Πώς να επαναφέρετε ένα MacBook [2 τρόποι]

Πώς να επαναφέρετε ένα MacBook [2 τρόποι]

Η επαναφορά του Mac σας αφαιρεί όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων, των επαφών και των ρυθμίσεων, και κάνει τη συσκευή σας να φαίνεται ωραία σαν καινούργια. Η επαναφορά σάς βοηθά επίσης να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο στο Mac σας. Οι περισσότεροι χρήστες πραγματοποιούν επαναφορά όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως δυσλειτουργίες ή παγώματα.

Μερικές φορές οι χρήστες επαναφέρουν τη συσκευή Mac τους όταν σκοπεύουν να την πουλήσουν ή να την ανταλλάξουν.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η εκτέλεση επαναφοράς σε Mac είναι αρκετά εύκολη και απλή. Πριν επαναφέρετε τη συσκευή σας, φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδεθεί από όλους τους λογαριασμούς σας, όπως το iCloud, το iTunes και το iMessage. Υπάρχουν δύο τρόποι για να επαναφέρετε τη συσκευή Mac σας. Και οι δύο τρόποι συζητούνται σε αυτό το άρθρο.

A95X MAX II Amlogic S905X3 4GB/64GB Android 9.0 TV Box 2.4G/5G WIFI Bluetooth Gigabit LAN Υποστηρίζει SATA HDD(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Mac

Εάν διαθέτετε MacBook με macOS Monterey ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρετε τη συσκευή Mac.

[1] Κάντε κλικ στο εικονίδιο της Apple που εμφανίζεται στην επάνω αριστερή γωνία.

[2] Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στις Προτιμήσεις συστήματος .

[3] Επιλέξτε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων .

[4] Τώρα, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού που θα ζητά τα διαπιστευτήρια διαχειριστή. Συμπληρώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης στα αντίστοιχα πεδία και πατήστε OK .

[5] Θα σας δοθεί η επιλογή να πραγματοποιήσετε δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Time Machine . Εάν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων χρησιμοποιώντας μια εξωτερική μονάδα δίσκου.

[6] Μετά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, θα κατευθυνθείτε στην οθόνη επαναφοράς. Εδώ, πατήστε την επιλογή Συνέχεια .

[7] Τώρα, κάντε κλικ στο Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων για να επαναφέρετε το Mac σας.

Πώς να επαναφέρετε το Mac με το Disk Utility

Εάν χρησιμοποιείτε macOS Big Sur ή παλαιότερες εκδόσεις, πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Mac σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να επαναφέρετε την πιο πρόσφατη έκδοση των MacBooks.

[1]. Για να διαγράψετε τα δεδομένα από το Mac σας, πρέπει να μπείτε στη λειτουργία ανάκτησης. Για να το κάνετε, ανατρέξτε στα βήματα που δίνονται παρακάτω.

M1 MacBook ή Mac με τσιπ ασφαλείας T2 – Απενεργοποιήστε το Mac σας και πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη το μενού εκκίνησης Φόρτωση . Στη συνέχεια, επιλέξτε Επιλογές για να εισέλθετε στη λειτουργία ανάκτησης. MacBook χωρίς τσιπ ασφαλείας T2 – Επανεκκινήστε το Mac σας και πατήστε τα πλήκτρα Command + R  μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη. Τώρα, το Mac θα μπει σε λειτουργία ανάκτησης.

[2] Στην οθόνη MacOS Utilities , μεταβείτε στην επιλογή Disk Utility και κάντε κλικ στο Continue .

[3] Εδώ, θα δείτε μια λίστα με σκληρούς δίσκους. Επιλέξτε την κύρια μονάδα δίσκου και πατήστε Διαγραφή .

[4] Εάν χρησιμοποιείτε macOS High Sierra ή νεότερη έκδοση, πατήστε την επιλογή APFS . Εάν χρησιμοποιείτε macOS Sierra ή παλαιότερες εκδόσεις, επιλέξτε Mac OS Extended (Journaled) .

[5] Τέλος, πατήστε Διαγραφή για να επαναφέρετε το MacBook σας.

Μετά την επαναφορά, μπορείτε να επανεγκαταστήσετε το macOS στο μενού Utilities .

1. Μεταβείτε στο μενού Utilities και πατήστε την επιλογή Επανεγκατάσταση macOS .

2. Επιλέξτε Συνέχεια και ακολουθήστε τις υποδείξεις που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το macOS.

Apple MacBook Pro 13,3″ με τσιπ M1 (Apple M1/8GB/256GB SSD) – Space Grey(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

1. Πώς να επαναφέρετε το Macbook Pro;

Μπορείτε να επαναφέρετε το MacBook Pro στις ρυθμίσεις Προτίμησης συστήματος ή χρησιμοποιώντας το Disk Utility.

2. Μπορώ να επαναφέρω το MacBook Air στις εργοστασιακές ρυθμίσεις;

Ναί. μπορείτε να επαναφέρετε το MacBook Air στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Για να μάθετε για τα βήματα, ανατρέξτε στο blog.

3. Η επαναφορά του Mac διαγράφει τα πάντα;

Η εκτέλεση επαναφοράς σε Mac διαγράφει όλα τα δεδομένα στη συσκευή σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: