Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία οδήγησης στο Google Assistant

Το 2021, η Google κυκλοφόρησε τη λειτουργία οδήγησης Google Assistant. Η λειτουργία οδήγησης Google Assistant αντικαθιστά την εφαρμογή Android Auto που χρησιμοποιούσε για να αντικατοπτρίζει τις λειτουργίες της συσκευής Android στην οθόνη ενός αυτοκινήτου.

Τώρα η Google αντικατέστησε την εφαρμογή Android Auto με τη λειτουργία οδήγησης του Βοηθού Google. Αν και η λειτουργία οδήγησης στο Google Assistant δεν είναι νέα λειτουργία, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πώς να τη χρησιμοποιήσουν.

Πώς να εκκινήσετε εφαρμογές κατά την εκκίνηση στα Windows 11

Ενεργοποίηση και χρήση της Λειτουργίας οδήγησης στο Google Assistant

Ως εκ τούτου, σε αυτόν τον οδηγό, αποφασίσαμε να συζητήσουμε τη λειτουργία οδήγησης στο Google Assistant και πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε. Όμως, προτού μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία οδήγησης , ας ελέγξουμε γιατί είναι απαραίτητο.

Τι είναι η Λειτουργία οδήγησης στο Google Assistant;

Η λειτουργία οδήγησης είναι μια λειτουργία του Βοηθού Google που σας βοηθά να ολοκληρώσετε ενέργειες καθώς οδηγείτε. Όταν είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργικότητα της συσκευής σας Android με τη φωνή σας.

Μπορείτε να στέλνετε και να διαβάζετε μηνύματα, να πραγματοποιείτε κλήσεις και να ελέγχετε την αναπαραγωγή πολυμέσων χρησιμοποιώντας τη φωνή σας με τη λειτουργία οδήγησης Google Assistant. Ωστόσο, η λειτουργία οδήγησης Google Assistant δεν θα εκτελείται σε πολλά smartphone Android, καθώς έχει αυστηρές απαιτήσεις.

Απαιτήσεις για τη λειτουργία οδήγησης του Βοηθού Google

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google Assistant Driving Mode με κάθε τηλέφωνο που διαθέτει την εφαρμογή Google Assistant. Ωστόσο, ορισμένες από τις λειτουργίες της λειτουργίας οδήγησης δεν θα λειτουργήσουν εάν το τηλέφωνό σας δεν πληροί αυτές τις απαιτήσεις:

Έκδοση Android 9.0 ή νεότερη
4 GB RAM ή μεγαλύτερη
Μόνο Λειτουργία πορτραίτου
Τοποθεσία σε Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία, Μεξικό, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο ή Ηνωμένες Πολιτείες

Πώς να εκκινήσετε τη λειτουργία οδήγησης Βοηθού Google

Αυτή η μέθοδος θα συζητήσει τον τρόπο εκκίνησης του Google Assistant Driving Mode στο Android. Ακολουθήστε τα βήματα μόνο εάν έχετε συμβατή συσκευή Android.

1. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Google Assistant στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο του Βοηθού Google ή να πείτε ” Hey Google “.

2. Στον Βοηθό Google, πείτε ” Hey Google, ας οδηγήσουμε “. Διαφορετικά, ” Hey Google, εκκινήστε τη λειτουργία οδήγησης “.

3. Αυτό θα ανοίξει αμέσως τη Λειτουργία οδήγησης στο smartphone Android.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία οδήγησης στο Google Assistant

Μετά την εκκίνηση της λειτουργίας οδήγησης του Βοηθού Google, θα δείτε μια οθόνη όπως η παρακάτω. Η οθόνη της λειτουργίας οδήγησης θα σας επιτρέψει να καλέσετε, να στείλετε μηνύματα και να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία πολυμέσων .

Η διεπαή του Google Assistant Driving mode είναι λιγότερο γεμάτη και έχει μεγαλύτερες κάρτες. Οι μεγαλύτερες κάρτες και η λιγότερο ακατάστατη διεπαφή διασφαλίζουν ότι δεν αποσπάτε εύκολα την προσοχή σας κατά την οδήγηση.

Η Λειτουργία οδήγησης του Βοηθού Google παρέχει επίσης πρόσβαση σε μερικές επιλεγμένες εφαρμογές, όπως το Spotify, το VLC, το Google Podcasts κ.λπ. Οι εφαρμογές που εκτελούνται στη λειτουργία οδήγησης θα έχουν διαφορετική διεπαφή και θα μοιάζουν με μια απογυμνωμένη έκδοση του αρχικού .

Πώς να εκκινήσετε τη λειτουργία οδήγησης μέσω των Χαρτών Google

Υπάρχει μια επιλογή εκκίνησης της λειτουργίας οδήγησης Google Assistant απευθείας από τους ίδιους τους Χάρτες Google. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google στο smartphone Android.

2. Στους Χάρτες Google, πατήστε στην εικόνα προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

3. Στη σελίδα Προφίλ, πατήστε τις Ρυθμίσεις .

4. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στις Ρυθμίσεις πλοήγησης .

5. Στην οθόνη ρυθμίσεων πλοήγησης, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε τις Ρυθμίσεις του Βοηθού Google .

6. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για « Κατά την πλοήγηση στους Χάρτες Google ».

Αυτό είναι! Τώρα απλώς μεταβείτε στην κύρια σελίδα των Χαρτών Google και ξεκινήστε την πλοήγηση. Ο Βοηθός Google θα εκκινήσει αυτόματα τη λειτουργία οδήγησης.

Επομένως, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με την ενεργοποίηση και τη χρήση της λειτουργίας οδήγησης στην εφαρμογή Google Assistant για Android. Αν σας αρέσει να οδηγείτε, θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη νέα λειτουργία οδήγησης στην εφαρμογή Βοηθός Google.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Google Assistant σε οποιαδήποτε συσκευή Android;

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *