Πώς να επαναφέρετε την κάρτα γραφικών στα Windows 11 (4 Μέθοδοι)

Δεν έχει σημασία πόσο ισχυρό είναι το gaming PC σας. εάν χρησιμοποιείτε Windows, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε προβλήματα. Το λειτουργικό σύστημα Windows έχει περισσότερα σφάλματα από το macOS ή το Linux, που είναι ο μόνος λόγος που λαμβάνει συχνές ενημερώσεις.

Κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών στον υπολογιστή παιχνιδιών σας, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως πτώση καρέ, παιχνίδια που αργούν να ξεκινήσουν και υπολογιστής που εμφανίζει BSOD κατά την έναρξη των παιχνιδιών. Ορισμένοι χρήστες έχουν επίσης αναφέρει ότι η οθόνη μπαίνει σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας ενώ παίζουν παιχνίδια.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών στον υπολογιστή σας με Windows 11, μπορείτε να κάνετε αρκετά πράγματα για να διορθώσετε τα προβλήματά σας. Ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε προβλήματα που σχετίζονται με τα παιχνίδια στα Windows 11 είναι να επαναφέρετε την κάρτα γραφικών.

Επαναφορά κάρτας γραφικών στα Windows 11

Επειδή ήταν η κάρτα γραφικών που ήταν υπεύθυνη για την αναπαραγωγή παιχνιδιών, μπορείτε να προσπαθήσετε να την επαναφέρετε. Η επαναφορά της κάρτας γραφικών θα αποκλείσει λανθασμένες ρυθμίσεις και σφάλματα. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές απλές μεθόδους για την επαναφορά των καρτών γραφικών στα Windows 11 . Ας αρχίσουμε.

1) Επανεκκινήστε μόνο την GPU

Εάν η συσκευή σας καθυστερεί κατά την εκκίνηση ενός παιχνιδιού, μπορείτε να επανεκκινήσετε τη μονάδα GPU αντί να επανεκκινήσετε ολόκληρη τη συσκευή σας Windows.

Είναι πολύ εύκολο να επανεκκινήσετε την κάρτα γραφικών στα Windows 11, καθώς είναι διαθέσιμη μια συντόμευση πληκτρολογίου.

Για να επανεκκινήσετε την κάρτα γραφικών στα Windows, πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο Windows + CTRL + SHIFT + B μαζί. Καθώς πατάτε το συνδυασμό πλήκτρων, η οθόνη σας θα γίνει μαύρη.

Μην ανησυχείτε, καθώς αυτό είναι μέρος της διαδικασίας. Η εμπειρία σας στα Windows θα ανακτηθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεκκίνησης.

2) Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε την κάρτα γραφικών στη Διαχείριση συσκευών

Μια άλλη καλύτερη μέθοδος επανεκκίνησης της κάρτας γραφικών στα Windows 11 είναι η Διαχείριση Συσκευών. Στη Διαχείριση Συσκευών, πρέπει να κάνετε μερικές αλλαγές για να επανεκκινήσετε την κάρτα γραφικών. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Device Manager. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Διαχείριση Συσκευών από τη λίστα.

2. Στη Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε τους Προσαρμογείς οθόνης .

3. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στην κάρτα γραφικών σας και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής .

4. Αυτό θα απεγκαταστήσει το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών. Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Αυτό είναι! Κατά την επανεκκίνηση, τα Windows 11 θα εγκαταστήσουν ξανά αυτόματα την κάρτα γραφικών. Αυτή είναι η ευκολότερη μέθοδος επαναφοράς της κάρτας γραφικών στα Windows 11.

3) Επαναφορά της κάρτας γραφικών από το BIOS

Η επαναφορά της κάρτας γραφικών είναι δυνατή από το BIOS, αλλά τα βήματα θα είναι λίγο περίπλοκα. Ακολουθούν μερικά απλά βήματα για να επαναφέρετε την κάρτα γραφικών από το BIOS.

1. Αρχικά, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και μπείτε στο BIOS. Πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο F10 για να μπείτε στη ρύθμιση του BIOS. Ίσως χρειαστεί να πατήσετε F8, ESC ή DEL σε ορισμένες μητρικές.

2. Στις ρυθμίσεις του BIOS, βρείτε και επιλέξτε τις Προηγμένες λειτουργίες του σετ Chipset .

3. Στις επόμενες επιλογές, επιλέξτε « Βίντεο BIOS Cacheable ».

4. Τώρα χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα + και – για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του BIOS.

5. Στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο F10 στο πληκτρολόγιό σας. Θα δείτε μια προτροπή επιβεβαίωσης. κάντε κλικ στο κουμπί Ναι .

Αυτό είναι! Αυτό πιθανώς θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών. Τα βήματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη μητρική πλακέτα που χρησιμοποιείτε.

4) Ενημερώστε την κάρτα γραφικών σας

Λοιπόν, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με τις κάρτες γραφικών ενώ παίζετε παιχνίδια, η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης γραφικών είναι μια καλή ιδέα. Ίσως αντιμετωπίζετε προβλήματα λόγω ξεπερασμένων προγραμμάτων οδήγησης κάρτας γραφικών. Η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης γραφικών δεν θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις γραφικών, αλλά θα διορθώσει πολλά προβλήματα.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Device Manager .

2. Στη Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε τους Προσαρμογείς οθόνης .

3. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στην κάρτα γραφικών σας και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης .

4. Στο επόμενο παράθυρο, επιλέξτε Αυτόματη αναζήτηση για τα προγράμματα οδήγησης .

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης της κάρτας γραφικών στον υπολογιστή με Windows 11.

Έτσι, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να επαναφέρετε τις κάρτες γραφικών στα Windows 11. Εάν γνωρίζετε άλλους τρόπους επαναφοράς της κάρτας γραφικών, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5252

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *