βάση δεδομένων Playstation 5

Πώς να φτιάξετε ξανά τη βάση δεδομένων PlayStation 5 (PS5).

Λόγω των τεράστιων βελτιώσεων στην απόδοση και τη σταθερότητα, το PlayStation 5 είναι η καλύτερη κονσόλα της Sony μέχρι σήμερα. Ωστόσο, έχει το μερίδιο των προβλημάτων. Εάν η διεπαφή χρήστη λειτουργεί υποτονικά ή το παρατηρήσετε περίεργες ιδιορρυθμίες κατά την αλληλεπίδραση με το PS5 σαςένας πιθανός λόγος είναι μια ακατάστατη, κατεστραμμένη ή κατακερματισμένη βάση δεδομένων συστήματος.

Εκεί είναι που η ανοικοδόμηση της βάσης δεδομένων στο PlayStation 5 μπορεί να κάνει τη διαφορά και αυτό το σεμινάριο θα παρέχει οδηγίες βήμα προς βήμα για να σας βοηθήσει με αυτό.

Γιατί πρέπει να ξαναφτιάξετε τη βάση δεδομένων PS5

Η βάση δεδομένων στο PS5 σας είναι όπου η κονσόλα αποθηκεύει βασικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων σχετικά με εγκατεστημένα παιχνίδια, αποθηκευμένα αρχεία παιχνιδιών και στοιχεία συλλογής πολυμέσων. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να γεμίσει με περιττά, σπασμένα και απαρχαιωμένα δεδομένα.

Ας υποθέσουμε ότι αντιμετωπίζετε πιο αργούς χρόνους φόρτωσης, σφάλματα παιχνιδιού ή άλλες απροσδόκητες συμπεριφορές—π.χ. εικονίδια παιχνιδιών και εφαρμογών παραμένουν στην Αρχική οθόνη πολύ καιρό μετά την απεγκατάστασή τους. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτά μπορεί συχνά να είναι σημάδια ότι η βάση δεδομένων χρειάζεται ανακατασκευή.

Η ανακατασκευή της βάσης δεδομένων του PS5 αναδιοργανώνει τα δεδομένα σας, καθαρίζει χαλαρά άκρα και βελτιώνει τη λειτουργία του PS5 σας, οδηγώντας σε πιο ομαλές αλληλεπιδράσεις και εμπειρίες παιχνιδιού. Μην ανησυχείτε – τίποτα δεν διαγράφεται.

Το πρόβλημα? Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως αρκετές ώρες, ανάλογα με τα δεδομένα στην κονσόλα σας. Αναμένετε ότι ο χρόνος θα αυξηθεί σημαντικά εάν να έχετε έναν NVMe SSD στο χώρο επέκτασης ή μια εξωτερική μονάδα δίσκου για αντιγραφή και μετακίνηση δεδομένων.

Λόγω της δυνητικά χρονοβόρας φύσης, είναι καλή ιδέα να ξαναχτίσετε τη βάση δεδομένων του PS5 μετά εργάζεστε σε άλλες ισχύουσες επιδιορθώσεις που σχετίζονται με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Για παράδειγμα, δοκιμάσατε να ενημερώσετε το λογισμικό συστήματος του PS5;

Πώς να φτιάξετε ξανά τη βάση δεδομένων PS5

Η ανακατασκευή της βάσης δεδομένων του PS5 είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει μετά την εκκίνηση της κονσόλας σε ασφαλή λειτουργία. Τι είναι όμως η ασφαλής λειτουργία; Είναι ένα ξεχωριστό περιβάλλον εκκίνησης όπου μπορείτε να εκτελέσετε δραστηριότητες συντήρησης και αντιμετώπισης προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανακατασκευής της βάσης δεδομένων.

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να κλείσετε εντελώς την κονσόλα—πατήστε το Κουμπί PS στον ασύρματο ελεγκτή DualSense, επιλέξτε Εξουσίακαι επιλέξτε Απενεργοποιήστε το PS5. Πρέπει επίσης να συνδέσετε τη μονάδα εκτεταμένης αποθήκευσης εάν είναι ρυθμισμένη. Επειτα:

  1. Κρατήστε πατημένο το Εξουσία το κουμπί στην κονσόλα σας εκπέμπει έναν ήχο για δεύτερη φορά—αυτό εκκινεί το PS5 σε ασφαλή λειτουργία.
  2. Συνδέστε το χειριστήριο DualSense του PS5 μέσω του καλωδίου φόρτισής του σε οποιαδήποτε θύρα USB της κονσόλας και πατήστε το Κουμπί PS—θα δείτε μια λίστα με τις επιλογές Ασφαλούς λειτουργίας στην οθόνη.
  3. Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά D-pad για πλοήγηση Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και ανανέωση της βάσης δεδομένων-τύπος Χ για να το επιλέξετε.

Σημείωση: Ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο του PS5 σας, μπορεί να δείτε την επιλογή απλά με την ένδειξη ως Ανακατασκευή βάσης δεδομένων.

  1. Θα πρέπει τώρα να δείτε δύο υποεπιλογές—Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης λογισμικού συστήματος και Ανακατασκευή βάσης δεδομένων. Σας συνιστούμε να επιλέξετε Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης λογισμικού συστήματος και διαγράψτε την προσωρινή μνήμη στο PS5 σας πριν δημιουργήσετε ξανά τη βάση δεδομένων—είναι πιο γρήγορο, καταργεί τα προσωρινά δεδομένα συστήματος και θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημά σας. Εάν το πρόβλημα παραμένει, μπείτε ξανά στην Ασφαλή λειτουργία και επιλέξτε Ανακατασκευή βάσης δεδομένων υποεπιλογή.
  1. Περιμένετε έως ότου το PS5 σας ξαναχτίσει τη βάση δεδομένων στο PS5 σας—μια ένδειξη γραμμής προόδου αποκαλύπτει τον εκτιμώμενο χρόνο που απομένει. Η κονσόλα θα πρέπει να βγει από την ασφαλή λειτουργία και να εκκινηθεί κανονικά μετά τη διαδικασία.

Προειδοποίηση: Μην αποσυνδέετε το PS5 σας από την πηγή τροφοδοσίας του κατά τη φάση ανακατασκευής της βάσης δεδομένων, καθώς αυτό μπορεί να καταστρέψει σοβαρά το λογισμικό συστήματος της κονσόλας.

Η βάση δεδομένων του PS5 σας έχει ανακατασκευαστεί

Μια υγιής βάση δεδομένων PS5 είναι ζωτικής σημασίας για μια πιο ομαλή εμπειρία με την κονσόλα και μια πλήρης ανακατασκευή μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση της.

Η διαδικασία διαρκεί λίγο για να ολοκληρωθεί, αλλά με τύχη, θα χρειαστεί να το κάνετε μόνο μερικές φορές με τα χρόνια. Εάν ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, δεν υπάρχει κακό να επαναλαμβάνετε τη δράση μία φορά κάθε λίγους μήνες ως μέτρο συντήρησης.

Απλώς θυμηθείτε—η ανακατασκευή της βάσης δεδομένων του PS5 δεν είναι η τελική λύση σε όλα τα ζητήματα. Εάν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, υπάρχουν άλλες προηγμένες τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως η επαναφορά του PS5 στις εργοστασιακές προεπιλογές.

Διαβάστε επίσης :Πώς να αποκτήσετε το YouTube TV στο PS5

PS5 Δεν συνδέεστε στο Internet;

Πώς να επαναφέρετε το PS5 στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Το PS5 κολλάει;

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *