Πώς να προσθέσετε μουσική φόντου σε ένα βίντεο κλιπ

Η επεξεργασία των βίντεο που έχετε τραβήξει στο τηλέφωνό σας ή σε μια βιντεοκάμερα μπορεί να αισθάνεται συντριπτική στην αρχή. Τα περισσότερα λογισμικά επεξεργασίας βίντεο προσφέρουν πολλές επιλογές, χειριστήρια και πίνακες και μπορεί να φαίνεται ότι η καμπύλη εκμάθησης είναι πολύ απότομη. Ευτυχώς, εάν θέλετε να προσθέσετε μουσική υπόκρουση σε ένα βίντεο κλιπ , η διαδικασία είναι αρκετά απλή, ανεξάρτητα από το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που χρησιμοποιείτε.

Σε αυτό το βήμα προς βήμα σεμινάριο, θα μάθετε τις βασικές αρχές της προσθήκης μουσικής παρασκηνίου σε βίντεο που θα λειτουργούν σε οποιαδήποτε εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα εργαλεία επεξεργασίας βίντεο τείνουν να διαχειρίζονται τα κομμάτια ήχου και τη μουσική υπόκρουση με παρόμοιο τρόπο.

Πώς να κάνετε κλιπ ενός βίντεο YouTube για κοινή χρήση(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι είδους μουσική υπόκρουση θέλετε;

Πριν ξεκινήσετε με το έργο επεξεργασίας βίντεο, αποφασίστε πώς ακριβώς θέλετε να ακούγεται το τελικό σας βίντεο κλιπ. Έχετε πολλές επιλογές για να διαλέξετε για να προσθέσετε μουσική στο κλιπ σας.

Αναπαραγωγή μουσικής υπόκρουσης μέσω ενός βουβού βίντεο κλιπ
Συνδυάστε μουσική υπόκρουση πάνω από ήχους φόντου στο βίντεο κλιπ σας
Συνδυάστε μουσική υπόκρουση με τη δική σας φωνή

Κάθε ένα από αυτά τα σενάρια απαιτεί να δίνετε μεγάλη προσοχή στα χειριστήρια έντασης σε κάθε κομμάτι του έργου βίντεο. Αυτό περιλαμβάνει τον ήχο του κομματιού βίντεο και κάθε μουσική κομματιού ήχου ή ηχητικό εφέ που προσθέτετε.

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν εμφανίζεται η ειδοποίηση Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πού να βρείτε καλή μουσική υπόκρουση

Αν σκέφτεστε απλώς να κατεβάσετε μερικά από τα μουσικά κανάλια στο YouTube για χρήση στο δικό σας έργο, ξανασκεφτείτε το. Η περισσότερη μουσική στα βίντεο του YouTube και σε άλλους ιστότοπους προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και είναι παράνομη η επαναχρησιμοποίησή τους στα δικά σας έργα.

Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε μια απλή βιβλιοθήκη μουσικής χωρίς δικαιώματα για τα βίντεό σας, αλλά πρέπει να προσέχετε ώστε οι καλλιτέχνες να επιτρέπουν τη χρήση αυτής της μουσικής σε βίντεο που δημιουργούν έσοδα (αν σκοπεύετε να κερδίσετε χρήματα από τα βίντεό σας).

Ακολουθούν μερικοί άλλοι δωρεάν ιστότοποι μουσικής παρασκηνίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης όταν επεξεργάζεστε βίντεο με μουσική. Αλλά και πάλι, να θυμάστε ότι πιθανότατα δεν θα μπορείτε να δημιουργείτε έσοδα από βίντεο στα οποία έχετε χρησιμοποιήσει αυτά τα μουσικά κομμάτια. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έσοδα, αυτοί οι ίδιοι ιστότοποι συνήθως προσφέρουν ένα πρόγραμμα συνδρομής όπου μπορείτε να αδειοδοτήσετε τα κομμάτια στη μουσική βιβλιοθήκη τους για χρήση σε επαγγελματικά ή εμπορικά έργα.

Bensound
Pixabay Music
Soundstripe
Motion Array
Silverman Sound Studios

Φυσικά, μια άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε τη δική σας μουσική, εάν είστε αρκετά μουσικά προικισμένοι για να το κάνετε.

Τώρα που ξέρετε πού μπορείτε να βρείτε μουσική υπόκρουση για το έργο βίντεο σας, ας ρίξουμε μια ματιά στις διάφορες επιλογές που έχετε για την εφαρμογή αυτής της μουσικής υπόκρουσης στο βίντεο κλιπ σας.

Πώς να προσθέσετε μουσική φόντου σε ένα βίντεο κλιπ

Τα παρακάτω βήματα θα λειτουργήσουν με σχεδόν οποιοδήποτε λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που σας παρέχει πολλαπλά κομμάτια για κάθε πηγή πολυμέσων που συμπεριλαμβάνετε στο έργο σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για τον τύπο του βίντεο κλιπ που προσπαθείτε να δημιουργήσετε.

Photoshop Πώς να αλλάξετε το φόντο σε μια εικόνα χρησιμοποιώντας το(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μουσική φόντου πάνω από ένα σιωπηλό βίντεο κλιπ

Προφανώς, για να μπορέσετε να αρχίσετε να προσθέτετε εφέ φόντου, όπως μουσική σε ένα βίντεο κλιπ σε ένα νέο έργο, θα πρέπει να προσθέσετε το βίντεο κλιπ από τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας στο κομμάτι βίντεο.

1. Σύρετε το αρχείο βίντεο στο κομμάτι βίντεο.

Για να μπορέσετε να επικαλύψετε μουσική φόντου πάνω από αυτό το κλιπ, θα πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν ήχους που αποσπούν την προσοχή από το ίδιο το βίντεο.

2. Οι επιλογές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο ενδέχεται να διαφέρουν, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο βίντεο κλιπ στο κομμάτι βίντεο και να επιλέξετε Σίγαση κλιπ.

Τώρα, με αυτό το βίντεο σε σίγαση, ήρθε η ώρα να προσθέσετε το φόντο σας.

3. Εισαγάγετε το αρχείο μουσικής που θέλετε να ενσωματώσετε στο κλιπ σας στη βιβλιοθήκη βίντεο (η περιοχή σκηνής για όλα τα κλιπ πολυμέσων σας).

4. Αφού μεταφορτώσετε το κλιπ ήχου στη βιβλιοθήκη του έργου σας, μπορείτε να κάνετε κλικ, κρατήστε πατημένο και σύρετε αυτό το μουσικό κλιπ στο κομμάτι ήχου του έργου σας.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν τοποθετείτε το κλιπ ήχου στο κομμάτι ήχου κάτω από το κομμάτι βίντεο.

Τοποθετήστε την αρχή του μουσικού κλιπ περίπου στο σημείο που θέλετε να ξεκινήσει η μουσική στο βίντεο κλιπ σας (αυτό μπορεί να μην είναι η αρχή).
Εάν θέλετε η μουσική να ξεθωριάζει (αντί να ξεκινά με πλήρη ένταση), μπορεί να θέλετε να τοποθετήσετε το μουσικό κλιπ λίγο πριν από το σημείο που θέλετε να ξεκινήσει η μουσική σε πλήρη ένταση.
Μην ανησυχείτε για τη διάρκεια του μουσικού κλιπ, γιατί θα μπορείτε να κάνετε κλιπ και να σβήνετε την ένταση όπου θέλετε να σταματήσει η μουσική.

Προσαρμογή από όπου ξεκινά η μουσική, Fade-In και Fade-Out

Σε αυτό το σημείο, η μουσική θα ξεκινήσει σε πλήρη ένταση στην αρχή του βίντεό σας. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το σημείο εκκίνησης και την ένταση της μουσικής.

1. Απλώς σύρετε το ηχητικό κλιπ στο σημείο κάτω από το βίντεο κλιπ όπου θα θέλατε πραγματικά να ξεκινήσει η μουσική.

2. Εάν θέλετε να ξεθωριάσει η μουσική, θα χρειαστεί να βρείτε τη δυνατότητα στο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την ένταση του κομματιού ήχου.

Τα περισσότερα λογισμικά παρέχουν επιλογές “fade-in” και “fade-out” για κομμάτια ήχου. Για την έναρξη του κομματιού ήχου, επιλέξτε την επιλογή fade-in.

3. Κάντε κύλιση στο σημείο του βίντεο κλιπ όπου θέλετε να τελειώσει η μουσική. Βρείτε τη δυνατότητα Split στο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο για να χωρίσετε το κομμάτι ήχου σε εκείνο το σημείο.

4. Εφαρμόστε τη δυνατότητα Fade-Out στο τέλος αυτού του κομματιού ήχου όπου εφαρμόσατε το διαχωρισμό.

5. Κάντε δεξί κλικ στο τέλος του κλιπ ήχου που δεν θέλετε πλέον και αφαιρέστε το.

Έχετε πλέον εισαγάγει νέα μουσική υπόκρουση πάνω από το βίντεο κλιπ σας, με fade-in στην αρχή και fade-out στο τέλος.

Συνδυάστε μουσική φόντου πάνω από ήχους φόντου

Εάν δεν θέλετε να κάνετε σίγαση του αρχικού σας αρχείου βίντεο, αλλά να τοποθετήσετε μουσική υπόκρουση πάνω από τους ήχους αυτού του κλιπ, μπορείτε να το κάνετε χαμηλώνοντας την ένταση του αρχικού αρχείου ήχου.

Ακολουθήστε όλα τα βήματα στην παραπάνω ενότητα, αλλά παραλείψτε το βήμα για να κάνετε σίγαση του αρχείου ήχου.

Αυτό θα εφαρμόσει μουσική υπόκρουση στο βίντεο κλιπ σας. Ωστόσο, οι θεατές σας θα εξακολουθούν να ακούν τους ήχους από τον αρχικό ήχο, ο οποίος δεν θα ακούγεται σωστά. Θα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε η μουσική ή οι αρχικοί ήχοι να βγαίνουν στην πρώτη σκηνή.

Εφόσον εφαρμόζετε μουσική υπόκρουση, θα θέλετε να διατηρήσετε την ένταση του αρχικού αρχείου βίντεο υψηλή αλλά να μειώσετε την ένταση της μουσικής παρασκηνίου.

Επιλέξτε το κομμάτι ήχου. Χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια έντασης ήχου στο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο, μειώστε την ένταση του ήχου του κομματιού πολύ χαμηλή.

Τώρα, ο αρχικός ήχος στο κομμάτι βίντεο θα είναι πιο δυνατός από τη μουσική υπόκρουση που έχετε εισαγάγει. Αυτό δημιουργεί ένα όμορφο εφέ όπου οι θεατές μπορούν να ακούσουν τη μουσική που έχετε εισαγάγει τονίζοντας τη δράση στο ίδιο το βίντεο, χωρίς να υπερισχύει ολόκληρου του βίντεο.

Συνδυάστε μουσική φόντου με το δικό σας Voiceover

Τι γίνεται αν θέλετε επίσης να συμπεριλάβετε ήχο φωνής στο προσκήνιο και να στείλετε τόσο τον αρχικό ήχο όσο και τη μουσική υπόκρουση στο παρασκήνιο;

1. Αρχικά, χρησιμοποιήστε τα χειριστήρια ήχου του κομματιού για να μειώσετε την ένταση τόσο του κομματιού ήχου όσο και του κομματιού μουσικής παρασκηνίου στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία προεπισκόπησης για να δοκιμάσετε όγκους και βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι είναι στην ένταση που θα θέλατε να είναι.

2. Εισαγάγετε την εγγραφή φωνής σας στη βιβλιοθήκη επεξεργασίας βίντεο. Στη συνέχεια, μετακινήστε αυτήν την εγγραφή στο επόμενο διαθέσιμο κομμάτι ήχου.

Για να λειτουργήσει αυτό, το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να επιτρέπει τουλάχιστον δύο κομμάτια ήχου εκτός από το αρχικό βίντεο κλιπ (τα περισσότερα το κάνουν).

Τοποθετήστε τη φωνητική εγγραφή στο σημείο που θα θέλατε να ξεκινήσει στο βίντεο κλιπ και, στη συνέχεια, προσαρμόστε την ένταση χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια έντασης του κομματιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Τώρα, με το ηχητικό κομμάτι και την ένταση της μουσικής παρασκηνίου να έχουν οριστεί κάτω από την ηχογράφηση, η φωνή σας θα είναι στο επίκεντρο, ενώ τα άλλα κομμάτια ήχου απλώς τονίζουν αυτήν την ηχογράφηση.

Η προσθήκη μουσικής παρασκηνίου είναι εύκολη

Εφόσον προσέχετε πολύ την ένταση και τη θέση έναρξης κάθε κομματιού ήχου που προσθέτετε στο βίντεο κλιπ σας, είναι αρκετά απλό να προσθέσετε ωραία μουσική υπόκρουση στο βίντεο κλιπ σας.

Μοιραστείτε τις δικές σας εμπειρίες και τυχόν συμβουλές που μπορεί να έχετε από τα δικά σας έργα επεξεργασίας βίντεο και βοηθήστε άλλους αναγνώστες να βελτιώσουν τα βίντεο κλιπ τους με μουσική υπόκρουση.

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *