Πώς να μειώσετε τη χρήση δεδομένων στην εφαρμογή YouTube για Android

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το YouTube είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ροής βίντεο στον κόσμο και η εφαρμογή του είναι διαθέσιμη για σχεδόν όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Android, iOS και υπολογιστή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές για κινητά ή την έκδοση ιστού για να παρακολουθήσετε τα αγαπημένα σας βίντεο υψηλής ποιότητας.

Δεδομένου ότι το YouTube δεν περιορίζει την παρακολούθηση βίντεο, καταλήγουμε να παρακολουθούμε βίντεο μέχρι να εξαντληθούν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας μας. Αν αυτό σας συμβαίνει συχνά, ίσως αναζητάτε ήδη τρόπους για να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση δεδομένων κατά τη χρήση της εφαρμογής YouTube.

Η εφαρμογή YouTube για Android σάς παρέχει μια χούφτα επιλογές για την εξοικονόμηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και μπορείτε να τις διαμορφώσετε για να μειώσετε την κατανάλωση δεδομένων κατά την παρακολούθηση βίντεο. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν βήμα προς βήμα οδηγό για τη διαμόρφωση του λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων του YouTube για την ελαχιστοποίηση της χρήσης δεδομένων. Ας αρχίσουμε.

Βήματα για τη μείωση της χρήσης δεδομένων στην εφαρμογή YouTube για Android

Η εφαρμογή YouTube για Android διαθέτει μια ειδική ενότητα για την εξοικονόμηση δεδομένων, η οποία προσφέρει πολλές επιλογές για τη διαχείριση της χρήσης δεδομένων. Δείτε τι σημαίνει κάθε επιλογή:

Λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων: Η λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων στο YouTube προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις για την αποθήκευση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας.

Μειώστε την ποιότητα βίντεο: Εάν ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, θα μειώσει την ποιότητα του βίντεο για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα του κινητού σας τηλεφώνου.

Μειώστε την ποιότητα λήψης: Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής θα μειώσει την ποιότητα λήψης. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε κάποιο επιπλέον εύρος ζώνης στο Διαδίκτυο.

Λήψη μόνο μέσω WiFi και απεριόριστων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας: Αυτό θα σας επιτρέψει να κατεβάζετε βίντεο μόνο όταν το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο σε WiFi ή χρησιμοποιεί απεριόριστα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Μεταφόρτωση μόνο μέσω WiFi: Αυτό θα απενεργοποιήσει τις μεταφορτώσεις βίντεο στο YouTube όταν το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο στο κινητό Διαδίκτυο.

Σίγαση αναπαραγωγής σε ροές μόνο μέσω WiFi: Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής θα σταματήσει την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στη ροή σας στο YouTube κατά τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Διαμορφώστε τη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων στην εφαρμογή YouTube

Τώρα που ξέρετε τι σημαίνει κάθε επιλογή, μπορείτε να διαμορφώσετε με μη αυτόματο τρόπο κάθε επιλογή εξοικονόμησης δεδομένων. Δείτε πώς μπορείτε να διαμορφώσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων στην εφαρμογή YouTube για Android.

1. Αρχικά, ανοίξτε το εφαρμογή YouTube στο Android smartphone σας.

εφαρμογή YouTube

2. Στη συνέχεια, πατήστε στο δικό σας εικόνα προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία.

εικόνα προφίλ

3. Στη σελίδα προφίλ, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

4. Στη συνέχεια, πατήστε Εξοικονόμηση Δεδομένων στη σελίδα Ρυθμίσεις.

Εξοικονόμηση δεδομένων

5. Θα βρείτε πολλές επιλογές στην Αποθήκευση δεδομένων. Κάθε μία από τις επιλογές θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Η ενεργοποίηση της πρώτης επιλογής θα ενεργοποιήσει όλες τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Ωστόσο, μπορείτε να διαμορφώσετε με μη αυτόματο τρόπο κάθε επιλογή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Διαβάστε επίσης: 10 καλύτερες εφαρμογές ασφαλείας Android

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί η εφαρμογή μου YouTube χρησιμοποιεί τόσα πολλά δεδομένα;

Ίσως το βίντεο που παρακολουθείτε είναι ρυθμισμένο στην υψηλότερη διαθέσιμη ποιότητα. Στο YouTube, έχετε την επιλογή να ρυθμίσετε την ποιότητα του βίντεο με μη αυτόματο τρόπο. Όσο υψηλότερη θα είναι η ποιότητα του βίντεο, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η χρήση δεδομένων.

Πώς να περιορίσετε τη χρήση δεδομένων κινητού YouTube στο κινητό;

Η εφαρμογή YouTube για κινητά σάς επιτρέπει να περιορίσετε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Ανοιξε YouTube > Εικόνα προφίλ > Ρυθμίσεις > Αποθήκευση δεδομένων για τον περιορισμό της χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Στην Εξοικονόμηση δεδομένων, κάντε κύλιση προς τα κάτω, ενεργοποιήστε την υπενθύμιση χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και, στη συνέχεια, ορίστε το όριο.

Πόσες ώρες μπορώ να παρακολουθήσω το YouTube σε δεδομένα 2 GB;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται από την ποιότητα της οποίας θα παρακολουθήσετε. Για παράδειγμα, θα έχετε περίπου 1,3 ώρες χρόνου παρακολούθησης σε ανάλυση 1080p. Ομοίως, αν παρακολουθείτε σε ανάλυση 720p, μπορείτε να περιμένετε 3-4 ώρες αναπαραγωγής βίντεο για ένα πακέτο δεδομένων 2 GB.

Μπορεί η εξοικονόμηση δεδομένων του τηλεφώνου μου να εξοικονομήσει τη χρήση δεδομένων YouTube;

Όχι, η Εξοικονόμηση δεδομένων του τηλεφώνου σας δεν έχει σύνδεση με το YouTube. Η εφαρμογή είναι πιθανό να παρακάμψει όλες τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου. Ωστόσο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων του YouTube για αποθήκευση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Ποιοι είναι οι άλλοι τρόποι ελαχιστοποίησης της χρήσης δεδομένων YouTube;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση δεδομένων στην εφαρμογή YouTube. Το πιο εύκολο είναι να μειώσετε την ποιότητα του βίντεο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε λήψη βίντεο, να απενεργοποιήσετε την αναπαραγωγή σε σίγαση στην αρχική οθόνη, να ενημερώσετε την εφαρμογή YouTube κ.λπ.

Επομένως, αυτός ο οδηγός αφορά την ελαχιστοποίηση της χρήσης δεδομένων στην εφαρμογή YouTube για Android. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων εάν αναζητάτε τρόπους για να αποθηκεύσετε δεδομένα κατά την παρακολούθηση βίντεο YouTube στο Android. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες εξοικονόμησης δεδομένων, απενεργοποιήστε τη «Λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων» στο Βήμα 5.

Διαβάστε επίσης :Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη εξοικονόμηση μπαταρίας στα Windows 11

Το Google Chrome αποκτά 2 νέες λειτουργίες για τη βελτιστοποίησή του

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν είναι διαθέσιμο για φωνητικές κλήσεις».

Ενεργοποίηση Εξοικονόμησης μνήμης στο Google Chrome (Μειώστε τη χρήση RAM)

Ταχύτητα Δικτύου Wi-Fi: Τι Εξαρτάται;

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα DirectVortex.gr

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *