Πώς να εγκαταστήσετε το προφίλ ICC στα Windows 11

Πώς να εγκαταστήσετε το προφίλ ICC στα Windows 11

Συνήθως, τα Windows 11 επιλέγουν το κατάλληλο προφίλ χρώματος για εσάς από μια σειρά προεπιλογών. Αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε να εγκαταστήσετε προφίλ ICC για συγκεκριμένες συσκευές για να έχετε πιο ακριβείς επιλογές διαχείρισης χρωμάτων.

Τι είναι το έγχρωμο προφίλ ICC;

Γενικά, τροποποιούμε τις ρυθμίσεις οθόνης για να πετύχουμε την εικόνα που αναζητούν. Μικρές αλλαγές, όπως η ρύθμιση της φωτεινότητας, το παιχνίδι με τις ρυθμίσεις RGB, η προσαρμογή της αντίθεσης κ.λπ., λειτουργούν καλά.

Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, η προσαρμογή της οθόνης επί της οθόνης δεν παράγει την ευχάριστη εικόνα που αναζητούμε λόγω ορισμένων περιορισμών.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το ICC Color Profile. Το προφίλ International Color Consortium (ICC) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτύχετε συνέπεια χρώματος σε διαφορετικές συσκευές.

Δεδομένου ότι τα προφίλ ICC είναι το τυπικό σημείο αναφοράς για τη διαχείριση χρωμάτων, χρησιμοποιώντας αυτά τα προφίλ, τα λογισμικά σας μπορούν να μεταφράζουν χρώματα για να βεβαιωθούν ότι αυτό που βλέπετε στην οθόνη είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο επιθυμητό χρώμα.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Η ασφάλεια των Windows 11 δεν λειτουργεί ;

Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα Benchmark για Windows

Πώς κατεβάζετε το προφίλ χρώματος ICC για τη συσκευή σας;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι λήψης των ICC Color Profiles για τη συσκευή σας, αλλά η πιο αξιόπιστη πηγή είναι ο ιστότοπος του κατασκευαστή της οθόνης σας.

Είναι πιθανό η μάρκα της οθόνης που χρησιμοποιείτε να έχει το δικό της προφίλ ICC. Ως εκ τούτου, συνιστάται πάντα να ελέγχετε πρώτα τον ιστότοπο του κατασκευαστή της οθόνης σας πριν βουτήξετε σε πηγές τρίτων.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το προφίλ ICC για την επωνυμία της οθόνης σας, μπορείτε να κατεβάσετε ένα από τον επίσημο ιστότοπο της Internal Color Consortium.

Πώς εγκαθιστάτε ένα προφίλ ICC στα Windows 11;

Εάν έχετε ήδη το προφίλ ICC, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τα βήματα που έχουμε περιγράψει για να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το προφίλ ICC στα Windows 11.

1. Πληκτρολογήστε Διαχείριση χρωμάτων στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχείριση χρωμάτων εφαρμογή από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αγώνων.

Διαχείριση χρωμάτων

2. Στο παράθυρο Διαχείριση χρωμάτων, επιλέξτε τη συσκευή σας στο Συσκευή αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε την επιλογή “Χρήση των ρυθμίσεών μου για αυτήν τη συσκευή”.

Χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις μου για αυτήν τη συσκευή

3. Στην κάτω αριστερή γωνία, κάντε κλικ στο Προσθήκη.

Προσθήκη

4. Επιλέξτε ένα προφίλ από το Προφίλ ICC ενότητα και κάντε κλικ Εντάξει.

Προφίλ ICC

5. Εάν θέλετε να προσθέσετε το δικό σας προφίλ χρώματος, κάντε κλικ στο Ξεφυλλίζω και επιλέξτε το προφίλ σας.

6. Μόλις τελειώσετε, επιλέξτε το προφίλ ICC που έχετε προσθέσει και κάντε κλικ Ορισμός ως προεπιλεγμένο προφίλ.

Ξεφυλλίζω

Πώς να επαναφέρετε τα χρωματικά προφίλ στα Windows 11;

Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα μετά τη μετάβαση στο προφίλ ICC, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στο προεπιλεγμένο προφίλ χρώματος του υπολογιστή σας. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τα προφίλ χρωμάτων στα Windows 11.

1. Εκκινήστε το Εργαλείο διαχείρισης χρωμάτων στον υπολογιστή σας με Windows 11.

2. Επιλέξτε την οθόνη σας στο αναπτυσσόμενο μενού Συσκευή.

Διαχείριση χρωμάτων

3. Καταργήστε την επιλογή της επιλογής “Χρήση των ρυθμίσεών μου για αυτήν τη συσκευή”.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στα Προφίλ και επιλέξτε Επαναφέρω τις ρυθμίσεις μου στις προεπιλογές του συστήματος.

Επαναφέρω τις ρυθμίσεις μου στις προεπιλογές του συστήματος

Αυτός ο οδηγός εξηγεί πώς να εγκαταστήσετε το προφίλ ICC σε μια συσκευή Windows 11. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια με αυτό το θέμα, ενημερώστε μας στα σχόλια. Επίσης, αν σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός, μην ξεχάσετε να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να αλλάξετε το συνδυασμό χρωμάτων θέματος στα Windows 11

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *