Πώς να αναγνωρίσετε τραγούδια στο Mac

Όταν ακούτε μια ωραία μελωδία ενώ παρακολουθείτε μια ταινία ή στο TikTok ή στο Instagram Reels, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή ή το Mac σας για να τον αναγνωρίσετε εύκολα. Στο τηλέφωνό σας iPhone ή Android, υπηρεσίες όπως το Soundhound, η Alexa και το Shazam μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν τα τραγούδια που παίζονται γύρω σας. Ωστόσο, αυτά τα εργαλεία ενδέχεται να μην λειτουργούν απαραίτητα στον υπολογιστή σας.

Θα σας δείξουμε όλες τις χρήσιμες μεθόδους για να αναγνωρίσετε αυτά τα τραγούδια, που θα σας επιτρέψουν να τα προσθέσετε στη μουσική βιβλιοθήκη σας σε υπηρεσίες ροής όπως το Apple Music ή το Spotify.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Cortana για να αναγνωρίσετε τραγούδια στον υπολογιστή σας

Σε υπολογιστές με Windows, ο φωνητικός βοηθός Cortana διαθέτει μια δυνατότητα αναγνώρισης μουσικής που υποστηρίζεται από το Shazam . Για να το χρησιμοποιήσετε, θα χρειαστείτε ένα μικρόφωνο στον υπολογιστή σας. Το μικρόφωνο χρησιμοποιείται για την ακρόαση και την αναγνώριση τραγουδιών.

Τα άτομα με φορητούς υπολογιστές Windows δεν έχουν τίποτα να ανησυχούν, αλλά όσοι χρησιμοποιούν επιτραπέζιους υπολογιστές μπορεί να χρειαστεί να συνδέσουν ένα μικρόφωνο USB ή να χρησιμοποιήσουν ακουστικά με ενσωματωμένο μικρόφωνο για να λειτουργήσει αυτή η δυνατότητα.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης στη γραμμή εργασιών, που βρίσκεται δίπλα στο μενού Έναρξη, και να αναζητήσετε την Cortana. Ανοίξτε την εφαρμογή και χρησιμοποιήστε τη φωνητική εντολή: “Τι τραγούδι είναι αυτό;”. Η Cortana θα αρχίσει να ακούει το τραγούδι και θα το ονομάσει για εσάς.

Ο ήχος του τραγουδιού θα πρέπει να αναπαράγεται σε άλλη συσκευή ή από τα ηχεία του υπολογιστή σας. Αυτό αξίζει να το θυμάστε για όσους χρησιμοποιούν ακουστικά με ενσωματωμένο μικρόφωνο. Η Cortana δεν θα μπορεί να αναγνωρίσει τον ήχο που παίζει στα ακουστικά σας.

Όταν εντοπιστεί το τραγούδι, μη διστάσετε να το προσθέσετε στη λίστα αναπαραγωγής σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Siri για να αναγνωρίσετε τραγούδια στο macOS

Όπως ακριβώς συμβαίνει σε συσκευές iOS όπως το iPod touch, το iPhone και το iPad, το Siri μπορεί να βρει τραγούδια στο Mac σας. Η εφαρμογή είναι προεγκατεστημένη στη συσκευή σας Apple, επομένως δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη τίποτα από το Mac App Store για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική εντολή “Hey Siri” για να ενεργοποιήσετε το Siri στο Mac σας ή μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Siri στη γραμμή μενού.

Θα δείτε ένα αναδυόμενο animation Siri στην οθόνη όταν ενεργοποιηθεί. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική εντολή «Όνομα τραγουδιού». Η Siri θα ακούσει τη μουσική που παίζει και θα την αναγνωρίσει σε λίγα λεπτά.

Μπορείτε να το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη Apple Music ή να το αγοράσετε από το iTunes Store, εάν το επιθυμείτε. Η εφαρμογή Μουσική φιλοξενεί και τις δύο αυτές υπηρεσίες.

Αυτή η δυνατότητα Siri υποστηρίζεται από το Shazam, το οποίο ανήκει στην Apple. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Shazam για Mac . Η εφαρμογή θα εμφανιστεί στη γραμμή μενού. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της γραμμής μενού και να κάνετε διπλό κλικ στο εικονίδιο Shazam. Αυτό θα ενεργοποιήσει μια λειτουργία που ονομάζεται Auto Shazam, η οποία ακούει συνεχώς ήχο γύρω σας για να βρει τραγούδια.

Μπορείτε να κάνετε ξανά κλικ στο εικονίδιο Shazam για να απενεργοποιήσετε το Auto Shazam.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την επέκταση Chrome του Shazam για να βρείτε τραγούδια

Εάν χρησιμοποιείτε το Google Chrome ως το κύριο πρόγραμμα περιήγησής σας, μπορείτε να κάνετε λήψη της επέκτασης Chrome του Shazam και να τη χρησιμοποιήσετε ως αναγνωριστικό μουσικής. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί το μικρόφωνό σας για να αναγνωρίζει τραγούδια.

Παίξτε το αρχείο ήχου (ή ένα βίντεο όπου παίζει η μουσική) σε οποιαδήποτε καρτέλα του Chrome και κάντε κλικ στο εικονίδιο επέκτασης Shazam. Η υπηρεσία θα διαρκέσει λίγα λεπτά και θα αναγνωρίσει το τραγούδι για εσάς. Αυτή η υπηρεσία λειτουργεί εξαιρετικά καλά με δημοφιλή μουσική, αλλά μπορεί να μην είναι ιδανική για σκοτεινά κομμάτια.

Πώς να αναγνωρίσετε τραγούδια χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης Ιστού

Στο smartphone σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή αναζήτησης Google για να αναγνωρίσετε τραγούδια ακόμα και βουίζοντας μια μελωδία. Για να το κάνετε αυτό σε υπολογιστή, μπορείτε να ελέγξετε το Midomi , το οποίο υποστηρίζεται από το SoundHound. Μπορείτε να ανοίξετε την ιστοσελίδα της Midomi και να κάνετε κλικ στο μεγάλο εικονίδιο S, να παραχωρήσετε στον ιστότοπο πρόσβαση στο μικρόφωνό σας και θα κάνει τα υπόλοιπα.

Η υπηρεσία είναι πολύ καλή στο να αναγνωρίζει τραγούδια ακόμα κι αν βουίζεις μια μελωδία. Δεν χρειάζεται να χτυπάτε τις τέλειες νότες ενώ βουίζει.

Η Midomi βρίσκει τα τραγούδια γρήγορα και σας δίνει συνδέσμους για πολλές υπηρεσίες ροής, όπως το Spotify, το Apple Music, το Deezer και το Amazon Music. Εμφανίζει επίσης τους στίχους του τραγουδιού στην ίδια σελίδα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε εφαρμογές όπως το Musixmatch για να βρείτε στίχους.

Δεδομένου ότι είναι ένας ιστότοπος, το Midomi λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, καθιστώντας το το ιδανικό εργαλείο για την αναγνώριση τραγουδιών και σε μηχανές Linux.

Μην διακόπτετε τη μουσική

Όταν ολοκληρώσετε την αναγνώριση τραγουδιών, μπορείτε να δείτε μερικές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να κατεβάζετε μουσική και στο Android . Εάν είστε ο δημιουργικός τύπος, θα πρέπει επίσης να δοκιμάσετε εργαλεία παραγωγής μουσικής για να δημιουργήσετε τη δική σας μουσική .

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *