Πώς να δημιουργήστε μια παρουσίαση Canva

Πώς να δημιουργήστε μια παρουσίαση Canva

Το Canva μπορεί να μην είναι η πρώτη σας σκέψη για τη δημιουργία μιας παρουσίασης. Ωστόσο, αυτό το δημοφιλές εργαλείο σχεδίασης που βασίζεται στο web προσφέρει ένα ισχυρό σύνολο δυνατοτήτων προβολής διαφανειών. Θα δούμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια παρουσίαση Canva, να την παρουσιάσετε στο κοινό σας και να τη μοιραστείτε χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων.

Δημιουργήστε μια παρουσίαση Canva

Εάν δεν έχετε κάνει ποτέ παρουσίαση με την Canva, μην ανησυχείτε. Αυτή η διαδικτυακή εφαρμογή γραφικού σχεδίου υπερβαίνει τα όρια δημιουργία εικόνων και δημιουργία γραφημάτων. Η Canva διευκολύνει τη δημιουργία και τη ρύθμιση μιας παρουσίασης για το κοινό σας.

Στην αρχική σελίδα του Canva, επιλέξτε Παρουσιάσεις κάτω από τη γραμμή αναζήτησης. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα μέγεθος παρουσίασης ή ένα πρότυπο παρουσίασης Canva για να ξεκινήσετε.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:Αξίζει το Canva Pro το κόστος;

Πώς να αποκτήσετε δωρεάν δοκιμή Canva για 30 ημέρες

Δημιουργήστε μια εικόνα παρουσίασης Canva

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε Canva Docs, μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το έγγραφό σας σε παρουσίαση επιλέγοντας Μετατρέπω στην κορυφή. Ακολουθήστε τις οδηγίες και θα δείτε την παρουσίασή σας ανοιχτή στο πρόγραμμα επεξεργασίας Canva.

Μόλις μπείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας Canva, χρησιμοποιήστε το μενού στην αριστερή πλευρά για να προσθέσετε στοιχεία διαφάνειας. Μπορείτε να επιλέξετε ή να σύρετε στοιχεία όπως σχήματα, εικόνες ή πλαίσια κειμένου στις διαφάνειές σας.

Δημιουργήστε μια εικόνα παρουσίασης Canva 2

Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε ή να αφαιρέσετε ένα στοιχείο διαφάνειας επιλέγοντάς το και χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που εμφανίζονται κοντά στο στοιχείο ή στην επάνω γραμμή εργαλείων. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε το στυλ του κειμένου ή τη διαφάνεια μιας εικόνας.

Δημιουργήστε μια εικόνα παρουσίασης Canva 3

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το πλήρες σετ εργαλείων παρουσίασης Canva στο πρόγραμμα επεξεργασίας. Μπορείτε να προσθέσετε κινούμενα σχέδια, να εισαγάγετε μεταβάσεις διαφανειών, να χρησιμοποιήσετε την προβολή πλέγματος για να αναδιατάξετε τις διαφάνειες παρουσίασης και πολλά άλλα.

Ρύθμιση της παρουσίασης

Αφού αγγίξετε τη δημιουργικότητά σας για να κάνετε μια ελκυστική και ενημερωτική παρουσίαση, μπορείτε να προσθέσετε σημειώσεις, να μετρήσετε τον χρόνο ομιλίας σας και να προσαρμόσετε τη διάρκεια της διαφάνειας.

Προσθήκη Σημειώσεων Παρουσιαστή

Για να προσθέσετε σημειώσεις παρουσιαστή σε μια διαφάνεια, επιλέξτε Σημειώσεις στην κάτω γραμμή εργαλείων. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τη σημείωσή σας στον πίνακα που εμφανίζεται στα αριστερά. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετακινηθείτε στις άλλες διαφάνειές σας και να προσθέσετε σημειώσεις με τον ίδιο τρόπο.

Ρυθμίστε την εικόνα παρουσίασης

Όταν τελειώσετε, αποεπιλέξτε Σημειώσεις στη γραμμή εργαλείων.

Χρησιμοποιήστε το χρονόμετρο

Εάν θέλετε να χρονομετρήσετε την παρουσίασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία χρονοδιακόπτη αντίστροφης μέτρησης. Επιλέγω Μετρών την ώραν στην κάτω γραμμή εργαλείων για να εμφανίσετε το χρονόμετρο. Από προεπιλογή, το χρονόμετρο είναι ρυθμισμένο για πέντε λεπτά, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε χρησιμοποιώντας τα κουμπιά συν και μείον.

Ρύθμιση της εικόνας παρουσίασης 2

Πάτα το Παίζω κουμπί για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, το Παύση κουμπί για να σταματήσει προσωρινά το χρονόμετρο και το Επαναφορά κουμπί για επανεκκίνηση του χρονοδιακόπτη.

Ρύθμιση της εικόνας παρουσίασης 3

Για να κλείσετε το χρονόμετρο, αποεπιλέξτε Μετρών την ώραν στη γραμμή εργαλείων.

Ορίστε τη διάρκεια της διαφάνειας

Ίσως χρησιμοποιείτε την αυτόματη αναπαραγωγή (περιγράφεται παρακάτω) και θέλετε να εμφανίζετε συγκεκριμένες διαφάνειες για μεγαλύτερο ή μικρότερο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη διάρκεια της διαφάνειας για κάθε μία ή όλες τις διαφάνειες με δύο διαφορετικούς τρόπους στο Canva.

Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό διάρκειας

Αναπτύξτε την κάτω ενότητα επιλέγοντας το Εμφάνιση σελίδων βέλος. Στη συνέχεια, επιλέξτε Διάρκεια στα αριστερά για να δείτε τον προεπιλεγμένο χρονισμό για κάθε διαφάνεια.

Ρύθμιση της εικόνας παρουσίασης 4

Επιλέξτε μια μικρογραφία διαφάνειας (σελίδα) και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την αριστερή ή τη δεξιά πλευρά της για να εμφανιστεί το ρυθμιστικό διάρκειας. Στη συνέχεια, σύρετε το ρυθμιστικό προς τα μέσα ή προς τα έξω για να συντομεύσετε ή να επιμηκύνετε τη διάρκεια.

Ρύθμιση της εικόνας παρουσίασης 5

Όταν τελειώσετε, αποεπιλέξτε Διάρκεια στη γραμμή εργαλείων και προαιρετικά χρησιμοποιήστε το Απόκρυψη σελίδων βέλος για ελαχιστοποίηση του κάτω τμήματος.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία χρονισμού

Ένας άλλος τρόπος για να αλλάξετε τη διάρκεια μιας διαφάνειας είναι χρησιμοποιώντας το Συγχρονισμός επιλογή στο επάνω μέρος του προγράμματος επεξεργασίας. Επιλέξτε μια διαφάνεια για να δείτε τη διάρκειά της και επιλέξτε τον τρέχοντα χρονισμό για να εισαγάγετε μια νέα διάρκεια ή χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να την προσαρμόσετε.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το διακόπτη για να εφαρμόσετε τη νέα διάρκεια σε όλες τις σελίδες (διαφάνειες) της παρουσίασης.

Ρύθμιση της εικόνας παρουσίασης 6

Για να κλείσετε το Συγχρονισμός εργαλείο, αποεπιλέξτε το στην επάνω γραμμή εργαλείων.

Εμφάνιση παρουσίασης Canva

Το υπέροχο με τη δημιουργία μιας παρουσίασης στο Canva είναι ότι μπορείτε να παρουσιάσετε και από αυτήν. Εάν προτιμάτε να μην κάνετε λήψη και παρουσίαση χρησιμοποιώντας διαφορετική εφαρμογή, έχετε μερικές επιλογές για να εμφανίσετε την παρουσίασή σας απευθείας από το Canva.

Όταν είστε έτοιμοι να παρουσιάσετε ή να εξασκήσετε την παρουσίασή σας, επιλέξτε Παρόν πάνω δεξιά. Στη συνέχεια, θα δείτε τις παρακάτω επιλογές.

Εμφάνιση εικόνας παρουσίασης Canva

Παρουσίαση σε λειτουργία πλήρους οθόνης

Επιλέξτε το Παρουσίαση σε πλήρη οθόνη επιλογή για είσοδο σε λειτουργία παρουσίασης. Θα δείτε την παρουσίασή σας να καταναλώνει ολόκληρη την οθόνη σας και να έχει στοιχεία ελέγχου στο κάτω μέρος.

Εμφάνιση εικόνας παρουσίασης Canva 2

Χρησιμοποιήστε τα βέλη στα αριστερά για να μετακινηθείτε στις διαφάνειες και τα χειριστήρια στα δεξιά για μεγέθυνση, αλληλεπίδραση, χρήση συντομεύσεων ή έξοδο από τη λειτουργία πλήρους οθόνης.

Χρησιμοποιήστε την Προβολή παρουσιαστή

Για να δείτε τις σημειώσεις και τα στοιχεία ελέγχου σας σε μια οθόνη με την παρουσίασή σας σε μια άλλη για το κοινό σας, επιλέξτε Προβολή παρουσιαστή.

Εμφάνιση εικόνας παρουσίασης Canva 3

Η οθόνη σας δείχνει την ώρα, ένα χρονόμετρο μέτρησης και άλλα στοιχεία ελέγχου για την αντίστροφη μέτρηση, την αυτόματη αναπαραγωγή και το μέγεθος γραμματοσειράς για τις σημειώσεις σας.

Μπορείτε να σύρετε την άλλη οθόνη όπου χρειάζεται για να την δει το κοινό σας.

Εμφάνιση εικόνας παρουσίασης Canva 4

Παρουσίαση και εγγραφή

Ίσως θέλετε να ενσωματώσετε το χαμογελαστό σας πρόσωπο στην παρουσίασή σας. Για αυτό, επιλέξτε το Παρουσίαση και καταγραφή επιλογή να ηχογραφήσετε τον εαυτό σας ζωντανά καθώς παίζει η παρουσίαση. Στη συνέχεια, μπορείτε να μοιραστείτε ολόκληρη την παρουσίαση σαν να βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο.

Σημείωση: Αυτή η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Google Chrome.

Θα δείτε το πρόσωπό σας να εμφανίζεται σε κύκλο κάτω αριστερά στην παρουσίαση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Παύση και Τερματισμός εγγραφής κουμπιά στο επάνω μέρος για να ελέγξετε την εγγραφή καθώς και να δείτε τις σημειώσεις του παρουσιαστή σας.

Εμφάνιση εικόνας παρουσίασης Canva 5

Όταν τελειώσετε, θα δείτε έναν σύνδεσμο που μπορείτε να αντιγράψετε και να έχετε την επιλογή να κάνετε λήψη της ηχογραφημένης παρουσίασης αμέσως.

Εμφάνιση εικόνας παρουσίασης Canva 6

Χρησιμοποιήστε την αυτόματη αναπαραγωγή

Αρέσει Αυτόματη αναπαραγωγή για παρουσίαση PowerPoint, αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος για να παρουσιάσετε μια παρουσίαση με χρήση του Canva. Με το Autoplay, μπορείτε να ξεκινήσετε την παρουσίαση και να την αφήσετε να παίξει μόνη της. Αυτό είναι ιδανικό για παρουσιάσεις σε περίπτερο ή όταν δεν μπορείτε να παρουσιάσετε τον εαυτό σας.

Εμφάνιση εικόνας παρουσίασης Canva 7

Όταν επιλέγεις Αυτόματη αναπαραγωγή, η παρουσίαση ξεκινά και μετακινείται σε κάθε διαφάνεια χρησιμοποιώντας τις Διάρκειες που έχετε ορίσει (εξηγήθηκε νωρίτερα). Μπορείτε επίσης να ελέγξετε χειροκίνητα την παρουσίαση εάν χρειάζεται χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία με την επιλογή Παρουσίαση πλήρους οθόνης.

Μοιραστείτε μια παρουσίαση Canva

Μαζί με ή αντί να παρουσιάζετε πραγματικά μια παρουσίαση με το Canva, μπορείτε να τη μοιραστείτε με διάφορους τρόπους. Είτε θέλετε να συνεργαστείτε με την ομάδα σας, είτε να κάνετε λήψη του αρχείου στη συσκευή σας είτε να εμφανίσετε την παρουσίαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Canva σας καλύπτει.

Επιλέγω Μερίδιο στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε έναν από τους παρακάτω τρόπους κοινής χρήσης.

Μοιραστείτε μια εικόνα παρουσίασης Canva

Συνεργαστείτε με άλλους

Ίσως θέλετε να εργαστείτε στην τελική παρουσίαση με ένα μέλος της ομάδας ή έναν συνάδελφο. Μπορείτε να παραχωρήσετε πρόσβαση σε άλλους και να τους παρέχετε έναν σύνδεσμο συνεργασίας.

Εισαγάγετε τα άτομα, τις ομάδες, τις ομάδες ή τις διευθύνσεις email στο Άτομα με πρόσβαση πεδίο. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Σύνδεσμος συνεργασίας αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Όποιος έχει σύνδεσμο να παρέχει πρόσβαση.

Μοιραστείτε μια εικόνα παρουσίασης Canva 2

Κατεβάστε μια Παρουσίαση

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε την παρουσίασή σας στη συσκευή σας ή να την κατεβάσετε ως αρχείο Microsoft PowerPoint, αυτό είναι επίσης εύκολο.

Επιλέγω Κατεβάστε και χρησιμοποιήστε το Τύπος αρχείου αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε PDF, PPTX, GIF, PNG ή άλλη μορφή.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε να ισοπεδώσετε το PDF, να συμπεριλάβετε σημειώσεις ή να κάνετε λήψη μόνο συγκεκριμένων σελίδων (διαφάνειες).

Μοιραστείτε μια εικόνα παρουσίασης Canva 3

Μοιραστείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Θέλετε να δημοσιεύσετε την παρουσίασή σας απευθείας στο Facebook, στο Instagram ή σε άλλο δίκτυο κοινωνικών μέσων; Επιλέγω Κοινοποιήστε στα socialεπιλέξτε την τοποθεσία και ακολουθήστε τις επόμενες οδηγίες για να συνδεθείτε και να ρυθμίσετε την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μοιραστείτε μια εικόνα παρουσίασης Canva 4

Περισσότερες επιλογές κοινής χρήσης

Αν δεν βλέπετε τη λεωφόρο κοινής χρήσης που θέλετε, μην απελπίζεστε γιατί είναι ακόμα περισσότεροι. Επιλέγω Περισσότερο στο κάτω μέρος του μενού Κοινή χρήση.

Στη συνέχεια, θα δείτε ενότητες για Κοινή χρήση, Κοινωνικά, Αποθήκευση, Μηνύματα, Σχεδίαση και περισσότερες επιλογές που σας δίνουν έναν τόνο μεθόδων κοινής χρήσης. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποκτήσετε έναν δημόσιο σύνδεσμο, να τον στείλετε στο τηλέφωνό σας, να λάβετε έναν κώδικα ενσωμάτωσης για το ιστολόγιό σας, να τον ανεβάσετε στο Dropbox ή στο Google Drive, να τον στείλετε στο Slack ή στο WhatsApp και πολλά άλλα.

Μοιραστείτε μια εικόνα παρουσίασης Canva 5

Θα δημιουργήσετε μια παρουσίαση στο Canva;

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά, θα χρησιμοποιήσετε το Canva για την επόμενη παρουσίασή σας; Αν ναι, πείτε μας τη γνώμη σας για τα εργαλεία και τις δυνατότητες. Για να κάνετε ακόμη περισσότερα, δείτε πώς να θολώνετε ένα πρόσωπο σε μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας το Canva.

Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Canva

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *