Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Steam 16

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Steam 16

Το Steam Error 16 είναι ένα γενικό σφάλμα Steam που εμφανίζεται κατά την επεξεργασία των πληροφοριών του λογαριασμού σας ή όταν ο πελάτης του παιχνιδιού διακόπτεται. Συνήθως, είναι σημάδι προβλήματος με τη σύνδεση στο διαδίκτυο, τα προγράμματα οδήγησης γραφικών ή τη μνήμη της συσκευής σας. Με άλλα λόγια, το Steam Error 16 είναι ένα σφάλμα χρονικού ορίου που σας ενημερώνει ότι η εφαρμογή Steam σταμάτησε να λειτουργεί ή ότι ορισμένες λειτουργίες του Steam δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή. Αυτός ο οδηγός θα σας διδάξει πώς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα εάν αντιμετωπίσετε Σφάλμα Steam 16 και πώς να προσπαθήσετε να το διορθώσετε.

Εάν περιστασιακά αντιμετωπίζετε άλλα σφάλματα Steam, δείτε τους αγαπημένους μας τρόπους για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Steam 107 και πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα στο σύννεφο Steam.

1. Απλώς περιμένετε για λίγο

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προέκυψε το σφάλμα 16 λόγω ενός μικρού σφάλματος στην εφαρμογή Steam, στις υπηρεσίες Steam ή ακόμα και στον υπολογιστή σας. Αν περιμένετε μερικά λεπτά πριν δοκιμάσετε ξανά οτιδήποτε κάνατε στην εφαρμογή θα πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το Σφάλμα 16 είναι τόσο απλό στην επίλυση. Αλλά εάν το Σφάλμα 16 συνεχίζει να εμφανίζεται, θα πρέπει να εκτελέσετε μερικές από τις ελαφρώς πιο περίπλοκες μεθόδους που περιγράφονται παρακάτω.

Το Steam δεν φορτώνει τα παιχνίδια : Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Πώς να ελέγξετε το ιστορικό αγορών σας στο Steam

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα επαλήθευσης στοιχείων σύνδεσης στο Steam

2. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο δίκτυο

Ένας άλλος συνηθισμένος λόγος για το Steam Error 16 είναι μια αργή ή διαταραγμένη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Εάν ενημερώνετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας και το Διαδίκτυο σταματήσει να λειτουργεί, η εφαρμογή Steam δεν θα μπορεί να αποθηκεύσει τα στοιχεία σας και θα εμφανίσει το Σφάλμα 16.

Εάν συμβαίνει αυτό, πρέπει να ελέγξετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο και να βεβαιωθείτε ότι είναι σε κατάσταση λειτουργίας. Επανεκκινήστε το δρομολογητή σας ή συνδεθείτε ξανά στο δίκτυο WiFi που χρησιμοποιείτε και δοκιμάστε ξανά ό,τι κάνατε στο Steam.

3. Κλείστε τις εφαρμογές σε διένεξη

Ορισμένες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στη συσκευή σας έρχονται σε διένεξη με το Steam, προκαλώντας το σφάλμα 16. Εάν υποψιάζεστε ότι αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίζετε το Σφάλμα Steam, δοκιμάστε να κλείσετε όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο και δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

Μπορείτε να κλείσετε όλες τις διεργασίες που εκτελούνται με τη Διαχείριση εργασιών εάν χρησιμοποιείτε λειτουργικό σύστημα Windows:

 1. Πατήστε Shift + Ctrl + Esc στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών .
 2. Μεταβείτε στην καρτέλα Διαδικασίες .
Κλείστε την εικόνα των εφαρμογών σε διένεξη
 1. Κάντε δεξί κλικ στη διαδικασία που εκτελείται που θέλετε να κλείσετε και επιλέξτε Τέλος εργασίας από τη λίστα.
Κλείστε την εικόνα 2 των εφαρμογών σε διένεξη
 1. Εναλλακτικά, επιλέξτε τη διαδικασία που θέλετε να τερματίσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί End Task στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου Task Manager.
Κλείστε την εικόνα 3 των εφαρμογών σε διένεξη
 1. Επαναλάβετε το παραπάνω βήμα για όλα τα προγράμματα που εκτελούνται.
 2. Επιστρέψτε στο Steam και δείτε αν αυτό διορθώθηκε το πρόβλημα.

Εάν χρησιμοποιείτε macOS, μπορείτε να κλείσετε τις εφαρμογές που εκτελούνται με το εργαλείο Force Quit . Θα το βρείτε στη γραμμή μενού του λογότυπου της Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Command + Option + Esc για να ανοίξετε αυτό το εργαλείο.

Κλείστε την εικόνα 4 των εφαρμογών σε διένεξη

Όταν ανοίξει το παράθυρο Force Quit, επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να κλείσετε και κάντε κλικ στο κουμπί Force Quit .

Κλείστε την εικόνα 5 των εφαρμογών σε διένεξη

4. Ενημερώστε το Steam, το λειτουργικό σύστημα και τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στις πιο πρόσφατες εκδόσεις

Για πελάτες παιχνιδιών όπως το Steam, πρέπει να διατηρείτε το σύστημά σας ενημερωμένο. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την τελευταία του έκδοση. Ελέγξτε εάν υπάρχουν εκκρεμείς ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος και εγκαταστήστε τις. Αυτή η διαδικασία θα εξαρτηθεί από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.

Ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος

Για Windows:

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Windows Update .
Ενημερώστε το Steam, το λειτουργικό σύστημα και τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στην εικόνα των τελευταίων εκδόσεων
 1. Επιλέξτε Έλεγχος για ενημερώσεις .
Ενημερώστε το Steam, το λειτουργικό σας σύστημα και τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στην εικόνα 2 των τελευταίων εκδόσεων
 1. Εάν υπάρχουν εκκρεμείς ενημερώσεις, επιλέξτε Λήψη & Εγκατάσταση .
Ενημερώστε το Steam, το λειτουργικό σας σύστημα και τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στην εικόνα 3 πιο πρόσφατων εκδόσεων

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, επιστρέψτε στο Steam και δείτε εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε το μήνυμα Σφάλμα 16.

Για macOS:

 1. Κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στη γωνία της οθόνης σας για να ανοίξετε το μενού της Apple.
 2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος ή Προτιμήσεις συστήματος εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερη έκδοση macOS.
Ενημερώστε το Steam, το λειτουργικό σας σύστημα και τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στις πιο πρόσφατες εκδόσεις εικόνα 4
 1. Επιλέξτε Γενικά από την αριστερή πλαϊνή γραμμή και, στη συνέχεια, Ενημέρωση λογισμικού από το δεξί μενού.
Ενημερώστε το Steam, το λειτουργικό σας σύστημα και τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στις πιο πρόσφατες εκδόσεις εικόνα 5
 1. Εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις, επιλέξτε το κουμπί Ενημέρωση τώρα .
Ενημερώστε το Steam, το λειτουργικό σας σύστημα και τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στις πιο πρόσφατες εκδόσεις εικόνα 6

Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης γραφικών

Ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών είναι να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή της κάρτας γραφικών που χρησιμοποιείτε (όπως Intel, NVIDIA ή AMD) και να ελέγξετε για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις για λήψη και εγκατάσταση στον υπολογιστή σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει τη σωστή έκδοση προγραμμάτων οδήγησης για το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.

Ενημερώστε την εφαρμογή Steam

Συνήθως, το Steam κατεβάζει και εγκαθιστά αυτόματα τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις κατά την εκκίνηση της εφαρμογής. Αλλά αν αυτό δεν συμβεί, κάντε το χειροκίνητα. Δείτε πώς:

 1. Εκκινήστε την εφαρμογή Steam στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο μενού Steam στην επάνω αριστερή γωνία.
Ενημερώστε το Steam, το λειτουργικό σας σύστημα και τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στην εικόνα 7 των τελευταίων εκδόσεων
 1. Επιλέξτε Έλεγχος για ενημερώσεις πελάτη Steam .
Ενημερώστε το Steam, το λειτουργικό σας σύστημα και τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στις πιο πρόσφατες εκδόσεις εικόνα 8

Και αυτό είναι όλο. Το Steam θα βρει και θα εγκαταστήσει αυτόματα τυχόν ενημερώσεις που λείπουν. Δείτε αν αυτό διορθώθηκε το πρόβλημα.

5. Εγκαταστήστε ξανά τις βιβλιοθήκες Runtime

Τα κατεστραμμένα αρχεία που σχετίζονται με το Microsoft Visual C++ προκαλούν μερικές φορές το Steam να εμφανίζει το Σφάλμα 16 ή ακόμα και το Σφάλμα 80. Η επανεγκατάσταση του πακέτου Visual C++ στη συσκευή σας θα βοηθήσει με αυτό το ζήτημα. Δείτε πώς:

 1. Πατήστε Win + R στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.
 2. Πληκτρολογήστε Appwiz.cpl και πατήστε Enter ή κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ανοίξετε Προγράμματα & δυνατότητες .
Εγκαταστήστε ξανά την εικόνα Runtime Libraries
 1. Βρείτε το Microsoft Visual C++ Redistributable Package και κάντε δεξί κλικ πάνω του.
 2. Επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης .
Εγκαταστήστε ξανά την εικόνα 2 του Runtime Libraries
 1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.
 2. Μεταβείτε στο Κέντρο λήψης της Microsoft και πραγματοποιήστε λήψη του πιο πρόσφατου πακέτου αναδιανομής της Visual C++.
 3. Εγκαταστήστε τη νέα έκδοση και επανεκκινήστε ξανά τον υπολογιστή σας.

Ελέγξτε αν αυτό βοήθησε με το Steam Error 16.

6. Εκτελέστε την Εκκαθάριση δίσκου

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε Steam Error 16, ίσως η συσκευή σας απλά να μην έχει αρκετό χώρο αποθήκευσης. Η διαγραφή περιττών αρχείων και προγραμμάτων μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Εκτελέστε μια εκκαθάριση δίσκου για να απαλλαγείτε από προσωρινά αρχεία. Αυτή είναι μια ημι-αυτοματοποιημένη διαδικασία και η εφαρμογή Εκκαθάριση δίσκου θα σαρώσει τη συσκευή σας και θα αποφασίσει ποια αρχεία είναι ασφαλή να διαγραφούν αντί για εσάς. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 1. Μεταβείτε στην Έναρξη και πληκτρολογήστε “εκκαθάριση δίσκου” στη γραμμή αναζήτησης. Κάντε διπλό κλικ στο πρώτο αποτέλεσμα.
Εκτελέστε την εικόνα εκκαθάρισης δίσκου
 1. Επιλέξτε την κύρια μονάδα δίσκου (συνήθως c:) και πατήστε το κουμπί OK .
Εκτελέστε την εικόνα εκκαθάρισης δίσκου 2
 1. Περιμένετε έως ότου η Εκκαθάριση δίσκου σαρώσει τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί Εκκαθάριση αρχείων συστήματος στο κάτω μέρος του παραθύρου.
Εκτελέστε την εικόνα εκκαθάρισης δίσκου 3

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα βοηθήσει με το Steam Error 16.

Εάν χρησιμοποιείτε macOS, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Optimize Storage για να διαγράψετε αρχεία που αγοράσατε στο iTunes. Η λειτουργία Αυτόματη άδειασμα απορριμμάτων θα διαγράψει οριστικά όλα τα στοιχεία στον κάδο απορριμμάτων μετά από 30 ημέρες. Τέλος, το εργαλείο Reduce Cluster θα σας βοηθήσει να διαβάσετε τα αρχεία του Mac σας και να αποφασίσετε ποια αρχεία μπορούν να μετακινηθούν στο Cloud ή σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου, εάν το επιθυμείτε.

7. Επαληθεύστε την ακεραιότητα των αρχείων Steam

Εάν υπάρχει πρόβλημα με την ακεραιότητα των αρχείων Steam, το Steam ενδέχεται να εμφανίσει το Σφάλμα 16. Για να το αντιμετωπίσετε:

 1. Πληκτρολογήστε Steam στο πλαίσιο αναζήτησης των Windows και κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής . Εναλλακτικά, επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής από το μενού της εφαρμογής στην αναζήτηση των Windows.
Επαληθεύστε την ακεραιότητα της εικόνας των αρχείων Steam
 1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Βιβλιοθήκη στο παράθυρο του Steam.
 2. Εδώ αποθηκεύονται τα παιχνίδια σας. Κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι που εμφανίζει Σφάλμα 16 όταν προσπαθείτε να το εκτελέσετε και επιλέξτε Ιδιότητες .
Έλεγχος ταυτότητας εικόνας 2 της ακεραιότητας των αρχείων Steam
 1. Επιλέξτε Εγκατεστημένα αρχεία από την αριστερή καρτέλα.
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί Επαλήθευση ακεραιότητας των αρχείων παιχνιδιού .
Έλεγχος ταυτότητας εικόνας 3 της ακεραιότητας των αρχείων Steam
 1. Περιμένετε μέχρι το Steam να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Θα αντικαταστήσει αυτόματα όλα τα αρχεία που έχουν προβλήματα ακεραιότητας.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ανοίξτε το Task Manager και τερματίστε όλες τις εργασίες που σχετίζονται με το Steam. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και μόλις το σύστημα είναι σε λειτουργία τρέξτε το Steam για να δείτε εάν το πρόβλημα Σφάλμα 16 παραμένει.

8. Ελέγξτε τα δικαιώματα ασφαλείας για το φάκελο Steam

Μπορεί τα λανθασμένα δικαιώματα ασφαλείας για το Steam να το κάνουν να εμφανίζει το Σφάλμα 16 για εσάς. Ο έλεγχος των αδειών ασφαλείας του φακέλου Steam στα Windows είναι πολύ εύκολος:

 1. Στο πληκτρολόγιό σας πατήστε Win + E για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων .
 2. Μεταβείτε στο φάκελο Steam στο σύστημά σας. Από προεπιλογή, θα πρέπει να βρίσκεται στο C:\Program Files(x86) εάν δεν αλλάξατε τη θέση εγκατάστασης.
 3. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Steam και επιλέξτε Ιδιότητες .
 4. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή Μόνο για ανάγνωση στην καρτέλα Γενικά .
 5. Κάντε κλικ στο Apply και μετά στο κουμπί OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
Ελέγξτε τα δικαιώματα ασφαλείας για την εικόνα του φακέλου Steam

Επανεκκινήστε την εφαρμογή Steam και δείτε αν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

9. Διαγράψτε την προσωρινή μνήμη του Steam

Το Steam χρησιμοποιεί αρχεία προσωρινής μνήμης για να βελτιώσει την εμπειρία σας με την εφαρμογή. Ωστόσο, αυτά τα αρχεία μπορεί να καταστραφούν και να προκαλέσουν προβλήματα όπως το Steam Error 16. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη:

 1. Εκκινήστε το Steam και μεταβείτε στην καρτέλα Steam στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου.
 2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το αναπτυσσόμενο μενού.
Διαγράψτε την εικόνα της προσωρινής μνήμης του Steam
 1. Επιλέξτε Λήψεις από την αριστερή πλαϊνή γραμμή στο παράθυρο Ρυθμίσεις.
 2. Στο δεξί παράθυρο. Επιλέξτε το κουμπί Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης δίπλα στην επιλογή Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης λήψης.
Διαγράψτε την εικόνα της προσωρινής μνήμης του Steam 2
 1. Τέλος, επιλέξτε Επιβεβαίωση όταν σας ζητηθεί.
Διαγράψτε την εικόνα της προσωρινής μνήμης του Steam 3

10. Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή Steam

Εάν τα βασικά αρχεία της εφαρμογής Steam είναι κατεστραμμένα, ενδέχεται να λάβετε το μήνυμα σφάλματος 16. Ωστόσο, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης δεν θα σας βοηθήσει εάν συμβαίνει αυτό. Θα πρέπει να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή Steam.

Στα Windows 11:

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις , επιλέξτε Εφαρμογές και, τέλος, Εγκατεστημένες εφαρμογές . Κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα στο Steam και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης . Επιλέξτε ξανά Uninstall στο μήνυμα.

Επανεγκαταστήστε την εικόνα της εφαρμογής Steam

Στα Windows 10:

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Εφαρμογές . Επιλέξτε Steam από τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης . Επιβεβαιώστε όταν σας ζητηθεί.

Επανεγκαταστήστε την εικόνα 2 της εφαρμογής Steam

Σε Mac:

Μεταβείτε στο Finder και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογές . Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Steam και επιλέξτε Μετακίνηση στον Κάδο απορριμμάτων .

Επανεγκαταστήστε την εικόνα 3 της εφαρμογής Steam

Τα περιστασιακά σφάλματα είναι αναπόφευκτα, αλλά η ικανότητά σας να αντιμετωπίζετε προβλήματα και να εφαρμόζετε αυτές τις διορθώσεις διασφαλίζει μια πιο ομαλή εμπειρία παιχνιδιού στην πλατφόρμα Steam. Είτε είστε φανατικός παίκτης είτε απλώς βουτάτε στον κόσμο του gaming, η επίλυση του Σφάλματος 16 είναι ένα κρίσιμο βήμα προς το αδιάκοπο παιχνίδι και μια εμπειρία Steam χωρίς προβλήματα.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *