Πώς να επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις

Παρόλο που το Google Chrome είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού για υπολογιστές, δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Όχι μόνο το Chrome, αλλά ακόμη και τα προγράμματα περιήγησης ιστού όπως το Firefox, το Opera, το Edge κ.λπ., έχουν σφάλματα και δυσλειτουργίες που ενδέχεται να εμποδίσουν τους χρήστες να περιηγηθούν στον ιστό.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Mozilla Firefox. Ο Firefox είναι διαθέσιμος για υπολογιστές και κινητά και είναι πλούσιος σε δυνατότητες. Είναι πολύ παρόμοιο με το Google Chrome και το Microsoft Edge όσον αφορά τις δυνατότητες και τη συμβατότητα, αλλά ο Firefox δεν βασίζεται στο Chromium.

Ο Firefox λειτουργεί με μια μηχανή προγράμματος περιήγησης Quantum που φορτώνει ιστοσελίδες πιο γρήγορα και χρησιμοποιεί 30% λιγότερη μνήμη από το Google Chrome. Ενώ ο Firefox είναι βελτιστοποιημένος για σταθερότητα και καλύτερη απόδοση, οι χρήστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ορισμένες φορές προβλήματα κατά τη χρήση του προγράμματος περιήγησης ιστού στον υπολογιστή τους.

Πολλοί χρήστες του Firefox μας έστειλαν πρόσφατα μήνυμα ρωτώντας γιατί το Mozilla Firefox δεν λειτουργεί ομαλά στους υπολογιστές τους. Λίγοι έχουν επίσης ισχυριστεί ότι το πρόγραμμα περιήγησης Firefox διακόπτεται κατά την αναπαραγωγή βίντεο . Έτσι, εάν το πρόγραμμα περιήγησης Firefox σας προβληματίζει, μπορεί να βρείτε αυτόν τον οδηγό αρκετά χρήσιμο.

Οι καλύτεροι τρόποι για την αντιμετώπιση προβλημάτων του Firefox

Ο Mozilla Firefox σάς επιτρέπει να επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης και τις προτιμήσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη διόρθωση προβλημάτων. Μπορείτε να επαναφέρετε τον Firefox εάν το πρόγραμμα περιήγησης δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Ωστόσο, πριν επαναφέρετε τον Firefox, ας μάθουμε μερικά πράγματα.

Τι συμβαίνει όταν επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox;

Όταν επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox, όλες οι ρυθμίσεις του χρήστη επανήλθαν στην αρχική τους κατάσταση. Θα σας κοστίσει επίσης κάποια απώλεια δεδομένων, όπως όλες οι επεκτάσεις και τα στοιχεία προσαρμογής όπως τα θέματα.

Ωστόσο, η ανανέωση του προγράμματος περιήγησης Firefox δεν θα διαγράψει τις βασικές πληροφορίες σας, όπως σελιδοδείκτες, κωδικούς πρόσβασης, Cookies, ιστορικό περιήγησης και λήψης, πληροφορίες αυτόματης συμπλήρωσης φόρμας ιστού και Προσωπικό Λεξικό.

Σύμφωνα με το Mozilla, όταν ανανεώνετε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox, αυτά τα στοιχεία και οι ρυθμίσεις θα αφαιρεθούν:

Επεκτάσεις και θέματα
Δικαιώματα ιστότοπου
Τροποποιημένες προτιμήσεις
Προστέθηκαν μηχανές αναζήτησης
Αποθήκευση DOM
Πιστοποιητικό ασφαλείας και ρυθμίσεις συσκευής
Λήψη ενεργειών
Προσαρμογές γραμμής εργαλείων
Στυλ χρήστη (υποφάκελος chrome που περιέχει αρχεία userChrome και/ή userContent CSS, εάν έχουν δημιουργηθεί προηγουμένως.)

Πώς να επαναφέρω το πρόγραμμα περιήγησης Firefox;

Είναι εύκολο να επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Firefox σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε αναφέρει παρακάτω. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τον Firefox στα Windows .

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Firefox. Στη συνέχεια, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

2. Όταν ανοίξει το πρόγραμμα περιήγησης Firefox, κάντε κλικ στο μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία.

3. Από τη λίστα επιλογών που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο Help .

4. Στο μενού Βοήθεια, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερες πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων .

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ανανέωση Firefox .

6. Στη γραμμή εντολών επιβεβαίωσης, κάντε ξανά κλικ στο Refresh Firefox .

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επαναφέρετε τον Firefox στην προεπιλεγμένη του κατάσταση.

Διάγνωση προβλημάτων Firefox με τη λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων

Εάν δεν γνωρίζετε, το πρόγραμμα περιήγησης Firefox διαθέτει επίσης μια λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων που εκτελεί το πρόγραμμα περιήγησης με ορισμένες δυνατότητες και την προσαρμογή απενεργοποιημένες. Εάν το πρόβλημα δεν παρουσιαστεί στη λειτουργία Αντιμετώπισης προβλημάτων, η αιτία του προβλήματος είναι ένα από τα απενεργοποιημένα στοιχεία. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Αντιμετώπισης προβλημάτων.

1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μενού Hamburger στην επάνω δεξιά γωνία.

2. Από τη λίστα επιλογών που εμφανίζεται, επιλέξτε Βοήθεια .

3. Στο μενού Βοήθεια, κάντε κλικ στη λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων .

4. Στο μήνυμα επιβεβαίωσης επανεκκίνησης του Firefox σε λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση .

Αυτό είναι! Τώρα ο Firefox θα ξεκινήσει σε λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων. Για έξοδο από τη λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων, κάντε κλικ στο Μενού Firefox και επιλέξτε Έξοδος. Διαφορετικά, μπορείτε να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox για να τερματίσετε τη λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Ακριβώς όπως ο Firefox, το Google Chrome και κάθε άλλο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σάς επιτρέπουν να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις και τις προτιμήσεις του χρήστη. Ωστόσο, η λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων του Firefox αποτελεί εξαίρεση, καθώς σας επιτρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα του προγράμματος περιήγησης χωρίς να χρειάζεται να κάνετε επαναφορά.

Με αυτόν τον τρόπο, η λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων του Firefox είναι πολύ χρήσιμη και θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε πριν δοκιμάσετε τη λειτουργία ανανέωσης. Εάν η λειτουργία αντιμετώπισης προβλημάτων διορθώσει το πρόβλημα του προγράμματος περιήγησης, δεν έχει νόημα να επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού στην προεπιλεγμένη κατάσταση.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με τον τρόπο επαναφοράς του προγράμματος περιήγησης Firefox στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, φροντίστε να το μοιραστείτε και με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να ελέγξετε την έκδοση του Firefox

Πώς να αποκτήσετε το Mozilla Firefox στο Firestick

Πώς να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του Mozilla Firefox

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *