Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp Web

Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp Web: Ο απόλυτος οδηγός

Σημαντικά σημεία του άρθρου

 • Για να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο WhatsApp Web, θα χρειαστείτε ένα τηλέφωνο με λειτουργική πίσω κάμερα, έναν φορητό υπολογιστή με σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μια ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο και την πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp.
 • Μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας με το WhatsApp Web είτε σαρώνοντας έναν κωδικό QR είτε χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας.
 • Για πρόσθετη ασφάλεια και απόρρητο, θα πρέπει να κλειδώσετε το WhatsApp Web με ένα κλείδωμα εφαρμογής, ειδικά εάν συχνά αφήνετε τον φορητό υπολογιστή σας χωρίς επίβλεψη.

Το WhatsApp Web σάς επιτρέπει να διαβάζετε και να απαντάτε σε μηνύματα WhatsApp απευθείας από τον υπολογιστή σας μέσω ενός προγράμματος περιήγησης. Αυτός ο οδηγός θα εξηγήσει πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το WhatsApp Web στον υπολογιστή σας.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Το WhatsApp Web δεν λειτουργεί;

Πώς να κλειδώσετε το WhatsApp Web

Τι θα χρειαστείτε για να εκτελέσετε το WhatsApp Web

Όταν ρυθμίζετε το WhatsApp Web για πρώτη φορά, πρέπει να πληροίτε τις ακόλουθες απαιτήσεις για να συνδέσετε με επιτυχία τον λογαριασμό σας:

 1. Ένα τηλέφωνο Android ή ένα iPhone με λειτουργική πίσω κάμερα.
 2. Φορητός υπολογιστής ή επιτραπέζιος υπολογιστής με σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Ο Internet Explorer δεν υποστηρίζεται.
 3. Μια ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο τόσο για το τηλέφωνό σας όσο και για τον υπολογιστή σας.
 4. Η τελευταία έκδοση του WhatsApp.

Κατεβάστε: WhatsApp για Android | iOS (Ελεύθερος)

Πώς λειτουργεί το WhatsApp Web

Για χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το WhatsApp Web απαιτούσε το τηλέφωνο και τον υπολογιστή σας να είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο για να συγχρονίσουν τον λογαριασμό σας. Όταν συνηθίζατε να απομακρύνετε το smartphone σας από τον υπολογιστή σας ή να απενεργοποιείτε το διαδίκτυο, η σύνδεση αποσυνδεόταν, διακόπτοντας τον συγχρονισμό της δραστηριότητας του λογαριασμού.

Τώρα, η Meta έχει απλοποιήσει τη διαδικασία, καθιστώντας ευκολότερη τη χρήση του WhatsApp από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Χρειάζεται μόνο να πληροίτε τις απαιτήσεις ρύθμισης κατά τη σύνδεση του λογαριασμού σας. Αφού το ρυθμίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp Web όταν το τηλέφωνό σας είναι εκτός σύνδεσης. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο WhatsApp στον υπολογιστή σας ανά πάσα στιγμή.

Πώς να ρυθμίσετε το WhatsApp Web

Μόλις έχετε έτοιμα αυτά τα στοιχεία, η ρύθμιση του WhatsApp Web είναι απλή:

 1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας και μεταβείτε στο web.whatsapp.com.
 2. Θα δείτε έναν κωδικό QR που πρέπει να σαρώσετε για να συνδεθείτε στο WhatsApp Web.
 3. Στην εφαρμογή WhatsApp για κινητά, πατήστε τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία του τηλεφώνου σας Android (ή το εικονίδιο με το γρανάζι στο iPhone) και μεταβείτε στο Συνδεδεμένες συσκευές. Στη συνέχεια, πατήστε Συνδέστε μια συσκευή για να σαρώσετε τον κωδικό QR.
 4. Στρέψτε την πίσω κάμερα του τηλεφώνου σας στον κωδικό QR στην οθόνη του υπολογιστή σας.
  Σελίδα σύνδεσης στο Web WhatsApp που εμφανίζει τον κωδικό qr για σάρωση.

Μόλις το WhatsApp Web σαρώσει τον κωδικό QR, θα συνδέσει το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας. Τώρα είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp online μέσω του υπολογιστή.

Εάν η κάμερα του smartphone σας δεν καταφέρει να σαρώσει τον κωδικό QR, μπορείτε επίσης να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο WhatsApp Web χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου σας. Απλά κάντε κλικ στο Σύνδεσμος με αριθμό τηλεφώνουπληκτρολογήστε τον αριθμό τηλεφώνου που είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σας WhatsApp και κάντε κλικ Επόμενο. Θα δείτε έναν κωδικό που πρέπει να εισαγάγετε στο τηλέφωνό σας.

Σύνδεση λογαριασμού WhatsApp με τον ιστό WhatsApp χρησιμοποιώντας έναν κωδικό.

Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp στο τηλέφωνό σας και πατήστε τις τρεις κουκκίδες για Android ή το εικονίδιο με το γρανάζι για το iPhone. Από εκεί, επιλέξτε Συνδεδεμένες συσκευέςμετά επιλέξτε Συνδέστε μια συσκευή. Αντί να σαρώσετε τον κωδικό QR, πατήστε Αντ’ αυτού, συνδέστε με αριθμό τηλεφώνουεισαγάγετε τον κωδικό που παρέχεται και ο λογαριασμός σας θα συνδεθεί με επιτυχία.

Τι μπορείτε να κάνετε με το WhatsApp Web

Το WhatsApp Web σάς επιτρέπει να κάνετε τα περισσότερα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην εφαρμογή για κινητά, αλλά υπάρχουν μερικές διαφορές.

Μερικά ευεργετικά χαρακτηριστικά του WhatsApp Web περιλαμβάνουν:

 • Χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιό σας για να πληκτρολογήσετε.
 • Πρόσβαση σε μέσα (φωτογραφίες, βίντεο, ήχος) in-line. Μπορείτε επίσης να κατεβάστε οποιοδήποτε μέσο απευθείας στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, δεν μπορείτε να κάνετε μαζική λήψη όλων των αρχείων πολυμέσων. πρέπει να κάνετε χειροκίνητα κλικ σε κάθε ένα.
 • Έναρξη νέας συνομιλίας με οποιαδήποτε επαφή ή αναζήτηση για υπάρχουσες συνομιλίες.
 • Προβολή στοιχείων επικοινωνίας.
 • Σύνδεση πολλών υπολογιστών στο τηλέφωνό σας και αποθήκευση τους για το μέλλον. Μπορείτε επίσης να αποσυνδέσετε εξ αποστάσεως οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης από το τηλέφωνό σας.
 • Κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο, εγγράφων και επαφών.
 • Αποστολή emoji, GIF και αυτοκόλλητων, καθώς και φωνητικών σημειώσεων.
 • Προβολή ενημερώσεων κατάστασης WhatsApp από οποιαδήποτε επαφή.
 • Επεξεργασία του προφίλ σας.

Τι δεν μπορείτε να κάνετε με το WhatsApp Web

Υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες στο WhatsApp Web. Αυτά περιλαμβάνουν:

Πώς να χρησιμοποιήσετε πολλούς λογαριασμούς WhatsApp με το WhatsApp Web

Μερικοί άνθρωποι έχουν δύο αριθμούς που σχετίζονται με δύο διαφορετικούς λογαριασμούς WhatsApp. Μπορείτε ακόμα να ελέγχετε το WhatsApp online και για τα δύο σε έναν υπολογιστή.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να ανοίξετε το WhatsApp Web σε δύο διαφορετικά προγράμματα περιήγησης, όπως το Chrome και το Opera. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε το WhatsApp Web σε ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης, αλλά αυτό σας αποσυνδέει αυτόματα μετά από μία ώρα.

Πόσο ασφαλές είναι το WhatsApp Web;

Το WhatsApp διαθέτει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για όλα τα μηνύματά του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο WhatsApp Web. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματά σας που συλλέγονται ή διαβάζονται από το WhatsApp ή το Meta.

Ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας για το WhatsApp για να παραμείνετε πιο ασφαλείς. Αποφύγετε να αφήνετε τον φορητό υπολογιστή σας χωρίς επίβλεψη με ανοιχτό το WhatsApp και εάν το χρησιμοποιείτε σε περιβάλλον γραφείου, κλειδώνετε πάντα τον λογαριασμό σας πριν φύγετε από το γραφείο σας.

Πώς να κλειδώσετε τον Ιστό WhatsApp με έναν κωδικό πρόσβασης

Για να ρυθμίσετε ένα κλείδωμα οθόνης στο WhatsApp Web, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην κάτω αριστερή γωνία για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις. Από εκεί, μεταβείτε στο Απόρρητο > Κλείδωμα εφαρμογής. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα Κλείδωμα εφαρμογήςπληκτρολογήστε τον επιθυμητό κωδικό πρόσβασης, επιβεβαιώστε τον και κάντε κλικ Εντάξει.

Ρύθμιση App Lock για WhatsApp Web.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τη διάρκεια για την αυτόματη ενεργοποίηση κλειδώματος οθόνης (ένα λεπτό, 15 λεπτά ή μία ώρα) σε περίπτωση αδράνειας. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα το κλείδωμα: κάντε κλικ στις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της λίστας συνομιλίας σας και επιλέξτε Κλείδωμα εφαρμογής.

Κλείδωμα web whatsapp.

Πώς να αποσυνδεθείτε από το WhatsApp Web

Εάν χρησιμοποιείτε το WhatsApp Web στον δικό σας υπολογιστή, μπορείτε να παραμείνετε συνδεδεμένοι ακόμα και όταν τελειώσετε. Είναι βολικό.

Εάν το χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή κάποιου άλλου, θυμηθείτε να αποσυνδεθείτε αφού ολοκληρώσετε τη χρήση του WhatsApp στο διαδίκτυο. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό τόσο στον υπολογιστή όσο και στην εφαρμογή για κινητά.

 1. Για να αποσυνδεθείτε από το WhatsApp Web μέσω του τηλεφώνου σας, πατήστε τις τρεις τελείες για Android ή το εικονίδιο με το γρανάζι για το iPhone. Από εκεί, επιλέξτε Συνδεδεμένες συσκευέςπατήστε παρατεταμένα στη συσκευή που θέλετε να αποσυνδέσετε και, στη συνέχεια, πατήστε Αποσύνδεση.
 2. Για να αποσυνδεθείτε από το WhatsApp Web μέσω του υπολογιστή σας, ανοίξτε τις ρυθμίσεις WhatsApp και κάντε κλικ Αποσύνδεση.
  Αποσύνδεση λογαριασμού από το WhatsApp Web.

Μόλις αποσυνδεθείτε, θα χρειαστεί να σαρώσετε ξανά τη σάρωση του WhatsApp Web QR Code για να συνδεθείτε ξανά στη συσκευή.

Όσο περισσότερα γνωρίζετε για το WhatsApp Web, τόσο περισσότερο θα εκπλαγείτε από το πόσα πολλά μπορεί να κάνει. Παρόλο που οι επεκτάσεις τρίτων μπορούν να ξεκλειδώσουν επιπλέον λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες από προεπιλογή, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση τους λόγω των κινδύνων ασφαλείας που ενέχουν.

Πώς να σαρώσετε τον κωδικό QR στο iPhone

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *