Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα των Windows 10 Time Keeps Changes

Τα Windows 10 εμφανίζουν λάθος ώρα

Είμαστε σίγουροι ότι σχεδόν όλοι έχουν πλέον έναν υπολογιστή που λειτουργεί με λειτουργικό σύστημα Windows. Τα Windows είναι το πιο αγαπητό λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες. Ωστόσο, σε αντίθεση με όλα τα λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών, το λειτουργικό σύστημα Windows είναι γεμάτο σφάλματα. Αυτός είναι ο πιο πιθανός λόγος που η Microsoft προωθεί συχνές ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα Windows.

Είμαστε βέβαιοι ότι μια φορά στη διάρκεια ζωής των Windows, αντιμετωπίσατε ορισμένα προβλήματα που σχετίζονται με το χρόνο στο σύστημά σας. Είτε ο χρόνος έχει σταματήσει, είτε η ώρα αλλάζει συχνά. Αν και η Microsoft διόρθωσε την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows, μερικοί χρήστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Πρόσφατα, μερικοί χρήστες των Windows μας ρώτησαν πώς να διορθώσουμε το πρόβλημα του Η ώρα των Windows 10 αλλάζει συνεχώς.

Τρόποι επίλυσης του προβλήματος των Windows 10 εμφανίζουν λάθος ώρα

Έτσι, εδώ σε αυτό το άρθρο, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μερικές από τις λίγες καλύτερες μεθόδους που θα βοηθούσαν στην επίλυση του προβλήματος της αλλαγής του χρόνου στα Windows 10. Λοιπόν, ας εξερευνήσουμε τους λίγους καλύτερους τρόπους διορθώστε ζητήματα που σχετίζονται με το χρόνο στα Windows 10 Υπολογιστές.

1. Ελέγξτε τη ζώνη ώρας σας

Εάν τα Windows 10 εμφανίζουν διαφορετική ώρα, τότε υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχετε επιλέξει λάθος ζώνη ώρας. Επομένως, για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να ρυθμίσετε τη ζώνη ώρας με μη αυτόματο τρόπο. Δείτε πώς μπορείτε αλλάξτε τη ζώνη ώρας στα Windows 10 υπολογιστή.

1. Κάντε δεξί κλικ στο ρολόι από τη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Προσαρμογή ημερομηνίας/ώρας

Προσαρμογή ημερομηνίας/ώρας

2. Τώρα, θα ανοίξει η σελίδα Ημερομηνία & ώρα. Εκεί πρέπει να κατευθυνθείτε Ρυθμίσεις > Ζώνη ώρας.

Ρυθμίσεις > Ζώνη ώρας

Αυτό είναι! Τώρα βγείτε από τη σελίδα ημερομηνίας και ώρας και θα δείτε την τρέχουσα ζώνη ώρας στον υπολογιστή σας.

2. Χρήση του Services.msc

Μπορείτε να διορθώσετε διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με την ώρα και την ημερομηνία των Windows μεταβαίνοντας στις υπηρεσίες των Windows. Αυτή η μέθοδος θα αναγκάσει το Windows Time να ξεκινά αυτόματα κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση του υπολογιστή. Λοιπόν, δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το services.msc για να διορθώσετε το πρόβλημα του χρόνου που αλλάζει συνεχώς τα Windows 10.

1. Αρχικά, πατήστε το Windows Key + R στο πληκτρολόγιό σας. Θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου εκτέλεσης. Εκεί πρέπει να μπείτε υπηρεσίες.msc και πατήστε Enter.

υπηρεσίες.msc

2. Τώρα, θα έχετε υπηρεσίες Windows. Πρέπει να βρείτε και να κάνετε δεξί κλικ Ώρα Windows και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ώρα Windows

3. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε Αυτόματο σύμφωνα με το Τύπος εκκίνησης.

Αυτόματο

Αυτό είναι! Τώρα επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και θα λυθεί το πρόβλημα του χρόνου των Windows 10 που αλλάζει συνεχώς.

3. Η μπαταρία CMOS είναι νεκρή

Η μπαταρία CMOS είναι νεκρή

Το CMOS σημαίνει Συμπληρωματικός Ημιαγωγός Οξειδίου Μετάλλου. Είναι ένα είδος μπαταρίας που τοποθετείται στη μητρική πλακέτα. Το στοιχείο μοιάζει με κέρμα και περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη διαμόρφωση του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών ώρας και ημερομηνίας.

Έτσι, εάν η μπαταρία CMOS είναι νεκρή ή φθαρεί, δεν θα δείξει τη λάθος ώρα. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την μπαταρία CMOS είναι να την αντικαταστήσετε. Για αυτό, πηγαίνετε το σύστημά σας στον τοπικό ειδικό υλικού και ζητήστε του να ελέγξει την κατάσταση της μπαταρίας CMOS.

4. Επίθεση κακόβουλου λογισμικού

Επίθεση κακόβουλου λογισμικού

Οι επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού μπορούν επίσης να αλλάξουν την τρέχουσα ώρα και ημερομηνία του υπολογιστή σας με Windows 10. Δεδομένου ότι κάποιο κακόβουλο λογισμικό παίζει με το σύστημα και τα αρχεία μητρώου, η αλλαγή της ώρας και της ημερομηνίας του συστήματός σας κατά τη διάρκεια της επίθεσης δεν είναι μεγάλη υπόθεση.

Σήμερα, το κακόβουλο λογισμικό έχει γίνει τόσο προηγμένο που μπορεί να παραμείνει απαρατήρητο για πολύ καιρό πριν γίνουν εμφανείς ορατές αλλαγές. Το Malwarebytes είναι το καλύτερο εργαλείο ασφαλείας για την αντιμετώπιση κρυφών κακόβουλων προγραμμάτων και μπορεί επίσης να αφαιρέσει PUP και adware.

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Malwarebytes, ενεργοποιήστε το Windows Defender που συνοδεύει το λειτουργικό σύστημα Windows.

5. Ελέγξτε τα λογισμικά τρίτων

Εάν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα που σχετίζεται με το χρόνο στα Windows 10 μετά την εγκατάσταση οποιουδήποτε νέου προγράμματος, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ή παιχνίδι μπορεί να είναι ο ένοχος. Προγράμματα τρίτων ή ακόμα και προφύλαξη οθόνης μερικές φορές προκαλούν τη διακοπή του χρόνου. Επομένως, ανοίξτε το λογισμικό Task Manager και End Task.

Ελέγξτε τα Λογισμικά Tirhd-Party

Εάν το πρόβλημα παραμένει, απενεργοποιήστε επίσης την προφύλαξη οθόνης. Εάν η ημερομηνία και η ώρα του υπολογιστή αλλάζουν αυτόματα κατά την επανεκκίνηση, ελέγξτε την καρτέλα “Εκκίνηση” στη Διαχείριση εργασιών και απενεργοποιήστε όλες τις περιττές εφαρμογές.

6. Ρυθμίστε το ρολόι στο BIOS/UEFI σας

Ρυθμίστε το ρολόι στο BIOS/UEFI σας

Εάν όλες οι παραπάνω μέθοδοι αποτύχουν να επιλύσουν το πρόβλημα του υπολογιστή που αλλάζει συνεχώς το ζήτημα των Windows 10, είναι καλύτερο να προσαρμόσετε το ρολόι στο BIOS ή στο UEFI.

Όταν το ρολόι στο UEFI ή το BIOS της μητρικής σας πλακέτας είναι λάθος, ό,τι και να κάνετε, θα αντιμετωπίσετε Η ώρα των Windows αλλάζει συνεχώς μετά την επανεκκίνηση θέμα.

Ωστόσο, η επιλογή πρόσβασης στο ρολόι στο BIOS/UEFI μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μηχάνημά σας. Έτσι, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στο BIOS/UEFI της συσκευής σας και να αναζητήσετε την καταχώρηση ώρας ή ρολογιού.

Στις Ρυθμίσεις ώρας ή ρολογιού, πρέπει να διορθώσετε τη λάθος ώρα για να διορθώσετε το πρόβλημα. Αφού διορθώσετε το ρολόι σε επίπεδο συστήματος, μπορείτε να ακολουθήσετε την πρώτη μέθοδο για να ενημερώσετε την ώρα.

7. Επαναφορά συστήματος

Το καλό με το λειτουργικό σύστημα Windows είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να το επαναφέρουν. Έτσι, εάν όλες οι μέθοδοι αποτύχουν να διορθώσουν το πρόβλημα του χρόνου των Windows 10 που αλλάζει συνεχώς, η τελική λύση είναι να πραγματοποιήσετε επαναφορά συστήματος.

Ωστόσο, θα αφαιρέσει αρχεία και φακέλους που είναι αποθηκευμένα στη μονάδα εγκατάστασης των Windows. Επομένως, δημιουργήστε ένα κατάλληλο αντίγραφο ασφαλείας πριν επιλέξετε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας. Για να επαναφέρετε τον υπολογιστή, κατευθυνθείτε στο Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια. Επίλεξε το Ανάκτηση καρτέλα και μετά κάντε κλικ στο ‘Ξεκίνα‘ κάτω από το Reset This PC.

Επαναφορά συστήματος

Μόλις τελειώσετε, θα δείτε δύο επιλογές, «Επαναφορά αυτού του υπολογιστή» και «Διατήρηση των αρχείων μου». Εκεί πρέπει να επιλέξετε το ‘Επαναφορά αυτού του υπολογιστήεπιλογή. Αυτό είναι; Τελείωσες! Τώρα πρέπει να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η λειτουργία.

Λοιπόν, αυτές είναι οι έξι καλύτερες μέθοδοι για να διορθώσετε τα Windows 10 ο χρόνος που αλλάζει συνεχώς προβλήματα. Ενημερώστε μας στο παρακάτω πλαίσιο σχολίων εάν γνωρίζετε άλλες μεθόδους εργασίας για τη διόρθωση του χρόνου των Windows 10 που αλλάζει συνεχώς.

Διαβάστε επίσης :

Πώς να διορθώσετε το Spotify Keeps Crashing στο Android

Πώς να διορθώσετε τα Windows 11 και εμφανίζουν λάθος ώρα

Τι είναι το AR Zone

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *