Πώς να διορθώσετε την αυτόματη ενεργοποίηση του Bluetooth στο Android

Παρόλο που οι άνθρωποι βασίζονται πλέον στο WiFi για την ανταλλαγή αρχείων, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν Bluetooth. Το Bluetooth είναι μια πολύ δημοφιλής ασύρματη τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση και τον διαχωρισμό συσκευών όπως ηχεία, πληκτρολόγια, τηλέφωνα κ.λπ.

Χρησιμοποιείται επίσης για τη μεταφορά αρχείων από τηλέφωνο σε τηλέφωνο. Το smartphone Android διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία Bluetooth και δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε καμία ειδική εφαρμογή για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ασύρματη τεχνολογία.

Ωστόσο, υπάρχει ένα ασυνήθιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πρόσφατα οι χρήστες Android σχετικά με το Bluetooth. Πολλοί χρήστες Android έχουν ισχυριστεί ότι η συνδεσιμότητα Bluetooth του τηλεφώνου τους ενεργοποιείται αυτόματα.

Διορθώστε την αυτόματη ενεργοποίηση Bluetooth σε Android

Επομένως, εάν το Bluetooth ενεργοποιείται αυτόματα στο Android σας και αναζητάτε τρόπους επίλυσης του προβλήματος, διαβάζετε τον σωστό οδηγό. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές απλές μεθόδους για να αποτρέψετε την αυτόματη ενεργοποίηση του Bluetooth στο Android. Ας αρχίσουμε.

1) Επανεκκινήστε τη συσκευή σας Android

Εάν το Bluetooth ενεργοποιείται αυτόματα στη συσκευή σας Android, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας Android.

Μια απλή επανεκκίνηση του τηλεφώνου απενεργοποιεί όλες τις εφαρμογές και τις διαδικασίες στο παρασκήνιο. Έτσι, εάν το Bluetooth ενεργοποιείται αυτόματα λόγω εφαρμογής ή διαδικασίας, θα επιλυθεί μετά την επανεκκίνηση.

2) Ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε το Bluetooth

Εάν το Bluetooth ενεργοποιηθεί αυτόματα μετά την επανεκκίνηση , μπορείτε να το απενεργοποιήσετε για μερικά δευτερόλεπτα και να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Αυτό θα ανανεώσει το Bluetooth. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτήν τη μέθοδο προτού επανεκκινήσετε το Android σας επίσης. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε το Bluetooth και να επανεκκινήσετε το smartphone σας. Μετά την επανεκκίνηση, ενεργοποιήστε τις υπηρεσίες Bluetooth.

3) Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις Android

Αρκετοί χρήστες έχουν αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα με τα smartphone Android τους. Αυτό συμβαίνει λόγω σφάλματος στο λειτουργικό σύστημα που παρεμβαίνει στη λειτουργικότητα των υπηρεσιών Bluetooth.

Ως αποτέλεσμα, το Bluetooth συνεχίζει να ενεργοποιείται αυτόματα. Επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα είναι να εγκαταστήσετε όλες τις εκκρεμείς ενημερώσεις Android. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Android και εγκαταστήστε όλες τις εκκρεμείς ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος.

4) Απενεργοποιήστε τη σύνδεση Bluetooth

Σε μερικά smartphone Android, η λειτουργία Bluetooth Tethering έχει διαμορφωθεί ώστε να ενεργοποιεί το Bluetooth κάθε φορά που εντοπίζει μια συσκευή διαθέσιμη για σύνδεση.

Οι πιθανότητες είναι ότι το τηλέφωνό σας διαθέτει αυτήν τη δυνατότητα. Κάθε φορά που εντοπίζει κάποια συσκευή που μοιράζεται Διαδίκτυο μέσω Bluetooth Tethering, ενεργοποιεί το Bluetooth στο τηλέφωνό σας και επιχειρεί να συνδεθεί με αυτό.

Επομένως, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο Android σας και να επιλέξετε Σύνδεση και κοινή χρήση > Σύνδεση Bluetooth . Πρέπει να απενεργοποιήσετε την επιλογή «Bluetooth Tethering» για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

5) Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις Bluetooth στο Android σας

Εάν το Bluetooth συνεχίζει να ενεργοποιείται αυτόματα ακόμα και μετά την εγκατάσταση όλων των εκκρεμών ενημερώσεων Android, πρέπει να επαναφέρετε τις Ρυθμίσεις Bluetooth. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις Bluetooth στο smartphone Android.

1. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας Android.

2. Τώρα κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στις Ρυθμίσεις συστήματος .

3. Στις Ρυθμίσεις συστήματος, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι το τέλος και επιλέξτε « Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά »

4. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Επαναφορά τηλεφώνου και πατήστε « Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου ».

Αυτό είναι! Αυτό θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις WiFi, Bluetooth και δικτύου κινητής τηλεφωνίας στο smartphone Android.

6) Απενεργοποιήστε τη σάρωση Bluetooth

Η σάρωση Bluetooth είναι μια λειτουργία που επιτρέπει σε εφαρμογές και υπηρεσίες να πραγματοποιούν σάρωση για κοντινές συσκευές ανά πάσα στιγμή, ακόμα και όταν το Bluetooth είναι απενεργοποιημένο. Αυτή η δυνατότητα έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει τις λειτουργίες που βασίζονται στην τοποθεσία. Ωστόσο, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε για να επιλύσετε την αυτόματη ενεργοποίηση του Bluetooth στο Android.

1. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο smartphone Android.

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στην Τοποθεσία .

3. Στην Τοποθεσία, πατήστε WiFi και Σάρωση Bluetooth .

4. Στην επόμενη οθόνη, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για « Σάρωση Bluetooth »

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει τη δυνατότητα σάρωσης Bluetooth στο Android σας για βελτιωμένη ακρίβεια τοποθεσίας.

7) Απενεργοποιήστε την πρόσβαση στην ειδική εφαρμογή

Ορισμένες εφαρμογές Android είναι διαθέσιμες στο Play Store και σε καταστήματα εφαρμογών τρίτων που απαιτούν τροποποίηση των ρυθμίσεων συστήματος. Τέτοιες εφαρμογές μπορούν να ενεργοποιήσουν τη σύνδεσή σας Bluetooth χωρίς την άδειά σας.

Επομένως, εάν υποψιάζεστε ότι κάποια εφαρμογή τροποποιεί τις ρυθμίσεις συστήματος για να χρησιμοποιήσει το Bluetooth, πρέπει να βρείτε και να ανακαλέσετε την άδεια. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

1. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας και πατήστε στις Εφαρμογές .

2. Στις Εφαρμογές, πατήστε στο Ειδική πρόσβαση σε εφαρμογές .

3. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε στο Τροποποίηση ρυθμίσεων συστήματος .

4. Τώρα, θα δείτε όλες τις εφαρμογές που μπορούν να τροποποιήσουν τις ρυθμίσεις συστήματος. Εάν υποπτεύεστε κάποια εφαρμογή, πατήστε πάνω της και απενεργοποιήστε την εναλλαγή για “Να επιτρέπεται η τροποποίηση ρυθμίσεων συστήματος” .

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εμποδίσετε ορισμένες εφαρμογές να τροποποιήσουν τις ρυθμίσεις συστήματος στο smartphone Android σας.

8) Απενεργοποιήστε τη γρήγορη σύνδεση συσκευής στο Android σας

Το Quick Device Connect είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στη συσκευή σας να ανακαλύπτει και να συνδέεται γρήγορα με άλλες συσκευές. Συνήθως απαιτεί άδεια τοποθεσίας, αλλά μερικές φορές μπορεί να χρησιμοποιήσει και Bluetooth. Επομένως, εάν πρόκειται να επιλύσετε την αυτόματη ενεργοποίηση του Bluetooth στο Android, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη Γρήγορη σύνδεση συσκευής.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας Android και πατήστε Σύνδεση και κοινή χρήση .

2. Στην οθόνη Σύνδεση και κοινή χρήση, κάντε κύλιση στο τέλος και απενεργοποιήστε την υπηρεσία « Γρήγορη σύνδεση συσκευής ».

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Γρήγορης σύνδεσης συσκευής στη συσκευή σας Android για να διορθώσετε την αυτόματη ενεργοποίηση του Bluetooth.

9) Ενημερώστε όλες τις εφαρμογές στο Android

Μερικές φορές, τα σφάλματα σε εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Bluetooth και να την ενεργοποιήσουν αυτόματα. Ενώ πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις εφαρμογές που απαιτούν Bluetooth, συνιστάται η ενημέρωση όλων των εφαρμογών.

Η ενημέρωση όλων των εφαρμογών θα διορθώσει οποιοδήποτε σφάλμα που πιθανώς δημιουργεί προβλήματα Bluetooth και θα αποκλείσει επίσης τον κίνδυνο απορρήτου και ασφάλειας. Επομένως, κατευθυνθείτε στο Google Play Store και ελέγξτε εάν εκκρεμεί κάποια ενημέρωση για τις εφαρμογές σας.

Πρέπει να ενημερώσετε όλες τις εφαρμογές στο smartphone Android. Αυτό μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι ικανοποιητικά και θα διορθώσει το πρόβλημα Bluetooth.

10) Μεταφέρετε το τηλέφωνό σας στο κέντρο εξυπηρέτησης

Εάν το Bluetooth ενεργοποιείται αυτόματα στο Android ακόμα και αφού ακολουθήσετε όλες αυτές τις μεθόδους, θα πρέπει να μεταφέρετε το τηλέφωνό σας στο κέντρο εξυπηρέτησης.

Θα έλεγχαν τα θέματα υλικού και λογισμικού. Τα προβλήματα υλικού που σχετίζονται με το Bluetooth είναι σπάνια, αλλά συμβαίνουν. Το ίδιο ισχύει και για το λογισμικό Android. Επομένως, συνιστάται να φέρετε το τηλέφωνό σας στο κέντρο σέρβις και να τους εξηγήσετε το πρόβλημα.

Έτσι, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να διορθώσετε την αυτόματη ενεργοποίηση του Bluetooth στο Android. Είμαστε σίγουροι ότι όλες αυτές οι μέθοδοι θα είχαν διορθώσει το πρόβλημα Bluetooth. Επίσης, ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε για εσάς. Και αν αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να τον μοιραστείτε και με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να συνδέσετε ακουστικά Bluetooth στο PS5 σας

Android TV εναντίον Roku: ποιο είναι καλύτερο;

Πώς να συνδέσετε το χειριστήριο PS5 στον υπολογιστή

Πώς να συνδέσετε τα AirPods στο Nintendo Switch σας

Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση στα Windows 10

Τεχνολογικά νέα σε μια σελίδα DirectVortex.gr

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *