Πώς να προετοιμαστείτε για εργασία εξ αποστάσεως

Πώς να προετοιμαστείτε για εργασία εξ αποστάσεως

Όταν εμφανίστηκε ο COVID-19, πολλές εταιρείες άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι. Αυτό ήταν απροσδόκητο και αγχωτικό για ορισμένα άτομα, αλλά με τον καιρό, οι άνθρωποι προσαρμόστηκαν και δημιούργησαν άνετους χώρους εργασίας για να επιτύχουν τη μέγιστη απόδοση. Σήμερα, το ζήτημα του πώς να προετοιμαστείτε για απομακρυσμένη εργασία εξακολουθεί να είναι σημαντικό. Τα άτομα που εντάσσονται σε εταιρείες εξ αποστάσεως ή εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες θέλουν να έχουν τις καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Όσοι έχουν ήδη δημιουργήσει άνετους χώρους εργασίας στο σπίτι μοιράζονται την εμπειρία τους και δίνουν συμβουλές σε άλλους. Δεκάδες χρήστες κατέκτησαν την τέχνη της εξ αποστάσεως εργασίας και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, δείχνοντας τι πέτυχαν και τι προβλήματα είχαν. Τώρα, αποφασίσαμε να κάνουμε το ίδιο και να σας πούμε για τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Συνεχίστε να διαβάζετε γιατί τώρα θα επισημάνουμε τα πιο απαραίτητα πράγματα για την απομακρυσμένη εργασία.

Δημιουργήστε χώρο για τον εαυτό σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι ο χώρος εργασίας σας. Θα πρέπει να έχετε αρκετό χώρο για να τοποθετήσετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Είτε είστε κειμενογράφος, επεξεργαστής βίντεο, μουσικός ή επιστήμονας, θα πρέπει να έχετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μέρος. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε ένα φαρδύ και άνετο γραφείο όπου θα έχετε τον υπολογιστή (ή το φορητό υπολογιστή), την οθόνη, τις συσκευές, τους φορτιστές κ.λπ. Εάν χρειάζεστε δύο ή περισσότερες οθόνες, τοποθετήστε τις όπως τις χρειάζεστε, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για άλλα αντικείμενα.

Οφέλη από τη χρήση VPN

Χρειάζεστε πραγματικά λογισμικό προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας Windows ή Mac;

Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι σταθερή

Δεν θα μπορείτε να εργαστείτε από το σπίτι εάν δεν έχετε σωστή σύνδεση στο διαδίκτυο. Δεν θα είναι καλό αν αποσυνδεθείτε ξαφνικά από την ηλεκτρονική σύσκεψη λόγω προβλημάτων wi-fi. Επιπλέον, δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε την πρόοδο σε προγράμματα και ηλεκτρονικά έγγραφα χωρίς σταθερή σύνδεση. Ακόμη και μια μικρή καθυστέρηση μπορεί να είναι κρίσιμη για όσους εργάζονται με επείγουσες παραγγελίες, όπως ειδικοί από το υπηρεσία δοκιμίου royalwriter UK Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μία από τις δύο επιλογές για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα τέτοιων προβλημάτων.

  • Αποκτήστε έναν ενισχυτή wi-fi. Χρησιμοποιεί το σήμα από το router και κάνει αναμετάδοση. Παίρνετε επίσης μια επέκταση δικτύου που προσφέρει ακόμα καλύτερη ταχύτητα Διαδικτύου.
  • Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο ethernet. Μόλις δεν μετακινήσετε το φορητό υπολογιστή σας και παραμείνετε στον ίδιο χώρο εργασίας, συνδέστε ένα καλώδιο ethernet. Δεν έχετε την επιλογή να εργαστείτε σε άλλο δωμάτιο ή να βγείτε έξω, αλλά το σήμα σας είναι σταθερό, επομένως ολοκληρώνετε όλες τις διαδικασίες γρήγορα.

Μερικές φορές, μπορεί να αντιμετωπίσετε μικρά προβλήματα στο διαδίκτυο (για παράδειγμα, μια σύντομη αποσύνδεση). Σε αυτήν την περίπτωση, η αποσύνδεση και η επανασύνδεση στο δίκτυο θα λύσει το πρόβλημα. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να έχετε ένα σχέδιο Β.

Πώς να προετοιμαστείτε για εργασία εξ αποστάσεως

Επενδύστε τον Απαιτούμενο Εξοπλισμό

Ας είμαστε ειλικρινείς, ο εξοπλισμός έχει σημασία. Το να περιορίσετε τον εαυτό σας και να αρνηθείτε να αγοράσετε τα πράγματα που πραγματικά χρειάζεστε δεν είναι επιλογή. Η κακή απόδοση δεν θα σας αφήσει να αναπτυχθείτε ως ειδικός, επομένως χρειάζεστε τα πάντα για να επιτύχετε την πιο εξαιρετική απόδοση. Έχετε ήδη ένα φορητό υπολογιστή και τώρα ήρθε η ώρα να τον ενεργοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια ονειρική εγκατάσταση.

  • Ποντίκι και πληκτρολόγιο. Μερικές φορές, οι χρήστες αισθάνονται άβολα να εργάζονται με το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο και την επιφάνεια αφής, οπότε αποκτούν μια πρόσθετη συσκευή. Αναζητήστε τις συσκευές που ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας (μέγεθος, βάρος, χρόνος απόκρισης κ.λπ.).
  • Webcam. Σε ό,τι αφορά τις διαδικτυακές συναντήσεις και τις ατομικές κλήσεις, θα πρέπει να παρουσιάζεστε σωστά, πράγμα που σημαίνει ότι η ποιότητα του ήχου και του βίντεο πρέπει να είναι εξαιρετική. Μια προεπιλεγμένη κάμερα web για φορητό υπολογιστή δεν είναι εξαιρετική επιλογή, επειδή έχετε περιορισμένες επιλογές για να την προσαρμόσετε. Αντίθετα, αναζητήστε μια πολυλειτουργική κάμερα web που θα σας παρουσιάσει τον καλύτερο τρόπο.
  • Ακουστικά. Για να αποφύγετε τους ενοχλητικούς ήχους από τους γείτονές σας, προμηθευτείτε ηχομονωτικά ακουστικά. Κανείς δεν θα σας αποσπάσει την προσοχή από την ολοκλήρωση των εργασιών καθώς θα επιτύχετε τη μέγιστη παραγωγικότητα.
  • Σκληρός Δίσκος (προαιρετικό). Εάν εργάζεστε με τεράστιες ποσότητες δεδομένων όπως τρισδιάστατα μοντέλα, χρειάζεστε χώρο για να τα αποθηκεύσετε. Ο χώρος που έχετε στο SSD ή τον σκληρό δίσκο στον φορητό υπολογιστή σας μπορεί να μην είναι αρκετός, οπότε σκεφτείτε να αναζητήσετε μια εκτεταμένη μονάδα αποθήκευσης.

Μοιραζόμαστε τις βασικές συσκευές που μπορεί να θέλετε να έχετε στη ρύθμισή σας. Η τελική λίστα μπορεί να διαφέρει, καθώς μπορείτε να αποκτήσετε ένα μαξιλάρι ψύξης, μια συσκευή στηρίγματος καρπού, μια φορητή οθόνη ή κάτι άλλο που σας βοηθά να είστε πιο παραγωγικοί.

Αναζητήστε Χρήσιμες Εφαρμογές

Ο αυτοματισμός δεν αφορά μόνο συσκευές. Αφορά επίσης εφαρμογές και προγράμματα που σας βοηθούν να επιλύσετε προβλήματα, να αποφύγετε χρονοβόρες λειτουργίες και να αφιερώσετε λιγότερο χρόνο κάνοντας τις ίδιες εργασίες. Χρησιμοποιήστε το Trello για να ενημερώσετε εργασίες, να αλλάξετε την κατάσταση, να προγραμματίσετε συσκέψεις κ.λπ. Χρησιμοποιήστε το TeamViewer ή το Zoom για κοινή χρήση οθόνης και συσκέψεις βίντεο. Μπορείτε όχι μόνο να δείτε άλλους αλλά και να μοιραστείτε την οθόνη σας, να εκτελέσετε παρουσιάσεις, να συζητήσετε επερχόμενα έργα και να εκτελέσετε άλλες λειτουργίες που απαιτεί η εργασία σας.

Επίσης, σκεφτείτε ένα εργαλείο καθαρισμού που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε αρχεία και έγγραφα που δεν χρειάζεστε από τον υπολογιστή. Όταν έχετε πολλά παλιά αρχεία που δεν σημαίνουν τίποτα για εσάς τώρα, χρησιμοποιούν μόνο τον διαθέσιμο χώρο. Επιπλέον, το λειτουργικό σύστημα καταπονείται περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι οι λειτουργίες εκτελούνται αργά. Βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύετε μόνο τα πιο σημαντικά αρχεία και αφαιρείτε τα υπόλοιπα.

Πώς να προετοιμαστείτε για εργασία εξ αποστάσεως

Ασφαλίστε τον εαυτό σας

Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε αξιόπιστο λογισμικό προστασίας από ιούς που προστατεύει τα δεδομένα σας. Επίσης, αναζητήστε ένα αξιόπιστο εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων που θα σώσει τα απαραίτητα αρχεία από την απώλεια. Φανταστείτε ότι όλα τα σημαντικά έγγραφα εξαφανίστηκαν λόγω του σφάλματος συστήματος. Μπορεί να είναι καταστροφή για εσάς. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των πάντων από καιρό σε καιρό. Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης για τα προφίλ για να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτά αντί για εσάς. Δεν χρειάζεται να θυμάστε τα πάντα—χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και ελέγξτε την πρόσβαση με ασφάλεια.

Παρακολουθήστε την Απόδοσή σας

Η απομακρυσμένη εργασία στο σπίτι διαφέρει από αυτή που έχετε στο γραφείο. Μπορείτε να είστε στο χώρο εργασίας σας με πιτζάμες, να κοιμάστε στο διάλειμμα ή να πάτε μια βόλτα αν χάσετε τη συγκέντρωση. Ωστόσο, πρέπει να κατανοήσετε πώς επηρεάζουν τα πράγματα την απόδοσή σας. Εάν κάτι σας ενοχλεί, αφαιρέστε το το συντομότερο δυνατό. Αναλύστε το καθημερινό σας πρόγραμμα και περιγράψτε τα πράγματα που σας ενοχλούν περισσότερο. Εάν υπάρχει κάτι που μπορείτε να προσθέσετε ή να αλλάξετε για να επιτύχετε καλύτερη απόδοση, κάντε το.

Αποκάλυψη: Εάν μας αρέσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να τα παραπέμψουμε στους αναγνώστες μας μέσω συνδέσμου συνεργάτη, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια παραπομπής από την πώληση εάν αγοράσετε το προϊόν που προτείναμε. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην αποκάλυψη συνεργατών μας.

Διαβάστε επίσης :

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *