Πώς να προωθήσετε αυτόματα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

Εξοικονομήστε χρόνο και βελτιστοποιήστε τα email σας με την αυτόματη προώθηση email στο Gmail για να συγχωνεύσετε πολλά εισερχόμενα σε ένα. Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα σάς βοηθά να το ρυθμίσετε.

Θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο και ταλαιπωρία προωθώντας τα email σας από τον έναν λογαριασμό στον άλλο; Μπορεί να έχετε πολλές διευθύνσεις email για επαγγελματική και προσωπική χρήση, αλλά θα προτιμούσατε να τις χειρίζεστε όλες σε ένα μέρος. Ίσως θέλετε να στείλετε συγκεκριμένα email σε διαφορετικό λογαριασμό ως εφεδρικό ή για λόγους ασφαλείας.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος σας, το Gmail διευκολύνει την αυτόματη προώθηση των email σας σε άλλο λογαριασμό. Μπορείτε να ρυθμίσετε φίλτρα για την προώθηση συγκεκριμένων μηνυμάτων με βάση κριτήρια όπως ο αποστολέας, το θέμα ή η χρήση συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιών. Μπορείτε επίσης να προωθήσετε όλα τα εισερχόμενα μηνύματά σας σε μία διεύθυνση.

Θα σας δείξουμε πώς να προωθείτε αυτόματα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail χρησιμοποιώντας τις παρακάτω μεθόδους.

Γιατί πρέπει να προωθείτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail;

Ίσως θέλετε να προωθήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail για διάφορους λόγους. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

 • Διαχειριστείτε πολλούς λογαριασμούς email από ένα inbox. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών καρτελών ή εφαρμογών για να ελέγξετε τα μηνύματά σας.
 • Κρατήστε ένα αντίγραφο σημαντικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άλλο λογαριασμό για λόγους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή ασφάλειας. Για παράδειγμα, εάν λαμβάνετε τιμολόγια ή αποδείξεις μέσω email, μπορείτε να τα προωθήσετε σε ξεχωριστό λογαριασμό για τήρηση αρχείων.
 • Μοιραστείτε σχετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κάποιον άλλο χωρίς να χρειάζεται να τα προωθείτε κάθε φορά με μη αυτόματο τρόπο. Για παράδειγμα, εάν λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία ή ενημερώσεις που ενδιαφέρουν τον σύζυγο ή τον συνάδελφό σας, μπορείτε να τα προωθήσετε αυτόματα στη διεύθυνσή του.
 • Φιλτράρετε τα ανεπιθύμητα ή ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προωθώντας μόνο αυτά που έχουν σημασία για εσάς. Για παράδειγμα, εάν λαμβάνετε πολλά διαφημιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που γεμίζουν τα εισερχόμενά σας, μπορείτε να προωθήσετε μόνο αυτά που προσφέρουν εκπτώσεις ή προσφορές που σας ενδιαφέρουν.

Εάν αυτό ακούγεται καλό, μπορείτε να ξεκινήσετε να προωθείτε τα email σας χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο του Gmail ή την εφαρμογή για κινητά για Android, iPhone και iPad.

Πώς να προωθήσετε συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail χρησιμοποιώντας υπολογιστή ή Mac

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα για να προωθήσετε συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail με βάση ορισμένα κριτήρια, όπως αποστολέα, θέμα ή λέξεις-κλειδιά. Τα φίλτρα είναι κανόνες που λένε στο Gmail ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει όταν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Η δημιουργία φίλτρων για αυτόματη προώθηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γίνεται εύκολα χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο του Gmail. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας υπολογιστή, Mac ή Chromebook. Οι χρήστες Android και iPhone δεν μπορούν να αλλάξουν αυτές τις ρυθμίσεις (προς το παρόν) και θα πρέπει να συνδεθούν στο Gmail χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησής τους σε άλλη συσκευή.

Για να δημιουργήσετε ένα φίλτρο και να προωθήσετε συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail:

 1. Ανοιξε το Ιστοσελίδα Gmail στο πρόγραμμα περιήγησής σας και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.
 2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία και κάντε κλικ Δείτε όλες τις ρυθμίσεις.
  Εμφάνιση όλων των ρυθμίσεων του Gmail στο μενού Γρήγορες ρυθμίσεις
 3. Κάντε κλικ στο Φίλτρα και αποκλεισμένες διευθύνσεις καρτέλα στο επάνω μέρος της σελίδας.
 4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ Δημιουργήστε ένα νέο φίλτρο στο κάτω μέρος της σελίδας.
  Δημιουργήστε ένα φίλτρο Gmail
 5. Εισαγάγετε τα κριτήρια που καθορίζουν ποια email θέλετε να προωθήσετε στα παρεχόμενα πεδία. Για παράδειγμα, μπορείτε να εισαγάγετε μια διεύθυνση email στο Από κουτί, μια λέξη ή φράση μέσα Θέμαή μια λέξη-κλειδί στο Περιλαμβάνει τις λέξεις. Προηγμένοι τελεστές όπως OR, AND ή – (σύμβολο πλην) μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για πιο ακριβές φιλτράρισμα.
 6. Όταν είναι έτοιμο, κάντε κλικ Δημιουργία φίλτρου στην κάτω δεξιά γωνία.
  Δημιουργία φίλτρου Gmail
 7. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα Προωθήστε το σε και επιλέξτε μια διεύθυνση email από το αναπτυσσόμενο μενού. Εάν η διεύθυνση δεν αναφέρεται, κάντε κλικ Προσθήκη διεύθυνσης προώθησης πρώτα.
  Προσθήκη διεύθυνσης προώθησης στο Gmail
 8. Προσθέστε μια νέα διεύθυνση προώθησης στο Προώθηση και POP/IMAP καρτέλα όταν ανακατευθυνθεί.
  Προσθέστε μια διεύθυνση προώθησης Gmail
 9. Αφού προσθέσετε μια διεύθυνση προώθησης, επιστρέψτε στο φάφίλτρα και μπλοκαρισμένες διευθύνσεις καρτέλα και κάντε κλικ Δημιουργήστε ένα νέο φίλτρο ξανά για επανεκκίνηση της διαδικασίας. Δημιουργήστε ένα φίλτρο Gmail
 10. Στο φίλτρο μενού επιλογών, μπορείτε επίσης να επιλέξετε άλλα πλαίσια για να εκτελέσετε άλλες ενέργειες παράλληλα με την προώθηση του email, όπως π.χ Σημείωσε ως διαβασμένο, Διέγραψε τοή Εφαρμόστε την ετικέτα.
 11. Για να ολοκληρώσετε τον κανόνα, κάντε κλικ Δημιουργία φίλτρου ξανά για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.
  Δημιουργία φίλτρου Gmail

Σε αυτό το σημείο, το φίλτρο σας είναι πλέον ενεργό.

Κάθε φορά που ένα email ταιριάζει με τα κριτήρια φίλτρου σας, θα προωθείται αυτόματα στην επιλεγμένη διεύθυνση. Τυχόν άλλοι κανόνες που εφαρμόσατε (όπως η αυτόματη επισήμανση του email ως αναγνωσμένου) θα συμβούν επίσης.

Πώς να διορθώσετε το Gmail που δεν λειτουργεί στο Chrome (8 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να προωθήσετε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail σε υπολογιστή ή Mac

Εάν θέλετε να προωθήσετε όλα τα εισερχόμενα μηνύματά σας σε μία διεύθυνση χωρίς να δημιουργήσετε φίλτρα, μπορείτε να ρυθμίσετε το Gmail να το κάνει χρησιμοποιώντας το προώθηση επιλογή στις ρυθμίσεις του Gmail.

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο του Gmail στον υπολογιστή σας, Mac ή Chromebook. Προς το παρόν, δεν μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις προώθησης του Gmail χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά, επομένως οι χρήστες Android και iPhone πρέπει να ακολουθήσουν αυτά τα βήματα σε άλλη συσκευή.

20+ Καλύτεροι Κρυφοί Μυστικοί Κώδικες iPhone το 2023 (Όλοι λειτουργούν)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Για να ενεργοποιήσετε την προώθηση και προώθηση όλων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail σε υπολογιστή ή Mac:

 1. Ανοιξε το Ιστοσελίδα Gmail και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.
 2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία και κάντε κλικ Δείτε όλες τις ρυθμίσεις.
  Εμφάνιση όλων των ρυθμίσεων του Gmail στο μενού Γρήγορες ρυθμίσεις
 3. Κάντε κλικ στο Προώθηση και POP/IMAP καρτέλα στο επάνω μέρος της σελίδας.
 4. Κάτω από ΠροώθησηΚάντε κλικ Προσθέστε μια διεύθυνση προώθησης.
  Προσθέστε μια διεύθυνση προώθησης Gmail
 5. Εισαγάγετε μια διεύθυνση email στην οποία θέλετε να προωθήσετε τα μηνύματά σας και κάντε κλικ Επόμενο.
 6. Επιβεβαιώστε το αίτημά σας κάνοντας κλικ Προχωρώ.
 7. Ελέγξτε τα εισερχόμενά σας για ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης από την Google.
 8. Ανοίξτε το email και κάντε κλικ στον σύνδεσμο επιβεβαίωσης—ακολουθήστε τυχόν πρόσθετες οδηγίες στην οθόνη.
 9. Επιστροφή στο Ενότητα προώθησης και POP/IMAP στις ρυθμίσεις σας στο Gmail.
 10. Κάτω από Προώθηση, επιλέγω Προωθήστε ένα αντίγραφο της εισερχόμενης αλληλογραφίας στο και επιλέξτε τη διεύθυνση προώθησης από το αναπτυσσόμενο μενού. Αυτή είναι η διεύθυνση email που θα λαμβάνει τα προωθημένα email σας.
 11. Προαιρετικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τι θα κάνετε με το αρχικό μήνυμα μετά την προώθηση του. Μπορείτε να το διατηρήσετε στα εισερχόμενα, να το επισημάνετε ως αναγνωσμένο, να το αρχειοθετήσετε ή να το διαγράψετε.
  Ενεργοποίηση προώθησης Gmail
 12. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ Αποθήκευσε τις αλλαγές στο κάτω μέρος της σελίδας.
  Αποθηκεύστε τις αλλαγές στο Gmail

Εάν ακολουθήσατε σωστά τα βήματα, όλα τα εισερχόμενα μηνύματα θα προωθηθούν αυτόματα στην επιλεγμένη διεύθυνση. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση ανά πάσα στιγμή.

Πώς να αφαιρέσετε τον λογαριασμό Gmail στο Android (3 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Διαχείριση των Εισερχομένων σας στο Gmail

Η προώθηση email στο Gmail είναι ένας βολικός τρόπος για να ελέγχετε τα εισερχόμενά σας χωρίς αντιγραφή και επικόλληση ή προώθηση κάθε μηνύματος ξεχωριστά. Μπορείτε να ρυθμίσετε την αυτόματη προώθηση για όλα τα email σας ή να δημιουργήσετε φίλτρα για να προωθήσετε μόνο συγκεκριμένα βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Εάν είστε νέος στο Gmail, ενδέχεται να μην γνωρίζετε άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε οργανώνοντας τα εισερχόμενά σας στο Gmail και χρησιμοποιώντας λειτουργίες όπως η επισήμανση για να κατηγοριοποιήσετε τα email σας.

Θέλετε να χάσετε (αλλά όχι να διαγράψετε) μερικά από τα email σας από την προβολή; Μπορείτε εύκολα να αποκρύψετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αρχειοθέτησης του Gmail.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *