Πώς να προσθέσετε κωδικό πρόσβασης στην εφαρμογή OneDrive (Android & iPhone)

Πώς να προσθέσετε κωδικό πρόσβασης στην εφαρμογή OneDrive (Android & iPhone)

Δεν υπάρχει έλλειψη υπηρεσιών αποθήκευσης cloud αυτές τις μέρες. Στο Android, έχετε το Google Drive, η Microsoft έχει το OneDrive, η Apple έχει το iCloud και ούτω καθεξής. Αν και αυτές οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud είναι καλές, προσφέρουν περιορισμένο χώρο αποθήκευσης στους δωρεάν χρήστες.

Για παράδειγμα, η Google σάς παρέχει 15 GB αποθηκευτικού χώρου για κάθε λογαριασμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χώρο για να αποθηκεύσετε τα σημαντικά αρχεία και τους φακέλους σας στο Google Drive δωρεάν. Μόλις αγγίξετε το σημάδι των 15 GB, πρέπει να αγοράσετε πακέτα Google One.

Πολλοί χρήστες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εγγραφούν σε υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούν άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud μαζί με ενσωματωμένες επιλογές. Το Microsoft OneDrive είναι μια δωρεάν εφαρμογή αποθήκευσης cloud που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Διατίθεται επίσης ενσωματωμένο με το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Windows 10/11.

Κλείδωμα εφαρμογής OneDrive με κωδικό πρόσβασης

Το OneDrive είναι επίσης διαθέσιμο για κινητές συσκευές όπως Android και iPhone, δίνοντας 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου σε κάθε χρήστη λογαριασμού Microsoft. Έτσι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο smartphone σας για να αποκτήσετε επιπλέον 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο cloud.

Όπως κάθε άλλη επιλογή αποθήκευσης cloud, το OneDrive παρέχει πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε τα αποθηκευμένα αρχεία σας σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές. Η εφαρμογή για κινητά του OneDrive διαθέτει επίσης ένα Κλείδωμα με κωδικό πρόσβασης λειτουργία που κλειδώνει την εφαρμογή για πρόσθετη ασφάλεια.

Πώς να κλειδώσετε την εφαρμογή OneDrive με κωδικό πρόσβασης

Αν έχετε την τάση να παραδίδετε το τηλέφωνό σας στα παιδιά, να το μοιράζεστε με μέλη της οικογένειας ή να γνωρίζετε τον κωδικό ξεκλειδώματος του τηλεφώνου σας, η προσθήκη ενός κωδικού πρόσβασης στην εφαρμογή OneDrive για Android και iPhone θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη. Αυτό θα αποτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα σημαντικά αρχεία και φακέλους OneDrive εν απουσία σας.

Αυτό που μας αρέσει περισσότερο σχετικά με τη λειτουργία ασφαλείας είναι ότι δεν σας ζητά να κάνετε λήψη πρόσθετης εφαρμογής κλειδώστε την εφαρμογή OneDrive. Η δυνατότητα προσθήκης κωδικού πρόσβασης στην εφαρμογή OneDrive κρύβεται κάτω από τις ίδιες τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Εάν είστε χρήστης του OneDrive που χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για την αποθήκευση αρχείων στο cloud, αλλά δεν θέλετε άλλοι να κρυφοκοιτάξουν την εφαρμογή, η προσθήκη κωδικού πρόσβασης στην εφαρμογή θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή. Εδώ είναι πώς να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης στην εφαρμογή OneDrive.

Πώς να προσθέσετε κωδικό πρόσβασης στην εφαρμογή OneDrive στο Android

Αρχικά, ενημερώστε την εφαρμογή OneDrive από το Google Play Store. Μετά την ενημέρωση της εφαρμογής, ακολουθήστε τα βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή OneDrive από το συρτάρι εφαρμογών.

2. Αφού ανοίξετε την εφαρμογή OneDrive, πατήστε το Μου εικονίδιο κάτω δεξιά.

Μου

3. Αυτό θα ανοίξει την οθόνη του προφίλ σας. Πατήστε στο Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

4. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην επιλογή Ασφάλεια και επιλέξτε Κλείδωμα εφαρμογής.

Κλείδωμα εφαρμογής

5. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα εξαψήφιο κωδικό πρόσβασης για να κλειδώσετε την εφαρμογή.

εξαψήφιο κωδικό πρόσβασης

6. Αφού δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε άλλες επιλογές ελέγχου ταυτότητας, όπως π.χ Βιομετρική.

7. Αφού ενεργοποιήσετε τη μέθοδο ασφαλείας, πατήστε στο Κλείδωμα εφαρμογής αυτόματα επιλογή.

Κλείδωμα εφαρμογής αυτόματα

8. Τώρα επιλέξτε το λήξη χρόνου κωδικού πρόσβασης.

λήξη χρόνου κωδικού πρόσβασης

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κλειδώσετε την εφαρμογή OneDrive στο Android με έναν κωδικό πρόσβασης.

Πώς να κλειδώσετε την εφαρμογή OneDrive στο iPhone;

Όπως το Android, μπορείτε κλειδώστε την εφαρμογή OneDrive για iPhone καθώς και με κωδικό πρόσβασης και Βιομετρικά. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης στην εφαρμογή OneDrive για iPhone.

1. Ενημερώστε την εφαρμογή OneDrive και, στη συνέχεια, ανοίξτε την στο iPhone σας.

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή, πατήστε στο δικό σας εικόνα προφίλ στην επάνω αριστερή γωνία.

εικόνα προφίλ

3. Στο μενού Προφίλ, πατήστε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

4. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Ασφάλεια και πατήστε στο Κωδικός πρόσβασης.

Κωδικός πρόσβασης

5. Τώρα ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Απαιτείται κωδικός πρόσβασης.

6. Τώρα, εισάγετε τον τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης που θέλετε να ορίσετε.

εισάγετε τον τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης

7. Εάν θέλετε ποτέ να απενεργοποιήσετε την απαίτηση κωδικού πρόσβασης, απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα Απαιτείται κωδικός πρόσβασης.

Απαιτείται κωδικός πρόσβασης

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κλειδώσετε την εφαρμογή OneDrive με έναν κωδικό πρόσβασης στο iPhone σας.

Άλλοι τρόποι για να κλειδώσετε την εφαρμογή OneDrive με κωδικό πρόσβασης;

Υπάρχουν αρκετοί άλλοι τρόποι κλειδώστε την εφαρμογή OneDrive επισης. Εάν χρησιμοποιείτε smartphone Android, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές App Locker για να κλειδώσετε την εφαρμογή OneDrive με ένα PIN, έναν κωδικό πρόσβασης ή έναν κωδικό πρόσβασης.

Ενώ το κλείδωμα προεπιλεγμένου κωδικού πρόσβασης του OneDrive είναι καλό, αν θέλετε περισσότερο έλεγχο στο κλείδωμα των σημαντικών εφαρμογών σας, μπορείτε επίσης να εξετάσετε τις επιλογές τρίτων. Παρακάτω είναι οι τρεις καλύτερες εφαρμογές για να κλειδώσετε το OneDrive στο Android.

1. Lockdown Pro

Lockdown Pro

Το Lockdown Pro είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές θυρίδων και θησαυροφυλακίου Android στο Google Play Store. Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν για λήψη και η χρήση της είναι εξαιρετικά εύκολη.

Με το Lockdown Pro, μπορείτε εύκολα να κλειδώσετε το OneDrive με μοτίβο, κλασικό ή κλείδωμα αριθμομηχανής. Υποστηρίζει επίσης την προσθήκη βιομετρικών στοιχείων για ασφάλεια, όπως το γλείψιμο δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Εκτός από το κλείδωμα των εφαρμογών, το Lockdown Pro διαθέτει μια ιδιωτική συλλογή που σας επιτρέπει να αποκρύψετε φωτογραφίες και βίντεο από την κύρια συλλογή σας. Το Lockdown Pro είναι ελαφρύ, έχει καθαρή διεπαφή χρήστη και είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση.

2. Locker εφαρμογών

Locker εφαρμογών

Το App Locker από την εφαρμογή απόκρυψης είναι μια εφαρμογή Android με κορυφαία βαθμολογία για το κλείδωμα εφαρμογών και παιχνιδιών. Η εφαρμογή είναι πλήρως συμβατή με δημοφιλείς εφαρμογές Android όπως WhatsApp, Facebook, Gallery και άλλα.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κλειδώσετε εφαρμογές συστήματος, εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές αποθήκευσης cloud. Αυτό που μας αρέσει στο App Locker είναι η ικανότητά του να κλειδώνει εφαρμογές συστήματος όπως αρχεία καταγραφής κλήσεων, μηνύματα, γκαλερί κ.λπ.

Έχετε διάφορους τρόπους για να κλειδώσετε εφαρμογές στο Android, όπως δακτυλικό αποτύπωμα, PIN, Κωδικός πρόσβασης ή Κωδικός πρόσβασης. Συνολικά, το App Locker είναι ένα εξαιρετικό ντουλάπι εφαρμογών για Android για κλείδωμα του OneDrive.

3. Κλείδωμα εφαρμογής από το Inshot

Κλείδωμα εφαρμογής από το Inshot

Το App Lock από το Inshot είναι μια απόλυτη εφαρμογή προστασίας απορρήτου για Android που σας επιτρέπει να κλειδώνετε εφαρμογές με μοτίβα, δαχτυλικά αποτυπώματα και κωδικούς πρόσβασης.

Η εφαρμογή ειδικεύεται σε εφαρμογές με ένα κλικ για κλείδωμα. Το κλείδωμα εφαρμογής από το Inshot λειτουργεί σε όλες τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Play Store, όπως WhatsApp, Messenger, OneDrive, Gmail, Snapchat και πολλές άλλες.

Εκτός από το κλείδωμα εφαρμογής, το App Lock από το Inshot μπορεί να αποκρύψει τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο ιδιωτικό του θησαυροφυλάκιο. Το χαρακτηριστικό που μας αρέσει στο App Lock από το Inshot είναι το Intruder Selfie.

Η selfie Intruder φωτογραφίζει τυχόν εισβολείς με την μπροστινή κάμερα του τηλεφώνου σας που επιχειρούν να ξεκλειδώσουν την εφαρμογή με λανθασμένο κωδικό πρόσβασης.

Το OneDrive είναι μια εξαιρετική εφαρμογή αποθήκευσης cloud για Android και εάν τη χρησιμοποιείτε ενεργά για την αποθήκευση σημαντικών αρχείων και φακέλων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία κλειδώματος κωδικού πρόσβασης. Ο κωδικός πρόσβασης κλειδώνει αυτόματα κλειδώνει την εφαρμογή OneDrive μετά από μια περίοδο αδράνειας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων που αναφέρονται στο άρθρο για να κλειδώσετε την ίδια εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης:Πώς να κάνετε το OneDrive να σταματήσει την αποστολή αναμνήσεων μέσω email

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών Android & Βίντεο στο OneDrive

Πώς να ρυθμίσετε το OneDrive Personal Vault στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *