Πώς να διορθώσετε τη κατάρρευση του File Explorer NTDLL.dll στα Windows

Πώς να διορθώσετε τη κατάρρευση του File Explorer NTDLL.dll στα Windows

Το File Explorer είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του λειτουργικού συστήματος των Windows. Όχι μόνο στα Windows, αλλά η Εξερεύνηση αρχείων ή ο Διαχειριστής είναι κάτι που χρειάζεστε πρόσβαση στα αρχεία σας.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αποθηκευμένα αρχεία τους ανοίγοντας την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows. Ωστόσο, πολλοί χρήστες των Windows αντιμετώπισαν πρόσφατα προβλήματα με την Εξερεύνηση αρχείων.

Αρκετοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι η Εξερεύνηση αρχείων των Windows κολλάει και εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος «NTDLL.DLL». Η κατάρρευση της Εξερεύνησης αρχείων συνοδεύεται από το μήνυμα NTDLL.DLL, εμποδίζοντας τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την Εξερεύνηση αρχείων.

Εάν είστε χρήστης των Windows που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα πρόσφατα, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό. Το ζήτημα συντριβής του File Explorer NTDLL.dll στα Windows εμφανίζεται για διάφορους λόγους. Οι λόγοι μπορεί να ποικίλλουν από ζητήματα συμβατότητας έως σφάλματα στο λειτουργικό σύστημα.

Πώς να διορθώσετε τη συντριβή του File Explorer NTDLL.dll στα Windows

Το καλό είναι ότι το μήνυμα σφάλματος σφάλματος του File Explorer NTDLL.dll μπορεί να διορθωθεί εύκολα ακολουθώντας ορισμένες μεθόδους που έχουμε κοινοποιήσει παρακάτω. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα κατάρρευσης του Windows File Explorer.

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν η Εξερεύνηση αρχείων σας κολλάει από το πουθενά είναι επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας θα τερματίσει όλες τις εφαρμογές παρασκηνίου, τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες, οι οποίες ενδέχεται να διορθώσουν το πρόβλημα της εξερεύνησης αρχείων.

Για να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και κάντε κλικ στις Επιλογές λειτουργίας. Στις Επιλογές λειτουργίας, επιλέξτε «Επανεκκίνηση». Μετά την επανεκκίνηση, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας κανονικά. δεν θα αντιμετωπίσετε το σφάλμα File Explorer NTDLL.dll εάν εμφανίζεται λόγω εφαρμογών ή διεργασιών στο παρασκήνιο.

2. Επανεκκινήστε την Εξερεύνηση των Windows

Εάν η επανεκκίνηση του υπολογιστή δεν βοήθησε, πρέπει να επανεκκινήσετε την Εξερεύνηση των Windows. Πολλοί χρήστες των Windows στο φόρουμ της Microsoft ισχυρίστηκαν ότι επιλύουν το μήνυμα σφάλματος File Explorer NTDLL.dll επανεκκινώντας την Εξερεύνηση των Windows από τη διαχείριση εργασιών. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Task Manager. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Task Manager από τη λίστα.

Διαχειριστής εργασιών

2. Στη Διαχείριση εργασιών, μεταβείτε στο Διαδικασίες αυτί.

3. Τώρα αρχειοθετήστε την Εξερεύνηση των Windows. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Επανεκκίνηση. Διαφορετικά, επιλέξτε την Εξερεύνηση των Windows και Επανεκκινήστε το Task στην επάνω δεξιά γωνία.

Επανεκκινήστε το Task

Αυτό είναι! Η οθόνη σας θα μαυρίσει για ένα δευτερόλεπτο. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η Εξερεύνηση αρχείων έχει επανεκκινηθεί στα Windows.

3. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών

Το ntdll.dll είναι ένα πολύ σημαντικό αρχείο και είναι υπεύθυνο για το χρονισμό, τη δημιουργία νημάτων, τα μηνύματα και τον συγχρονισμό του λειτουργικού συστήματος. Τα παλιά προγράμματα οδήγησης γραφικών αποτελούν συχνά αιτία για σφάλματα σφάλματος του File Explorer ntdll.dll. Επομένως, πρέπει να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών για να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Διαχειριστή της συσκευής. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Διαχείριση Συσκευών από τη λίστα.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η διαχείριση συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης.

Προσαρμογείς οθόνης

3. Κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα γραφικών και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

4. Στη γραμμή εντολών Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης, επιλέξτε Αναζητήστε αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης.

Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης

Αυτό είναι! Πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης.

4. Εγκαταστήστε ξανά τους προσαρμογείς οθόνης

Λοιπόν, η επανεγκατάσταση των προσαρμογέων οθόνης βοήθησε πολλούς χρήστες των Windows 11 να επιδιορθώσουν το σφάλμα ntdll.dll File Explorer. Ως εκ τούτου, μπορείτε να δοκιμάσετε να το κάνετε επίσης. Δείτε πώς μπορείτε να επανεγκαταστήσετε τον προσαρμογέα οθόνης στα Windows.

1. Ανοίξτε το Διαχειριστή της συσκευής στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης δέντρο.

Προσαρμογείς οθόνης

3. Κάντε δεξί κλικ στον τρέχοντα προσαρμογέα οθόνης και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

4. Στις Ιδιότητες, επιλέξτε Απεγκατάσταση συσκευής.

Εγκαταστήστε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών για επαναφορά

5. Στην προτροπή επιβεβαίωσης, επιλέξτε Απεγκατάσταση.

Απεγκατάσταση

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης Display. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επανεκκινήσει τον υπολογιστή σας για να εγκαταστήσετε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης.

5. Εκτελέστε το System Maintenance Troubleshooter

Ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων συντήρησης συστήματος είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που μπορεί να διορθώσει τα περισσότερα προβλήματα των Windows. Είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος Windows, αλλά μόνο ορισμένοι χρήστες το γνωρίζουν. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων Συντήρηση συστήματος στα Windows.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε System Maintenance. Από τη λίστα εφαρμογών που εμφανίζεται, επιλέξτε Εκτελέστε αυτόματα τη συνιστώμενη συντήρηση.

Εκτελέστε αυτόματα τη συνιστώμενη συντήρηση

2. Αυτό θα ανοίξει το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων συντήρησης συστήματος. Κάνε κλικ στο Επόμενο κουμπί.

Επόμενο

3. Το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων Συντήρησης συστήματος θα εκτελεστεί και θα εντοπίσει το πρόβλημα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εκτελέσετε αυτό το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ως διαχειριστής.

διαχειριστής

Πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων συντήρησης συστήματος. Μόλις ολοκληρωθεί, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows.

6. Εκκαθαρίστε το Ιστορικό της Εξερεύνησης αρχείων

Το κατεστραμμένο ιστορικό εξερεύνησης αρχείων είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος για το μήνυμα σφάλματος του file explorer ntdll.dll. Ως εκ τούτου, μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό της εξερεύνησης αρχείων για να διορθώσετε το πρόβλημα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Επιλογές Εξερεύνηση αρχείων.

2. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Επιλογές Εξερεύνηση αρχείων από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

Επιλογές Εξερεύνηση αρχείων

3. Στις επιλογές Εξερεύνηση αρχείων, μεταβείτε στο Γενικός αυτί.

4. Στην ενότητα Απόρρητο, πατήστε στο Σαφή κουμπί. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί για να κλείσετε τις επιλογές της Εξερεύνησης αρχείων.

Σαφή

Αυτό είναι! Έτσι είναι εύκολο να διαγράψετε τις επιλογές εξερεύνησης αρχείων στο λειτουργικό σύστημα Windows.

7. Εκτελέστε μια καθαρή εκκίνηση

Ας υποθέσουμε ότι έχετε περίπου 40-50 προγράμματα εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να εκτελούνται στο παρασκήνιο ακόμα και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε ενεργά. Σε μια τέτοια περίπτωση, συνιστάται να κάνετε καθαρή μπότα.

Καθαρή εκκίνηση σημαίνει απενεργοποίηση όλου του λογισμικού τρίτων κατά την εκκίνηση. Με αυτόν τον τρόπο, κατά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, θα εκτελούνται μόνο οι υπηρεσίες της Microsoft, οι οποίες είναι σημαντικές για τη σωστή λειτουργία ενός υπολογιστή. Δείτε πώς να εκτελέσετε μια καθαρή μπότα.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε msconfig. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή System Configuration από τη λίστα.

2. Στη ρύθμιση παραμέτρων συστήματος, μεταβείτε στο Υπηρεσίες αυτί.

μεταβείτε στην καρτέλα Υπηρεσίες

3. Στη συνέχεια, ελέγξτε το Απόκρυψη όλων των υπηρεσιών της Microsoft επιλογή στην κάτω αριστερή γωνία.

κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση όλων

4. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Απενεργοποίηση όλων κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία. Αφού εφαρμόσετε τις αλλαγές, κλείστε το παράθυρο System Configuration.

Αυτό είναι! Τώρα επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα σύγκρουσης του File Explorer NTDll.dll στα Windows.

8. Εκτελέστε την εντολή SFC

Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε το μήνυμα σφάλματος, είναι καλύτερο να εκτελέσετε την εντολή SFC. Το SFC ή ο Έλεγχος αρχείων συστήματος είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο των Windows που σαρώνει και διορθώνει κατεστραμμένα αρχεία των Windows. Δείτε πώς να το εκτελέσετε.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε τη δεδομένη εντολή:

sfc /scannow

sfc /scannow

3. Τώρα, περιμένετε υπομονετικά να ολοκληρωθεί η σάρωση. Μόλις ολοκληρωθεί, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Αυτό είναι! Έτσι είναι εύκολο να εκτελέσετε το εργαλείο System File Checker στα Windows. Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα της συντριβής του File Explorer στα Windows.

9. Ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα Windows

Η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος είναι ένας αειθαλής τρόπος για να διορθώσετε διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με το σύστημα. Οι πιθανότητες είναι ότι το ζήτημα συντριβής του File Explorer NTDll.dll οφείλεται σε σφάλμα ή σφάλμα που υπάρχει μόνο στην έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε.

Αν και δεν μπορείτε να κάνετε πολλά εδώ για να επιβεβαιώσετε εάν πρόκειται για σφάλμα, σφάλμα ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα, το θέμα που έχετε στη διάθεσή σας είναι η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος.

Ελεγχος για ενημερώσεις

Η ύπαρξη ενός ενημερωμένου λειτουργικού συστήματος έχει πολλά πλεονεκτήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νέες δυνατότητες, να αποκλείσετε το πρόβλημα ασυμβατότητας κ.λπ. Προχωρήστε Ρυθμίσεις > Windows Update > Έλεγχος για ενημερώσεις για να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα Windows. Αυτό θα ελέγξει και θα εγκαταστήσει αυτόματα την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows στον υπολογιστή σας.

Επομένως, αυτές είναι οι μέθοδοι εργασίας για την επίλυση του ζητήματος σύγκρουσης του File Explorer NTDLL.dll. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επίλυση αυτού του προβλήματος στα σχόλια. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :“Σφάλμα NTDLL. DLL: Η Εξερεύνηση αρχείων των Windows”

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *