Πώς να ελέγξετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας στα Windows

Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης σας αναφέρεται στον αριθμό των φορών που μια εικόνα ανανεώνεται στην οθόνη του υπολογιστή σας ανά δευτερόλεπτο. Για παράδειγμα, εάν έχετε οθόνη 144 Hz, οι εικόνες στην οθόνη σας θα ανανεώνονται 144 φορές το δευτερόλεπτο.

Όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός ανανέωσης, τόσο καλύτερη θα είναι η εμπειρία προβολής παιχνιδιών και βίντεο. Εναλλακτικά, ένας χαμηλότερος ρυθμός ανανέωσης οδηγεί σε τρεμόπαιγμα της οθόνης και μπορεί να οδηγήσει σε καταπόνηση των ματιών και πονοκέφαλο.

Το λειτουργικό σύστημα Windows σάς παρέχει την επιλογή να αλλάξετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, επιτρέποντάς σας να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προδιαγραφές του υλικού σας. Ωστόσο, πριν από αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον υποστηριζόμενο ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας.

Οι 10 καλύτερες οθόνες παιχνιδιών που μπορείτε να αγοράσετε το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ελέγξτε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας στα Windows

Εάν το κάνετε, μπορείτε να αλλάξετε τον ρυθμό ανανέωσης που υποστηρίζει η οθόνη σας.

Η εύρεση του ρυθμού ανανέωσης της οθόνης είναι αρκετά εύκολη στα Windows. απλά πρέπει να γνωρίζετε τις σωστές μεθόδους. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς απλούς τρόπους ελέγξτε τον ρυθμό ανανέωσης του Minotor στα Windows. Ας αρχίσουμε.

Λήψη DirectX 12 (Ultimate) για υπολογιστή με Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Ελέγξτε το ρυθμό ανανέωσης οθόνης – Εργαλείο διάγνωσης DirectX

Το DirectX Diagnostic Tool είναι ένα εργαλείο για την αντιμετώπιση προβλημάτων διαφόρων προβλημάτων γραφικών και ήχου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο DXDIAG για να ελέγξετε τις προδιαγραφές υλικού του υπολογιστή σας. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο διάγνωσης DirectX στα Windows 11 για να βρείτε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας.

1. Πατήστε Windows Key + R κουμπί στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου RUN.

2. Όταν ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε dxdiag και πατήστε Εισαγω κουμπί.

3. Μεταβείτε στο Απεικόνιση καρτέλα, όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Απεικόνιση

4. Τώρα ελέγξτε το ‘Τρέχουσα λειτουργία εμφάνισηςκείμενο. Ο ρυθμός ανανέωσης εμφανίζεται ακριβώς δίπλα στην ανάλυση της οθόνης σας.

Τρέχουσα λειτουργία εμφάνισης

Αυτό είναι! Αφού ελέγξετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, κάντε κλικ στο κουμπί Έξοδος στο Εργαλείο διάγνωσης DirectX για να το κλείσετε.

2. Ελέγξτε τον Ρυθμό ανανέωσης οθόνης μέσω των ρυθμίσεων των Windows

Οι Ρυθμίσεις οθόνης των Windows 11 σας δείχνουν επίσης τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης. Η επιλογή είναι κρυμμένη βαθιά κάτω από τις ρυθμίσεις. εδώ είναι πώς να το βρείτε.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Πώς να κάνετε αυτόματη ανανέωση ιστοσελίδων στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ρυθμίσεις

2. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Σύστημα καρτέλα στο αριστερό παράθυρο.

Σύστημα

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο ‘Απεικόνιση‘.

Απεικόνιση

4. Κάτω από την οθόνη, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Σχετικές ρυθμίσεις ενότητα και κάντε κλικ στο ‘Προηγμένη οθόνη‘.

Προηγμένη οθόνη

5. Επιλέξτε την οθόνη σας από το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε το Λειτουργία επιφάνειας εργασίας κείμενο. Ο αριθμός που εμφανίζεται στο τέλος είναι ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης σας.

Λειτουργία επιφάνειας εργασίας

Αυτό είναι! Αφού ελέγξετε τον ρυθμό ανανέωσης, μπορείτε να κλείσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11.

3. Χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο TestUFO για να ελέγξετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας

TestUFO

TestUFO είναι βασικά ένας ιστότοπος που εμφανίζει τον ρυθμό καρέ, τον ρυθμό ανανέωσης, τα εικονοστοιχεία ανά καρέ και τα εικονοστοιχεία ανά δευτερόλεπτο.

Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τίποτα στον υπολογιστή σας ή να δημιουργήσετε λογαριασμό. Απλώς ανοίξτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης και επισκεφτείτε αυτήν την ιστοσελίδα.

Στο κάτω μέρος της σελίδας, θα βρείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες και τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης.

4. Πώς να ελέγξετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης στα Windows 10;

Ελέγξτε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης στα Windows 10

Τα βήματα για τον έλεγχο του ρυθμού ανανέωσης οθόνης ποικίλλουν στα Windows 10. Δείτε τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες των Windows 10 για να ελέγξουν τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης.

  • Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε ‘Ρυθμίσεις οθόνης‘.
  • Στις Ρυθμίσεις οθόνης, κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε ένα «Προηγμένες ρυθμίσεις οθόνης‘ Σύνδεσμος. Απλά κάντε κλικ σε αυτό.
  • Στο αναπτυσσόμενο μενού Επιλογή οθόνης, επιλέξτε το δικό σας οθόνη.
  • Θα δείτε το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας στο Εμφάνιση ενότητας πληροφοριών.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης στον υπολογιστή σας με Windows 10.

Πώς να αλλάξετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης;

Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια οθόνη παιχνιδιών που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 144 Hz, αλλά έχει ρυθμιστεί στα 60 Hz στα Windows 11. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να προσαρμόσετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας στα 144 Hz.

Εάν η οθόνη του υπολογιστή σας λειτουργεί με λάθος ρυθμό ανανέωσης, μπορείτε εύκολα να την αλλάξετε Ρυθμίσεις.

Και είναι εύκολο να αλλάξετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης και στα Windows 10 και στα 11. Για αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας – Πώς να αλλάξετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης.

Λοιπόν, αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο ελέγχου του ρυθμού ανανέωσης της οθόνης σας. Όλες οι μέθοδοι που μοιραστήκαμε θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας χωρίς καμία επιπλέον εγκατάσταση εφαρμογής. Καλό είναι να ρυθμίσετε το ρυθμό ανανέωσης στο μέγιστο εάν έχετε έναν υπολογιστή υψηλής τεχνολογίας και μια οθόνη παιχνιδιών. Κάνοντας αυτό θα σας βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερους ρυθμούς καρέ στο gaming και πιο ομαλή εμπειρία.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *