Πώς να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας με Windows χρησιμοποιώντας CMD (γραμμή εντολών)

Πώς να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας με Windows χρησιμοποιώντας CMD (γραμμή εντολών)

Εάν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows, ίσως γνωρίζετε ότι το λειτουργικό σύστημα γεμίζει τον χώρο αποθήκευσης πολύ γρήγορα. Αυτό συμβαίνει επειδή εγκαθιστούμε πολλά προγράμματα στους υπολογιστές μας.

Το να διατηρείτε τον υπολογιστή σας απαλλαγμένο από ακαταστασία είναι ένας από τους τρόπους βελτίωσης της απόδοσης και της σταθερότητας. Καθαρίζοντας απλώς τα ανεπιθύμητα αρχεία, μπορείτε να ελευθερώσετε τόνους χώρου στο δίσκο.

Τα Windows 10 & 11 προσφέρουν επίσης πολλά ενσωματωμένα βοηθητικά προγράμματα καθαρισμού ανεπιθύμητης αλληλογραφίας συστήματος για την απελευθέρωση χώρου αποθήκευσης. Αν και είναι αρκετά εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία, δεν θα ήταν ευκολότερο να αποκτήσετε πρόσβαση στα κρυφά εργαλεία μέσω CMD;

Πώς να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας με Windows χρησιμοποιώντας CMD (γραμμή εντολών)

Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μερικές από τις καλύτερες μεθόδους καθαρίστε τον υπολογιστή με Windows μέσω της γραμμής εντολών. Οι μέθοδοι που κοινοποιούνται παρακάτω είναι πολύ εύκολο να ακολουθηθούν. Λοιπόν, ας τσεκάρουμε.

1. Ανασυγκρότηση σκληρού δίσκου μέσω CMD

Σε αυτή τη μέθοδο, θα ανασυγκροτήσουμε τον σκληρό μας δίσκο μέσω CMD. Αυτή η μέθοδος θα καθαρίσει όλα τα ανεπιθύμητα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε επιλεγμένες μονάδες δίσκου. Ας τσεκάρουμε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και πληκτρολογήστε CMD. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο Command Promot και επιλέξτε Εκτέλεση ως Διαχειριστής.

ανοίξτε το CMD

2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την εντολή:

defrag c:

ανασυγκρότηση c:

Σπουδαίος: Η παραπάνω εντολή θα ανασυγκροτήσει τη μονάδα δίσκου C: του υπολογιστή σας. Αλλάξτε το γράμμα της μονάδας δίσκου εάν θέλετε να ανασυγκροτήσετε οποιαδήποτε άλλη μονάδα δίσκου.

3. Τώρα, το εργαλείο Disk Defragment θα σαρώσει την επιλεγμένη μονάδα δίσκου και θα αφαιρέσει τα ανεπιθύμητα και προσωρινά αρχεία.

αφαιρέστε τα ανεπιθύμητα και προσωρινά αρχεία

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκτελέσετε το εργαλείο Ανασυγκρότησης δίσκου μέσω CMD.

2. Εκτελέστε το Disk Cleanup Utility μέσω CMD

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα εκτελέσουμε το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα Εκκαθάριση δίσκου των Windows 10 για να ελευθερώσουμε χώρο αποθήκευσης. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και πληκτρολογήστε CMD. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο Command Promot και επιλέξτε Εκτέλεση ως Διαχειριστής.

Εκτελέστε το Disk Cleanup Utility μέσω CMD

2. Τώρα, στη Γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε cleanmgr και πατήστε το κουμπί Enter.

cleanmgr

3. Αυτό θα ξεκινήσει το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup. Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου που θέλετε να καθαρίσετε και κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί.

Βοηθητικό πρόγραμμα εκκαθάρισης δίσκου

4. Εάν θέλετε να παραλείψετε το αναδυόμενο παράθυρο επιλογής μονάδας δίσκου, πληκτρολογήστε την εντολή:

cleanmgr /sageset

cleanmgr /sageset

Πρέπει να επιλέξετε τα αρχεία που θα διαγράψετε αφού εκτελέσετε την παραπάνω εντολή

5. Εάν θέλετε να διαγράψετε αρχεία αυτόματα, τότε εκτελέστε την εντολή:

cleanmgr /sagerun

cleanmgr /sagerun

Η παραπάνω εντολή θα σαρώσει αυτόματα τις μονάδες δίσκου σας και θα διαγράψει ανεπιθύμητα αρχεία από τον υπολογιστή σας.

3. Διαγράψτε τα προσωρινά αρχεία χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt για να διαγράψετε τα προσωρινά αρχεία. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε τα προσωρινά αρχεία χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt στα Windows.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε τη δεδομένη εντολή:

%SystemRoot%\explorer.exe %temp%\

εκτελέστε τη δεδομένη εντολή

3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CTRL + A λειτουργία επιλογής όλων των αρχείων. Μόλις επιλεγεί, μπορείτε διαγράφω το. Διαφορετικά, εκτελέστε την εντολή στο διαγράψτε όλα τα προσωρινά αρχεία.

del %temp%\*.* /s /q

διαγράψτε όλα τα προσωρινά αρχεία

Αυτό είναι! Η παραπάνω εντολή θα διαγράψει αυτόματα όλα τα προσωρινά αρχεία που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με το πώς να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας Windows 10/11 μέσω της γραμμής εντολών. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Πώς να ανοίξετε τη γραμμή εντολών στα Windows

Πώς να απενεργοποιήσετε τη γραμμή εντολών στα Windows 11

εντολές CMD που χρησιμοποιούνται στο hacking

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *