Πώς να φτιάξετε μαγνητική γλίτσα

Διασκεδαστική συνταγή για slime και ένα επιστημονικό πείραμα συγχωνευμένα (ή στριμωγμένα) σε ένα

Η γλίτσα είναι ήδη μια συναρπαστική ουσία. Ως μη νευτώνειο ρευστό, η συνοχή του αλλάζει συνεχώς – που σημαίνει ότι μπορεί να είναι υγρό ή στερεό. Γνωρίζατε όμως ότι η λάσπη μπορεί να είναι και μαγνητική; Με λίγα μόνο οικιακά συστατικά, όπως η κόλλα Elmer’s και η μαγειρική σόδα, μπορείτε να μετατρέψετε τη γλίτσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι σε ένα επιστημονικό θαύμα. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας μαγνητικό slime!

Υπερθερμαίνεται το PS5 σας;

Συστατικά

της κόλλας του Έλμερ
από νερό
½ κουταλάκι του γλυκού (2 γραμμάρια) μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας (78 γραμμάρια) σκόνη οξειδίου του σιδήρου
διαλύματος φακών επαφής (ή άλλου διαλύματος που περιέχει βορικό οξύ και βορικό νάτριο)
μαγνήτης νεοδυμίου

Βήματα

Δημιουργώντας τη μαγνητική σας γλίτσα

Εργαστείτε σε μια καλυμμένη επιφάνεια σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Η δημιουργία μαγνητικής γλίτσας είναι μια διασκεδαστική, αλλά ακατάστατη διαδικασία. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε χειροτεχνία σε ένα επίπεδο, καλυμμένο τραπέζι σε ένα δωμάτιο με ανοιχτό παράθυρο ή αεραγωγό για να αποφύγετε την εισπνοή της σκόνης οξειδίου του σιδήρου ή του βόρακα από το βορικό σας διάλυμα.

Έχετε έτοιμα γάντια αν δεν θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας.

Ανακατεύουμε το νερό και κολλάμε σε ένα μπολ. Στον κάδο του μίξερ, προσθέστε ½ φλιτζάνι νερό και ½ φλιτζάνι κόλλα. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά το διάλυμα.

Προαιρετικά: Εάν θέλετε η μαγνητική λάσπη σας να έχει ένα συγκεκριμένο χρώμα, προσθέστε μια σταγόνα από τη συγκεκριμένη βαφή τροφίμων στο μείγμα.

Προσθέστε τη μαγειρική σόδα. Προσθέστε το ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σας στην αραιωμένη κόλλα σας και ανακατέψτε το διάλυμα εντελώς.

Προσθέστε το διάλυμα επαφής σας λίγο-λίγο μέχρι να ξεφλουδίσει το μείγμα. Σιγά σιγά, προσθέστε το διάλυμα των φακών επαφής σας λίγο-λίγο. Ξεκινήστε με ½ κουταλιά της σούπας και ανακατέψτε. Συνεχίζουμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί και να ξεκολλήσει από το μπολ.

Εάν δεν έχετε διάλυμα φακών επαφής, άλλα διαλύματα που περιέχουν τις απαραίτητες ενώσεις βορικό οξύ και βορικό νάτριο είναι τα απορρυπαντικά ρούχων, τα οικιακά καθαριστικά και το υγρό άμυλο.
Εάν χρησιμοποιείτε αντ ‘αυτού ένα διάλυμα οικιακού καθαρισμού, μείνετε μακριά ενώ ρίχνετε για να αποφύγετε την κατάποση τυχόν αναθυμιάσεων.

Ζυμώστε τη γλίτσα σας. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να σφίξετε, να σφίξετε και να εξομαλύνετε τη γλίτσα σας αρκετές φορές. Πολύ σύντομα, θα πρέπει να έχετε μια γλίτσα σαν στόκος

Αν η λάσπη φαίνεται να κολλάει στην αρχή, συνεχίστε να ζυμώνετε. Πρέπει να πήζει όσο περνάει ο καιρός.
Φορέστε γάντια για αυτό το μέρος εάν δεν θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας.

Προσθέστε τη σκόνη σιδήρου σας. Προσθέστε αργά την κουταλιά της σούπας σκόνη οξειδίου του σιδήρου στη λάσπη.

Σταθείτε μακριά για να αποφύγετε την κατάποση σκόνης σιδήρου.
Μπορείτε να αγοράσετε σκόνη οξειδίου του σιδήρου (ή γεμίσματα σιδήρου) σε ένα κοντινό κατάστημα χειροτεχνίας, στο Walmart ή στο διαδίκτυο, εάν δεν θέλετε να βγείτε έξω!

Ζυμώστε τη σκόνη σιδήρου στη λάσπη. Μόλις προσθέσετε τις σιδερένιες γέμισές σας, ζυμώστε τη λάσπη μέχρι να αναμειχθεί πλήρως η σκόνη και να είναι όλα ένα χρώμα.

Περίπου αυτή τη στιγμή, η λάσπη πρέπει να αρχίσει να λεία και να στεγνώνει. Χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα εάν χρειάζεται για να βοηθήσετε σε αυτή τη διαδικασία.
Εάν μια κουταλιά της σούπας δεν είναι αρκετή σε σκόνη οξειδίου του σιδήρου, μη διστάσετε να προσθέσετε έως και δύο.

Παίζοντας με το Magnetic Slime σας

Παρατηρήστε τον μαγνητισμό της λάσπης! Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε πλήρως λειτουργική μαγνητική λάσπη. Τοποθετήστε τον μαγνήτη νεοδυμίου κοντά στο στόκο και παρακολουθήστε την έλξη τους!

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μαγνήτες νεοδυμίου για αυτή τη διαδικασία. Οι μαγνήτες νεοδυμίου είναι μια μορφή μαγνητών σπάνιων γαιών με εξαιρετικά ισχυρή μαγνητική έλξη και το βόριο ως βασικό στοιχείο, καθιστώντας τους εξαιρετικά αντιδραστικούς στον βόρακα στη λάσπη.
Αποφύγετε να χτυπάτε τους μαγνήτες μεταξύ τους για να μην τραυματιστούν τα δάχτυλά σας.
Κρατήστε τη γλίτσα και τον μαγνήτη σας μακριά από κινητά τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες και άλλες συσκευές με μαγνητικούς αισθητήρες που μπορούν να αφαιρεθούν.
Μπορείτε να βρείτε μαγνήτες νεοδυμίου στο διαδίκτυο ή στο τοπικό σας κατάστημα υλικού.
Για διασκέδαση, τοποθετήστε τον μαγνήτη σας πάνω από τη γλίτσα και δείτε τη γλίτσα να την καταπίνει ολόκληρη!

Δημιουργήστε γραμμές μαγνητικού πεδίου στο slime σας. Για να παρατηρήσετε πλήρως την επιστημονική του αξία, ισιώστε τη γλίτσα σας σε ένα μικρό ορθογώνιο και καλύψτε την με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε τον μαγνήτη σας πάνω από τη γλίτσα για δύο λεπτά και μετά δείξτε τον στο φως. Δείτε τα σημάδια!

Αυτές οι γραμμές πεδίου είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της μαγνητικής δύναμης της λάσπης σας.

Καθαρίστε τα υλικά σας. Όταν τελειώσετε, καθαρίστε το μπολ, τη σπάτουλα και τα υλικά ανάμειξης για να αποφύγετε να κολλήσουν πάνω τους η κόλλα και η μαγειρική σόδα ή, ακόμη χειρότερα, τα γεμίσματα σιδήρου να προκαλέσουν ζημιά.

Προσοχή στη σκουριά! Λόγω των μεταλλικών ιδιοτήτων του, το slime σας έχει μικρή διάρκεια ζωής. Σε περίπου 48 ώρες, θα μετατραπεί σε καφέ χελώνα. Μην μολύνετε τα δοχεία σας επιχειρώντας να τα αποθηκεύσετε. Εκτιμήστε την ημέρα της διασκέδασης σας και, στη συνέχεια, απορρίψτε την αμέσως.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

Μεζούρα
Μεζούρες
Μπολ ανάμειξης
Σπαθί
Σαπούνι
Χαρτοπετσέτες
Πλαστικό περιτύλιγμα
Χρώματα τροφίμων (προαιρετικά)
Γάντια (προαιρετικά)

βιβλιογραφικές αναφορές

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *