Android

Κορυφαίοι 9 τρόποι για να διορθώσετε προβλήματα μαύρης οθόνης σε τηλέφωνα Android

 

Χωρίς προειδοποίηση, η οθόνη του τηλεφώνου σας Android γίνεται μαύρη. Δεν υπάρχει οθόνη κλειδώματος, δεν ανταποκρίνεται στο άγγιγμά σας και ακόμη και η σύνδεση του φορτιστή δεν φαίνεται να το αναζωογονεί!

Αντιμετωπίσατε το τρομερό πρόβλημα Android Black Screen of Death. Προτού αγοράσετε ένα Apple iPhone, ας δούμε αν δεν μπορούμε να φέρουμε το τηλέφωνό σας πίσω από τους νεκρούς.

 

Τι είναι η Μαύρη οθόνη του Θανάτου Android;

Η “μαύρη οθόνη του θανάτου” (BSoD) είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σοβαρό πρόβλημα σε μια συσκευή Android που κάνει την οθόνη να μαυρίζει και να μην ανταποκρίνεται. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως προβλήματα τροφοδοσίας ή μπαταρίας, σφάλματα λογισμικού, δυσλειτουργίες υλικού ή διενέξεις με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Ο όρος «μαύρη οθόνη του θανάτου» είναι παρόμοιος με τον όρο «μπλε οθόνη του θανάτου” (γνωστό και ως BSoD) σε υπολογιστές με Windows, το οποίο υποδηλώνει σοβαρό σφάλμα συστήματος.

Στην περίπτωση της «μαύρης οθόνης θανάτου» σε συσκευές Android, η συσκευή ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται σε καμία είσοδο, συμπεριλαμβανομένων του κουμπιού λειτουργίας, της οθόνης αφής, του κουμπιού έντασης ήχου ή άλλων κουμπιών. Η συσκευή ενδέχεται επίσης να μην ενεργοποιηθεί ή επανεκκινηθεί ή να μην δείχνει σημάδια ζωής. Αυτό μπορεί να είναι ένα απογοητευτικό πρόβλημα. Μερικές φορές, η συσκευή μπορεί να χρειαστεί να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί!

Θα καλύψουμε μερικές από τις πιο κοινές αιτίες και τις πιθανές διορθώσεις τους παρακάτω, αλλά ας μην το ζαχαρώσουμε. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να μην υπάρχει τρόπος για τους χρήστες Android να διορθώσουν το πρόβλημα της μαύρης οθόνης χωρίς επαγγελματική επισκευή.

Πώς να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη των Windows 10 με δρομέα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Έχει σπάσει η οθόνη σας;

Μπορεί να είναι σπασμένη η οθόνη LCD ή OLED, όχι το τηλέφωνο. Εάν η οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου μαυρίζει κατά διαστήματα ή εξακολουθείτε να ακούτε τους ήχους του συστήματος παρά το ότι η οθόνη μαυρίζει, αυτή μπορεί να είναι η πιο πιθανή εξήγηση. Καλύτερα να το πάτε σε ένα συνεργείο για δοκιμή.

2. Διορθώστε την μπαταρία του τηλεφώνου σας

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που ένα τηλέφωνο Android δεν δείχνει τίποτα άλλο εκτός από μια μαύρη οθόνη είναι ότι δεν υπάρχει ρεύμα στην οθόνη ή στο τηλέφωνο. Ο πιο πιθανός λόγος είναι ότι το τηλέφωνο πρέπει να φορτιστεί.

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά ορισμένα τηλέφωνα δεν θα δείχνουν καμία ζωή μέχρι να φορτιστούν για αρκετό καιρό. Εάν η μπαταρία έχει εξαντληθεί πολύ και δεν έχει φορτιστεί για λίγο, μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να δημιουργηθεί αρκετή τάση για την εκκίνηση του τηλεφώνου. Επομένως, εάν συνδέσετε τον φορτιστή σας και δεν δείτε αμέσως να συμβαίνει τίποτα, αφήστε τον συνδεδεμένο για τουλάχιστον μισή ώρα και δείτε αν τελικά θα εμφανιστεί η ένδειξη φόρτισης.

Το καλώδιο φόρτισης και ο προσαρμογέας σας μπορεί να είναι ελαττωματικά. Επομένως, δοκιμάστε και τα δύο με άλλη συσκευή ή χρησιμοποιήστε ένα εναλλακτικό καλώδιο USB και προσαρμογέα με το τηλέφωνό σας για να εξαλείψετε αυτήν την πιθανότητα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη θύρα φόρτισης του τηλεφώνου. Μπορεί να είναι ελαττωματικό ή μπορεί να χρειαστεί καθαρίστε το λιμάνι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πιθανό η μπαταρία να είναι ελαττωματική ή να έχει σπάσει το κύκλωμα διαχείρισης ενέργειας του τηλεφώνου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εκτός εάν το τηλέφωνό σας διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία, θα πρέπει να πάτε το τηλέφωνο σε έναν επαγγελματία για αξιολόγηση.

3. Εκτελέστε έλεγχο κακόβουλου λογισμικού

Η εκτέλεση ενός ελέγχου κακόβουλου λογισμικού μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει με το ζήτημα της μαύρης οθόνης του θανάτου σε μια συσκευή Android. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα σε μια συσκευή, συμπεριλαμβανομένου του μαύρου χρώματος της οθόνης και της μη απόκρισης της συσκευής. Κάποιο κακόβουλο λογισμικό μπορεί επίσης να εμποδίσει τη σωστή εκκίνηση της συσκευής ή να προκαλέσει σφάλμα ή πάγωμα της συσκευής.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ελέγξτε για κακόβουλο λογισμικό σε συσκευή Android, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εφαρμογών ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για τον εντοπισμό και την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού. Μπορείτε να κάνετε λήψη αυτών των εφαρμογών από το Google Play store για να τις σαρώσετε και να τις αφαιρέσετε.

4. Ενημερώστε το Android και τις εφαρμογές σας

Είτε πρόκειται για νέες εφαρμογές είτε για παλιά σφάλματα, το λειτουργικό σύστημα Android μπορεί να είναι η ρίζα του προβλήματος της μαύρης οθόνης σας. Ελέγξτε λοιπόν για το τελευταία έκδοση υλικολογισμικού του Android και εγκαταστήστε το. Ανάλογα με το μοντέλο και την ηλικία του τηλεφώνου σας, η πιο πρόσφατη έκδοση του Android που υποστηρίζει ενδέχεται να μην είναι η πιο πρόσφατη έκδοση.

Σε αντίθεση με το iOS, οι περισσότεροι κατασκευαστές τηλεφώνων Android δεν υποστηρίζουν ενημερώσεις λογισμικού για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και τα τελευταία τηλέφωνα Samsung έχουν μεγαλύτερη δέσμευση για ενημέρωση και οι άλλοι κατασκευαστές τηλεφώνων ακολουθούν το παράδειγμά τους.

5. Ενημερώστε ή απεγκαταστήστε Buggy ή Μη συμβατές εφαρμογές

Μερικές φορές, τα σφάλματα που προκαλούν τη μαύρη οθόνη μπορούν να διορθωθούν με ενημέρωση της εφαρμογής στην πιο πρόσφατη έκδοση. Πολλοί προγραμματιστές εκδίδουν ενημερώσεις για να διορθώσουν σφάλματα και να βελτιώσουν την απόδοση των εφαρμογών τους. Η ενημέρωση των εφαρμογών μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση των σφαλμάτων και να αποτρέψει την εμφάνιση της μαύρης οθόνης.

Εάν η μαύρη οθόνη αρχίσει να εμφανίζεται μετά την εγκατάσταση μιας νέας εφαρμογής, δοκιμάστε να την απεγκαταστήσετε για να δείτε αν λύσει το πρόβλημα. Μερικές φορές, μια νέα εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει διενέξεις με το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου ή άλλες εφαρμογές, οδηγώντας σε μαύρη οθόνη.

Μερικές φορές η απεγκατάσταση και η επανεγκατάσταση της εφαρμογής μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Η επανεγκατάσταση της εφαρμογής μπορεί να βοηθήσει στην επιδιόρθωση τυχόν σφαλμάτων που μπορεί να έχει προκαλέσει μια ελαττωματική εγκατάσταση ή ενημέρωση.

6. Χρησιμοποιήστε την ασφαλή λειτουργία

Μπορείτε να αναγνωρίσετε την προβληματική εφαρμογή εκκινώντας τη συσκευή σε ασφαλή λειτουργία. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο χωρίς να εκτελείτε εφαρμογές τρίτων. Εάν η μαύρη οθόνη δεν εμφανίζεται σε ασφαλή λειτουργία, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι μια εφαρμογή τρίτου μέρους προκαλεί το πρόβλημα και, στη συνέχεια, μπορείτε να αναγνωρίσετε την εφαρμογή ενεργοποιώντας τις εφαρμογές μία προς μία.

Η ασφαλής λειτουργία είναι μια διαγνωστική λειτουργία σε συσκευές Android που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στη συσκευή μόνο με το αρχικό λογισμικό και τα προγράμματα οδήγησης που συνοδεύουν τη συσκευή.

Δείτε πώς μπορείτε να εκκινήσετε τη συσκευή σας σε ασφαλή λειτουργία:

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης στη συσκευή σας μέχρι να εμφανιστεί το μενού απενεργοποίησης. Εναλλακτικά, σύρετε τη σκιά της εφαρμογής προς τα κάτω και πατήστε το κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης εικονίδιο σε ορισμένα τηλέφωνα, όπως τα τηλέφωνα Samsung Galaxy.

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Απενεργοποίηση επιλογή.

Εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου που σας ρωτά εάν θέλετε να κάνετε επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία.

Επιλέγω Εντάξει για επιβεβαίωση και επανεκκίνηση της συσκευής σας σε ασφαλή λειτουργία.

Μόλις η συσκευή σας βρίσκεται σε ασφαλή λειτουργία, το εικονίδιο ασφαλούς λειτουργίας θα εμφανιστεί στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας ως συνήθως, με μόνο το αρχικό λογισμικό και τα προγράμματα οδήγησης σε λειτουργία. Πρώτα, δοκιμάστε να δείτε εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει σε ασφαλή λειτουργία. Εάν δεν το κάνει, πιθανότατα το προκαλεί μια εφαρμογή τρίτου μέρους. Για έξοδο από την ασφαλή λειτουργία, απλώς επανεκκινήστε ξανά τη συσκευή σας.

7. Καταργήστε τα προσαρμοσμένα Rom και πυρήνες

Οι προσαρμοσμένες ROM και οι πυρήνες μπορούν να προκαλέσουν τη μαύρη οθόνη θανάτου (και πολλές άλλες δυσλειτουργίες) επειδή μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα συμβατότητας με το υλικό ή το λογισμικό της συσκευής.

Οι προσαρμοσμένες ROM είναι τροποποιημένες εκδόσεις του επίσημου λειτουργικού συστήματος της συσκευής. Αυτές οι ROM μπορούν να περιλαμβάνουν πρόσθετες δυνατότητες ή τροποποιήσεις στο αρχικό λογισμικό. Εάν η προσαρμοσμένη ROM δεν είναι συμβατή με το υλικό ή το λογισμικό της συσκευής, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με ένα BSOD.

Ένας πυρήνας είναι ο πυρήνας ενός λειτουργικού συστήματος που ελέγχει την επικοινωνία μεταξύ του υλικού και του λογισμικού. Οι προσαρμοσμένοι πυρήνες μπορούν επίσης να εισάγουν ζητήματα συμβατότητας με το υλικό ή το λογισμικό της συσκευής, ειδικά εάν ο πυρήνας δεν είναι συμβατός με την τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Εάν η προσαρμοσμένη ROM ή ο πυρήνας δεν έχει εγκατασταθεί σωστά στη συσκευή, μπορεί να προκαλέσει μαύρη οθόνη ή άλλα προβλήματα.

8. Διαγράψτε τα δεδομένα από το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης

Η διαγραφή του διαμερίσματος της προσωρινής μνήμης είναι ένα βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση διαφόρων προβλημάτων συσκευών Android. Το διαμέρισμα προσωρινής μνήμης είναι όπου η συσκευή αποθηκεύει προσωρινά αρχεία, όπως δεδομένα εφαρμογών και αρχεία συστήματος. Μερικές φορές, αυτά τα αρχεία μπορεί να καταστραφούν ή να είναι παλιά, προκαλώντας δυσλειτουργία της συσκευής.

Ακολουθούν τα βήματα για να σκουπίσετε το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης σε μια συσκευή Android:

Απενεργοποιήστε τη συσκευή.

Ακολουθήστε τη συντόμευση λειτουργίας ανάκτησης για τη συγκεκριμένη μάρκα και το μοντέλο του τηλεφώνου σας, καθώς διαφέρει μεταξύ των ακουστικών. Για παράδειγμα, σε ορισμένα μοντέλα, ίσως χρειαστεί να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί Αρχική σελίδα ως μέρος της διαδικασίας.

Περιμένετε να εμφανιστεί η οθόνη ανάκτησης συστήματος Android.

Χρησιμοποιήστε το κουμπί αύξησης ή μείωσης έντασης να τονίσω σκουπίστε το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης και πατήστε το κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης για να το επιλέξετε.

Επιβεβαιώστε την ενέργεια επισημαίνοντας Ναί και πατώντας το κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης.

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και, στη συνέχεια, επισημάνετε επανεκκινήστε το σύστημα τώρα και πατήστε το κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης για επανεκκίνηση της συσκευής.

Το σκούπισμα του διαμερίσματος της προσωρινής μνήμης μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων όπως σφάλματα εφαρμογής ή πάγωμα, αλλά δεν θα διαγράψει τυχόν προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή. Τα ακριβή βήματα μπορεί να διαφέρουν για το τηλέφωνό σας, αλλά αυτή είναι η γενική διαδικασία.

9. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής σας

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα επαναφέρει τη συσκευή στις αρχικές της ρυθμίσεις, διαγράφοντας όλα τα προσωπικά δεδομένα, τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις. Ακολουθούν τα βήματα για να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε μια συσκευή Android:

Απενεργοποιήστε τη συσκευή.

Ακολουθήστε τη συντόμευση λειτουργίας ανάκτησης για τη συγκεκριμένη μάρκα και το μοντέλο του τηλεφώνου σας, καθώς διαφέρει μεταξύ των ακουστικών. Για παράδειγμα, σε ορισμένα μοντέλα μπορεί να χρειαστεί να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί Home ως μέρος της διαδικασίας.

Πώς να ξεκινήσετε το Firefox σε ασφαλή λειτουργία [Windows, Mac](Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Περιμένετε να εμφανιστεί η οθόνη ανάκτησης συστήματος Android.

Χρησιμοποιήστε το πλήκτρα έντασης να τονίσω εργοστασιακή επανεκκίνηση και πατήστε το κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης για να το επιλέξετε.

Επιβεβαιώστε την ενέργεια επισημαίνοντας Ναί και πατώντας το κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης.

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και, στη συνέχεια, επισημάνετε επανεκκινήστε το σύστημα τώρα και πατήστε το κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης για αναγκαστική επανεκκίνηση της συσκευής.

Τα ακριβή βήματα μπορεί να διαφέρουν για το τηλέφωνό σας, αλλά αυτή είναι η γενική διαδικασία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα διαγράψει όλα τα προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή, επομένως φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων πριν προχωρήσετε για να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων. Επίσης, ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να μην αποκατασταθούν μετά την επαναφορά και ίσως χρειαστεί να τις κατεβάσετε ξανά.

Οι εργοστασιακές επαναφορές δεν διορθώνουν πάντα προβλήματα μαύρης οθόνης Android. Και επειδή αυτή είναι η έσχατη λύση, συνιστούμε να το κάνετε μόνο αφού δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο πριν στείλετε το τηλέφωνό σας για αξιολόγηση. Θα πρέπει να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πριν από αυτό ούτως ή άλλως. Μπορεί επίσης να θέλετε να δοκιμάσετε μια εφαρμογή επισκευής συστήματος Android, εάν δεν έχετε τίποτα να χάσετε. Αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και μερικά μπορεί να είναι ακόμη και κακόβουλο λογισμικό. Σκουπίστε λοιπόν το τηλέφωνό σας και αφαιρέστε πρώτα την κάρτα SD.

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη σε τηλέφωνα Samsung(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *