Πώς να διορθώσετε θολές εφαρμογές στα Windows 10/11

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 11, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε σφάλματα και δυσλειτουργίες, καθώς είναι ακόμα υπό δοκιμή. Για παράδειγμα, πρόσφατα, πολλοί χρήστες των Windows 11 βρέθηκαν να παραπονιούνται για τις εφαρμογές Blurry.

Μερικοί χρήστες των Windows 11 έχουν αναφέρει ότι ορισμένες εφαρμογές εμφανίζονται θολές. Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την εφαρμογή Blurry στα Windows 11, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί τις λίγες καλύτερες μεθόδους για την επιδιόρθωση θολών εφαρμογών στα Windows 11. Πριν ακολουθήσετε τις μεθόδους, σημειώστε ότι ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να εμφανίζονται θολές όταν αλλάζετε οθόνες ή αλλάζετε ρυθμίσεις οθόνης.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης: Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 11

Πώς να διορθώσετε θολές εφαρμογές στα Windows 10/11

Τα Windows 11 διορθώνουν αυτόματα αυτό το πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικές από τις παρακάτω απλές μεθόδους εάν δεν διορθωθεί. Αρχικά, ας δούμε πώς να διορθώσετε θολές εφαρμογές στα Windows 10/11.

1. Προσαρμόστε την Κλιμάκωση

Θα χρησιμοποιήσουμε την ενσωματωμένη δυνατότητα των Windows για να διορθώσουμε θολές εφαρμογές σε αυτήν τη μέθοδο. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Αρχικά, ανοίξτε την αναζήτηση των Windows 10/11 και πληκτρολογήστε θολές εφαρμογές επιδιόρθωσης. Από τη λίστα επιλογών, κάντε κλικ στις ρυθμίσεις Διόρθωση εφαρμογών που είναι θολές.

Διορθώστε εφαρμογές που είναι θολές

2. Αυτό θα ανοίξει το Προηγμένες ρυθμίσεις κλιμάκωσης σελίδα.

3. Πρέπει να ενεργοποιήσετε το μεταβάλλω κουμπί πίσω από το Αφήστε τα Windows να προσπαθήσουν να διορθώσουν εφαρμογές, ώστε να μην είναι θολές.

ενεργοποιήστε το κουμπί εναλλαγής

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 10/11. Αυτό θα διορθώσει τις θολές εφαρμογές στον υπολογιστή σας.

2. Αλλάξτε τις Ρυθμίσεις DPI των εφαρμογών

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα θολού κειμένου ή εικόνας σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DPI της εφαρμογής. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Αρχικά, ανοίξτε την Αναζήτηση των Windows 10/11 και πληκτρολογήστε το όνομα της εφαρμογής που θέλετε να διορθώσετε. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή και επιλέξτε Ανοίξτε τη θέση του αρχείου.

'Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου'

2. Στον ανοιχτό φάκελο, κάντε δεξί κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο της εφαρμογής και επιλέξτε Ιδιότητες.

επιλέξτε Ιδιότητες

3. Στη σελίδα Ιδιότητες εφαρμογής, μεταβείτε στο συμβατότητα αυτί.

μεταβείτε στην καρτέλα συμβατότητα

4. Κάτω από τις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Αλλάξτε τις ρυθμίσεις υψηλού DPI επιλογή.

κάντε κλικ στην επιλογή «Αλλαγή ρυθμίσεων υψηλού DPI».

5. Στο πλαίσιο του Προγράμματος DPI, τσεκάρετε το πλαίσιο «Χρησιμοποιήστε αυτήν τη ρύθμιση για να διορθώσετε προβλήματα κλιμάκωσης για αυτό το πρόγραμμα αντί για αυτό στις Ρυθμίσεις».

τσεκάρετε το πλαίσιο

6. Στην ίδια σελίδα, επιλέξτε το πλαίσιο “Παράκαμψη συμπεριφοράς κλιμάκωσης υψηλού DPI”. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί «Ok».

τσεκάρετε το πλαίσιο

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε την εφαρμογή. Θα διορθώσει το πρόβλημα θολού κειμένου.

3. Αλλάξτε το μέγεθος των κειμένων και των εφαρμογών

Το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να επιλύσετε θολές εφαρμογές στα Windows είναι να αλλάξετε το μέγεθος των κειμένων και των εφαρμογών. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Σύστημα.

Σύστημα

3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο Απεικόνιση.

Απεικόνιση

4. Στο αναπτυσσόμενο μενού Scale & Layout, επιλέξτε αυτό που είναι Συνιστάται.

Συνιστάται

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα της θολής εφαρμογής στον υπολογιστή σας.

4. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης οθόνης

Το κατεστραμμένο πρόγραμμα οδήγησης οθόνης είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το κείμενο στις εφαρμογές εμφανίζεται θολό. Μπορείτε να αποκλείσετε προβλήματα με το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης ενημερώνοντας το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών από τη Διαχείριση Συσκευών. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε Device Manager στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστή της συσκευής εφαρμογή από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αγώνων.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης.

αναπτύξτε την επιλογή Προσαρμογείς οθόνης

3. Κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα οθόνης και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

4. Στο μήνυμα που εμφανίζεται, επιλέξτε Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης.

Αναζητήστε αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης

Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Μετά την ενημέρωση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

5. Χρησιμοποιήστε τον δέκτη κειμένου ClearType

Το Well ClearType είναι ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα που βελτιώνει την αναγνωσιμότητα του κειμένου. Κάνει το κείμενο στην οθόνη σας να φαίνεται πιο ευκρινές, πιο ακριβές και πιο ευανάγνωστο.

ClearType Text Tuner στα Windows

Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για τη χρήση του ClearType Text Tuner στα Windows. Σας συνιστούμε να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό για να διορθώσετε το πρόβλημα θαμπού κειμένου στο λειτουργικό σύστημα Windows 10/11.

Όλες οι μέθοδοι, εάν ακολουθηθούν προσεκτικά, μπορούν να διορθώσουν θολά προβλήματα εφαρμογής στα Windows 10/11. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:Πώς να απενεργοποιήσω την αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 11

Πώς να ανοίξετε «Συσκευές και εκτυπωτές» στα Windows 11 (4 Μέθοδοι)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *