Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις μητρώου στα Windows 10/11

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις μητρώου στα Windows 10/11

Ίσως γνωρίζετε για το αρχείο Μητρώου εάν χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα Windows για λίγο. Το μητρώο των Windows είναι μια βάση δεδομένων ρυθμίσεων που χρησιμοποιείται από τα Microsoft Windows. Το αρχείο μητρώου περιέχει διαμορφώσεις για λογισμικό, συσκευές υλικού κ.λπ.

Το μεγαλύτερο μέρος του δημοφιλούς λογισμικού που χρησιμοποιείτε σήμερα αλλάζει τις τιμές μητρώου. Μερικές φορές, λανθασμένες καταχωρήσεις δημιουργούν προβλήματα με το Μητρώο. Επίσης, οι ιοί, τα Trojans και το spyware προκαλούν σφάλματα μητρώου επειδή συχνά εγκαθιστούν καταχωρίσεις μητρώου που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά ρυθμίσεων μητρώου σε υπολογιστή με Windows

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα μητρώου συχνότερα, πρέπει να γνωρίζετε πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις μητρώου. Εάν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων reg σας τακτικά, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για καταστροφή του μητρώου. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές καλύτερες μεθόδους δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά του μητρώου των Windows.

1. Χρησιμοποιώντας το σημείο επαναφοράς συστήματος

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα δημιουργήσετε ένα σημείο αντιγράφου ασφαλείας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του συστήματός σας. Για αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Στον υπολογιστή σας με Windows, πατήστε το κουμπί έναρξης, πληκτρολογήστε Σημείο επαναφοράς και επιλέξτε Δημιουργήστε ένα σημείο επαναφοράς.

Δημιουργήστε ένα σημείο επαναφοράς

2. Τώρα, στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο Δημιουργώ και επιλέξτε το σημείο επαναφοράς όπου θέλετε να αποθηκεύσετε όλες τις τρέχουσες ρυθμίσεις. Φροντίστε να θυμάστε την τοποθεσία προορισμού όπου είναι αποθηκευμένο το αντίγραφο ασφαλείας σας.

Δημιουργήστε ένα σημείο επαναφοράς

Αυτό είναι; Τελείωσες! Τώρα το σύστημά σας έχει ένα σημείο επαναφοράς από το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε γρήγορα τις ρυθμίσεις. Και αυτό μπορείτε να το κάνετε επαναφέροντας το προηγούμενο σημείο επαναφοράς.

2. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μητρώου με εισαγωγή ρυθμίσεων

Αυτή είναι μια άλλη εξαιρετική μέθοδος που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα αρχείο zip που μπορείτε να αποθηκεύσετε απευθείας σε οποιαδήποτε από τις εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης και από τη συσκευή, μπορείτε να τα επαναφέρετε γρήγορα όποτε χρειαστεί. Καθώς αυτός είναι ο πιο φορητός τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς. Για να το δημιουργήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να προχωρήσετε.

1. Πατήστε το Παράθυρο+R κουμπί στο πληκτρολόγιό σας και μετά πληκτρολογήστε Regedit και μετά πατήστε enter και ο επεξεργαστής μητρώου θα ανοίξει.

Regedit

2. Τώρα θα εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου του επεξεργαστή μητρώου.

3. Κάντε κλικ στο Αρχείο επιλογή, επιλέξτε Εξαγωγή. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη θέση όπου θέλετε να αποθηκεύσετε αυτό το αρχείο zip και πατήστε αποθήκευση.

επιλέξτε Εξαγωγή

4. Τώρα, θα δημιουργηθεί ένα αρχείο zip που περιέχει όλες τις ρυθμίσεις μητρώου σας και μπορείτε εύκολα να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό το αρχείο σε οποιαδήποτε άλλη θέση.

5. Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις, πρέπει να επιλέξετε Εισαγωγή από ένα Αρχείο μενού και, στη συνέχεια, εντοπίστε αυτό το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας και όλες οι ρυθμίσεις μητρώου θα διορθωθούν.

Αρχείο > Εισαγωγή

Πολλά εργαλεία τρίτων είναι διαθέσιμα για Windows που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την επαναφορά των ρυθμίσεων μητρώου. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικά από τα δημοφιλή εργαλεία.

1. RegBak

Ρέγκμπακ

Είναι ένα ελαφρύ και απλό βοηθητικό εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων μητρώου των Windows σε μια τοποθεσία της επιλογής τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας που δημιουργήσατε για να το επαναφέρετε αργότερα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας που δημιουργήθηκαν από το Regbak ενώ εκτελείτε την «Κονσόλα αποκατάστασης των Windows», καθιστώντας το Regbak ιδανική επιλογή για όλα τα σενάρια επαναφοράς μητρώου.

2. ERUNTgui

ERUNTgui

Καλά. αυτό είναι ένα άλλο καλύτερο εργαλείο που μοιάζει πολύ με το RegBak. Το ERUNTgui είναι επίσης ένα ελαφρύ βοηθητικό εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων του μητρώου των Windows.

Οι μεταγενέστεροι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας για επαναφορά. Το ERUNTgui είναι ένα γραφικό περιβάλλον χρήστη για το δημοφιλές πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς μητρώου “ERUNT” που δημιουργήθηκε από τον Lars Hederer.

3. Υπεύθυνος Μητρώου Καταχωρητή

Υπεύθυνος Μητρώου Καταχωρητή

Είναι μια προηγμένη και ολοκληρωμένη σουίτα εργαλείων που σας επιτρέπει να διατηρείτε με ασφάλεια το τοπικό σας μητρώο καθώς και τα μητρώα στα συστήματα του δικτύου σας.

Αυτό το λογισμικό προσφέρει λύσεις για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά μητρώων, γρήγορη αναζήτηση και αντικατάσταση στο παρασκήνιο, πρόγραμμα επεξεργασίας σελιδοδεικτών με κατηγορίες που υποστηρίζουν χρωματισμό κλειδιών και προσθήκη περιγραφών σε κλειδιά και τιμές μητρώου, λεπτομερείς σελίδες ιδιοτήτων και εργαλεία για εύκολη πλοήγηση.

4. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μητρώου Tweaking.com

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μητρώου Tweaking.com

Το καλό με το Tweaking.com Registry Backup είναι ότι διαθέτει ένα εργαλείο επιδιόρθωσης των Windows που μπορεί να επιδιορθώσει κατεστραμμένα αρχεία Windows, μητρώο κ.λπ. Ωστόσο, το Tweaking.com Registry Backup προορίζεται για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά ρυθμίσεων μητρώου.

Αρχικά παρέχει στους χρήστες τύπους καταχωρίσεων μητρώου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας. Έτσι, το Tweaking.com Registry Backup είναι ένα άλλο καλύτερο λογισμικό των Windows 10 που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε το μητρώο.

5. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά μητρώου

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά μητρώου

Όπως λέει και το όνομα του εργαλείου, το Registry Backup and Restore είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς μητρώου των Windows 10 που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στιγμή. Μάντεψε? Το Registry Backup and Restore χρειάζονται λιγότερα από 10 MB για εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.

Η διεπαφή του Registry Backup and Restore είναι επίσης αρκετά καθαρή και δεν έχει περίπλοκες ρυθμίσεις. Για να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου των Windows, οι χρήστες πρέπει να κάνουν κλικ στο «Νέο αντίγραφο ασφαλείας», να ορίσουν τον φάκελο προορισμού και να κάνουν κλικ στο «Έναρξη». Για επαναφορά, κάντε κλικ στην επιλογή “Επαναφορά” και εντοπίστε το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας του μητρώου.

Έτσι, ο παραπάνω οδηγός αφορούσε τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς ρυθμίσεων μητρώου στο λειτουργικό σας σύστημα Windows. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας WhatsApp στο Android

10 καλύτερες εφαρμογές Android για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Πώς να επαναφέρετε το Microsoft Edge

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *