Πώς να προστατέψετε με κωδικό πρόσβασης αρχεία RAR στα Windows 11

Εάν κατεβάζετε συχνά αρχεία από το Διαδίκτυο, μπορεί να είστε ήδη εξοικειωμένοι με τα αρχεία RAR. Αργά ή γρήγορα, μπορεί να συναντήσετε ένα αρχείο που κατεβάζετε και το οποίο καταλήγει να βρίσκεται στην επέκταση RAR.

Το RAR είναι μια μορφή αρχείου για τη συμπίεση αρχείων σε ένα αρχείο. Είναι πολύ παρόμοιο με τα αρχεία ZIP, αλλά έχει κάποια πρόσθετα πλεονεκτήματα. Εάν πρέπει να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου, μπορείτε να επιλέξετε να συμπιέσετε αυτό το αρχείο σε ένα αρχείο.

Αυτό που κάνει το αρχείο RAR πιο χρήσιμο είναι το σύστημα κρυπτογράφησης του. Τα αρχεία RAR μπορούν να προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης για να διατηρούνται τα αρχεία μέσα σε αυτά ασφαλή και ασφαλή και να αποτρέπεται η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Πριν από λίγες ημέρες, μοιραστήκαμε έναν λεπτομερή οδηγό για την προστασία των αρχείων ZIP με κωδικό πρόσβασης . Σήμερα, θα συζητήσουμε το ίδιο για τη μορφή αρχείου RAR.

Πώς να ανοίξετε αρχεία RAR στο Android

Πώς να ανοίξετε και να εξαγάγετε αρχεία RAR στα Windows 11

Προστασία αρχείων RAR με κωδικό πρόσβασης στα Windows 11

Ως εκ τούτου, εάν ψάχνετε τρόπους για την προστασία των αρχείων RAR με κωδικό πρόσβασης στα Windows 11 , έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν βήμα προς βήμα οδηγό για την προστασία αρχείων RAR με κωδικό πρόσβασης στα Windows 11. Ας ξεκινήσουμε.

1) Δημιουργήστε ένα αρχείο RAR που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή WinRAR για να δημιουργήσει ένα αρχείο RAR που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης . Για να δημιουργήσετε ένα αρχείο RAR που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κατεβάστε και εγκαταστήστε το WinRAR στον υπολογιστή σας με Windows 11.

2. Μόλις εγκατασταθεί, πλοηγηθείτε στο αρχείο ή στο φάκελο που θέλετε να συμπιέσετε. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ή το φάκελο και επιλέξτε την επιλογή Προσθήκη στο αρχείο  .

3. Τώρα, στο παράθυρο ονόματος αρχείου και παραμέτρων, επιλέξτε « RAR » στη μορφή αρχείου.

4. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο κουμπί Ορισμός κωδικού πρόσβασης κάτω από τις επιλογές αρχειοθέτησης.

5. Στη γραμμή εντολών Enter password, πληκτρολογήστε και ξαναπληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ .

6. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Ok στο παράθυρο Αρχειοθέτηση με κωδικό πρόσβασης.

7. Αυτό θα δημιουργήσει ένα αρχείο RAR που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης εάν προσπαθήσετε να εξαγάγετε το αρχείο RAR.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο RAR που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης στα Windows 11 μέσω WinRAR.

2) Πώς να ορίσετε τον κωδικό πρόσβασης στο υπάρχον αρχείο RAR;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WinRAR για να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης και τα υπάρχοντα αρχεία RAR . Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω. Δείτε πώς μπορείτε να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης το υπάρχον αρχείο WinRAR με απλά βήματα.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο RAR που θέλετε να προστατεύσει με κωδικό πρόσβασης και επιλέξτε ‘Άνοιγμα με WinRAR

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εργαλεία > Μετατροπή αρχείων  .

3. Στη γραμμή εντολών Convert Archive, κάντε κλικ στο κουμπί Compression στην ενότητα Conversion options (Επιλογές μετατροπής).

4. Στην προτροπή Ορισμός προεπιλεγμένων επιλογών συμπίεσης, κάντε κλικ στο κουμπί Ορισμός κωδικού πρόσβασης .

5. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο κουμπί Ok .

6. Κάντε κλικ στο κουμπί Ok στην αρχειοθέτηση με μια προτροπή κωδικού πρόσβασης.

7. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ok στη γραμμή εντολών Convert archives.

Αυτό είναι! Αυτό θα προστατεύσει με κωδικό πρόσβασης το υπάρχον αρχείο RAR στα Windows 11.

Έτσι, αυτός ο οδηγός αφορά τη δημιουργία ενός αρχείου RAR που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης στα Windows 11 . Έχουμε επίσης κοινοποιήσει βήματα από τον ορισμό κωδικού πρόσβασης σε υπάρχοντα αρχεία RAR.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5252

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *