτσώσετε μια συντόμευση σε ένα αρχείο.

Μπορείτε να το κάνετε μετακινώντας τη συντόμευση αρχείου σε έναν συγκεκριμένο φάκελο στον υπολογιστή σας. Υπάρχει μια άλλη επιλογή: να τροποποιήσετε το μητρώο του υπολογιστή σας. Θα σας δείξουμε πώς να προσθέτετε αρχεία στο μενού Έναρξη χρησιμοποιώντας και τις δύο τεχνικές.

Μέθοδος 1: Η παραβίαση του File Explorer

Αρχικά, δημιουργήστε μια συντόμευση για το αρχείο. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων, κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο και επιλέξτε Δημιουργία συντόμευσης .

Εάν ο υπολογιστής σας εκτελεί Windows 11, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο, επιλέξτε Εμφάνιση περισσότερων επιλογών και επιλέξτε Δημιουργία συντόμευσης .

Γρήγορη συμβουλή: Υπάρχει ένας πιο γρήγορος τρόπος για να δημιουργήσετε συντομεύσεις για ένα αρχείο. Πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο Alt και, στη συνέχεια, σύρετε και αποθέστε το αρχείο στον ίδιο φάκελο ή αλλού. Αυτό θα δημιουργήσει μια συντόμευση για το αρχείο στον φάκελο προορισμού.

Επιλέξτε τη νέα συντόμευση και πατήστε Ctrl + C για να την αντιγράψετε στο πρόχειρο του υπολογιστή σας. Ανοίξτε το πλαίσιο Εκτέλεση των Windows, πληκτρολογήστε shell:programs στο πλαίσιο διαλόγου και επιλέξτε OK .

Εναλλακτικά, επικολλήστε %AppData%MicrosoftWindowsStart MenuPrograms στο πλαίσιο Εκτέλεση και επιλέξτε OK .

Η εντολή θα ανοίξει το φάκελο που φιλοξενεί τις συντομεύσεις του μενού Έναρξη στα Windows. Επικολλήστε τη συντόμευση αρχείου που αντιγράψατε (στο βήμα #2) στο φάκελο Προγράμματα (ή στο φάκελο Μενού Έναρξη).

Οποιαδήποτε συντόμευση αρχείου στο φάκελο Προγράμματα θα εμφανιστεί αυτόματα στο μενού Έναρξη. Το τελευταίο βήμα είναι να καρφιτσώσετε τη συντόμευση αρχείου στο μενού Έναρξη.

Ανοίξτε το μενού Έναρξη και επιλέξτε Όλες οι εφαρμογές για να ανοίξετε τη λίστα με όλες τις εφαρμογές.

Εντοπίστε και κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση αρχείου στη λίστα. Επιλέξτε Pin to Start για να προσθέσετε τη συντόμευση αρχείου στο μενού Έναρξη.

Θα πρέπει τώρα να δείτε τη(τις) συντόμευση(ες) αρχείου στην ενότητα “Καρφιτσωμένο” του μενού “Έναρξη” του υπολογιστή σας.

Μέθοδος 2: Η παραβίαση του μητρώου των Windows

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα ξεκλειδώσετε πρώτα την επιλογή του μενού περιβάλλοντος “Pin to Start” για αρχεία χρησιμοποιώντας μια εισβολή μητρώου. Μετά από αυτό, θα μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε συντόμευση και να την καρφιτσώσετε στο μενού Έναρξη.

Προειδοποίηση: Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου των Windows . Το μητρώο των Windows φιλοξενεί μια συλλογή ευαίσθητων αρχείων που βοηθούν τον υπολογιστή σας να λειτουργεί ομαλά. Η διαγραφή βασικών αρχείων (ακόμη και κατά λάθος) μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον υπολογιστή σας ή σε ορισμένες λειτουργίες του συστήματος.

Αντί να επεξεργαστούμε απευθείας το Μητρώο, θα σας καθοδηγήσουμε στη δημιουργία ενός ειδικού αρχείου κειμένου που θα καταχωρεί τις απαραίτητες αλλαγές στο Μητρώο για εσάς.

Ανοίξτε το Σημειωματάριο στον υπολογιστή σας και επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα σε ένα νέο έγγραφο.

Windows Registry Editor Έκδοση 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT*shellexContextMenuHandlersPintoStartScreen]

@=”{470C0EBD-5D73-4d58-9CED-E91E22E23282}”

Επιλέξτε Αρχείο στη γραμμή μενού και επιλέξτε Αποθήκευση ως (ή πατήστε Ctrl + Shift + S ).

Αποθηκεύστε το έγγραφο ως αρχείο μητρώου οπουδήποτε στον υπολογιστή σας. Δώστε του ένα όνομα όπως PintoStartScreen.reg , αλλάξτε το πεδίο “Αποθήκευση ως τύπος” σε Όλα τα αρχεία και επιλέξτε Αποθήκευση .

Ανοίξτε το αρχείο και επιλέξτε OK στο αναδυόμενο παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου.

Επιλέξτε ΟΚ .

Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια συντόμευση για το αρχείο που θέλετε να καρφιτσώσετε στο μενού Έναρξη. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε Δημιουργία συντόμευσης .

Στα Windows 11, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο, επιλέξτε Εμφάνιση περισσότερων επιλογών και επιλέξτε Δημιουργία συντόμευσης .

Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση αρχείου και επιλέξτε Καρφίτσωμα στην έναρξη .

Ελέγξτε το μενού Έναρξη για τις καρφιτσωμένες συντομεύσεις αρχείων.

Προσθήκη συντόμευσης ιστότοπου στο μενού Έναρξης των Windows

Η δημιουργία συντομεύσεων του μενού Έναρξη για ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά είναι εύκολη. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε στο Microsoft Edge και στο Google Chrome, αλλά οι μέθοδοι για άλλα προγράμματα περιήγησης θα είναι παρόμοιες. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις αυτών των προγραμμάτων περιήγησης στον υπολογιστή σας.

Προσθήκη συντομεύσεων ιστοτόπων από τον Microsoft Edge

Ανοίξτε τον ιστότοπο ή την ιστοσελίδα που θέλετε να καρφιτσώσετε στο μενού Έναρξη και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής εργαλείων.

Επιλέξτε Περισσότερα εργαλεία .

Επιλέξτε Καρφίτσωμα για έναρξη ή Καρφίτσωμα αυτής της σελίδας στην έναρξη —ανάλογα με την έκδοση του Microsoft Edge που διαθέτετε. Μια επιλογή “Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών” προσθέτει επίσης τη συντόμευση ιστότοπου στη γραμμή εργασιών.

Επιλέξτε Ναι στην προτροπή επιβεβαίωσης.

Ελέγξτε το μενού Έναρξη ή τη γραμμή εργασιών του υπολογιστή σας για τη συντόμευση του ιστότοπου.

Προσθήκη συντομεύσεων ιστότοπου από το Google Chrome

Ανοίξτε την καρτέλα του ιστότοπου στο Chrome. Επιλέξτε το εικονίδιο μενού στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε Περισσότερα εργαλεία και επιλέξτε Δημιουργία συντόμευσης .

Μετονομάστε τη συντόμευση—αν θέλετε—και επιλέξτε Δημιουργία.

Το Chrome θα δημιουργήσει μια συντόμευση για τον ιστότοπο στον φάκελο του Desktop. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση της επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε Καρφίτσωμα στην έναρξη .

Προσαρμόστε το μενού Έναρξης των Windows 11

Υπάρχουν δύο ενότητες στο μενού Έναρξη των Windows: Καρφιτσωμένο και Προτεινόμενο περιεχόμενο. Τα Windows εμφανίζουν έναν ισορροπημένο αριθμό καρφιτσωμένων και προτεινόμενων στοιχείων. Ωστόσο, όταν έχετε πάρα πολλές συντομεύσεις στο μενού Έναρξη, μετατρέπονται σε μια δεύτερη σελίδα στην καρφιτσωμένη ενότητα.

Η κύλιση σε πολλές σελίδες μπορεί να είναι χάσιμο χρόνου. Ως εκ τούτου, συνιστούμε να προσαρμόσετε πόσες καρφιτσωμένες συντομεύσεις και πόσο προτεινόμενο περιεχόμενο εμφανίζει τα Windows στο μενού Έναρξη.

Μεταβείτε στις ΡυθμίσειςΕξατομίκευση > Έναρξη και επιλέξτε Περισσότερες καρφίτσες για να έχετε περισσότερες συντομεύσεις στο μενού Έναρξη του υπολογιστή σας.

Καρφιτσώστε συντομεύσεις για γρήγορη πρόσβαση

Οι συντομεύσεις που προσθέτετε στο μενού “Έναρξη” είναι διαθέσιμες μόνο στο λογαριασμό σας (ή στο λογαριασμό χρήστη σας). Για να καταστήσετε μια συντόμευση εφαρμογής ή αρχείου διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες, επικολλήστε την στο φάκελο Public Desktop ( C:UsersPublicDesktop ). Στη συνέχεια, συνδεθείτε στο λογαριασμό χρήστη και προσθέστε μη αυτόματα τη συντόμευση του μενού Έναρξη.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *