Πώς να διορθώσετε το σφάλμα VIDEO DXGKRNL FATAL BSOD στα Windows

 

Ένα σφάλμα VIDEO DXGKRNL FATAL BSOD στα Windows υποδηλώνει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας. Για να επιλύσετε το πρόβλημα, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό.

Τα σφάλματα μπλε οθόνης (BSOD) μπορεί να είναι ανησυχητικά και ένα που μπορεί να συναντήσετε είναι το ΒΙΝΤΕΟ DXGKRNL FATAL σφάλμα στα Windows. Μπορεί να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα εάν τα προγράμματα οδήγησης της κάρτας γραφικών σας είναι παλιά, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη πιθανή αιτία.

Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα εάν η έκδοση του DirectX δεν υποστηρίζεται πλέον ή λόγω κατεστραμμένων αρχείων συστήματος. Ωστόσο, το σφάλμα συνδέεται γενικά με τη GPU του συστήματός σας και υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Εάν εμφανιστεί μια μπλε οθόνη με το σφάλμα VIDEO DXGKRNL FATAL στα Windows 11, αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να το διορθώσετε.

Πώς να διορθώσετε κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10/11 (5 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Χρησιμοποιήστε το Hardware Troubleshooter για να διορθώσετε το σφάλμα VIDEO DXGKRNL FATAL

Τα Windows 10 και 11 περιλαμβάνουν εργαλεία που θα σας επιτρέψουν να διορθώσετε το σφάλμα βίντεο. Εδώ θα ξεκινήσουμε με το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού που μπορεί να εντοπίσει σφάλματα και να σας δώσει λύσεις για να τα διορθώσετε. Εμφανίζουμε στιγμιότυπα οθόνης από τα Windows 11, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια εργαλεία και επιδιορθώσεις στα Windows 10.

Για να εκτελέσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού στα Windows 11:

 1. Τύπος Πλήκτρο Windows + R να εκτοξεύσει το Τρέξιμο παράθυρο διαλόγου.
 2. Πληκτρολογήστε τα παρακάτω και κάντε κλικ Εντάξει ή πατήστε Εισαγω:
  msdt.exe -id DeviceDiagnostic

  VIDEO DXGKRNL FATAL BSOD

 3. Οταν ο Υλικό και Συσκευές εκκινεί το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων, κάντε κλικ Επόμενο.
 4. Περιμένετε μέχρι το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων να πραγματοποιήσει σάρωση για προβλήματα και να εφαρμόσει αυτόματα διορθώσεις.
 5. Εάν δεν εντοπίσει πρόβλημα, κλείστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων και χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω επιλογές.VIDEO DXGKRNL FATAL BSOD

Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης της κάρτας γραφικών σας

Εάν έχετε ενημερώσει μη αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης για την κάρτα γραφικών σας, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα καταστροφής και η επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης της κάρτας γραφικών μπορεί να επιλύσει το σφάλμα μπλε οθόνης.

Για να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης της κάρτας γραφικών στα Windows 11:

 1. Πάτα το κλειδί Windowsψάχνω για Διαχειριστή της συσκευήςκαι κάντε κλικ στο κορυφαίο αποτέλεσμα.
 2. Αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης Ενότητα.
 3. Κάντε δεξί κλικ στην κάρτα γραφικών σας στη λίστα και επιλέξτε Απεγκατάσταση συσκευής.VIDEO DXGKRNL FATAL BSOD
 4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για την αφαίρεση της συσκευής.
 5. Μόλις ολοκληρωθεί, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
 6. Κατά την επανεκκίνηση, τα Windows θα πρέπει να επανεγκαταστήσουν την κάρτα αυτόματα, αλλά μπορεί να χρειαστεί βοήθεια.
 7. Ανοιξε Διαχειριστή της συσκευής και κάντε κλικ Δράση > Σάρωση για αλλαγές υλικού από την επάνω γραμμή εργαλείων.VIDEO DXGKRNL FATAL BSOD

Τα Windows θα σαρώσουν τη GPU (και άλλο υλικό) και θα εγκαταστήσουν ξανά το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης για τη συσκευή.

Διορθώστε κατεστραμμένα αρχεία συστήματος

Εάν το πρόβλημα οφείλεται σε αρχεία συστήματος που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα, τα Windows διαθέτουν μερικά ενσωματωμένα εργαλεία γραμμής εντολών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το διορθώσετε. Για παράδειγμα, η εκτέλεση μιας σάρωσης SFC και DISM θα βρει και θα διορθώσει όλα τα απαραίτητα βασικά αρχεία συστήματος.

Για να εκτελέσετε σαρώσεις SFC και DISM:

 1. Πάτα το κλειδί Windowsτύπος PowerShellκαι επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.Εκτελέστε σαρώσεις DISM και SFC
 2. Όταν ανοίξει το τερματικό, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Εισαγω:
  sfc /scannow

  τερματικό SFC-scannow

 3. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση SFC, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή στο ίδιο ανυψωμένο τερματικό PowerShell:
  DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

  DISM Σάρωση των Windows 11

Σημειώστε ότι αυτές οι σαρώσεις μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο για να ολοκληρωθούν και μόλις ολοκληρωθούν, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Δεν θα πρέπει πλέον να λαμβάνετε το σφάλμα μπλε οθόνης.

Απενεργοποιήστε τη γρήγορη εκκίνηση στα Windows 11

Εάν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή γρήγορης εκκίνησης, επιτρέπει την ταχύτερη εκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει διενέξεις με το σύστημά σας και να οδηγήσει σε σφάλματα βίντεο – ειδικά σε παλαιότερο υλικό. Για να το αποτρέψετε, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Για να απενεργοποιήσετε τη γρήγορη εκκίνηση στα Windows:

 1. Πάτα το κλειδί Windowsψάχνω για Πίνακας Ελέγχουκαι επιλέξτε το κορυφαίο αποτέλεσμα.VIDEO DXGKRNL FATAL BSOD
 2. Επιλέγω Υλικό και Ήχος.
 3. Επιλέγω Επιλογές ενέργειας από το μενού των ειδών.VIDEO DXGKRNL FATAL BSOD
 4. Επίλεξε το Επιλέξτε τι κάνει το κουμπί λειτουργίας σύνδεσμος στον αριστερό πίνακα.
 5. Κάντε κλικ στο Αλλάξτε τις ρυθμίσεις που δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή επιλογή κοντά στην κορυφή.
 6. Σύμφωνα με το Ρυθμίσεις τερματισμού λειτουργίας ενότητα, αποεπιλέξτε το Απενεργοποίηση γρήγορης εκκίνησης (συνιστάται) κουτί.
 7. Κάντε κλικ Αποθήκευσε τις αλλαγές.Τα Windows 11 PC εκκινούν ταχύτερα

Μόλις απενεργοποιηθεί η γρήγορη εκκίνηση, ελέγξτε εάν το σφάλμα βίντεο παραμένει. Επίσης, εάν δεν χρησιμοποιείτε ακόμα τα Windows 11, μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη γρήγορη εκκίνηση στα Windows 10.

Λήψη DirectX 12 (Ultimate) για υπολογιστή με Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ελέγξτε για ενημερώσεις DirectX

Το DirectX είναι το βοηθητικό πρόγραμμα των Windows που βελτιώνει τα γραφικά για παιχνίδια και την κατανάλωση περιεχομένου σε εφαρμογές βίντεο. Σας επιτρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε τον δυναμικό ρυθμό ανανέωσης στα Windows σε υποστηριζόμενα συστήματα.

Εάν είναι παλιό, το DirectX μπορεί να προκαλέσει το σφάλμα VIDEO DXGKRNL FATAL στα Windows.

Για να ελέγξετε την τρέχουσα εγκατεστημένη έκδοση του DirectX:

 1. Τύπος Πλήκτρο Windows + R να ανοίξει το Τρέξιμο παράθυρο διαλόγου.
 2. Τύπος dxdiag και κάντε κλικ Εντάξει ή πατήστε Εισαγω.VIDEO DXGKRNL FATAL BSOD
 3. Κάντε κλικ Ναί στο μήνυμα που ζητά να ελεγχθούν ψηφιακά υπογεγραμμένα προγράμματα οδήγησης.VIDEO DXGKRNL FATAL BSOD
 4. Οταν ο Εργαλείο διάγνωσης DirectX εκκινεί, μπορείτε να προβάλετε την τρέχουσα έκδοση του DirectX, προγράμματα οδήγησης οθόνης και άλλες πληροφορίες συστήματος.
 5. Για να ενημερώσετε την έκδοση του DirectX που διαθέτετε, πρέπει να εκτελέσετε το Windows Update και να εγκαταστήσετε τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις με μη αυτόματο τρόπο.VIDEO DXGKRNL FATAL BSOD

Εάν μια νέα έκδοση του DirectX δεν περιλαμβάνεται στην ενημέρωση, εκτελείτε αυτήν τη στιγμή την πιο πρόσφατη έκδοση και δεν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση. Εκτός από την ενημέρωση του DirectX, τα Windows θα ελέγξουν για άλλες ενημερώσεις συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των διορθώσεων σφαλμάτων που θα μπορούσαν να προκαλούν το σφάλμα.

Ανακτήστε τα Windows από ένα σημείο επαναφοράς

Εάν αρχίσετε να λαμβάνετε το σφάλμα VIDEO DXGKRNL FATAL BSOD μετά από μια αλλαγή συστήματος, μπορείτε να προσπαθήσετε να επαναφέρετε το σύστημά σας σε μια στιγμή που λειτουργούσε.

Η χρήση της Επαναφοράς Συστήματος σάς επιτρέπει να επαναφέρετε τις αλλαγές στο σημείο λήψης του σφάλματος.

Τρόπος διόρθωσης σφάλματος BSOD του προγράμματος οδήγησης Overran Stack Buffer (8 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Δημιουργήστε ένα σημείο επαναφοράς στα Windows 11

Επαναφορά ή Εκκαθάριση Εγκατάσταση των Windows

Εάν έχετε εξαντλήσει τα παραπάνω βήματα και εξακολουθείτε να λαμβάνετε το σφάλμα, μπορείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας. Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις των Windows, αλλά να διατηρήσετε τα αρχεία σας.

Αυτό είναι ένα δραστικό βήμα, επομένως πριν επαναφέρετε τα Windows, δημιουργήστε πρώτα ένα αντίγραφο ασφαλείας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανακτήσετε το σύστημά σας από μια εφεδρική εικόνα, εάν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζετε. Επίσης, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς, για κάθε ενδεχόμενο.

Για να ξεκινήσετε την επαναφορά, ανοίξτε Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ανάκτηση, κάντε κλικ στο Επαναφορά υπολογιστή και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Για πλήρεις οδηγίες, ανατρέξτε στον οδηγό μας για την επαναφορά των Windows 11 ή τον τρόπο επαναφοράς των Windows 10.

Windows 11 διακοπή κωδικού διαχείρισης μνήμης επιδιόρθωση επαναφοράς των windows 11 PC

Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό σύστημα, εάν η επαναφορά δεν το κάνει. Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας και εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED BSOD(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Διόρθωση σφαλμάτων μπλε οθόνης θανάτου στα Windows

Εάν ο υπολογιστής σας συνεχίζει να κολλάει και εμφανίζει το σφάλμα VIDEO DXGKRNL FATAL BSOD, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιλύσετε το πρόβλημα. Αλλά να θυμάστε ότι το σφάλμα συνδέεται κυρίως με τη GPU σας και ακολουθώντας πρώτα αυτά τα βήματα θα πρέπει να το διορθώσετε.

Υπάρχουν άλλα σφάλματα μπλε οθόνης στα Windows που πρέπει να επιλύσετε. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να διορθώσετε ένα σφάλμα BSOD συστήματος αρχείων NTFS ή να ελέγξετε πώς να διορθώσετε το σφάλμα BSOD Ntoskrnl.exe.

Επίσης, μπορεί να χρειαστεί να διορθώσετε ένα σφάλμα BSOD χρονικού ορίου χρόνου παρακολούθησης του ρολογιού στα Windows. Και ένα άλλο μήνυμα BSOD που ίσως χρειαστεί να διορθώσετε είναι ένα σφάλμα Kmode Exception Not Handled το οποίο μπορεί επίσης να διορθωθεί απενεργοποιώντας τη γρήγορη εκκίνηση.

Η Τεχνολογία σε android- υπολογιστές κ.α σε μια σελίδα DirectVortex.gr

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *