επαναφορά της κάρτας SIM

Πώς να επαναφέρετε μια κάρτα SIM

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κάρτα SIM στο Android ή το iPhone σας; Μπορεί να αντιμετωπίζετε κακή συνδεσιμότητα δικτύου, σφάλματα κάρτας SIM ή έχετε νέο τηλέφωνο ή κάρτα SIM και πρέπει να το απενεργοποιήσετε. Η επαναφορά της κάρτας SIM μπορεί συχνά να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος και στην επαναφορά της συσκευής σας σε καλό δρόμο.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στην επαναφορά μιας κάρτας SIM σε συσκευές Android και iPhone. Θα καλύψουμε διάφορες μεθόδους και συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για να εξασφαλίσουμε μια ομαλή και χωρίς προβλήματα εμπειρία. Είτε έχετε Samsung Galaxy, iPad ή οποιοδήποτε άλλο κινητό τηλέφωνο, σας καλύπτουμε.

Γιατί να επαναφέρετε μια κάρτα SIM

Η κάρτα SIM είναι ένα απαραίτητο στοιχείο στα κινητά σας τηλέφωνα. Αποθηκεύει σημαντικές πληροφορίες, όπως τον αριθμό τηλεφώνου, τα δεδομένα δικτύου και τις επαφές σας. Χωρίς μια κάρτα SIM που λειτουργεί σωστά, το τηλέφωνό σας δεν θα μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις, να στέλνει μηνύματα κειμένου ή να συνδέεται σε δίκτυα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες μπορεί να αποφασίσετε να επαναφέρετε την κάρτα SIM.

 • Κακή συνδεσιμότητα δικτύου. Εάν αντιμετωπίζετε συνεχείς πτώσεις στα σήματα δικτύου ή αργές ταχύτητες δεδομένων, μια επαναφορά μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της σύνδεσης με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.
 • Σφάλματα κάρτας SIM. Μερικές φορές, το τηλέφωνό σας μπορεί να εμφανίζει μηνύματα όπως Η κάρτα SIM δεν εντοπίστηκε ή Σφάλμα κάρτας SIM. Μια επαναφορά μπορεί να επιλύσει αυτά τα ζητήματα.
 • Μετάβαση σε νέα κάρτα SIM. Όταν αντικαθιστάτε μια παλιά κάρτα SIM με μια νέα από τον πάροχο υπηρεσιών σας, θα πρέπει να επαναφέρετε τη συσκευή σας για να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα και τον αριθμό τηλεφώνου της νέας κάρτας SIM.
 • Αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων με το smartphone σας. Εάν αντιμετωπίζετε άλλα ανεξήγητα προβλήματα που σχετίζονται με την κάρτα SIM, η επαναφορά της μπορεί να είναι ένα χρήσιμο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν επαναφέρετε τη SIM

Πριν επαναφέρετε την κάρτα SIM του τηλεφώνου σας σε Android ή iOS, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας για να αποφύγετε την απώλεια κρίσιμων πληροφοριών. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας θα διατηρήσει τις επαφές, τα μηνύματα κειμένου, τις φωτογραφίες και άλλα πολύτιμα δεδομένα σας ασφαλή και εύκολα επαναφέριμα μετά την επαναφορά.

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας Android και iPhone.

Για αντρόιντ:

 1. Για να αποθηκεύσετε τις επαφές σας, ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Σύστημα ή Λογαριασμοί. Στη συνέχεια ενεργοποιήστε το Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων μου επιλογή.
 2. Για μηνύματα κειμένου, κατεβάστε μια εφεδρική εφαρμογή από το Google Play Store και ακολουθήστε τις οδηγίες.
 3. Χρησιμοποιήστε το Google Photos για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos, μεταβείτε στο Ρυθμίσειςκαι ενεργοποιήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός.
 4. Οι περισσότερες εφαρμογές και δεδομένα θα δημιουργηθούν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, αλλά ελέγξτε ξανά εάν κάποια εφαρμογή χρειάζεται συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Για iPhone:

 1. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών σας μεταβαίνοντας στις συσκευές της συσκευής Ρυθμίσειςμετά επιλέξτε το όνομα σουκαι ενεργοποιήστε Επαφές κάτω από iCloud.
 2. iPhone αυτόματα δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων κειμένου σας στο iCloud. Ελέγξτε εάν το iCloud Backup είναι ενεργοποιημένο Ρυθμίσεις > [Your Name] > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iCloud.
 3. Χρησιμοποιήστε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό σας. Παω σε Ρυθμίσεις > [Your Name] > iCloud > Φωτογραφίες και ενεργοποιήστε το.
 4. Οι εφαρμογές και τα δεδομένα εφαρμογών περιλαμβάνονται στο iCloud Backup από προεπιλογή. Παω σε Ρυθμίσεις > [Your Name] > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iCloud για να βεβαιωθείτε ότι το iCloud Backup είναι ενεργοποιημένο.

Μόλις ολοκληρώσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να επαναφέρετε την κάρτα SIM χωρίς να χάσετε τα σημαντικά δεδομένα σας. Η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας είναι μια καλή πρακτική για να τα διατηρείτε ασφαλή.

Πώς να επαναφέρετε μια κάρτα SIM στο Android

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους για να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σε μια κάρτα SIM στη συσκευή σας Android. Περιλαμβάνουν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, μη αυτόματη διαγραφή όλων των δεδομένων και χρήση συσκευής ανάγνωσης καρτών SIM.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Εάν θέλετε να καταργήσετε οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ της κάρτας SIM και του τηλεφώνου σας, σκεφτείτε κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Λάβετε υπόψη ότι η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα διαγράψει όλα τα δεδομένα στη συσκευή σας Android. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν συνεχίσετε με αυτήν τη μέθοδο.

Για να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας Android, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Τα ακριβή βήματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας Android.

 1. Στο smartphone σας, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.
 3. Επιλέγω Επαναφορά επιλογών / Επαναφορά συστήματος / Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά.
 4. Επιλέγω Διαγραφή όλων των δεδομένων (επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων) ή Επαναφορά τηλεφώνου.
 5. Επιβεβαιώστε την απόφασή σας όταν σας ζητηθεί.

Η συσκευή σας Android θα επανεκκινηθεί και στη συνέχεια θα επαναφερθεί στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις.

Μέθοδος 2: Διαγράψτε την κάρτα SIM με μη αυτόματο τρόπο

Μετά την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, τα δεδομένα της κάρτας SIM θα παραμείνουν εκεί. Μπορείτε να διαγράψετε μη αυτόματα τα δεδομένα από την κάρτα SIM διαγράφοντας τα αρχεία καταγραφής κλήσεων και τις επαφές από το κινητό σας τηλέφωνο.

Για να διαγράψετε επαφές και αρχεία καταγραφής κλήσεων που είναι αποθηκευμένα στην κάρτα SIM, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Στο τηλέφωνό σας Android, ανοίξτε το Μηνύματα εφαρμογή.
 2. Πατήστε το Εικονίδιο μενού 3 κουκκίδων στην επάνω δεξιά γωνία.
 1. Επιλέγω Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Προηγμένες ρυθμίσεις.
 1. Παω σε Μηνύματα SMS κάρτας SIM.
 2. Θα δείτε μια λίστα με όλα τα SMS που είναι αποθηκευμένα στην κάρτα SIM σας. Διαγράψτε τα ένα προς ένα ή μαζικά επιλέγοντας Διαγραφή όλων.

Στη συνέχεια, δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε τα αρχεία καταγραφής κλήσεων:

 1. Ανοιξε το κλήσεις ή Τηλέφωνο εφαρμογή στο Android smartphone σας.
 2. Πατήστε το εικονίδιο μενού με τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.
 3. Επιλέγω Ιστορικό κλήσεων.
 4. Ανοίξτε το ίδιο μενού και επιλέξτε Διαγραφή ιστορικού κλήσεων.

Ορισμένα τηλέφωνα Android ενδέχεται να έχουν επίσης ξεχωριστή επιλογή Διαγράψτε τις επαφές και τα αρχεία καταγραφής κλήσεων που είναι αποθηκευμένα σε αυτό το τηλέφωνο στην εφαρμογή Ρυθμίσεις του τηλεφώνου, η οποία σας επιτρέπει να καθαρίσετε γρήγορα τη μνήμη της κάρτας SIM.

Μέθοδος 3: Επαναφορά κάρτας SIM χρησιμοποιώντας συσκευή ανάγνωσης καρτών USB

Εάν θέλετε περισσότερο έλεγχο στη διαγραφή δεδομένων από την κάρτα SIM, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε συσκευή ανάγνωσης/εγγραφής καρτών SIM. Αυτή η προσιτή και φορητή συσκευή σάς επιτρέπει να έχετε άμεση πρόσβαση στην αποθήκευση της κάρτας SIM στον υπολογιστή σας.

Σημειώστε ότι τα ακριβή βήματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη συγκεκριμένη συσκευή ανάγνωσης/εγγραφής κάρτας SIM και το λογισμικό που χρησιμοποιεί. Να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση αυτής της μεθόδου, καθώς έχει άμεση πρόσβαση και τροποποιεί τα δεδομένα της κάρτας SIM σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντίγραφο ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων πριν συνεχίσετε.

Για να διαγράψετε ολόκληρα τα δεδομένα της κάρτας SIM χρησιμοποιώντας μια συσκευή ανάγνωσης καρτών SIM, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Ανοίξτε το συρτάρι της κάρτας SD στη συσκευή ανάγνωσης/εγγραφής και τοποθετήστε την κάρτα SIM σε αυτό. Εναλλακτικά, τοποθετήστε την κάρτα SIM σε μια καθορισμένη υποδοχή της συσκευής (παρόμοια με ένα USB stick).
 2. Συνδέστε τη συσκευή ανάγνωσης στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB.
 3. Εγκαταστήστε οποιοδήποτε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών και απαραίτητα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή.
 4. Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο της κάρτας SIM στον υπολογιστή σας, όπως μια μονάδα USB ή ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.
 5. Επιλέξτε όλα τα δεδομένα και χρησιμοποιήστε το Διαγράφω κουμπί στο πληκτρολόγιό σας ή την αντίστοιχη επιλογή στο μενού του λογισμικού.
 6. Δώστε τα απαραίτητα δικαιώματα και ελέγξτε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα έχουν διαγραφεί πλήρως. Μετά αδειάστε το Κάδος ανακύκλωσης ή Κάδο απορριμμάτων στον υπολογιστή σου.

Πώς να επαναφέρετε μια κάρτα SIM στο iPhone

Σε αντίθεση με άλλα τηλέφωνα, το iPhone δεν αποθηκεύει δεδομένα σε κάρτα SIM. Επομένως, εάν πρέπει να σκουπίσετε τα δεδομένα σας από το τηλέφωνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων όπως θα κάνατε στο Android.

Τα βήματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση του iOS που διαθέτετε. Τα παρακάτω βήματα ισχύουν για ορισμένες εκδόσεις iOS, αλλά θα πρέπει να εξερευνήσετε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις της συσκευής σας για επιβεβαίωση.

Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε τα δεδομένα σας στο iOS:

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Γενικός.
 1. Βρείτε και επιλέξτε Μεταφορά ή επαναφορά iPhone.
 1. Επιλέγω Διαγράψτε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις.
 1. Στη συνέχεια επιλέξτε Διαγραφή iPhone. Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για επιβεβαίωση.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να αφαιρέσετε όλα τα δεδομένα από το iPhone σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους για να διαγράψετε τα προσωπικά σας στοιχεία από το iPhone σας, όπως π.χ Dr.Fone ή iMyPhone.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλημάτων μιας ελαττωματικής κάρτας SIM

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πραγματοποίηση μιας κλήσης ή λαμβάνετε ένα μήνυμα σφάλματος στο τηλέφωνό σας που λέει ότι η κάρτα SIM δεν λειτουργεί, υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος. Ενώ η επαναφορά της SIM μπορεί να λύσει τα προβλήματα, το σφάλμα μπορεί να μην σχετίζεται με την κάρτα SIM. Για παράδειγμα, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στις ρυθμίσεις του παρόχου σας.

Προτού επαναφέρετε την κάρτα SIM σας, συνιστούμε να εκτελέσετε τα ακόλουθα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να δείτε εάν διορθώνουν το πρόβλημα.

 • Εναλλαγή Λειτουργίας αεροπλάνου. Εάν αντιμετωπίσετε σφάλματα κάρτας SIM, δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την ξανά. Αυτό το απλό τέχνασμα μπορεί να επιλύσει ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με το λογισμικό.
 • Ενημέρωση ρυθμίσεων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Ελέγξτε για ενημερώσεις εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στο iPhone σας κάτω από Γενικός και Σχετικά με. Για Android, αναζητήστε τις Ρυθμίσεις εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και πατήστε Ανανέωση προφίλ εάν είναι διαθέσιμο.
 • Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου. Ως έσχατη λύση, επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου του τηλεφώνου σας ή επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις, αλλά να γνωρίζετε ότι θα επαναφέρει επίσης τις ζεύξεις Bluetooth και τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi.
 • Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας. Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας για να διορθώσετε προσωρινές δυσλειτουργίες. Απενεργοποιήστε το iPhone σας και περιμένετε ένα λεπτό πριν το ενεργοποιήσετε ξανά. Στο Android, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε το Εικονίδιο τροφοδοσίας.
 • Καθαρίστε την κάρτα SIM σας. Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα είναι καθαρή και οι επαφές της κάρτας SIM είναι καθαρές. Σκουπίστε απαλά την κάρτα με ένα πανί από μικροΐνες και χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα. Φροντίστε να διατηρείτε την κάρτα SIM στεγνή.
 • Αφαιρέστε και επανεγκαταστήστε την κάρτα SIM. Εάν το πρόβλημα παραμένει, επαναφέρετε την κάρτα SIM. Κλείστε το τηλέφωνό σας. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αφαίρεσης κάρτας SIM ή έναν συνδετήρα για να βγείτε έξω το συρτάρι της κάρτας SIM, να αφαιρέσετε την κάρτα και, στη συνέχεια, να την επανατοποθετήσετε προσεκτικά στην υποδοχή κάρτας SIM. Στη συνέχεια, ανοίξτε το πίσω κάλυμμα εάν χρειάζεται και ενεργοποιήστε το τηλέφωνο.
 • Δοκιμάστε την κάρτα SIM σε άλλη συσκευή. Δοκιμάστε την κάρτα SIM σε άλλη συμβατή συσκευή για να δείτε αν λειτουργεί. Εάν συμβαίνει, το πρόβλημα μπορεί να είναι στο τηλέφωνό σας, όχι στην κάρτα SIM.

Επαναφέρετε την κάρτα SIM για μια νέα αρχή

Η επαναφορά της κάρτας SIM σε Android και iPhone είναι ζωτικής σημασίας για την επίλυση προβλημάτων και τη διατήρηση μιας ομαλής εμπειρίας κινητής τηλεφωνίας. Είτε επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου, είτε κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων είτε χρησιμοποιείτε άλλες μεθόδους, ακολουθήστε τα βήματα προσεκτικά για να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων.

Θυμηθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν από οποιαδήποτε επαναφορά και εξετάστε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών σας εάν αντιμετωπίζετε επίμονα προβλήματα. Κάνοντας αυτές τις ενέργειες, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με την κάρτα SIM.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Μη έγκυρη κάρτα SIM

Κάρτα SIM έναντι κάρτας SD: Ποια είναι η διαφορά;

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν είναι διαθέσιμο για φωνητικές κλήσεις».

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *