Πώς να εκτελέσετε παλαιότερα προγράμματα σε λειτουργία συμβατότητας στα Windows 11

Τα Windows 11 είναι ένα αρκετά σύγχρονο λειτουργικό σύστημα και δεν μπορεί να τρέξει τα περισσότερα παλαιότερα προγράμματα. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα συμβατότητας κατά την εκτέλεση προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί για παλαιότερες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows 7, Windows 8 ή Windows 10.

Εφόσον η Microsoft γνώριζε ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών θα χρειάζονταν χρόνο για να κάνουν τις εφαρμογές τους συμβατές με τα Windows 11, έκανε το νέο λειτουργικό της σύστημα συμβατό προς τα πίσω. Με συμβατότητα προς τα πίσω, τα Windows 11 μπορούν εύκολα να εκτελούν προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί για Windows 10, 8 ή ακόμα και 7.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να εκτελέσετε τα παλαιότερα προγράμματα σε λειτουργία συμβατότητας. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι η λειτουργία συμβατότητας των Windows 11 δεν εγγυάται την εκτέλεση όλου του παλιού λογισμικού.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αλλάξετε ένα PIN στα Windows 11 (2 Μέθοδοι)

Πώς να διορθώσετε το «Σφάλμα που παρουσιάστηκε κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων» στα Windows 11

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Πώς να εκτελέσετε παλαιότερα προγράμματα σε λειτουργία συμβατότητας στα Windows 11

Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ασυμβατότητας εφαρμογών στα Windows 11, μπορείτε να τα εκτελέσετε σε λειτουργία συμβατότητας. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τον τρόπο εκτέλεσης παλαιών προγραμμάτων στα Windows 11 μέσω της λειτουργίας συμβατότητας. Ας τσεκάρουμε.

1. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα που θέλετε να εκτελέσετε σε λειτουργία συμβατότητας και επιλέξτε Ιδιότητες. Μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε σε ένα εκτελέσιμο αρχείο (.exe).

Ιδιότητες

2. Στις ιδιότητες του προγράμματος, μεταβείτε στο Συμβατότητα καρτέλα όπως φαίνεται παρακάτω.

Συμβατότητα

3. Τώρα επιλέξτε το πλαίσιο για Εκτελέστε αυτό το πρόγραμμα σε λειτουργία συμβατότητας για:

'Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για:'

4. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού από κάτω και επιλέξτε ένα λειτουργικό σύστημα στο οποίο λειτουργούσε η εφαρμογή πριν.

επιλέξτε ένα λειτουργικό σύστημα

5. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Ισχύουν κουμπί και μετά στο ΟΚ.

κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή

Αυτό είναι! Τώρα, δοκιμάστε να εκτελέσετε το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα πρέπει να εγκατασταθεί ή να εκτελεστεί τώρα.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκτέλεση παλαιότερων προγραμμάτων, αλλάξτε το λειτουργικό σύστημα στο Βήμα 4.

Ομοίως, εάν προσπαθείτε να εκτελέσετε ένα παιχνίδι και λαμβάνετε σφάλματα που σχετίζονται με γραφικά, πρέπει να ενεργοποιήσετε δύο ακόμη επιλογές στις Ιδιότητες εφαρμογής. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τη σελίδα Ιδιότητες εφαρμογής και ενεργοποιήστε το Μειωμένη λειτουργία χρώματος, και Εκτέλεση σε ανάλυση οθόνης 640×480. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.

Μειωμένη λειτουργία χρώματος

Εκτέλεση Αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας

Εάν το πρόγραμμα δεν εκτελείται σε λειτουργία συμβατότητας, πρέπει να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τις ιδιότητες εφαρμογής και μεταβείτε σε Συμβατότητακαι κάντε κλικ στο Εκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας.

Εκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας

Αυτό θα εκτελέσει το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας στα Windows 11. Στην επιλογή Επιλογή αντιμετώπισης προβλημάτων, επιλέξτε το Δοκιμάστε τις προτεινόμενες ρυθμίσεις.

Αυτό είναι! Το παλιό πρόγραμμα ή παιχνίδι θα πρέπει να εκτελείται στον υπολογιστή σας με Windows 11 μέσω της λειτουργίας συμβατότητας.

Άλλοι τρόποι εκτέλεσης παλαιότερων προγραμμάτων στα Windows 11;

Λοιπόν, εάν η λειτουργία συμβατότητας δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τα παλαιότερα προγράμματά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Εικονική μηχανή.

Το Virtual Machine σας παρέχει βασικά ένα περιβάλλον sandbox για να δοκιμάσετε εφαρμογές και παιχνίδια. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια παλαιότερη έκδοση των Windows σε μια εικονική μηχανή όπως το VirtualBox και να εκτελέσετε τα παλαιότερα προγράμματά σας.

Ωστόσο, το πρόβλημα με τις εικονικές μηχανές είναι ότι καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο αποθήκευσης, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει ολόκληρο τον υπολογιστή σας.

Εάν δεν ξέρετε πώς να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή, μπορείτε να ελέγξετε το άρθρο μας – Πώς να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή στα Windows 11.

Διαβάστε επίσης:Πώς να ελέγξετε εάν η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη στα Windows 10/11

Τα Windows 11 της Microsoft δεν υποστηρίζουν πλέον εφαρμογές Android

Αυτός ο οδηγός εξηγεί πώς να εκτελείτε προγράμματα σε λειτουργία συμβατότητας στα Windows 11. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια με τη λειτουργία συμβατότητας, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5304

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *