Πώς να χρησιμοποιήσετε το Shazam με το Apple Music Classical

Έχετε ακούσει ένα κομμάτι κλασικής μουσικής που αγαπάτε αλλά δεν έχετε ιδέα τι είναι; Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Shazam με το Apple Music Classic σε αυτόν τον οδηγό.

Το Apple Music είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για δημοφιλή μουσική, αλλά δεν είναι ιδανική για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής. Γι’ αυτό η Apple παρουσίασε το Apple Music Classic app, εστιάζοντας αποκλειστικά στην κλασική μουσική. Εάν είστε λάτρης της κλασικής μουσικής, αυτή η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε και να ακούσετε την αγαπημένη σας κλασική μουσική, ακόμη και να σας δώσει διαφορετικές ηχογραφήσεις των ίδιων κομματιών από διαφορετικούς σολίστ ή μαέστρους.

Τι κάνεις αν δεν ξέρεις όμως το όνομα του κομματιού κλασικής μουσικής που θέλεις να ακούσεις; Λοιπόν, χάρη στην ενοποίηση μεταξύ των δύο εφαρμογών, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε το Shazam για να αναγνωρίσετε κομμάτια κλασικής μουσικής. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανοίξετε αυτήν τη μουσική απευθείας στην εφαρμογή Apple Music Classical.

Εάν είστε έτοιμοι να αναγνωρίσετε αυτό το στοιχειώδες κομμάτι τσέλο που έχετε ακούσει σε μια ταινία, τότε θα θελήσετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Shazam με το Apple Music Classical παρακάτω.

10 Καλύτερες Εφαρμογές εφαρμογές εύρεσης τραγουδιών το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι είναι το Shazam;

Το Shazam είναι μια εφαρμογή smartphone που ακούει ένα μουσικό κομμάτι και το αναγνωρίζει χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης τραγουδιών. Φανταστείτε ότι ένα τραγούδι έρχεται στο ραδιόφωνο και θέλετε πραγματικά να μάθετε τι είναι. Απλώς ανοίξτε το Shazam, πατήστε το για να αρχίσει να ακούει και θα αναλύσει τον ήχο που λαμβάνεται από το μικρόφωνο του smartphone σας και θα προσπαθήσει να αναγνωρίσει το μουσικό κομμάτι που μπορεί να ακούσει.

Τα αποτελέσματα είναι συνήθως εντυπωσιακά ακριβή και εντυπωσιακά γρήγορα.

Το Shazam ξεκίνησε τη ζωή του ως ανεξάρτητη εφαρμογή, αλλά το 2018 η Apple απέκτησε το Shazam για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια. Είναι πλέον μια εφαρμογή χωρίς διαφημίσεις που ενσωματώνεται πλήρως στο iOS, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε ακόμη και να κάνετε Shazam ένα τραγούδι ρωτώντας τη Siri τι παίζει.

Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε όλα τα τραγούδια που έχετε Shazam σε μια λίστα αναπαραγωγής “My Shazam Tracks” στο Apple Music και να προσθέσετε γρήγορα τραγούδια που έχει αναγνωρίσει το Shazam στις λίστες αναπαραγωγής της Apple Music. Και αν προτιμάτε το Spotify, μπορείτε να επιλέξετε να συνδέσετε και το Shazam στο Spotify, αν και αν θέλετε να το κάνετε, θα πρέπει να το αποσυνδέσετε από το Apple Music.

Το Shazam έχει πλέον συνδεθεί με τη νέα εφαρμογή Apple Music Classical, επιτρέποντάς σας να κάνετε Shazam κλασική μουσική και να ανοίγετε τα αποτελέσματα απευθείας μέσα στην εφαρμογή Apple Music Classical.

Πώς να αναγνωρίσετε ένα κομμάτι με το Shazam

Η ταύτιση ενός κομματιού κλασικής μουσικής με το Shazam είναι απλή. Μπορείτε να κάνετε το Shazam να ξεκινήσει να ακούει μέσα από την εφαρμογή Shazam, να πληκτρολογήσει το όνομα ενός μουσικού κομματιού απευθείας στην εφαρμογή ή απλώς να ζητήσει από τη Siri να αναγνωρίσει τη μουσική που παίζει.

Πώς να προσθέσετε μουσική φόντου σε ένα βίντεο κλιπ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Για να αναγνωρίσετε ένα κομμάτι στο Shazam:

 1. Εκκινήστε την εφαρμογή Shazam.
 2. Βεβαιωθείτε ότι η μουσική που θέλετε να αναγνωρίσετε παίζει.
 3. Πατήστε το Shazam λογότυπο για να ξεκινήσει η ακρόαση της εφαρμογής.
  κουμπί shazam
 4. Όταν ο Shazam αναγνωρίσει το κομμάτι, θα δείτε λεπτομέρειες του κομματιού που ο Shazam πιστεύει ότι έχει ακούσει.
  αποτέλεσμα shazam
 5. Μπορείτε επίσης να πατήσετε παρατεταμένα το Shazam λογότυπο για να ξεκινήσει το Auto Shazam. Αυτή η λειτουργία θα ακούει συνεχώς ενώ αφήνετε το τηλέφωνό σας μόνο ή χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές.
  auto shazam
 6. Όταν τελειώσετε, επιστρέψτε στην εφαρμογή και πατήστε ξανά το λογότυπο Shazam για να σταματήσετε την ακρόαση της εφαρμογής.
 7. Κάτω από Πρόσφατα Shazamsθα δείτε το Auto Shazam που μόλις δημιουργήσατε.
  shazam auto shazam αποτελέσματα
 8. Πατήστε το για να δείτε μια λίστα με τα τραγούδια που ο Shazam μπόρεσε να αναγνωρίσει.
  shazam auto shazam λίστα με αναγνωρισμένα τραγούδια
 9. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Siri για να ξεκινήσετε το Shazam. Όταν παίζει μουσική, πείτε απλώς “Hey Siri, τι παίζει;” και ο Shazam θα αρχίσει να ακούει.
  siri shazam
 10. Θα δείτε το αποτέλεσμα να εμφανίζεται στην οθόνη σας και το Siri θα εκφωνήσει επίσης δυνατά το όνομα του αναγνωρισμένου κομματιού.
  αποτέλεσμα siri shazam
 11. Εάν πατήσετε το αποτέλεσμα του Siri, θα μεταφερθείτε στο κομμάτι στην εφαρμογή Shazam.
 12. Εάν δεν έχετε το τραγούδι στο χέρι, αλλά γνωρίζετε το όνομά του, μπορείτε επίσης να το εισαγάγετε στο Shazam κάνοντας κύλιση προς τα κάτω για πρόσβαση στο Η μουσική μου ενότητα και πατώντας το Αναζήτηση εικόνισμα.
  αναζήτηση shazam
 13. Εισαγάγετε το όνομα του κομματιού που θέλετε να βρείτε.
  πεδίο αναζήτησης shazam
 14. Πατήστε σε ένα από τα προτεινόμενα αποτελέσματα.
  προτάσεις αναζήτησης shazam
 15. Επιλέξτε από τη λίστα πατώντας ένα από τα αποτελέσματα.
  αποτελέσματα αναζήτησης shazam
 16. Το κομμάτι θα ανοίξει τώρα στην εφαρμογή Shazam.

Πώς να ανοίξετε το κομμάτι στο Apple Music Classical

Αφού χρησιμοποιήσετε το Shazam για να αναγνωρίσετε ένα κομμάτι, μπορείτε να το ανοίξετε απευθείας στην εφαρμογή Apple Music Classical. Αυτή η επιλογή δεν θα εμφανιστεί εάν το κομμάτι που αναγνωρίζει το Shazam δεν βρίσκεται στην εφαρμογή Apple Music Classical.

Shazam Alternatives: 10 καλύτερες εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής για Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Για να ανοίξετε ένα αποτέλεσμα Shazam στο Apple Music Classical:

 1. Προσδιορίστε το κομμάτι χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα.
 2. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα κομμάτι που είχε αναγνωριστεί προηγουμένως επιλέγοντάς το από τα Πρόσφατα Shazams σας στο Η μουσική μου Ενότητα.
  πρόσφατα shazams
 3. Όταν ανοίξετε το κομμάτι, πατήστε το Τρεις τελείες εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  shazam τρεις τελείες εικονίδιο
 4. Επιλέγω Ανοιχτό σε Classical. Εάν αυτή η επιλογή δεν εμφανίζεται, τότε το τραγούδι δεν αποτελεί μέρος του καταλόγου Apple Music Classical.
  shazam ανοιχτό σε κλασικό
 5. Το κομμάτι θα ανοίξει τώρα στο Apple Music Classical. Μπορείτε να το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας και να παίξετε το τραγούδι απευθείας στην εφαρμογή Apple Music Classical.
  αποτέλεσμα σε apple μουσική κλασική

Πόσο καλό είναι το Shazam στην αναγνώριση της κλασικής μουσικής;

Δυστυχώς, αν ελπίζετε να εντοπίσετε τα πιο σκοτεινά κομμάτια κλασικής μουσικής που πάντα θέλατε να μάθετε τα ονόματα, το Shazam μπορεί να μην είναι σε θέση να σας βοηθήσει. Η εφαρμογή λειτουργεί δημιουργώντας ένα ηχητικό αποτύπωμα για τη μουσική που ακούει μέσω του μικροφώνου σας και, στη συνέχεια, συγκρίνοντας αυτό το αποτύπωμα με τα κομμάτια στη βάση δεδομένων της. Αυτό λειτουργεί άψογα για τη δημοφιλή μουσική, η οποία συνήθως έχει επαναλαμβανόμενο στίχο και δομή ρεφρέν που κάνει την αντιστοίχιση ενός δακτυλικού αποτυπώματος απίστευτα γρήγορη.

Ωστόσο, με την πιο περίπλοκη δομή πολλών κομματιών κλασικής μουσικής, αυτά τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ταιριάξουν. Όταν δοκιμάσαμε το Shazam με κάποια κλασική μουσική, τα αποτελέσματα ήταν ανάμεικτα, τουλάχιστον. Χρειάστηκαν περίπου επτά προσπάθειες για να αναγνωρίσει ο Shazam το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο του Έλγκαρ, αλλά όταν τελικά το κατάφερε, επέστρεψε την ακριβή ηχογράφηση από τον ακριβή τσελίστα και μαέστρο, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Ωστόσο, ακόμη και ένα εξαιρετικά αναγνωρίσιμο κομμάτι όπως η Πέμπτη Συμφωνία του Μπετόβεν χρειάστηκε πολλές προσπάθειες πριν αναγνωριστεί σωστά και δεν κατάφερε να αναγνωρίσει καθόλου την Ένατη Συμφωνία του Μπετόβεν. Φαίνεται ότι η αναπαραγωγή ενός πιο αναγνωρίσιμου τμήματος ενός κομματιού κλασικής μουσικής αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα, αλλά ακόμη και αυτό δεν βοηθά πάντα.

Όταν λειτουργεί, η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στο τραγούδι στην εφαρμογή Apple Music Classical και προσθήκης του στη βιβλιοθήκη σας είναι πολύ χρήσιμη και μια ευπρόσδεκτη νέα δυνατότητα στην εφαρμογή Shazam. Τελικά, ωστόσο, η διαδικασία ήταν συνήθως περισσότερο απογοητευτική παρά χρήσιμη.

Αποκτήστε περισσότερα από το Apple Music

Η εκμάθηση του τρόπου χρήσης του Shazam με το Apple Music Classical σάς επιτρέπει να προσθέτετε γρήγορα τραγούδια στη βιβλιοθήκη Apple Music Classical, με την προϋπόθεση ότι μπορείτε να κάνετε το Shazam να αναγνωρίζει τη μουσική εξαρχής. Το Shazam είναι μια απίστευτα χρήσιμη εφαρμογή όταν πρόκειται για δημοφιλή μουσική, αλλά δυστυχώς, εξακολουθεί να βρίσκει την κλασική μουσική πιο ενοχλητική.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε περισσότερα με τη συνδρομή σας στο Apple Music. Εάν χάσετε τις συνεργατικές λίστες αναπαραγωγής που μπορείτε να δημιουργήσετε στο Spotify, μπορείτε να μάθετε πώς να δημιουργείτε μια συλλογική λίστα αναπαραγωγής στο Apple Music, αν και αυτό απαιτεί τη χρήση μιας εφαρμογής τρίτου μέρους.

Εάν δεν θέλετε ο κόσμος να μάθει για τις επαίσχυντες μελωδίες στη λίστα αναπαραγωγής «ένοχες απολαύσεις», μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να διατηρείτε το προφίλ σας στο Apple Music και το ιστορικό ακρόασης ιδιωτικά.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *