Πώς να μετατρέψετε USB σε ISO

Πώς να μετατρέψετε εκκινήσιμο USB σε ISO (2 Μέθοδοι)

Το πλεονέκτημα της κατοχής ενός Bootable USB είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εγκαταστήσετε ένα λειτουργικό σύστημα σε οποιαδήποτε συσκευή. Απλώς συνδέστε τη μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης και εγκαταστήστε το λειτουργικό σύστημα σε έναν υπάρχοντα ή νέο υπολογιστή.

Ωστόσο, τι γίνεται αν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα λειτουργικό σύστημα από το αρχείο ISO αντί για bootable USB; Ενδέχεται να υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο ISO για εκκίνηση σε λειτουργικό σύστημα αντί για μονάδα εκκίνησης USB. Για παράδειγμα, ο υπολογιστής/φορητό υπολογιστή σας μπορεί να έχει ελαττωματικές θύρες USB ή η μονάδα εκκίνησης USB να είναι κατεστραμμένη.

Μπορείτε να αποφύγετε τέτοιες ατυχίες μετατροπή bootable USB σε ISO. Επίσης, πολλοί από εμάς διαγράφουμε το αρχείο ISO μετά τη δημιουργία της μονάδας USB με δυνατότητα εκκίνησης και, στη συνέχεια, όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα άλλο USB με δυνατότητα εκκίνησης, πρέπει να κατεβάσουμε ξανά το Αρχείο ISO. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να μετατρέψετε τη μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης σε αρχείο ISO.

Η μετατροπή bootable USB σε ISO είναι εξαιρετικά εύκολη, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών. Υπάρχουν αρκετά λογισμικά τρίτων που είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο που μετατρέπουν το Bootable USB σε ISO.

Πώς να μετατρέψετε εκκινήσιμο USB σε ISO (2 Μέθοδοι)

Επομένως, εάν θέλετε να μετατρέψετε μια μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης σε αρχείο ISO, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί την καλύτερη μέθοδο για τη μετατροπή οποιασδήποτε μονάδας USB με δυνατότητα εκκίνησης σε αρχείο ISO. Ας αρχίσουμε.

1) Δημιουργήστε ένα bootable USB χρησιμοποιώντας το AnyBurn

Το AnyBurn είναι ένα εξαιρετικό ελαφρύ βοηθητικό πρόγραμμα για τη δημιουργία αρχείων εικόνας CD/DVD με δυνατότητα εκκίνησης και Blu-Ray Disc. Η εφαρμογή είναι δωρεάν για λήψη και χρήση και μπορεί μετατρέψτε αρχεία USB με δυνατότητα εκκίνησης σε ISO. Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το Anyburn στα Windows.

1. Κάντε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του Anyburn από αυτό ιστοσελίδα.

2. Τώρα ξεκινήστε το πρόγραμμα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Συμφωνώ και συνεχίστε με την εγκατάσταση.

Συμφωνώ και συνεχίζω

3. Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε το. Τώρα, θα δείτε την κύρια διεπαφή του προγράμματος. Κάνε κλικ στο Δημιουργία αρχείου εικόνας από αρχεία/φακέλους.

Δημιουργία αρχείου εικόνας από αρχεία/φακέλους

4. Τώρα κάντε κλικ στο Προσθήκη κουμπί στο επάνω μέρος.

Προσθήκη

5. Τώρα περιηγηθείτε στο USB Bootable Drive & επιλέξτε όλους τους φακέλους του. Αφού επιλέξετε, πρέπει να κάνετε κλικ στο Προσθήκη κουμπί.

επιλέξτε όλους τους φακέλους του

6. Το εργαλείο θα ανακτήσει αυτόματα όλα τα αρχεία που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός εκκινήσιμου ISO. Απλώς κάντε κλικ στο Επόμενο κουμπί.

Επόμενο

7. Τώρα κάντε κλικ στο Ντοσιέ κουμπί στην ενότητα Αρχείο εικόνας προορισμού. Τώρα επιλέξτε τη θέση όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο εικόνας ISO.

Ντοσιέ

8. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Δημιουργία τώρα κουμπί.

Δημιουργία τώρα

9. Τώρα περιμένετε μέχρι Το Anyburns δημιουργεί ένα αρχείο εικόνας από τα επιλεγμένα αρχεία/φακέλους σας.

Το Anyburns δημιουργεί ένα αρχείο εικόνας

10. Μόλις ολοκληρωθεί, μετακινηθείτε στη διαδρομή προορισμού. Θα βρείτε το αρχείο ISO της εικόνας.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Anyburn για να μετατρέψετε το εκκινήσιμο USB σε αρχείο ISO.

2) Μετατρέψτε το USB εκκίνησης σε ISO χρησιμοποιώντας το ImgBurn

Το ImgBurn είναι ένα άλλο εξαιρετικό βοηθητικό πρόγραμμα που μπορεί να μετατρέψει το Bootable USB σε Αρχείο ISO. Όπως το Anyburn, το ImgBurn είναι δωρεάν για λήψη και χρήση. Δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε το USB εκκίνησης σε ISO σε υπολογιστή με Windows.

1. Κάντε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του ImgBurn από αυτό δικτυακός τόπος.

2. Μόλις γίνει λήψη, ανοίξτε το εκτελέσιμο αρχείο και ολοκληρώστε την εγκατάσταση.

ανοίξτε το εκτελέσιμο αρχείο

3. Στην κύρια οθόνη, κάντε κλικ στο Δημιουργία αρχείου εικόνας από αρχεία/φακέλους.

Δημιουργία αρχείου εικόνας από αρχεία/φακέλους

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ξεφυλλίζω εικόνισμα.

Ξεφυλλίζω

5. Τώρα επιλέξτε όλους τους φακέλους διαθέσιμο στο Bootable USB Drive.

επιλέξτε όλους τους φακέλους

6. Τώρα μεταβείτε στο Για προχωρημένους > Δίσκος εκκίνησης. Ελεγξε το Κάντε την εικόνα εκκινήσιμη επιλογή.

Κάντε την εικόνα εκκινήσιμη

7. Τώρα κάντε κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης φακέλου στο Boot Image και επιλέξτε το αρχείο Boot Image. Το αρχείο εικόνας Boot συνήθως ονομάζεται setupldr.bin ή etfsboot. Θα το βρείτε στο φάκελο Boot στη μονάδα εκκίνησης USB.

setupldr.bin

8. Στη συνέχεια, ορίστε το φάκελο Προορισμός (Όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο ISO).

ορίστε το φάκελο Προορισμός

9. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Μετατρέπω εικόνισμα.

Μετατρέπω

10. Τώρα, πρέπει να περιμένετε μέχρι το ImgBurn να προετοιμάσει το αρχείο εικόνας.

Περίμενε

11. Μόλις ολοκληρωθεί, θα δείτε α προτροπή επιτυχίας.

προτροπή επιτυχίας

Αυτό είναι! Τώρα, κατευθυνθείτε προς τη διαδρομή προορισμού. Εκεί θα βρείτε το αρχείο εικόνας που έχει μετατραπεί.

Σημαντικό: Φροντίστε να πραγματοποιήσετε λήψη του λογισμικού από τον επίσημο ιστότοπο ή από αξιόπιστους ιστότοπους. Πολλοί κλώνοι του AnyBurn & Imgburn κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου που προσπαθούν να εγκαταστήσουν spyware/adware/malware σε έναν υπολογιστή. Συνιστάται να διατηρείτε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς ενεργοποιημένο κατά την εγκατάσταση.

Άλλοι τρόποι μετατροπής εκκινήσιμου USB σε αρχείο ISO

Όπως το AnyBurn & ImgBurn, υπάρχουν αρκετά άλλα εργαλεία διαθέσιμα στο διαδίκτυο που κάνουν το ίδιο πράγμα. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία είναι ξεπερασμένα και επιχειρούν να εγκαταστήσουν adware στο σύστημά σας.

Τα δύο προγράμματα που χρησιμοποιήσαμε στο άρθρο είναι 100% δωρεάν και ασφαλή για λήψη και χρήση. Το καλό είναι ότι αυτά τα δύο προγράμματα μπορούν να μετατρέψουν μονάδες USB με δυνατότητα εκκίνησης Windows, Linux, Mac σε αρχεία εικόνας.

Εάν δεν μπορείτε για οποιονδήποτε λόγο να μετατρέψετε τη μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης σε αρχείο ISO, μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου ISO απευθείας από τους επίσημους ιστότοπους.

Συχνές Ερωτήσεις

Ίσως εξακολουθείτε να έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αρχείου ISO από μονάδα δίσκου USB με δυνατότητα εκκίνησης. Παρακάτω, έχουμε απαντήσει σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις των χρηστών.

Μπορώ να δημιουργήσω αρχείο ISO από bootable USB;

Ναι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο ISO από μια μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης. Απλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που έχουμε μοιραστεί και να ακολουθήσετε τα βήματα. Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε αρχείο ISO από μια μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης.

Μπορεί ο Rufus να δημιουργήσει ISO από USB;

Το Rufus έχει την επιλογή λήψης αρχείων ISO και δημιουργίας μονάδας USB με δυνατότητα εκκίνησης. Ωστόσο, από τώρα, δεν υπάρχει επιλογή δημιουργίας ISO από USB χρησιμοποιώντας το εργαλείο Rufus.

Πώς μπορώ να αλλάξω το bootable USB μου σε κανονικό;

Η διαμόρφωση της μονάδας δίσκου είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επαναφέρετε το USB εκκίνησης στην προεπιλογή. Μπορείτε απλώς να διαμορφώσετε τη μονάδα USB για να επαναφέρετε την εργοστασιακή της κατάσταση.

Πώς να δημιουργήσετε μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης των Windows;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικά όπως το εργαλείο Media Creation ή το Rufus για να δημιουργήσετε μια μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης για Windows. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και απαιτεί ένα αρχείο ISO. Για έναν λεπτομερή οδηγό, ανατρέξτε στο άρθρο μας –

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με το πώς να μετατρέψετε εκκινήσιμο USB σε ISO στα Windows 10/11. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις δύο μεθόδους για να μετατρέψετε οποιαδήποτε μονάδα δίσκου μέσων USB με δυνατότητα εκκίνησης σε αρχείο εικόνας ISO. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη δημιουργία ISO των Windows από μια μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης.

Windows 7 ISO Δωρεάν

Λήψη αρχείου ISO των Windows 10

Windows 11 ISO Δωρεάν

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *