Πώς να ελέγξετε εάν η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη στα Windows 10/11

Εάν είστε τεχνολόγος, ίσως γνωρίζετε το Virtualization. Η εικονικοποίηση είναι μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν δύο ή περισσότερα λειτουργικά συστήματα σε ένα μόνο μηχάνημα.

Ωστόσο, η εικονικοποίηση δεν είναι τόσο εύκολη όσο νομίζετε. Απαιτεί ένα ειδικό εργαλείο και ένα μηχάνημα με ενεργοποιημένη την εικονικοποίηση. Εάν η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό όπως το VirtualBox για να δημιουργήσετε ένα εικονικό περιβάλλον για την εκτέλεση άλλων λειτουργικών συστημάτων.

Πώς να ελέγξετε εάν η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη στα Windows 10/11

Επομένως, εάν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία εικονικοποίησης, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει ενεργοποιημένη την εικονικοποίηση. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη στα Windows.

Διαβάστε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το VirtualBox σε υπολογιστή με Windows 11

Τα Windows 11 της Microsoft δεν υποστηρίζουν πλέον εφαρμογές Android

1. Χρήση της γραμμής εντολών

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει το βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt για να ελέγξει εάν η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη στα Windows. Έτσι, δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CMD για να ελέγξετε για δυνατότητες εικονικοποίησης.

1. Πρώτα, πατήστε Windows Key + R στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

Χρήση της γραμμής εντολών

2. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε cmd και πατήστε το κουμπί Enter.

cmd

3. Στη συνέχεια, στη Γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε πληροφορίες συστήματος και πατήστε Enter.

πληροφορίες συστήματος

4. Στις απαιτήσεις Hyper-V, επιλέξτε Virtualization Enabled στην επιλογή Firmware. Εάν η εικονικοποίηση είναι απενεργοποιημένη, θα σας δείξει Οχι. Εάν είναι ενεργοποιημένο, θα εμφανιστεί Ναί

Η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη στην επιλογή Firmware

Αυτό είναι! Τελείωσες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε εάν η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη στα Windows.

2. Χρήση της Διαχείρισης Εργασιών

Λοιπόν, η Διαχείριση εργασιών των Windows είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε εάν η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη ή όχι. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση εργασιών για να επιβεβαιώσετε την κατάσταση εικονικοποίησης στα Windows.

1. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Διαχειριστής εργασιών.

Διαχειριστής εργασιών

2. Αυτό θα ανοίξει τη Διαχείριση εργασιών. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Εκτέλεση αυτί.

Εκτέλεση

3. Στη συνέχεια, στην καρτέλα Απόδοση, επιλέξτε το ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ επιλογή.

Επιλογή CPU

4. Στη συνέχεια, στη δεξιά πλευρά, βρείτε την επιλογή Virtualization. Αν δείχνει άτομα με ειδικές ανάγκεςσημαίνει ότι η εικονικοποίηση δεν είναι ενεργοποιημένη στο σύστημά σας.

άτομα με ειδικές ανάγκες

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση εργασιών για να ελέγξετε την κατάσταση Virtualization στα Windows.

3. Ελέγξτε εάν η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη χρησιμοποιώντας το PowerShell

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Windows PowerShell για να ελέγξετε εάν η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη στα Windows 10/11. Η εντολή για τον έλεγχο της κατάστασης HyperV είναι διαφορετική. εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε PowerShell στην Αναζήτηση των Windows. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο PowerShell και επιλέξτε Εκτέλεση ως Διαχειριστής.

Εκτέλεση ως Διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει το βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell, εκτελέστε τη δεδομένη εντολή:

Get-ComputerInfo -property "HyperV*"

Get-ComputerInfo -ιδιότητα "HyperV*"

3. Τώρα, πρέπει να δείτε την κατάσταση του HyperVisorPresent. Αν λέει Αληθήςσημαίνει η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη. Εάν η κατάσταση δείχνει “Λάθος”, σημαίνει ότι η εικονικοποίηση είναι απενεργοποιημένη στα Windows.

Αληθής

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε εάν η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη σε υπολογιστή με Windows.

Εάν η εικονικοποίηση είναι απενεργοποιημένη, εισαγάγετε τη ρύθμιση BIOS και ελέγξτε την ενότητα CPU. Στην ενότητα CPU, πρέπει να εντοπίσετε και να ενεργοποιήσετε την επιλογή Virtualization. Μόλις ενεργοποιηθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα εικονικής μηχανής.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με τον έλεγχο εάν η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη ή όχι στα Windows 10. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διορθώσετε τη λειτουργία αδράνειας που δεν λειτουργεί στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5235

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *